Şimdi Ara

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI OLAYLAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
7.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizler kimseye dinsiz muamelesi yapamazsınız. Zaten bunları söyleyecek kapasitede olduğunuzuda sanmıyorum. Arkadaş orada gidipte, "allah yok" gibi ateistçe, ucuz bir fikri savunmuyor. Allah vardır, hepimiz inanıyoruz, bazılarımız yetiştikleri ortamlar gibi etkenlerden dolayı daha derinden yaşarız, bazılarımızda bu işi mantıksızlık yoluna götürür tabiki sebebi eğitimsizliktir. Arkadaş sizlere "her ne kadar vizyonunuz bunu anlamaya elvermesede" Kuran-ı Kerimin o gönderildiği zamanki koşullara göre yazıldığını ve yorumlandığını, içerisindeki çoğu ifadenin şuanki çevirilerde yanlış çevirilmiş, asıl anlamından sapmış olabileceğini anlatmaya çalıştı. Sizse ona ateist dediniz. Asıl ateistlik sizinkidir!!! Sizlere Din'le bilimi(evrim gibi) birbirinden çok keskin şekilde ayıran makaleler, kanıtlanmış deneyler göstermek isterdim ama ne yazıkki onlarıda yorumlamaya yetecek vizyonunuz olduğuna inanmıyorum ve zamanımı boşa harcamıyorum. 2 Tarafta ne derse desin bir birini ikna edemeyecek. Siz diyeceksiniz, Kuran-ı kerimde herşey yazıyor, bilime gerek yok. Biz diyeceğiz madem yazıyo git bi tarafını kaldırda oku eğitim al o yazanları hristiyanlardan yahudilerden önce sen keşfet madem kitabımızda yazıyor. Evet yazıyor gerçektende ama toplumumuz (müslüman toplumu) o kadar cahilki bunu bile beceremiyor. Kitabımızda yazan şeyleri bile diğerlerinden daha önce yapamıyoruz... İyi günler dilerim. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 7 Ağustos 2009; 12:36:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ

Evrim yok diyenler, buyrun öğrenelim sizlerin eğitim durumlarınızı... Yazılarınızdaki komik cümlelerden anladığım kadarıyla sanırım lise mezunusunuz. Buda pembe gözlüklerim takılıyken yaptığım bir yorumdur. İyi yanıma denk geldiniz.

Sana okulda mı öğrettiler evrimi.Dersini falan mı aldın.
    Darwin bakmış mı ki DNA nedir kromozom nedir.
    Neye göre evrim bilimsel oluyor dayanağı nedir.
    Bir şeye "bilimsel" demek için ne gerekir.
    Ben lise mezunuyum cahil kaldım öğrette öğrenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KR@L::: -- 7 Ağustos 2009; 12:30:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duff

quote:

Orijinalden alıntı: :::KR@L:::

amma maymun varmış la forumda.
    Adam 100 yıl önce sallamış bi şeyler millet inanır olmuş.
    O zamanda ne DNA biliniyordu ne kromozom.
    Bunu bilimsel olarak algılamak ne kadar doğru olabilir ki.
    Sallamasoyon bir şeye inanıyorsunuzda ALLAHIN sözlerine nasıl olurda inanmıyorsunuz.
    Evrime inanan müslüman değildir olamaz.

+1

allahın sözü olduğuna dair tek bir kanıt göster inanalım, cahil herif kaç kere açıp okudun kuranı türkçe?

gösteremessen ben sana yüzlerde allahın sözü olmadığına dair kanıt gösterebilirim.

• cok güzel eline saglık.hepsini okudum bu yazılara gore şu sonuç çıkıyor. bizden oncede yaşayan akıllı varlıklar varmış bir şekilde yok olmuşlar,yada uzaylılar dunyaya gelip bize neyi nasıl kullanıcagımızı ogretmişler.bana ilki daha mantıklı geliyor ama...
  • @ß@TÚ bu kadar hava yapıyosunda mastermı yaptın sanki ? Evrim var diyenin aklına şaşarım.Eğer sende üniversiteyi bitirmişsen eğer yok abi ben sizin gibi insanların arasına girip üniversite filan okumam.Söyledikleriniz ne kadar saçma ve cahilce.Bide artistik taslıyosun bize "Evrim yok diyenler, buyrun öğrenelim sizlerin eğitim durumlarınızı... Yazılarınızdaki komik cümlelerden anladığım kadarıyla sanırım lise mezunusunuz. Buda pembe gözlüklerim takılıyken yaptığım bir yorumdur. İyi yanıma denk geldiniz." şu kurduğun cümleyi sokaktan geçen 15 yaşındaki çocuk kurmaz.
  • Mesajım düzenlenmiştir. Benimle tanışmak isteyenler özel mesaj atabilir

quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE
    Eğer sende üniversiteyi bitirmişsen eğer yok abi ben sizin gibi insanların arasına girip üniversite filan okumam.

quote:

Ben cahilim lise mezunuyum

Tamam ben cevabımı aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 7 Ağustos 2009; 12:42:17 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Slp

Bilim açıklayamadı diye bilime inanmıyalım mı şimdi

zamanında Marslı gelmiş yapmış işte ben açıkladım.

Bilimin bunu açılayamasının sebebi tamamen kanıtlaması gerektiğidir yani 3000 bin yıl önce uzaylının gelip yapı inşaa ettiğini henüz kanıtlıyamıyor bilmem kaç milyon yıl önceki insanların da fosilleri yok olduğu için o yıllarda insan varlığı bilinemiyor ve tabi ki evrime göre ilkel topluluklar 35 cm veya 3m boyunda olabilir çevre şartlarına göre değişir..

Bu gün eskimoların beyaz olması afrikalıların siyah olması da evrimle açıklanabilir sürekli güneş ışınına maruz kalan cilt koyulaşır zamanla bu gelecek nesillere de aktarılır gibi..

Bilimn tek eskiği kanıt göstercek bi kitabının olmaması olsaydı bile bi kitabı herşeye kanıt göstericek kadar saçma insanlar bilim adamı olmuyor çok şükür

Hee hatta benim dedem 15 m boyundaydı evrim geçirmiş naapsın @G.Eroğlu evrim denilen bir şey yok zaten biraz düşünün sadece kur'an-ı ve diğer kitapları yalanlamak istedikleri.Sadece işte adaptasyon denilen şey olabilir."Bu gün eskimoların beyaz olması afrikalıların siyah olması da evrimle açıklanabilir sürekli güneş ışınına maruz kalan cilt koyulaşır zamanla bu gelecek nesillere de aktarılır gibi.. " bundan daha ötesi zaten olamazda

Ah arkadaşım kafanın içi ağlarla dolmuş senin biz ne desek inanmıcaksın cahilin farkı da bu zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: karakoyunn

quote:

quote:

Sallamasoyon bir şeye inanıyorsunuzda ALLAHIN sözlerine nasıl olurda inanmıyorsunuz.

+1

allahın sözü olduğuna dair tek bir kanıt göster inanalım, cahil herif kaç kere açıp okudun kuranı türkçe?

gösteremessen ben sana yüzlerde allahın sözü olmadığına dair kanıt gösterebilirim.

Ben cahilim lise mezunuyum,sen eğitimlisin
    sen okumuşsundur kuranı ama anlayamamışsındır.

• Dev heykeli de tam kolpa yahu. Durdukça taşlaşmışmış

Yalnız Mısır hiyerogliflerindeki uçak, helikopter benzeri şekilleri bir National Geographic belgeselinde izlemiştim. Onlar tuhaf ama gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slp
    Ah arkadaşım kafanın içi ağlarla dolmuş senin biz ne desek inanmıcaksın cahilin farkı da bu zaten

Kime göre? Neye göre?
  • bilim inanılacak birşey değil bir gerçektir.fazla uzak değil bir kaç yüzyıl öncesinde insanların hiç bir şekilde açıklamayadığı şeyler günümüzde bilimin ilerlemesiyle açıklanmıştır.peki o yüzyıllarda insanlar açıklamayamadığı zaman ne yapıyordu? aynı bugün olduğu gibi bilmedikleri şeyleri dine bağlıyorlardı.çünkü insanlar bilmemekten korkarlar.

Ucu evrime dayanan her konuda olduğu gibi hep aynı klasik cümleler, aynı sorular..
    hep sorarlar o zaman niye şu anki maymunlar insan olmuyor bana bunu açıklayın derler?çok merak ediyorum bu şahısa bu sorusunu açıklasan evrime inanacak mı?yoksa başka bir soruyla mı karşına gelecek?

Bilime soru yöneltmek kolaydır ama aynısını dine yöneltirsen kafir olursun.bilimin açıklamayadığı şeyler her zaman olacaktır ama bunlar açıklanamıyor anlamına gelmez.
  • quote:

Sizler kimseye dinsiz muamelesi yapamazsınız. Zaten bunları söyleyecek kapasitede olduğunuzuda sanmıyorum. Arkadaş orada gidipte, "allah yok" gibi ateistçe, ucuz bir fikri savunmuyor. Allah vardır, hepimiz inanıyoruz, bazılarımız yetiştikleri ortamlar gibi etkenlerden dolayı daha derinden yaşarız, bazılarımızda bu işi mantıksızlık yoluna götürür tabiki sebebi eğitimsizliktir. Arkadaş sizlere "her ne kadar vizyonunuz bunu anlamaya elvermesede" Kuran-ı Kerimin o gönderildiği zamanki koşullara göre yazıldığını ve yorumlandığını, içerisindeki çoğu ifadenin şuanki çevirilerde yanlış çevirilmiş, asıl anlamından sapmış olabileceğini anlatmaya çalıştı. Sizse ona ateist dediniz. Asıl ateistlik sizinkidir!!! Sizlere Din'le bilimi(evrim gibi) birbirinden çok keskin şekilde ayıran makaleler, kanıtlanmış deneyler göstermek isterdim ama ne yazıkki onlarıda yorumlamaya yetecek vizyonunuz olduğuna inanmıyorum ve zamanımı boşa harcamıyorum. 2 Tarafta ne derse desin bir birini ikna edemeyecek. Siz diyeceksiniz, Kuran-ı kerimde herşey yazıyor, bilime gerek yok. Biz diyeceğiz madem yazıyo git bi tarafını kaldırda oku eğitim al o yazanları hristiyanlardan yahudilerden önce sen keşfet madem kitabımızda yazıyor. Evet yazıyor gerçektende ama toplumumuz (müslüman toplumu) o kadar cahilki bunu bile beceremiyor. Kitabımızda yazan şeyleri bile diğerlerinden daha önce yapamıyoruz... İyi günler dilerim. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

Kusura bakma ama hocam aç bi ku'an-ı oku.Allaha şirk koşmak allahın sözlerini yalanlamak cezası neymiş sen söyle.Bunlar kesinlikle affedilmez şeyler.Allah seni affetsin ben ne diyeyim.Ayrıca ben (kendim olarak söylüyorum çünki diğer kişiler beni ilgilendirmiyo) bilime karşı bi insan değilim.Tabiki olucak hatta olmazsa olmaz bişi.Teknolojik gelişmeler-yeni icatlar olmasaydı biz zaten bunları yazamaz ve söyleyemezdik de.Ayrıca "Sizlere Din'le bilimi(evrim gibi) birbirinden çok keskin şekilde ayıran makaleler, kanıtlanmış deneyler göstermek isterdim ama ne yazıkki onlarıda yorumlamaya yetecek vizyonunuz olduğuna inanmıyorum ve zamanımı boşa harcamıyorum." sözünü lütfen açıkla.Bilimsel deneylerle (olmayan bilimsel deneyler) din bilimiyle evrimi birbirinden çok keskin şekilde ayıran makaleleri karşımıza çıkar.Madem bi laf atıyosun ortalığa onunda devamını getir.Ama ben sana bişi söliim mi ß@TÚ bunların hiç biri yok.

@ß@TÚ ayrıca senin gibi maloz olucağıma üniversite bile okumam

@Slp madem bu kadar bilgin çok bize evrimi kanıtla.Madem kafan çok çalışıyo.Sen maymundan gelmişsin belli oluyo zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karakoyunn

quote:

quote:

+1

Ben cahilim lise mezunuyum,sen eğitimlisin
    sen okumuşsundur kuranı ama anlayamamışsındır.

ya ben standart zeka seviyesinde bir bireyim, anlayamadığım için suç bendemi? neden ben anlayamadığım için cehennme gidiyorum, haksızlık değilmi bu ben cayır cayır yanarken siz anlayabildiğiniz için o yetenek verildiği için hurilerle gününüzü gün edeceksiniz?

• Yani cennette bile tek düşündüğün huri yani kızlar.Biz işte böyle sapık bi milletiz
  • Madem ısrarcısınız elbette toparlayıp eklerim buraya... Evrim %100 kanıtlanmış birşey değil, zaten bunu beklemeyin, ancak son derece inandırıcı deliller, deneyler mevcut...

Bu arada yazdığım cümleler arasında benim allahın sözlerini yalanladığıma inanmana sebep olan cümleleri italik yazarsan sevinirim. Bende en az sizin kadar müslümanım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 7 Ağustos 2009; 12:54:23 >
  • Evrimmiş. Evrim ne yahu Herkes Darwin kesilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

quote:

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI OLAYLAR

burdaki adam napıyor madem o kadar önemli kalıntılar

• quote:

Yani cennette bile tek düşündüğün huri yani kızlar.Biz işte böyle sapık bi milletiz

bu huriler senin inandığın kitapta onlarca kez geçen bir vaad. neden ben sapık oluyorum?
  • "Sizlere Din'le bilimi(evrim gibi) birbirinden çok keskin şekilde ayıran makaleler, kanıtlanmış deneyler göstermek isterdim ama ne yazıkki onlarıda yorumlamaya yetecek vizyonunuz olduğuna inanmıyorum ve zamanımı boşa harcamıyorum." Hocam bana ilk önce bi evrimin tarifini yap sonra da git bu yazını oku.hnagi makale yahu ? Evrim nedir ? Allah dememişmi sana ben hz. adem ile hz. havvayı çamurdan yarattım die.Sen bana ne diyosun.Yok evrimmiş.Evrim ne hocam bilip bilmeden bana sorular sorma.Sonrada bana diyosun ki allahın sözlerini nerde yalanladım.Evrim ile din birbirine tezat oluşturan şeyler hocam.Lütfen bilgin yoksada yorum yapmayın.Çocuk çocukla uğraşmayalım.

@ouzzz gerçekten öyle ne kadar çok darwinimiz varmışda biz bilmiyomuşuz (!)
  • quote:

Madem ısrarcısınız elbette toparlayıp eklerim buraya... Evrim %100 kanıtlanmış birşey değil, zaten bunu beklemeyin, ancak son derece inandırıcı deliller, deneyler mevcut...

Bu arada yazdığım cümleler arasında benim allahın sözlerini yalanladığıma inanmana sebep olan cümleleri italik yazarsan sevinirim. Bende en az sizin kadar müslümanım

Kuran'ı yorumlamakla ilgili bahsettiğin durum: "Ee Kuran'da "Topraktan yarattım." deniliyor, toprağın içinde bakteriler var, demekki onlardan evrimleşmişiz. Evrim doğrudur bu yüzden." dersen bu iş olmaz. Okuduğun okul da aldığın eğitim de yaramaz bu şekilde.

Herkes kendine göre yorumlarsa, İncil ya da diğer kitaplardan farkı kalmaz. Kuran bilmece değildir, herşey açık bir şekilde belirtilmiştir.

İnanan inanır, inanmayan inanmaz ve böyle bilmiş modlarına girebilir. Her zaman alışığız.

Burada zaten insanların doğrularını çökertsen de, kimsenin kendi fikirlerinden vazgeçebileceğini sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.