Şimdi Ara

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI OLAYLAR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
2
Favori
7.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eğer bi gün ahirette sizleri görürsem (darwini teorisini savunanlar için söylüyorum) 4 gözle cehenneme girişinizi izlicem Ben bu konuya daha msj filan atmıyorum çünki size o kadar kanıt gösterdik hala aptal gibi darwin teorisine inanmaya devam edin.Ama siz dua edinde ahirette karşıma çıkmayın Ne kadar müslümanmışız bu konudan bunu öğrenmiş oldum.Helal olsun size
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlyShamaN

http://forum.donanimhaber.com/m_31800932/tm.htm

Not:Aynı sitedeki bir konu lütfen biraz bakıp ögrenin apaçi emo konularına bakcagınıza.

boşuna dil döküyoruz bu konuda benden daha bilgili insanlar var ve kaynaklarıyla aslında benim de aklıma geldi bun linki vermek ama şimdi girerler konuya saçma yorumlar yaparlar diye vermek istememiştim ama neyse daha iyi olur heralde :)

@G.Eroğlu

o yazdıklarım evrimin kanıtıdır bence dedim Darwinin teorisinin deyil Darwinin teorisi daha uzun vaadeli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slp -- 7 Ağustos 2009; 13:43:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Slp

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_31800932/tm.htm

Not:Aynı sitedeki bir konu lütfen biraz bakıp ögrenin apaçi emo konularına bakcagınıza.

boşuna dil döküyoruz bu konuda benden daha bilgili insanlar var ve kaynaklarıyla aslında benim de aklıma geldi bun linki vermek ama şimdi girerler konuya saçma yorumlar yaparlar diye vermek istememiştim ama neyse daha iyi olur heralde :)

Bende konuşmak yazmak isterdim ama insan bir noktadan sonra bıkıyor.Adnan oktardan 2 şey ögrenen gelip evrim yoktur inananda maymundur diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Ben bir parantez açmak istiyorum olaya.

Şimdi Evrim teorisinin var olduğuna inananlar, aynı zamanda müslüman olduğunu da ileri sürüyorlar. Peki şöyle bir bakalım, müslüman olmanın şartları nedir peki?

- Allah'a inanmak,
    - Peygambere inanmak,
    - Meleklere inanmak,
    - Kadere inanmak,
    - Kitaba inanmak.

Yanlışım varsa düzeltin, ama bunlar olması gerekiyor.

Şimdi Hem evrim teorisine inanan, hem de müslüman olduğunu söyleyen arkadaşlar kendileriyle çelişmiyor mu. Yani hem Kur'an'da yazan "İnsan topraktan yaratılmıştır" ayetine (ayetin adını unuttum) güvenmeyip, evrim teorisine (maymundan geldik yok primattan geldik bakteri olduk balık olduk yüzdük hopladık amuda kalktık öle insan olduk gibi şeyler) inanıyorsa, müslümanlığı sakata gelmiyor mu?

Söylemek istediğim kesinlikle yalnızca kitaba bağlı kalınmamalı, %100 kitaba inanamayız zaten, dünyada hiç bir müslüman (bilinçaltından dolayı) kitaba %100 inanamaz, içinde daima bir şüphe vardır.

Evet bizim tartıştığımız şeylerden biriside bu zaten :) Kuran-ı Kerim sonuna kadar okumadım, en kısa sürede okuyacağım. Ancak şöyle bir denklem kurabiliyorum aklımca, Kuran'da evrendeki herşeyin bir açıklaması vardır, herşey önceden yazılmıştır deniyor, doğrudur yalan demiyorum, olabilir. Evrim teoriside %100 olmasa bile şuan aklı başında, vizyonu olan her insanın inandığı bir teoridir. Demekki çok büyük ihtimalle evrendeki herşey gibi evrimde Kuran'da yer almıştır. Ancak bunu göremememizin sebebi yorumdur. Umarım düşüncelerimi iyi dile getirmişimdir.

• arkadasar her halükarda konu silincek o yüzden bırakıninsanlar istedikleri gibi yasasın
    @N-ONE
    sen bana su evrimin olmadıgını kuran da evrim diye bisey yoktur yazmıyor simdi bana ozaman bilinmioduki diceksin lütfen kendinle celismeyi bırak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: karakoyunn

quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: karakoyunn

düşünecek kadar sapık değilsin ama cennete gidersen onlarla her işi yapacak kadar sapıksın.

yahu bunun sapıklıkla ne alakası var, tanrı vaad etmiş işte cennette sizi huriler bekliyor diye. sen daha bunu düşünmenin sapıkça olduğundan bahsederken tanrı bunları size vaad olarak vermiş. dikkat et allaha karşı gelmeye, onun söylediklerini onaylamamaya başlıyorsun.

daha konuşmanın başında kendinizle çelişiyorsunuz.

Ne hurilerinden bahsediyorsun, bilmiyorsun hayatında daha Kuran'ın bir yaprağını açmamışsın. Burada kulaktan dolma huriler kadınlar kızlardan bahsediyorsun. Bunu yapanlar Kuran'ı yanlış yorumlayan cahillerdir...

http://forum.shiftdelete.net/din-kulturu-ahlak-bilgisi/84816-kuranda-huriler-yanlis-mi-yorumlandi.html

Al biraz araştır, at gözlükleriyle bakma herşeye. Birşey bildiğini sanıyorsun da hiçbir şeyden çaktığın yok.

öncelikle burda savunduğum tanrının yokluğu değil kuranın tanrı kelamı olmadığıdır.

eroğlu kuranda günümüze uygun düşmeyen her söz, her kural, her ayet yumuşatılmaya çalışılıyor. yukarda gösterdiğin linkde bunlardan birisi. lütfen inandığınız kitabı olduğu gibi koruyun, akıbeti diğer değiştirilmiş kitaplar gibi olmasın. arapçası olduğu gibi orda, kadınların vaad olarak sunulduğu apaçık ortadadır.

ayrıca verdiğin linkde geçen söze göre herkes kendi eşiyle birlikte olacaktır diyor. peygamberiniz ne şanslıki 8-10 eş yapmış kendine vefat etmeden önce.

Geldik yine bahsettiğim olaya. O evlilikleri bir araştır, neden olduğu ne için olduğu. Belki çelişkide kalmışsındır yada Kuran okumaya üşeniyorsundur... Yalan diye cevap verebilirsin kendi kafanda belirlemişsin zaten ama ben böyle bilgiler olmasa bile, yalanlasalar bile; o kadar yüce bir insanın dünya işlerine önem vereceğini düşünmem.

yahu arkadaşım okuduk ettik, neden evlenmiş, yardıma muhtaç olan kadınlara yardım etmek için, göz kulak olmak için. sen bu saçmalığa inanıyormusun? evlenmeden, ilişkiye girmeden bir kadına yardım edilemiyormu o dönemde? bu mantıkla biz her yardıma muhtaç kadını koynumuzamı alalım yardım etmek için. böyle şeylere gerek yok.

inanmak isterim ben, neden boşu boşuna cehennemde yanayımki? ama ucundan tutulacak hiçbir yeri yok!

neyazıkki sizin tanrınız benim gözlerimi kulaklarımı kapatmış ve doğru yola ermemi engelliyor, zaten bu konuda kuranda hadisler var, nedenmi benim doğru yola gitmemi engelliyor;

Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (SECDE SURESİ / 13)

yemin etmiş birkere dolduracak orayı, kurtuluşmu var. evet sizin inandığınız işte böyle bir sadistlik. ceheneme atmak için insan yaratmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Arkadaşlar eğer bi gün ahirette sizleri görürsem (darwini teorisini savunanlar için söylüyorum) 4 gözle cehenneme girişinizi izlicem Ben bu konuya daha msj filan atmıyorum çünki size o kadar kanıt gösterdik hala aptal gibi darwin teorisine inanmaya devam edin.Ama siz dua edinde ahirette karşıma çıkmayın Ne kadar müslümanmışız bu konudan bunu öğrenmiş oldum.Helal olsun size

Ne kadar çaresiz oldugun hakaret etmenden belli.Bilim sizin yanınızda değil diye küplere biniyorsun

• quote:

Şimdi Evrim teorisinin var olduğuna inananlar, aynı zamanda müslüman olduğunu da ileri sürüyorlar. Peki şöyle bir bakalım, müslüman olmanın şartları nedir peki?

- Allah'a inanmak,
    - Peygambere inanmak,
    - Meleklere inanmak,
    - Kadere inanmak,
    - Kitaba inanmak.

Şimdi Hem evrim teorisine inanan, hem de müslüman olduğunu söyleyen arkadaşlar kendileriyle çelişmiyor mu. Yani hem Kur'an'da yazan "İnsan topraktan yaratılmıştır" ayetine (ayetin adını unuttum) güvenmeyip, evrim teorisine (maymundan geldik yok primattan geldik bakteri olduk balık olduk yüzdük hopladık amuda kalktık öle insan olduk gibi şeyler) inanıyorsa, müslümanlığı sakata gelmiyor mu?

Söylemek istediğim kesinlikle yalnızca kitaba bağlı kalınmamalı, %100 kitaba inanamayız zaten, dünyada hiç bir müslüman (bilinçaltından dolayı) kitaba %100 inanamaz, içinde daima bir şüphe vardır.

Din ve bilimi birbirinden ayıran insan için sorun yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ß@TÚ

quote:

- Allah'a inanmak,
    - Peygambere inanmak,
    - Meleklere inanmak,
    - Kadere inanmak,
    - Kitaba inanmak.

Evet bizim tartıştığımız şeylerden biriside bu zaten :) Kuran-ı Kerim sonuna kadar okumadım, en kısa sürede okuyacağım. Ancak şöyle bir denklem kurabiliyorum aklımca, Kuran'da evrendeki herşeyin bir açıklaması vardır, herşey önceden yazılmıştır deniyor, doğrudur yalan demiyorum, olabilir. Evrim teoriside %100 olmasa bile şuan aklı başında, vizyonu olan her insanın inandığı bir teoridir. Demekki çok büyük ihtimalle evrendeki herşey gibi evrimde Kuran'da yer almıştır. Ancak bunu göremememizin sebebi yorumdur. Umarım düşüncelerimi iyi dile getirmişimdir.

Ben sanmıyorum her insanın evrim teorisine inandığını. Açıkçası ben de inanmıyorum, ben Allah'ın varlığını oldukça güçlü bir şekilde hissediyorum. Bunu şimdi dalgaya yormazsınız inşallah çünkü gerçekten akıl almayacak sebepler var, konuyu dağıtmadan geri döneyim.

Kendin evrim teorisine inandığın için herkesin inandığını düşünüyorsundur ama öyle değildir. Azımsanmayacak kadar az da değil ama inananların sayısı o da bir gerçek.

Kuran'da yazılana göre ilk insanlar Hz. Adem ile Hz. Havva, yani yalnızca 2 insan. Akla mantığa sığmıyor ama insanoğlunun hikayesi böyle başlamış. Bunun başka bir yorumu da olmasa gerek, evrim teorisinin kuran'da yer aldığını da sanmıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

quote:

- Allah'a inanmak,
    - Peygambere inanmak,
    - Meleklere inanmak,
    - Kadere inanmak,
    - Kitaba inanmak.

Din ve bilimi birbirinden ayıran insan için sorun yoktur.

Bir insan için sorun yok zaten,
    müslüman için sorun olabilir dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScramJet -- 7 Ağustos 2009; 13:49:11 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar eğer bi gün ahirette sizleri görürsem (darwini teorisini savunanlar için söylüyorum) 4 gözle cehenneme girişinizi izlicem Ben bu konuya daha msj filan atmıyorum çünki size o kadar kanıt gösterdik hala aptal gibi darwin teorisine inanmaya devam edin.Ama siz dua edinde ahirette karşıma çıkmayın Ne kadar müslümanmışız bu konudan bunu öğrenmiş oldum.Helal olsun size

Ne kadar çaresiz oldugun hakaret etmenden belli.Bilim sizin yanınızda değil diye küplere biniyorsun

Biraz önce 3 adet mesaj aldım hepsinin içeriğinde aşağıdaki yazıya benzer şeyler yazıyodu:

Bırak N-0NE bunlarla uğraşmayı.Allah cezalarını versin bunların.Hepsi adamın birinin teorisini savunuyo.O kadar yazdık ama onlar hala böyle bu aptalca teoriyi savunmayı sürdürüyo.Allah affetsin biz daha bişey diyemeyiz.

@OnlyShamaN-@karakoyunn-@teatrous-@Slp-@ß@TÚ allah affetsin diyorum size arkadaşlar.Gerçekten söyledikleriniz müslümanlığa uygun şeyler değil.Allah affetsin sizi...Böyle bir toplumun içinde yaşadığım için utanıyorum.Sizin gibi insanlarla konuştuğum için kendimden iğreniyorum.Bundan sonra benim adımı N-0NE (ayrıca o değil ordaki 0'dır.Anlamı No-one hiç kimsedir) bundan sonraki yazdığınız mesajlar içinde kullanmazsanız sewinirim.

• @ScramJet
    müslüman olan insan olmuyor mu?söylediklerimi çarpıtmadan fikrini söyleyebilirsin çünkü gerçekten komik duruma düşüyorsun.
  • Link veriyorsunuzda o konu farklı bu konu farklı. Burada yoldan çıkmış bir konudayız, başlığa bakın sonra son yorumlara bakın anlarsınız.

Burada amacım insanların inandıklarını değiştirmek değildi, değiştiremem zaten. Sadece kendi bilgilerimi, fikirlerimi paylaşmaktı. Boş bir tartışmada olduğumuzu farkettim. Herkes kendi yolunu kendisi çizer...

Herkese teşekkürler. İsteyen ile pm yada msn yoluyla tartışmaya/konuşmaya devam edebilirim.
  • Yazık şu gençliğe. Dine saldırmayı, hakaret etmeyi marifet zannediyorsunuz. Allah bildiği gibi yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 7 Ağustos 2009; 13:54:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

@ScramJet
    müslüman olan insan olmuyor mu?söylediklerimi çarpıtmadan fikrini söyleyebilirsin çünkü gerçekten komik duruma düşüyorsun.

Çarpıtmam yok, "komik duruma" düştüğümü söylemen ise hakarete girer, laflarına dikkat et.

Her müslüman insandır zaten, ama her insan müslüman olmuyor. Bunu anlayamayacak birşey yok.
  • quote:

quote:

quote:

Biraz önce 3 adet mesaj aldım hepsinin içeriğinde aşağıdaki yazıya benzer şeyler yazıyodu:

Bırak N-0NE bunlarla uğraşmayı.Allah cezalarını versin bunların.Hepsi adamın birinin teorisini savunuyo.O kadar yazdık ama onlar hala böyle bu aptalca teoriyi savunmayı sürdürüyo.Allah affetsin biz daha bişey diyemeyiz.

@OnlyShamaN-@karakoyunn-@teatrous-@Slp-@ß@TÚ allah affetsin diyorum size arkadaşlar.Gerçekten söyledikleriniz müslümanlığa uygun şeyler değil.Allah affetsin sizi...Böyle bir toplumun içinde yaşadığım için utanıyorum.Sizin gibi insanlarla konuştuğum için kendimden iğreniyorum.Bundan sonra benim adımı N-0NE (ayrıca o değil ordaki 0'dır.Anlamı No-one hiç kimsedir) bundan sonraki yazdığınız mesajlar içinde kullanmazsanız sewinirim.

Ne kadar beton zihniyetli biri oldugun çok açık
    quote:

Ben bu konuya daha msj filan atmıyorum

Kendi sözünü bile tutmuyorsun

• bi yerden sonra insanın aklı yetmez zormayın fazla
  • quote:

Konuyu baştan sona okudum ve hiçbişey bilmediğin,bu konuyla ilgili en ufak bi araştırma yapmadığın çok açık ve net.Özellikle etrafta neden hala maymunlar var demen son noktayı koydu benim adıma.Eğer burda tüm müslümanlar adına cengaver olmayı kabul ettiysen ve her mesaja olmayan bilgilerinle cevap vermeye "çalışıyosan" bişeyler bilmen gerek.Tıkandığın yerde, "Allah affetsin"-"Sizi allaha emanet ediyorum" gibi çaresiz cümlelerle ve hakaretle işin içinden çıkmaya çalışıyorsun.Bence biraz kaldır kafanı etrafına bak.

• Bazı aklı ermiyen arkadaşlar olabilir.Burada aslında anlatılmak istenen insanlığın aslında çok eskiden şu anki teknolojiye sahip olduğu fakat olan birşey ile bunların hepsinin yok olduğu günümüze gelenlerin sayısının az olduğudur ... Veya şuda olabilir dinazorlar zamanında insan ırkı hâla varmış....

Darvinle alaka yok demem için iyice bi okumam lazım ama kafa yoramam.
  • N-0NE bilmeden, araştırmadan yazdığın ortada. Bilgin seviyeli bir konuşmaya yetmediği zaman hakaretlere başvuruyorsun ardından "Allah sizi affetsin" veya "Sizin için dua edeceğim" gibi bizim için anlam ifade etmeyen cümleler kuruyorsun. Biz evrim teorisine toplumun çoğunluğu tarafından kabul edildiği veya eski bir kitapta yazdığı için değil okuyup araştırdıktan sonra mantıklı geldiği için inanıyoruz. Evrim teorisi sadece "insan maymundu" demek değildir, biraz araştırsaydın konu hakkında bir fikrin olsaydı bilirdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 7 Ağustos 2009; 14:09:54 >
  • Afedersiniz din sadece kitabınızı okuyup ibadet etmekmidir? size araştırmayı öğrenmeyi sorgulamayı öğretmiyor mu? ama burdaki bazı yorumlar sadece her cevabın kuranda olduğunu söylüyor?? yani siz öğrenmeyi bıraktınız sadece kuranda yazanların doğruluğuna mı inanıyorsunuz sadece? bilim olmasaydı bak kuranda yazıyordu zaten bilim bundan sonra keşvetti deyip dininizi güçlendirebilecekmiydiniz? inananlar her geçen gün azalıyor farkındaysanız sebebi dini yanlış öğretmeniz herşeye kuranı göstermeniz olabilirmi? müslümanlığa saygım çok müslümanlığa laf atmak gibi algılanmasın
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.