Şimdi Ara

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI OLAYLAR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
7.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Slp

quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Tutturmuşsunuz kuran oku diye kuran okuyunca ne oluyo evrenin bütün sırları çözülüyomu ? şu an için evrim teorisi kanıtlanamıyor yeterli kanıt yok sen bana kuranı allahın yazdığını kanıtla bende kuran okıyım.

Hiçbir şeyi burada öğrenemezsin, ilgin varsa araştıracaksın elinin altında internet var. Bilmediğin konular hakkında da yorum yapma...

evrim hakkında azçok bilgim var kuranın ne olduğunu da araştırarak öğrenemezsin zaten.

@ N-0NE

sen hala annenin karnından çıkan o 15 cm lik bebekmisin peki?

bu arada maymunların insana dönüşme süreci de 70-80 yılla açıklanmıyor binlerce yılla açıklanıyor

Şimdiki maymunlar hallerinden memnun o zaman
    Yav be 4 sayfadır 3 tane maymunla mesajlaşıyorum inanılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::KR@L::: -- 7 Ağustos 2009; 13:21:39 >

• quote:

quote:

quote:

Tutturmuşsunuz kuran oku diye kuran okuyunca ne oluyo evrenin bütün sırları çözülüyomu ? şu an için evrim teorisi kanıtlanamıyor yeterli kanıt yok sen bana kuranı allahın yazdığını kanıtla bende kuran okıyım.

Hiçbir şeyi burada öğrenemezsin, ilgin varsa araştıracaksın elinin altında internet var. Bilmediğin konular hakkında da yorum yapma...

evrim hakkında azçok bilgim var kuranın ne olduğunu da araştırarak öğrenemezsin zaten.

@ N-0NE

sen hala annenin karnından çıkan o 15 cm lik bebekmisin peki?

bu arada maymunların insana dönüşme süreci de 70-80 yılla açıklanmıyor binlerce yılla açıklanıyor

Kuran'ı nasıl ve ne ile öğrenmeyi düşünüyorsun? Beynine otomatik olarak yükleme yapıldığını falan mı? Yoksa maymun atalarının sana nesilden nesile aktardığını mı?

Araştıracaksın okuyacaksın ki öğrenesin ben sana forum ortamında ne desem boş. Şu evrim saçmalığını araştırdığın kadar Kuran'ı araştır, oku.

• Evrim teorisi asla "Maymundan geldik" demez. Maymun'dan geldiğimizi söyleyen bir tane bile evrimci bulamazsınız. Bulsanız dahi, o kişi evrimi tam olarak anlamamıştır.

Bir arkadaş evrim karşıtlarına eğitim durumlarını sormuş. Soruyu sorma biçimi yanlış da olsa, bu soru gerçekten sorulması gereken bir soru. Evrim teorisinin çıkmaza girmesindeki en büyük problem, bu konunun "konudan bihaber, sağda solda duydukları ile yetinen" kişiler tarafından yapıldığını görüyoruz.

Nasıl, sizin big bang teorisinin ya da bir sicim teorisinin doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışacak bilgi birikiminiz yoksa, evrimi tartışacak bilgi birikiminiz de yok. Bunu bir küçümseme olarak görmeyin lütfen. Bu benim haddim olamaz.

Ama bu işi biyologlara, antropologlara, genetikçilere bırakın. Aranızda bu mesleklerden olanlar var ise konuşalım, teorinin doğruluğunu tartışalım. Yoksa başkasının yorumunu alıntılayıp, altına da gülücükler koyarak bir yere gidemeyiz.

Tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum.

Evrim teorisi asla "Maymundan geldik" demez. Maymun'dan geldiğimizi söyleyen bir tane bile evrimci bulamazsınız. Bulsanız dahi, o kişi evrimi tam olarak anlamamıştır.

• "And olsun biz insanı (Ademi) çamurdan (süzülmüş) bir hulasadan yarattık." (Mü'minun 12)

"O,sizi çamurdan yaratan sonra ölüm zamanını takdir edendir." (Enam 2)

"Sizi (aslınızı) ondan (topraktan) yarattık." (Taha 55)

İsteyen inanır,isteyen inanmaz.Bu kişiye kalmış bişeydir.
  • Neyse maymundan geldiğini iddaa eden maymun arkadaşlar beni YARADANIM çağırıyor namaza gitmem gerekiyor.
    Sizde neye inanıyorsanız ona dua edinde gerçekten ALLAH olmasın yoksa ahirette haliniz vahim.

En kısa zamanda doğruyu görmeniz için dua edeceğim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karakoyunn

düşünecek kadar sapık değilsin ama cennete gidersen onlarla her işi yapacak kadar sapıksın.

yahu bunun sapıklıkla ne alakası var, tanrı vaad etmiş işte cennette sizi huriler bekliyor diye. sen daha bunu düşünmenin sapıkça olduğundan bahsederken tanrı bunları size vaad olarak vermiş. dikkat et allaha karşı gelmeye, onun söylediklerini onaylamamaya başlıyorsun.

daha konuşmanın başında kendinizle çelişiyorsunuz.

Ne hurilerinden bahsediyorsun, bilmiyorsun hayatında daha Kuran'ın bir yaprağını açmamışsın. Burada kulaktan dolma huriler kadınlar kızlardan bahsediyorsun. Bunu yapanlar Kuran'ı yanlış yorumlayan cahillerdir...

http://forum.shiftdelete.net/din-kulturu-ahlak-bilgisi/84816-kuranda-huriler-yanlis-mi-yorumlandi.html

Al biraz araştır, at gözlükleriyle bakma herşeye. Birşey bildiğini sanıyorsun da hiçbir şeyden çaktığın yok.

öncelikle burda savunduğum tanrının yokluğu değil kuranın tanrı kelamı olmadığıdır.

eroğlu kuranda günümüze uygun düşmeyen her söz, her kural, her ayet yumuşatılmaya çalışılıyor. yukarda gösterdiğin linkde bunlardan birisi. lütfen inandığınız kitabı olduğu gibi koruyun, akıbeti diğer değiştirilmiş kitaplar gibi olmasın. arapçası olduğu gibi orda, kadınların vaad olarak sunulduğu apaçık ortadadır.

ayrıca verdiğin linkde geçen söze göre herkes kendi eşiyle birlikte olacaktır diyor. peygamberiniz ne şanslıki 8-10 eş yapmış kendine vefat etmeden önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ

Bende aynen arapçadan (ki kuran-ı kerim yüzlerce yıldır binlerce defa farklı farklı yorumlanmıştır, özünden uzaklaşmış olması kaçınılmazdır) çevrilirken yapılan bazı yorum farklarından bahsediyordum, farklı şeylerden bahsetmiyoruz...

Bu arada bilmece gibi kullanan, o cümleyi yazan ben değilim şunu bi aklına sok istersen. 2. Sayfada başka bir arkadaş yazdı, ki çok mantıklı bir yaklaşım kendisin destekliyorum

Hiçbir zaman farklı yorumlar kabul edilmemiştir ve özünden uzaklaşmamıştır. Sen kitabı çevirirken yorum katarsan dediğiniz "toprak ta bakteri var..." olayı ile karşı karşıya kalırız.
    Ama bilip bilmeden, Kuran okumadan bir kişinin attığı yalana inanırsan bu öyle devam eder ve öyle bilirsin. Dediğim gibi Kuran bilmece değildir ve herşey açıktır. Yorumumu anlamamışsın hala eğitim seviyen yorumunda çelişkide kaldım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ

Madem ısrarcısınız elbette toparlayıp eklerim buraya... Evrim %100 kanıtlanmış birşey değil, zaten bunu beklemeyin, ancak son derece inandırıcı deliller, deneyler mevcut...

Bu arada yazdığım cümleler arasında benim allahın sözlerini yalanladığıma inanmana sebep olan cümleleri italik yazarsan sevinirim. Bende en az sizin kadar müslümanım

Kuran'ı yorumlamakla ilgili bahsettiğin durum: "Ee Kuran'da "Topraktan yarattım." deniliyor, toprağın içinde bakteriler var, demekki onlardan evrimleşmişiz. Evrim doğrudur bu yüzden." dersen bu iş olmaz. Okuduğun okul da aldığın eğitim de yaramaz bu şekilde.

Herkes kendine göre yorumlarsa, İncil ya da diğer kitaplardan farkı kalmaz. Kuran bilmece değildir, herşey açık bir şekilde belirtilmiştir.

İnanan inanır, inanmayan inanmaz ve böyle bilmiş modlarına girebilir. Her zaman alışığız.

Burada zaten insanların doğrularını çökertsen de, kimsenin kendi fikirlerinden vazgeçebileceğini sanmıyorum.

batuya tesekkür ediyorum öncelikle ben burda kesinlikle bakterilerden evrimlestik biz onlardan evrimlestik demiyorum benmki ortaya bir fikir sunmak bana göre mantıklı geleni sizlerle paylasmaktı beni direk ateist yaptınız buna birsey demiyorum ben sonuna kadar müslümanım bu kararımı ne siz nede bir baskası degistirebilir ancak su noktada bir soru sormak istiyorum size biz kitaba baglıyız hic dısına tasmıyoruz yeni birseyler katmıyoruz bilgimizede neden su an dünya üzerinde eziliyoruz neden kandaslarımız ölüyor bence bunu bir düsünün

• quote:

Orijinalden alıntı: :::KR@L:::

Neyse maymundan geldiğini iddaa eden maymun arkadaşlar beni YARADANIM çağırıyor namaza gitmem gerekiyor.
    Sizde neye inanıyorsanız ona dua edinde gerçekten ALLAH olmasın yoksa ahirette haliniz vahim.

En kısa zamanda doğruyu görmeniz için dua edeceğim.

Çok teşekkür ederiz. Duana muhtacız.

Not: Ben düşündüklerini yazıya dökerken hata yapabilen bir insanım yüce rabbim beni böyle yaratmış, bir şikayetiniz yoktur umarım. Aklımdan geçenleri sizlere tam olarak açıklayamadıysam veya yanlış anlaşıldıysam özür diliyorum. Eğitim durumuma neden bu kadar takıldınız? Önceki iletilerimde tanışmak isteyenler özel mesaj atabilir diye belirtmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 7 Ağustos 2009; 13:31:45 >
  • quote:

arkadaşım atasının maymun olduğunu iddaa eden maymun oğlu maymundur.
    arkadaşın attığı cevaptaki şu satırlar sana gelsin..

"200.000 yıl önceki insanlar da maymundan gelmiyor. Ortak ata diye bir kavram var. Ve bu kavramın ifade ettiği canlı, evrimsel süreçte geriye doğru gidildikçe değişir. Bu ortak ata maymuna da benzer, balığa da benzer."

tutturmuşsunuz bir maymun ki gidiyor.evrimin neyini biliyorsun ki üstüne yorum yaparsın?
  • Ne kadar Kuran desenizde evrim bir gerçektir

Varyasyonların kalıcı olarak aktarılması ve anne karnında gelişip daha sonra yetişkin olan canlılar da bunun kanıtlarıdır bence
    benim yaratıcıya sözüm yok zaten yanlış anlaşılmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

quote:

arkadaşım atasının maymun olduğunu iddaa eden maymun oğlu maymundur.
    arkadaşın attığı cevaptaki şu satırlar sana gelsin..

"200.000 yıl önceki insanlar da maymundan gelmiyor. Ortak ata diye bir kavram var. Ve bu kavramın ifade ettiği canlı, evrimsel süreçte geriye doğru gidildikçe değişir. Bu ortak ata maymuna da benzer, balığa da benzer."

tutturmuşsunuz bir maymun ki gidiyor.evrimin neyini biliyorsun ki üstüne yorum yaparsın?

Primattır ortak atamız şimdiki maymun değil

Yine çocuk çoluk dolmuş buraya

• quote:

Orijinalden alıntı: SSH

* Evrim teorisi çökmedi. Dedenizin dedesinin zamanında da "evrim çöktü" diye propaganda yapılıyordu, ama 150 yıldır nasıl oluyorsa bir türlü çökmedi.

* 150 yıllık süreçte bilimdeki gelişmeler evrimi destekler niteliktedir. "150 yıl önceki teknoloji çok ilkeldi" şeklindeki iddia geçerli bir kanıt değildir. Kaldı ki, tekerlek de 5000 yıllık bir keşif ama hala kullanıyoruz.

* Evrim bir "Ateist öğretisi" değildir.

* Darwin Ateist değildi.

* Evrim, Müslümanları aldatmak için kasıtlı olarak üretilmiş bir Yahudi/Hıristiyan komplosu da değildir.

* Darwin bile kendi teorisine inanmıyordu benzeri iddialar çocukçadır. Darwin bu konuya ömrünü adamıştır.

* Fantastik atlaslar ile evrimi çökertmeye çalışanlar dünyada alay konusudur. Haber konusu olması ve ilgi çekmesinin nedeni; "Bunlara inanan hakikaten var mı, bu kadar cahillik nasıl olabilir?" gibi sorunsalların irdelenmesidir.

* Biz maymunlardan gelmiyoruz. Hatta evrimsel açıdan diyebiliriz ki, insanlar en az 200.000 yıldır "insandan geliyor".

* 200.000 yıl önceki insanlar da maymundan gelmiyor. Ortak ata diye bir kavram var. Ve bu kavramın ifade ettiği canlı, evrimsel süreçte geriye doğru gidildikçe değişir. Bu ortak ata maymuna da benzer, balığa da benzer.

* Şu saçma iddiayı kim ortaya atmış bilmiyorum ama sık rastladığım için yanıt vereyim. Buna göre maymun yavruları doğar doğmaz tek başlarına hayata atılırmış ama insan yavrularına yıllarca bakım gerekirmiş. Bu nedenle de insan evrim geçirmiş olamazmış(!) Gorillere 5 yaşına kadar aralıksız anneleri bakar. Ömürleri zaten ortalama 30 yıl olan bu canlılar, 11-12 yaşından önce de kendilerini koruyamadıkları için sürüden ayrılamazlar.

* Evrim, insan gibi gelişmiş canlılarda kanlı canlı görülebilen, dünden bugüne sonuç veren bir şey değildir. Çünkü insan ömrü, evrimsel sürece göre çok kısadır. Mikroevrim ise gözlemlenebilir.

* Evrim teorisi dünyaca kabul görmüştür ve üstünde bilimsel konsensüs vardır. Evrim teorisi modern bilimdeki en güçlü teorilerden bir tanesidir. Yüz binlerce bağımsız gözlem ve araştırmayla sınanmış, biyoloji biliminin paleontolojiden moleküler genetiğe kadar her alanında doğal olayları öngörmekte başarılı olmuştur. Son 150 yılda evrim teorisini çürütebilecek hiçbir ikna edici kanıt ileri sürülmemiştir. "Alt tarafı teori..." gibi saptırmalar çocukçadır.

* Ve hayır, evrim hala çökmedi.

Kaynak

Yahu hocam madem 100 lerce deneyle kanıtlanmış bi ewrim var önümüzde.Hadi bu deneylerden birini yapta görelim.Yahu ewrim denilen bir şey yok.Balıktanda gelmedik.Ne safsınız be abi yuh.İncilde-tevratta-zeburda yazılanlar değiştirilmedimi insanların çıkarıları için ? Kur'anda yazmıyomu tek değiştirilmeyecek kitap kur'an-ı kerim olucaktır diye.Darwin darwin diyosunuzda bi adam ortaya bi tez atıyo hemen inanıyoruz ne saf milletiz ya.Darwinin ewrim teorisi kim ne derse desin (isterse babam gelsin) müslümanları yoldan çıkartmak için bulunan bir fikirdir ve biz saf türklerde (müslüman olarak geçinen türkler avrupa kapılarına dayanmış türkler) bunlara inanıyoruz ya dedelerinizden ve peygamberinizden utanın size diyecek başka bir sözüm yok .

@Slp arkadaşım sen peki annenin karnından (rahminden) çıktığın gibimisin ? Doğada (dünya üzerindeki tüm canlılar) ilk doğduklarında küçük varlıklardır fakat tabiki büyürler.Kimse ilk doğduğu gibi kalamazki.

• quote:

quote:

quote:

düşünecek kadar sapık değilsin ama cennete gidersen onlarla her işi yapacak kadar sapıksın.

yahu bunun sapıklıkla ne alakası var, tanrı vaad etmiş işte cennette sizi huriler bekliyor diye. sen daha bunu düşünmenin sapıkça olduğundan bahsederken tanrı bunları size vaad olarak vermiş. dikkat et allaha karşı gelmeye, onun söylediklerini onaylamamaya başlıyorsun.

daha konuşmanın başında kendinizle çelişiyorsunuz.

Ne hurilerinden bahsediyorsun, bilmiyorsun hayatında daha Kuran'ın bir yaprağını açmamışsın. Burada kulaktan dolma huriler kadınlar kızlardan bahsediyorsun. Bunu yapanlar Kuran'ı yanlış yorumlayan cahillerdir...

http://forum.shiftdelete.net/din-kulturu-ahlak-bilgisi/84816-kuranda-huriler-yanlis-mi-yorumlandi.html

Al biraz araştır, at gözlükleriyle bakma herşeye. Birşey bildiğini sanıyorsun da hiçbir şeyden çaktığın yok.

öncelikle burda savunduğum tanrının yokluğu değil kuranın tanrı kelamı olmadığıdır.

eroğlu kuranda günümüze uygun düşmeyen her söz, her kural, her ayet yumuşatılmaya çalışılıyor. yukarda gösterdiğin linkde bunlardan birisi. lütfen inandığınız kitabı olduğu gibi koruyun, akıbeti diğer değiştirilmiş kitaplar gibi olmasın. arapçası olduğu gibi orda, kadınların vaad olarak sunulduğu apaçık ortadadır.

ayrıca verdiğin linkde geçen söze göre herkes kendi eşiyle birlikte olacaktır diyor. peygamberiniz ne şanslıki 8-10 eş yapmış kendine vefat etmeden önce.

Geldik yine bahsettiğim olaya. O evlilikleri bir araştır, neden olduğu ne için olduğu. Belki çelişkide kalmışsındır yada Kuran okumaya üşeniyorsundur... Yalan diye cevap verebilirsin kendi kafanda belirlemişsin zaten ama ben böyle bilgiler olmasa bile, yalanlasalar bile; o kadar yüce bir insanın dünya işlerine önem vereceğini düşünmem.

@teatrous

Benim orada inanmama konusundaki yorumum ortaya atılmıştır sana karşı değildir. Neden dünyada eziliyoruz konusuna gelecek olursan, bunlar yobazlar ve müslüman kılığında dolaşan ve bunu çökertmek isteyen ipsiz sapsızlar yüzündendir. Ben zaten şuan arap ülkelerinin müslümanlığından şüpheliyim. Ahlak kuralları olarak Kuran'da yazılanları, gerçeklerini benimsersek bu olayların önüne geçebileceğimizi söyleyebilirim.

• @ N-0NE

bende bunu söyledim zaten büyüdüm işte yani tanrının beni yarattığı gibi değilim şu an sen 70 80 yıl önceki insanların fotoğraflarına bakalım aynı bi değişiklik yok demiştin ona cevap olarak bunu yazdım sen hala bebekmisin peki diye
  • http://forum.donanimhaber.com/m_31800932/tm.htm

Not:Aynı sitedeki bir konu lütfen biraz bakıp ögrenin apaçi emo konularına bakcagınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 7 Ağustos 2009; 13:38:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlyShamaN

http://forum.donanimhaber.com/m_31800932/tm.htm
  • Arkadaslar Size Tavsiyem Marduk Ve Urartu Uygarlıklarını Arastırmanız Cok İlginc Bilgiler Var
  • quote:

@ N-0NE

bende bunu söyledim zaten büyüdüm işte yani tanrının beni yarattığı gibi değilim şu an sen 70 80 yıl önceki insanların fotoğraflarına bakalım aynı bi değişiklik yok demiştin ona cevap olarak bunu yazdım sen hala bebekmisin peki diye

O dediğin evrimin kanıtı olamaz. Evrim başka bir varlıktan, çeşitli özellikler kazanılarak veya kaybedilerek yeni bir varlık oluşumudur, ondan türemektir. Senin dediğin bir varlığın gelişimini tamamlamasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 7 Ağustos 2009; 13:39:43 >
  • Ben bir parantez açmak istiyorum olaya.

Şimdi Evrim teorisinin var olduğuna inananlar, aynı zamanda müslüman olduğunu da ileri sürüyorlar. Peki şöyle bir bakalım, müslüman olmanın şartları nedir peki?

- Allah'a inanmak,
    - Peygambere inanmak,
    - Meleklere inanmak,
    - Kadere inanmak,
    - Kitaba inanmak.

Yanlışım varsa düzeltin, ama bunlar olması gerekiyor.

Şimdi Hem evrim teorisine inanan, hem de müslüman olduğunu söyleyen arkadaşlar kendileriyle çelişmiyor mu. Yani hem Kur'an'da yazan "İnsan topraktan yaratılmıştır" ayetine (ayetin adını unuttum) güvenmeyip, evrim teorisine (maymundan geldik yok primattan geldik bakteri olduk balık olduk yüzdük hopladık amuda kalktık öle insan olduk gibi şeyler) inanıyorsa, müslümanlığı sakata gelmiyor mu?

Söylemek istediğim kesinlikle yalnızca kitaba bağlı kalınmamalı, %100 kitaba inanamayız zaten, dünyada hiç bir müslüman (bilinçaltından dolayı) kitaba %100 inanamaz, içinde daima bir şüphe vardır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.