Şimdi Ara

bilkent %50 bilgisayar müh ya da burslu ctis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
4.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.sinifa mi gectiniz birkac sorum olacakti ozelden yazayim

• yazılımcı olmak istiyorsan ctis, mühendis olmak istiyorsan cs.

para yoksa ctis.

• cream cheese kullanıcısına yanıt

turkiyede is kurmak istiyorsam ne okuyayim ctis okursam hem ogrencilik rahat olacak hem de birikim yapicam

• ben ctis seçerdim heralde ya. yurt ve burs da veriyolar. iş hayatında pek bir farkları yok ctis ve cs mezunlarının.

bi de o ücret her sene feci halde artıyor. kalırsan falan sıkıntı. burslu okumanın verdiği rahatlık baya iyi.

• Hangisini seviyorsan onu seç. Kendine 40 yıllık meslek seçiyorsun. Bilkent harici ünilere de bakmanı tavsiye ederim çok takıntılı olmaya gerek yok bence bu konuda. Okula vereceğin parayı daha sonra yurtdışı master için kullanırsın lisansa para vermeye gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu sıralamaya eğer babanın yatları katları yoksa yüzde 50 yazmak saçmalık. gerisini sen düşün

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • elw1s kullanıcısına yanıt

bilkenti cok seviyorm ve bilkent haric ne var ki

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

yat yok kat var ama ctis suan daha mantikli geliyo

• Ctis ceng gibiyse neden sıralaması düşük, normalde böyle bi okulda ceng gibi bir bölümün ilk binden alması gerekmiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baba siz kafayı yemişsiniz ya

• Hocam babanizin yatlari katlari yoksa iyice arastirin karar verin. Burada interfinix hocamiz var o size yardimci olur fakat kendisi ctisi hep över ne kadar objektif olabilir o biraz soru isareti. Bilgi alabilirsiniz daha sonra düşünüp kendiniz karar verin parayi forumdakiler ödemeyecek yani

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt
    2022de 21k iken iyi üniler gelmeyince insanlar bu bölümü seçti bir anda 8kya geriledi, bilkent etiketi olması büyük bir etken tabii
    Ama cengin yerine geçebilecek bir bölüm değil, sektördeki developerların kullandığı teknolojilere yönelik erkenden eğitim vermeyi amaçlıyor (Web geliştirme, mobil, oyun vs). Bu alanda ilerlemek isteyenler için olur bir seçenek.
    Ama işin akademi kısmı, yapay zeka gibi alanlar ya da yüksek lisans + doktora hedefi olanlar için uygun bölüm değil, sonuçta etiketi güçlü bir okulda da bu Web geliştirme tarzı şeyleri öğrenebilirsin onun üstüne makine öğrenmesi, görüntü işleme üzerine de gidebilirsin, hatta teknik ünilerde gömülü sistemler gibi donanımla da ilişkili alanlara gidebilirsin. Tabi genelde backend tercih ediliyor ama ben mesela bu alanları da merak ediyorum, o yüzden dediğinizin aksine 1kda ki okulların yerine geçmesini zor buluyorum

(Ctis okumuyorum, dışarıdan araştırdığım kadarıyla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 18 Temmuz 2024; 0:58:54 >

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Çok detaylı açıklamışsınız hocam sağ olun

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

hocam doktora hedefi olanlar icin uygun degil demissiniz ama 24 mezunlarinin 1.si boston universitysinde(the rankingde dunya genelinde 78. uni) computer engineering doktorasina kabul almis. bir ctis mezunu daha vardi yl ve doktorayi odtü computer engineeringde yapmis ve suan google'da senior staff software engineer olarak calisiyor. Eskiden az mezun verdiginden ve ogrenci kalitesinin dusuk oldugundan dolayi akademik acidan basarisiz diye dusunuyorm. direkt akademiye yonelmek zor tabii hacettepe gibi unilerden daha kolay olur ama bilkent etiketi de guclu bir etiket. Asiri fark oldugunu dusunmuyorum ve ilk 1000den uzun bir sure kapatmaz ama kontenjani az oldugu icin belki 3 4 yil sonra ilk 1kdan kapatabilir

• ne alaka anlamadim

• Loky19 kullanıcısına yanıt

biliyorum hocam yakin arkadasimin abisi de ctis mezunu fakat burada ctisin baya tartisildigini duyunca kayit olup sorayim dedim

Cs in ctis e olan artısı sektörün yalnızca %10 luk kısmı. Ctis ile cs mezunları %90 aynı alanlarda çalışıyorlar yüksek lisans doktora yapmak isteyen birinin ctis ilk tercihi olması kötü olabilir ama yine de iyi ünilerde cs ten uzmanlık yapılabiliyor bu bölümden mezun olunca. Bunu yazmamdaki sebep öyle bir şey yazmışsınız ki ctis çi sanki cs mezunun yaptığı işlerin yarısını yapamazmış gibi halbuki dediğim gibi çalışma alanları aynı %90 dan bile fazla hatta. Giderek artan öğrenci seviyesiyle birlikte ortalama mezunun çalışacağı yerler de birbirine yaklaşacak yani teknik üni xx müh okumak avantajlı değil tam tersi istenmeyen bir mühendisliğin okunması insanın eğitim hayatına yapabileceği en büyük zulüm

• Karbackov K kullanıcısına yanıt
    Ben mesajı yazarken yarısını dahi yapamazlar gibi amaçla yapmadım düşündüğüm o değildi, sadece böyle bir ayrımın olduğunu söylemek istedim, yoksa "yazılım" yapmak, büyük şirketlerde software engineer ismiyle çalışan onlarca ctisli var zaten, öğrenci kitlesi de muhtemelen büyük şirketlerdeki sayıyı artıracakdır ama ilk 2-3kdaki üniler zaten yıllardır bunu yapıyor, o anlamda yerine daha iyi olur diye düşünmüyorum, bir de yazılım üzerinde gitmek isteyen birinin bilgisayar mühendisliği yazmasında ne mahsur var ki? Tek sorun ilk yıl gereksiz fizik dersleri vs olur onun dışında 3 4te yine programlama üzerine dersler alınıp devam edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 18 Temmuz 2024; 8:59:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.