< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
bilkent %50 bilgisayar müh ya da burslu ctis (3. sayfa)
-
-
Orada "xx müh." derken bilgisayar değilde başka mühendislikleri kastetmiş sanırım EE,ME gibi.
yani bence de software engineer olmak isteyen biri böyle mühendislikleri okursa hayatı kayar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk 1000den kapatsa bile ilk 500 600e giren adam seçmez ve burs olayi onemli halkin ekonomik durumu belli yurt sorunu olan uniler var bilkent bu konuda baya rahatmis sanirim yazarsam bilkent 13k burs verecek mesela, ustune rahat ve apolitik bir okulda okuyacagim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Böyle konular da mi gorecektik ya, birkac seneye ctis csten iyi konuları gelir herhalde.
Hayir 4 5 yil once bu bölüm bursluyu 30k yari bursluyu 300kdan aliyordu, bolum ayni bolum, bina aynı bina, hoca ayni hoca, amerika nasil yeniden kesfedildi inanilmaz meraklar içerisindeyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 10 sene önce de bilkent cs 3.5k ile burslu 56 binle burssuz alıyordu, demek ki amerika yeniden keşfedildi
-
Araştırmanı yapmış ikna olmuş gibisin bölüme bir de milletten onay mı bekliyorsun ? Üninin etiketi olmaz bölümlerin etiketi olur , Mesela Bilkent Arkeolojiden mezun birisi Ctiste verilen dersleri Udemyden öğrenip alaylı yazılımcı olsa etiketi işine yarayacak mı zannediyorsun ? Ctis de farklı değil .
şöyle boş ve bilgisiz argümanlar sunmayın. mezun olur olmaz londra meta'da sofeng olan adam bölüm derslerimiz bizi faang interviewlarına güzel hazırladı diyorken sen hangi gerekçelerle bunu diyorsun?
-
cste ilk 300e girmis kisileri ctise koysak ne kadar fark olur yurt disina cikma orani 19du sanirim csin de 39du o oran 19dan 30a cikar mesela
-
Belki farkli dusunceler gorurum diye upluyorum, infernix baya yardim etti sagolsun.
Son 2 cumle cok sacma olmus yahu arkeoloji ile yazilimin gram alakasi yok ve etiket olmamasi normal
-
Csin de ilk 200 kusurden burslu almasini pek manali gormuyorum orasi ayri da 56k nere 458k nere (ayni sene olsun diye 2014u cektim, ki Bilkent bilgisayarin ilk 500-1000 bandindna aldığı cok fazla sene var zaten 2000lerde). Bu bolum bim acc filan hala var olan bolumlerken 800kdan filan adam aliyordu, yani evillol atilacak bir durum degil tam anlamiyla sistikce sisen bir balon var
Akademiden gidenleri zaten 0la, bolum bariz kolaylastigi icin ciddi bir rahatlik gelecek elemanlara ve kendini uber kasmayan insanları da kaybedersin buradan. Net rakam veremem, belki boş zamanim olsun kendi isimle ugrasayim kafasinda olan da cok vardır (sanmiyorum), ama bunlar zaten degil Bilkent ctis, ie/math/ee ne olursa olsun yollarini bulacak insanlar oldugu icin degerlendirme dışı kalmalı zatwn.
Üniversite egitimi icin tip gibi net belli bir cikti yoksa gidis yoluna ve o yolda sana ne kattigina onem vermek lazim tercih yaparken
Hocam sizin fikirlerinize değer versem de bu görüşünüze pek katılmıyorum.
sizin kafanızdaki üniversite anladığım kadarı ile akademiye insanlar yetiştiren bir kurum bu sebeple ctis'ten pek haz etmiyorsunuz.
herkes akademide olmak veya yüksek lisans/doktora yapmayı istemiyor, ben master yapmak istiyorum ama bu sadece abd'ye gidiş bileti olması açısından, silikon vadisinde iş bulsam asla master yapmam. bilkent cs'i birinci bitirip google'da backendci olan da var. hatta akademisyen yetiştirme amacı olan bilkent math'ta 1. olup bilkent lisesinde öğretmen olan da gördüm (stanford phd beklerdim)
sadece ctis değil yazılımlı tüm bölümler şişti. yazılımı geçtim bundan 5-6 sene önce econ da 634 binle almış. Son yıllarda insanlar yurt dışına çıkabileceği, iyi eğitim alabileceği bölümlere yöneldi. Bilkent ctis de bunun için çok ideal. şu düzende 400k ile bilkent ctis'in öğrenci alması çok saçma olurdu.
isim ctis değil de swe olsa 1-2 teorik cs dersi eklense odtü, itü cengi geçer bu bölüm. Bilkent etiketi boostluyor zaten sıralamayı.
-
Teorik temelin eksik olma arizasini sadece masters icin filan demiyorum ki, bolumun 1 kisiyi tatmin etmesi lazim zorlayicilik acisindan (kac tane boyle uk/italyada bachelor birakan gordugumu saymaya çalışsam basaramam), bir de kompleks bir problemi çözmek gercekten kabul etseniz de etmeseniz de sistem muhendisligi denen konsepte hakim olmayi gerektiriyor. O backendci bile emin olun farkında olmadan o teorik derslerin/math temelinin faydasini fazlasiyla goruyor gerek is sırasında gerek ise girerken cozdigu algo problemlerinde. Us girisi iyice zorlastiriyor, trump beyefendi secilirse (ki secilecek gibi) bu olaylari daha da zorlamayacagina inanmayan yoktur herhalde. Cogu calisma vizesinde yapacaginiz isin bir us vatandaşı tarafindan yapılamayacagina ikna etmesi gerekiyor sirketin, bunlar da sayılan orneklerde var mi, cok cok nadir. Ki buradaki görüşümün bir diger noktasi da bu kadar yüksek sıradan alan bir bolum bence kesinlikle "ugrasirsan sunu da yaparsin, hatta bunu da çok ugrasirsan yaparsin" seklinde kisinin non-academic extracurricularina bu kadar dayanmamasi lazim. Matematigi kendim ogrendim, algo temelini kendim ogrendim, data temizlemeyi kendim ogrendim, e bu bölüm bana 4 yılın sonundaki kagit parçası ve ingilizce disinda ne veriyor o zaman? Potansiyeli geri atma ihtimali cok yuksek olan bir sey öğrenciye asiri yuklenmis bir akademik kariyer. Tabi burada sunu da hariç tutuyorum, cocuk liseden beri kod yaziyordur, prepte staj yapacak kadar biliyordur hatta, bilkent etiketi/zorunlu uzun donem staj/iyi dil/cok yormayan bolum bu cocuk icin nimet mesela, boyle profillerin girmesinde hiçbir problem yok hatta dogru bir karar bence. Ama cocuk yillar boyu lisesinin en iyisidir, yazilimci iyi kazaniyor burasu tutuyor diye ctis yazar, bu cocugun mutluluk riski (bence) cok fazla. Bu gorusum muhtemelen su yeni actiklari cs türevi bolumler icin de gecerli olur bu arada, tabi beyefendiler bolumleri acip mufredatini bile aciklayamadiklari icin kesin bir yorumum yok henuz.
Ek notlar, Bilkent econa bölümü iyi derece ile bitirmeyecekseniz gelmeyin zaten, Bilkent econ da hayatini kurtarabilecek bir bolum degil zaten, tm sıralamaları mf gibi degil oradan bir bias var orasi ayri ama argumani curutebilecek bir sey degil onun notunu da düşeyim.
Bilkent math 1.likten Stanford gsb phd de var bu arada, sevdigim bi hocanın oglu
Ve software engineering diye bir lisans bolumunun zaten olmamasi lazım ama kontenjani boyle kalirsa ituyu sabanciyi filan gececegi dogru. Ama bu bölümü 2 teorik dersle swe yapamazsin, yapsan da abet alamazsin o zaman da cs223/4 kaldirilmis cs yapmis olursun zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba hocam, öncelikle hangi üniversitenin bilişim fakültesinin veya bilgisayar mühendisliğinin başında olduğunuzu merak ettim. Ya da ctis den mezun olmuş, bilişim alanında çalışan ve iş dünyasında ctis müfredatının eksikliğini hissetmiş biri misiniz acaba bilmiyorum kusura bakmayın. Fakat eğerki bölümdeki derslerden bir haberiniz, hiç ctis'den derse girmemişseniz tek bildiğiniz derslerin başlıkları ve çok da açıklayıcı olmayan trancriptleri ise lütfen bölümün yetersizliğinden bahsetmeyin çünkü yaptığınız yorumlar iletişim okuyan birinin ee nin müfredatının eksik olduğunu söylemesiyle aynı gülünçlükte :)
Umarım siz de bir üniversite bölümü kurar ve istediğiniz müfredatı ona entegre edersiniz. Ha bölümün geleceğini düşünüyor iseniz her ctis başlığında mezunlardan ve sektörde çalışanlardan çok, bilir kişi konumunda yazılar yazmaktansa, bölümü ziyaret edip hocalara hatta bölüm başkanına bu fikirlerinizi belirtmenizi rica ediyorum. Böylelikle her ctis başlığı açıldığında, onu kötülemekten zamanınız harcanmaz.
Sıralamaların hak edilmediğini düşünüyor olabilirsiniz. fakat bunun insanların tercih eğilimleriyle alakalı olduğunu ve biri için mükemmel olan bir bölümün bir başkası için okunmayacak düzeyde olabileceğini keşke anlasanız. bazı insanların iletişim veya öğretmenlik okumak istiyebileceğini bazılarının bilişim alanında çalışmak istiyebileceğini hatta bazılarının ise okumak istemeyebileceğini anlasaydınız aslında bu kadar yazılar yazmak zorunda kalmazsınız.
Misal ben. Üstüne yüklü miktarda para verseler de ee okumam asla. Çünkü benlik bir bölüm asla değil. Aynı şekilde işletme, iktisat da okumam. Fakat şu ana kadar kimseye "iktisat yazılır mı o puanlara, işletme neden okuyorsunuz ?, hayatsız gibi ee okuyup birkaç şirketin sizi işe alması için 7/24 çalışmak yerine harcayacağınız eforun 10 da 1 i ile esnaflık yapsanız aynı meblağları yakalayabilir hatta fazlasını da kazanabilirsiniz." Demiyorum. Çünkü biliyorum, bir insanın hayali, sevebileceği meslek ee de olabilir.
Sıralamalara bu kadar kafaya takmanızı önermem. Ne okuyorsunuz bilmiyorum ama mesela bilkentte ee okumak için ilk 300 e girmek gerektiğini biliyorsunuzdur. Hatta ücretlisi bile ilk 15k dan kapatmıştır. Peki birçok insanın daha iyi olduğunu düşündüğü üniversitede (koçta) kaç ile kapatmıştır ilk 200 belki. Ücretlisi? 90k. Ve bu üniversiteden onlarca insan mezun oluyor 80-90k yapıp ee okuyup mezun olan ve bilkent ee (burslu) mezunlarıyla aynı hatta daha iyi konumlarda olan. İktisat, işletmeyi zaten söylemeye gerek yoktur ki, iki üniversitede de hayatında hiç denemeye girmemiş bir insan evladı hiç çalışmadan sınava girse ücretlilerini kazanabilir :) ha, sabancı deseniz zaten o en kötüsü ea 200k say 300k ile cs yazanlar ve iyi pozisyonlarda çalışanlar dolu. Fakat size kötü bir haberim var ki sabancı bile yurt dışındaki bazı üniversitelere göre eleyici kalır. Hatt İlk 100 deki üniversitelerin bir çoğunda cs, ee okuyanlar türkiyede ctis kazanamazdı emin olun.
Demem o ki bilkent diğer tüm tr üniversiteleri gibi düşük seviye bir üniversite her ne kadar en iyi seçenek olarak görsem de tr de gerçek bu. Bölümlere bakıldığında mesela ee si, cs i dünya genelinde hiçbir kaynakta ilk 200 e giremiyor. Fakat eğitim alanında, tıp alanında başka sayamadığım bir çok alanda ilk 100, 50 hatta 30 üniversite arasında alan bölümlerimiz var türkiyede (farklı ünilerin). Ve bu bölümler öyle sıralaması yüksek bölümler de değil, ortalama bir cs yazamayacağınız sıralamaya xxx alanında dünyanın en iyi ilk 50 eğitimini veren bir yerde okuyabilirsiniz. Yani aslında tr de sizin değişinizle derece yapıp ee seçmek de saçmalık :) (alınmaca yok )
Maalesef ki ctis den mezun olup dünyanın en iyi üniversitelerinde cs doktora kabulu alan da var, google da amazonda iyi pozisyonlarda iyi maaşlarda çalışan da. Hatta 90 lı yıllarda mezun olan birinin mezun olur olmaz IBM de işe başladığı bile olmuş. Yani ne yazıkki "2 yıllıktan bozma, tekniker yetiştiriyor, eskiden bir şey değildi şimdi balon oldu trendle, mezun olunca şu alanlarda çalışamazsın ve şu dersleri almadan bir şey başaramazsın" gibi bir durum yok. O yüzden artık sizden ricam, gidin ctis bölüm başkanıyla bir sohpet edin. Bakın iyi bir kariyeri olsa da gayet cana yakın bir adamdır. Sizi dinleyip aradığınız cevapları verecektir. Ama lütfen sanki bir üniversitede bilgisayar bölümü dekanı veya ctis den mezun olmuş, eksiklerini sektörde hissetmiş, sonrasında ise karıyeri arşa ermiş 30 yıllık bilgisayar uzmanıymışsınız gibi konuşmayın artık, teşekkürler.
-
ctis tayfanın birbirlerinin her mesajını beğenmesi kopartıyor
-
siz ne okuyordunuz hocam
-
Dediğin adam seni ikiye katlar dörde böler. Cv'sinin sayfa yaşından büyüktür
kardeş ctis'i görünce sen neden sürekli kuduruyorsun?
-
Niye kudurayım beğenmiyor musunuz
Mat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X