Yaa arkadaşlar, bilimsel hesap makinesi alıcam da ne alsam karar veremedim o kadar çok model var ki.. hacettepe fizik mühendisliğinde okuorum. bana en yararlı hangisi olur acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun, mesela bi makine aldıktan 2 sene sonra başka bişi almama gerek kalmasın istiorum. Birde ankarada nerden alabileğimi de sölerseniz çok ii olur..
Bu konuda casio'nun üzerine marka yoktur herhalde.
Aslında 2 çeşit oluyor böyle hesap makineleri. Birinci grup programlanabilir ve grafik dahil gösterebilir grup ki bunlar bayağı pahalı oluyor. İkinci grup ise her mühendis adayında, fizik-mat bölümü öğrencilerinde bulunan standart makineler.
Şu an için trigonometrik-arc trigonometrik-hiperbolik işlemleri yapan, birimleri birbirine çeviren, kutupsal-kartezyen dönüşümünü yapabilen, 2. derece denklem çözen standart bir makine işini görecektir.
Yaa arkadaşlar, bilimsel hesap makinesi alıcam da ne alsam karar veremedim o kadar çok model var ki.. hacettepe fizik mühendisliğinde okuorum. bana en yararlı hangisi olur acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun, mesela bi makine aldıktan 2 sene sonra başka bişi almama gerek kalmasın istiorum. Birde ankarada nerden alabileğimi de sölerseniz çok ii olur..
hp'nin de bu tür hesap makineleri var onlarada bi bak istersen
teşekkürler
ppc al arkadaşım üstüne hicalc electronic suite engeneer suite i kur
vibonachi den tutta catalan a polodyumun bilmem nesinden tutta atomun yapısına kdr herşeyi bulabilirsin
ben kulannıyorum ve süper!
aynı şey benimde aklıma gelmişti ama;bakalım hocalara ppcyi hesap makinesi olarak yutturabilecek mi :)
PPC ergonomik olmayabilir. PPC, normal hesap makinesi kadar hızlı kullanılamayabilir. Ayrıca PPC' de yanlış tuşa basma ihtimali normal hesap makinesine göre daha fazla. Sınavlarda kullanırken zorluk yaşayabilirsin.