Şimdi Ara

BİLKENT BURSSUZ OKUMAYA DEĞER Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 55 bin ile bilkent bilgisayar mühendisliği yıllık 25 bin okumaya değer mi arkadaşlar belli bir birikimi var ailemin 120 bin civarında sizce bu para bu ünv ye değer mi karşılığını alabilir miyim?

• Öncelikle 55Bine Bilkent gelmez bunu belirteyim cs ise hiç gelmez bana kalırsa Bilkent için değer benim 62kdı sıralamam üstlere yazdım gelmedi Bilkent'te verilen tüm paralar değer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paran varsa oku kardes.egitim icin deger

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent 46 k ile kapatti bu sene her senede yukseliyo seneye 35 k falan olur soyliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: atikoo12

Bilkent 46 k ile kapatti bu sene her senede yukseliyo seneye 35 k falan olur soyliyim

Aynen arkadaşa Katılıyorum 30 35ksı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 senede ailenin birikimini "0" a indireceksin.
    Mezun oldugunda (maaslarini bilmiyorum ama) 4bin(!) lira maas alsan
    12 ayda 48bin
    3 yilda 144bin yapar
    ailenle beraber kaliyorsan masrafinin olmayacagini dusunursek egitim icin ayrilan parayi zar zor 3 yilda amorti edeceksin
    bence hic degmez

edit: niye eksiliyonuz lan dogrulari soyluyorum burada.
    Neyse gitte gor ****** *****

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beseret -- 9 Ağustos 2015; 16:37:26 >
  • Kesinlikle değer hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk okumaya değer mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beseret

4 senede ailenin birikimini "0" a indireceksin.
    Mezun oldugunda (maaslarini bilmiyorum ama) 4bin(!) lira maas alsan
    12 ayda 48bin
    3 yilda 144bin yapar
    ailenle beraber kaliyorsan masrafinin olmayacagini dusunursek egitim icin ayrilan parayi zar zor 3 yilda amorti edeceksin
    bence hic degmez

edit: niye eksiliyonuz lan dogrulari soyluyorum burada.
    Neyse gitte gor ****** *****

40 bin sıralama desek dokuz eylülde vs. okuyabilir. Bilkentte alacagı eğitim buraların 10 katıdır.

Mezun olunca 2bin lirayla başlamak var 4bin lirayla başlamak var.

Kısa sürede yükselip daha büyük paralar kazanma şansı var. 5 yıllık düsünürsen Bilkent'e gitme. 20-30 yıllık düşünürsen çok büyük yerlere gelirsin ve eğitime verdiğin paralar senin için komik rakamlar olur

• Kesinlikle deger o parayla 5 sene sonra ancak bir araba alırsın bir de kiralık evine mobilya ve mutfak döşersin hazır para yemektense egitime yatırım yapman cok daha mantıklı bu dediklerimi aldıgın maasla yaparsın hatta cok daha fazlasını bile yapabilirsin tabi bilkentin hakkını vermek şartıyla bu arada arkadasların dedigi gibi 35 k lara gelir seneye

• Oraya gidersen aylık 3 bin TL yi yurt+yemek+gezme için düşün öyle karar ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaysoner22

Oraya gidersen aylık 3 bin TL yi yurt+yemek+gezme için düşün öyle karar ver

Soyle hayali seyler atıp durmayın bilkente girememenin ezikligi resmen ayda 610 lirayla pasalar gibi yasayan adamlar var.aylık 1000 lirayla gül gibi yaşarsın kafanızda bilkent deyince sacma sapan ütopya yaratmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

quote:

Soyle hayali seyler atıp durmayın bilkente girememenin ezikligi resmen ayda 610 lirayla pasalar gibi yasayan adamlar var.aylık 1000 lirayla gül gibi yaşarsın kafanızda bilkent deyince sacma sapan ütopya yaratmayın

Kardesim arkadaşım okuyor yurt parası 600 lira zaten neyin kafasi?

• Değmez. Mezun olunca iş bulmak için çalmayacağın kapı kalmayacak. Sonra da 2-3 bin liraya karın tokluğuna çalışırsın. Ailenin giden birikmiş parası koyar adama. Biraz ticari zekan varsa 120 bin lirayla ticarete atılırsın. Deli paralar kazanırsın. Bu devirde öyle okumayla pek zengin olunmuyor. Gidip doktor olsan uzmanlığını yapıp iyi bir cerrah olsan bile zengin olamazsın. Refah bir yaşam sürersin o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 10 Ağustos 2015; 22:35:52 >
  • 1 sene mezuna kalıp sağlam bir çalismayla neden kazanmayi denemiyorsun ? Hem ailenin alin terini yememiş 18 19 yasina gelip halen ailene yuk olmamiş biri olursun.

• bence değer. Etiketin olacak ve böylece bir sürü mühendisin arasından sıyırlabileceksin. İyi şirketlere girmen daha kolay olacak. Zaten diplomada burssuz yazmaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

quote:

Kardesim arkadaşım okuyor yurt parası 600 lira zaten neyin kafasi?

375 e de yurt var bilkentte illa 2 kisilikte kalmak zorunda degilsin yurtlarda kaliteli. ayrıca yemek 3 lira zaten neyin kafasındasın basit matematikle bile temel ihtiyacların 1000 lirayı bulmadıgını gorursun hadi seni mi kırcam 600 liralık yurtta kaldın dısarıda yemekte yiyosun 400 yemek koy 1000 oldu gezmeyede 100-500 arası koy eeee nerde 3000 ?burada millet bilkente gitmesin diye uydurmayın bilkente gidemeyenler surekli forumda okulu aşırı zengin dolu herkes zuppe diye kotulemeye calısıyor okul memur ailelerin cocuklarıyla dolu tikiler az. dediginiz tikilerden devlet okullarındada bolca var

• Bu ülkede baban senin altına araba çekince utanılcak bir durum olmuyor.ama babandan o parayı egitime yatırmasını istersen utanılacak bir durum oluyor.bilkentte yurtta kalıp cok mutevazi bir hayat yasayıp egitimine bakarsan tikisin ama istanbul universitesine range roverla gidersen tiki degilsin.odtu itü bilgisayara puanı yetip bilkente para verip okuyanlar var.ilk 10 bine girip paralı okuyan adamlar var bir suru. okumaya geliyor bu insanlar bilkente insanlar harvarda mit ye stanford a da para veriyor bu ozel okullar konusunda acayip efsaneler yaratmayın yok aylık en az 3 bin lazımmıs yok 5 bin lazımmıs 10 bin bile gordum forumda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.