Şimdi Ara

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI OLAYLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
7.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teatrous

hiç araştırmadan düşünmeden evrime suç atmayalım kuran-ı kerim 600'lü yıllarda inmistir dünyaya ki ozamanki insanlara allah ben insanı evrimlestirerek yarattım dese anlamazlardı bile ki söyle yazar Ben Ademi TOPRAKTAN YARATTIMbu sizce ne demek ? toprakda milyonlarca bakteri cesitli canlı türleri yasar yani Hz.Ademin bakterilerden evrimlestirilerek yaratıldıgını düsünebiliriz o zamanki insan bilgisiyle simdiki insan bilgisi arasında cok fark var ve kuran-ı kerim gercekten din kitabının yanı sıra ilim bilgi kitabıdır ama o zamanki insanların anlayabilecegi sekilde yazılmıstır bizede bu konuyu anlamak kalıyor birtek

Ben ademi topraktan yarattım diyo ademi topraktan evrimleştirdim demiyo.Arada fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

quote:

Orijinalden alıntı: BOXO

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI OLAYLAR

Evrim denilen bir şeye inanmıyorum.Kur'an-ı Kerimi yalanlamaktan başka bir şey değil.Tamam goril(maymunla) insan genleri benziyo olabilir ama kediylede benziyo.Hatta %85'i bile aynı.Ayrıca ilaç deneylerini filan ilk önce fareyle yapıyolar.O zaman fareylede dna larımız tutuyo demekki.Kusura bakmayın ama ben ne fareden ne gorilden ne maymundan nede kediden gelmedim.Biraz kur'an-ı kerim oku dediklerimi anlayacaksın

inanıp inanmamak sana kalmış. çünkü şuan teori.yakında kanunlaşacak.ozaman napacaksın çok merak ediyorum.
    bu bilgiler somuttur vede deneylerle açıklanabilmektedir.kurandaki gibi sadece efsaneden ibaret değildir...

• Ne kanunu yahu ? Abi tehlikenin farkında bile değilsiniz kendinize gelin.Deneylerle açıklanabiliyosa bana kedi ve benim aramdaki dna benzerliklerini söyleyin.Yahu allah (c.c) size 1400 yıl önce kutsal kitap indirmiş.Orda size her şeyi açıklamış.Tamam bilimede ilgi göstericez ama kusura bakmayın sizin şuanda söyledikleriniz kutsal kitapları-allahı-peygamberleri yok saymaktır.Yapmayın arkadaşlar nereye gitti imanınız.benim karşıma geçip daha test bile edemediğiniz bir şeyi savunuyorsunuz.Yapmayın aarkadaşlar kendinize gelin

• quote:

quote:

hiç araştırmadan düşünmeden evrime suç atmayalım kuran-ı kerim 600'lü yıllarda inmistir dünyaya ki ozamanki insanlara allah ben insanı evrimlestirerek yarattım dese anlamazlardı bile ki söyle yazar Ben Ademi TOPRAKTAN YARATTIMbu sizce ne demek ? toprakda milyonlarca bakteri cesitli canlı türleri yasar yani Hz.Ademin bakterilerden evrimlestirilerek yaratıldıgını düsünebiliriz o zamanki insan bilgisiyle simdiki insan bilgisi arasında cok fark var ve kuran-ı kerim gercekten din kitabının yanı sıra ilim bilgi kitabıdır ama o zamanki insanların anlayabilecegi sekilde yazılmıstır bizede bu konuyu anlamak kalıyor birtek

Ben ademi topraktan yarattım diyo ademi topraktan evrimleştirdim demiyo.Arada fark var

arkadasım ozamanki insanları inandırmak kolaymı ? hz.muhammede kac kez suikast girisimi düzenlemislerdir cogu putlara tapmaktadır yarattım demistir biraz empati kur kuran-ı kerim arap ırkının hakim olduu cografyada dünyaya inmistir araplarda ozaman cahildir evrim desen anlamazlar bile anlatabilmisimdir umarım simdiki bilgilerinle ozamanki bilgileri karıstırma insanlar hep geliserek gider

• quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

quote:

Evrim denilen bir şeye inanmıyorum.Kur'an-ı Kerimi yalanlamaktan başka bir şey değil.Tamam goril(maymunla) insan genleri benziyo olabilir ama kediylede benziyo.Hatta %85'i bile aynı.Ayrıca ilaç deneylerini filan ilk önce fareyle yapıyolar.O zaman fareylede dna larımız tutuyo demekki.Kusura bakmayın ama ben ne fareden ne gorilden ne maymundan nede kediden gelmedim.Biraz kur'an-ı kerim oku dediklerimi anlayacaksın

inanıp inanmamak sana kalmış. çünkü şuan teori.yakında kanunlaşacak.ozaman napacaksın çok merak ediyorum.
    bu bilgiler somuttur vede deneylerle açıklanabilmektedir.kurandaki gibi sadece efsaneden ibaret değildir...

o kadar zaman neden kanunlaşamadı bir türlü teori?evrim teorisi kanunlaşmaya değil yıkılmaya daha yakın biraz aç da incele

• İnsan gelişmez arkadaşım insan sadece çevredeki şartlara uyum sağlar.Dna yapısından dolayı boyu uzun kısa olabilir gözlerinin rengi ten rengi kalıtsal hastalığı olabilir ama evrim denilen bir şey olamaz.Nasıl olacak yahu madem biz maymundan evrimleştik şimdi neden ortalıkta maymun-goril dolu ? Bunun cevabını verin o zaman bana.Bunlar kabul etmiyomu evrimleşmeyi yani.Saçma sapan olaylara inanıyosunuz arkadaşlar kendinize gelin bir an önce
  • quote:

quote:

quote:

arkadasım ozamanki insanları inandırmak kolaymı ? hz.muhammede kac kez suikast girisimi düzenlemislerdir cogu putlara tapmaktadır yarattım demistir biraz empati kur kuran-ı kerim arap ırkının hakim olduu cografyada dünyaya inmistir araplarda ozaman cahildir evrim desen anlamazlar bile anlatabilmisimdir umarım simdiki bilgilerinle ozamanki bilgileri karıstırma insanlar hep geliserek gider

ya off saçmalamayın kuranı bilime yamamaya uğraşıp duruyorsunuz, kanıtlandı işte evrim ve kurandada evrim kesin olarak reddedilir ve tanrının insanı şu andaki halimiz gibi yarattığı apaçık yazılmıştır. saçma sapan kelime oyunlarıyla mantığınızın farkettiği gerçekleri gizleyemessiniz.

• ellerine sağlık çok güzel bir konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

quote:

Kuranı Kerim senin söylediğin gibi efsaneden ibaret olsaydı 1500 yıl önceden evreniin genişlediğini haber vermezdi bunu önce aklına sok zira bilim evrenin genişlediğini bundan ancak 60 70 yıl öncesinde farketmiştir.

Diğer konuya gelince Kuranı Kerimde herseyin açıklaması yoktur örneğin Kuranı Kerimde insana namaz kılması emredilmiştir ancak namazın nasıl kılınması gerektiği hanbgi vakitlerde kılınması gerektiği söylenmemiştir ama biz bunları sünnetlerden öğrenmişiz ve öyle uygulamısızdır. İnsanın yaradılışı konusunda da Kuranı Kerim de Hadislerde nettir. Efendimiz Hadiste Ey İnsanlar hepiniz ademdensiniz adem ise topraktandır buyurmustur. Hepiminiz maymundansınızdır dememiştir !! Dolayısıyla inanan insan için bu konuda net olmayan belirsiz kalan birşey yoktur !!

• @ertu.aa birseyde haklısın kuran'da hersey yazsaydı insanlar bir sey ögrenemezdi bu dogru ama siz hic mantık yürütmüyorsunuz ozamanki insana mikroskobik canlı desen bakar kalır bu yğzden bir cok kisi asılmıstır ortacag avrupasında herseyi dine yoruyorsunzu tabiki din cok önemli birsey fakat allah sadece din demek degildir aynı zamandada bilimdir bi düsünün allah arastırmadan bilmemizi isteseydi neden kitap yollasın yaratmadan önce herkesin beynine tüm bilgileri doldururdu bizim arastırmamızı istiyor hala anlatamadım ben size topraktan yarattım demis herkes oo toprak diyor toprak sadece ufalmıs kaya parcalarından olusmaz kilden olusmaz icinde ilyonlarca mikroskobik canlı bulundurur siz bunu hala anlayamadınız anadan babadan gelen dogmatik düsüncelerle beyninizi kullanmadan yasayıp gidiyorsunuz az arastırın ögrenin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brian Carroll

Sabredin biraz en fazla 60-70 yıl sonra ölünce ne oldugunu anlayacagız. Daha surada 2000 sene önceki olayları bile dogru düzgün bilemiyoruz.Eger 120 milyon yıl önce insanlar yasadıysa cok ilginc şeyler olabilir.

Alın size hemen bi komplo teorisi.100 sene öncesi ile şimdiki teknolojinin arasındaki farka bakın.Eger 120 milyon yıl öncesi gibi bir zamanda insanlar yasadıysa gecen milyonlarca zaman süreç içinde teknolojileri cok gelişmiş olabilir.Bilim birikerek ilerliyor ama 120 milyon yıl öncesinden bahsediyoruz.Bu insanlar cok büyük bir savaş yapmıs olabilir.Belki de bu savastan sonra Dünyadan ayrılıp uzaydaki başka bir gezegen ya da gezegenlerde yaşamaya karar verdiler.Bir kısım insanlar ise dünyada kaldı.Başka gezegenlerde yasayan insanlar daha sonra merak ettiklerinden dolayı dünyadaki gelişimi gözlüyor olabilirler (u.f.o)

Ayrıca bi çizgi filmde (futurama) gösteriyordu her ne kadar geyik olsa da.İnsanlar gelişiyor yapılar gittikçe büyüyor sonra uzaylılar gelip yıkıyor.İnsanlar bidaha baştan başlıyor sonra uzaylılar tekrar gelip yıkıyor. Belli bi yerden sonra teknoloji ilerleyip artık sıra diger gezegenleri keşife geldiginde orada yasayan canlılar bunu bir tehlike olarak algılayıp (ki dünyanın ne kadar savaşçı bir politika izledigi belli !!) dünyadaki teknolojiyi yok ediyor olabilirler.Bunun diger kuşaklara aktarılmaması içinde bir çözüm bulmus olabilirler.Sonuçta koca uzay boşlugunda ne tür canlıların yasadıgı belli degil.Daha dibimizdeki gezenleri keşfedemedik.Güneş sistemi bile ufacık kalıyor evrende.

Bunlara inanıyorum demiyorum ama kimse de aksini ispatlayamaz.Herşey olabilir yani.

Alıntı yapıp Adem havva olayına girip cevap verecekseniz hiç ugraşmayın şimdiden söyleyeyim cevap vermem.

Hocam bence sen 51. bölge hakkında biraz araştırma yap.Nasanın astronotlara verdiği bilgiyide araştır.Bilmeyenler için ben söyliyeyim 51. bölge uzaydan gelen ufoların denendiği ve onların teknolojisi hakkında bilgi edinildiği yer.Kısaca tersine mühendislik.Bu sebeple bir çok teknoloji hayatımıza geçti.Sadece biraz araştırın.Öyle yorum yapın

Ben sözlerimde üstüne basa basa kesinlik bildirmedim.Sadece herşey olabilir dedim.Zaten yazdıgım komplo teorisi geyik amaclıydı biraz da. Sen kesinlik bildiriyorsun saçma olan birşey varsa o da görmediginiz şeyler hakkında kesin yorum yapmanız.

Bu forumda herkes cok biliyor zaten.Demek uzaydan gelen ufoları araştırıp onların teknolojilerini elde edip hayatımıza gecirdiler.Ee hani nerede ispatı.Koy suraya delilleri de görelim.İnterneti mi uzaylılar buldu.Yoksa donanımhaberi uzaylılar mı kurdu ahahaha.Kesin bişey yok ortalıkta.Biri cıkıp aya gittigimizde uzaylılar karsıladı bizi diyor biri yok öyle bişey diyor.

Ya delil koyacaksın ya da kesin yargı bildirmeyeceksin.Araştıracakmışım da öyle yorum yapacakmışım.Foruma yorum mu yazıyoruz tez mi yazıyoruz belli degil.

• Bunların bilimle alakası yok ki.
    Bilim açıklamıs zaten nasıl yapıldığını, bilimin amacı hangi uygarlığın yaptığını bulmak değil ki !
  • al bide benden daha önce konmustur ama

arıların ucması ımkansızdır bilim bunu acıklayanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Bunların bilimle alakası yok ki.
    Bilim açıklamıs zaten nasıl yapıldığını, bilimin amacı hangi uygarlığın yaptığını bulmak değil ki !

güldüm arkeoloji sence bilim degil demi ?
  • quote:

@ertu.aa birseyde haklısın kuran'da hersey yazsaydı insanlar bir sey ögrenemezdi bu dogru ama siz hic mantık yürütmüyorsunuz ozamanki insana mikroskobik canlı desen bakar kalır bu yğzden bir cok kisi asılmıstır ortacag avrupasında herseyi dine yoruyorsunzu tabiki din cok önemli birsey fakat allah sadece din demek degildir aynı zamandada bilimdir bi düsünün allah arastırmadan bilmemizi isteseydi neden kitap yollasın yaratmadan önce herkesin beynine tüm bilgileri doldururdu bizim arastırmamızı istiyor hala anlatamadım ben size topraktan yarattım demis herkes oo toprak diyor toprak sadece ufalmıs kaya parcalarından olusmaz kilden olusmaz icinde ilyonlarca mikroskobik canlı bulundurur siz bunu hala anlayamadınız anadan babadan gelen dogmatik düsüncelerle beyninizi kullanmadan yasayıp gidiyorsunuz az arastırın ögrenin

bak mantık tabiki yürütüyoruz Kuranı Kerim bilime araştırmaya öğrenmeye karşı değildir elbetteki bizlerde değiliz zaten olamayız zira Kuranı Kerimin ilk emri Okudur. Şimdi sen bana şunların cevabını ver o toprağı ve içinde ki bakterileri yada mikroskobik canlıları yaratan kimdir ? Ve de şunuda söylemeni istiyorum Allah Ademi topraktan yaratmadan önce topraktaki bakterileri yada mikroskobik canlıları belkide yaratmamıştı. Bunlardan geçtim evrimde insanın maymundan zaman içinde evrimleşerek bu hala geldiği açıklanır. Ancak Kuranda böyle birşey yoktur. Kuranda toprak tan yarattık ifadesi vardır. Topraktan yarattık daha sonra insan maymunadan evrimleşti gibi hiçbir ifade ne Kuranda vardır nede herhangi bir peygamberin sözlerinde vardır. İnsanoğlu nedense böylesine güç ve kudret sahibi olan Allahın istediğini istediği şekilde ve yoktan var etme gücünü kabul edememektedir. Zaten Evrimde bu gerçeği kabul edemediği için bu tip saçma açıklama yollarına başvurmuştur. Evrim teorsini başlangıçta mantıklı ve kabul edilebilir gören bir çok bilim adamı daha sonra gerçek bilimsel bulgular ortaya çıktıgında bu teorinin savunucusu olmaktan vazgeçmiş hatta bazıları Evrim teorisi ni kabul etmekle kariyerinin en büyük hatasını yaptıklarını söylemiştir.

• quote:

@ertu.aa birseyde haklısın kuran'da hersey yazsaydı insanlar bir sey ögrenemezdi bu dogru ama siz hic mantık yürütmüyorsunuz ozamanki insana mikroskobik canlı desen bakar kalır bu yğzden bir cok kisi asılmıstır ortacag avrupasında herseyi dine yoruyorsunzu tabiki din cok önemli birsey fakat allah sadece din demek degildir aynı zamandada bilimdir bi düsünün allah arastırmadan bilmemizi isteseydi neden kitap yollasın yaratmadan önce herkesin beynine tüm bilgileri doldururdu bizim arastırmamızı istiyor hala anlatamadım ben size topraktan yarattım demis herkes oo toprak diyor toprak sadece ufalmıs kaya parcalarından olusmaz kilden olusmaz icinde ilyonlarca mikroskobik canlı bulundurur siz bunu hala anlayamadınız anadan babadan gelen dogmatik düsüncelerle beyninizi kullanmadan yasayıp gidiyorsunuz az arastırın ögrenin

Abi taktınız yani evrime.Evrimde evrim.Siz ilk önce benim soruma cevap verin.Madem maymundan-gorilden evrimleştik (!) neden etrafta hala maymunlar-goriller var ? Yani bunlar yok saol biz evrim almayalım filan mı dedi ? Verdiğiniz cevaplarda sorduğunuz sorularda kusura bakmayın ama çok salakça

@Brian Carroll bende bunu kanıtlarcasına zaten 51. bölgeden bahsettim.Hatta discovery channelda bunun filmi bile vardı.Hatta gerçek hayat hikayeleriylede kanıtlanmış olaylar bunlar.Kısaca senin söylediğinin tersi bişi söylemedim sadece bu konu hakkında biraz daha bilgi topla dedim.Ondan sonra hep beraber konuşalım dedim.Bu evren üzerine konuşulucak çok şey var ama evrim kesinlikle konuşmaya değmiyecek bi konu çünki öyle bir şey yok.Kısaca YALAN!!!!

• quote:

quote:

Sen de Darwin'i oku dediklerini anlayacak mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: ertu.aa

quote:

bak mantık tabiki yürütüyoruz Kuranı Kerim bilime araştırmaya öğrenmeye karşı değildir elbetteki bizlerde değiliz zaten olamayız zira Kuranı Kerimin ilk emri Okudur. Şimdi sen bana şunların cevabını ver o toprağı ve içinde ki bakterileri yada mikroskobik canlıları yaratan kimdir ? Ve de şunuda söylemeni istiyorum Allah Ademi topraktan yaratmadan önce topraktaki bakterileri yada mikroskobik canlıları belkide yaratmamıştı. Bunlardan geçtim evrimde insanın maymundan zaman içinde evrimleşerek bu hala geldiği açıklanır. Ancak Kuranda böyle birşey yoktur. Kuranda toprak tan yarattık ifadesi vardır. Topraktan yarattık daha sonra insan maymunadan evrimleşti gibi hiçbir ifade ne Kuranda vardır nede herhangi bir peygamberin sözlerinde vardır. İnsanoğlu nedense böylesine güç ve kudret sahibi olan Allahın istediğini istediği şekilde ve yoktan var etme gücünü kabul edememektedir. Zaten Evrimde bu gerçeği kabul edemediği için bu tip saçma açıklama yollarına başvurmuştur. Evrim teorsini başlangıçta mantıklı ve kabul edilebilir gören bir çok bilim adamı daha sonra gerçek bilimsel bulgular ortaya çıktıgında bu teorinin savunucusu olmaktan vazgeçmiş hatta bazıları Evrim teorisi ni kabul etmekle kariyerinin en büyük hatasını yaptıklarını söylemiştir.

dostumben maymundanmı geldik dedim bak bakiyim postlarıma biseyi anlamıyorsun hala sunlar var bunlar var evrim uygun ortam olunca gerceklesir evrim diyince illa maymun maymun diyorsunuz bşsey okumussunuz ya bilgilisiniz ya bırakın allah askına size laf anlatmak ölüm den beter be anlamak istemeyen önce oy veren sonra yakınan toplumdan ne bekliyorsunki kuranda yazmamasına ragmen basörtüsü taktıran toplumdanne bekliyorsunki cübbeli ahmet sar cizmeli mehmetten medet uman toplumdan ne bekliyorsunki hadi ben gittim

• Adamlar bosuna yillarca okuyup master doktora yapip bilim adami oluyorlar.Gelsinler suraya görsünler nasil bilim adami olunur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Bunların bilimle alakası yok ki.

güldüm arkeoloji sence bilim degil demi ?

--------------------------------------------------------------------------------
    tdk
    arkeoloji Fr.archéologie
    Tarih öncesi ve eski çağlardan kalma eserleri tarih ve sanat bakımından inceleyen bilim, kazı bilimi

Sence arkeoloji bilmem ne zaman yapılan eşyaların ne amaçla yapıldığını mı inceler?
    Yada bilmem ne kalesinin nasıl yapıldığını mı bulmaya çalışır?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.