Şimdi Ara

Bilkent CTIS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Bilkent CTIS yazmayı düşünüyorum var mı başka düşünen gelin konuşalım aklımızda soru işareti kalmasın

• Ben düşünüyordum da vazgeçtim
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Neden hocam Ve sıralama kaç?
  • Neden hocam ben de merak ettim.Benim sıralamam 100 bin küsür şehir dışında ve Ankaradaki vakıf üniversitelerinin yüzde 50 burslu mühendisliklerine yetiyor fakat bu bölümü tercih etmeyi düşünüyorum.Çok prestijli olduğunu ve iş sorunu olmadığı söyleniyor ve gözüküyor.Var mı okuyan acaba gelse de yardımcı olsa bize :)
  • Ben mf den tm ye geçtim içimde hep bi bilgisayar mühendisliği isteği vardı o yüzden Bilkent'e bu bölüm hakkında konuşmaya gittim yeteri kadar beğenmedim bölümü , birde puanım hacettepeye falan yetiyodu babam da özel yazma dedi yoksa buranın %50 sine girebiliyordum
  • Offf bende kararsız kaldım
  • Anladım hocam.Ben de aşırı kararsızım mühendislik diploması olmaması tek dezavantajı diyebilirim.Var mı bu bölümde okuyan gelsin aydınlatsın bizi biraz çok seviniriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bilkent'e tanıtım günlerine gittim ve bu bölümün seminarına girdim bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım

bölümün artıları:

*bilgisayar başına koyunca bilgisayar mühendisinden farkın olmuyor. yazılım konusunda daha bilgili bile olabiliyorsun
    *yüksekokul bünyesinde olduğu için yök'ün dayattığı fizik/kimya gibi gereksiz (kod yazacak olan adam için) dersler görmüyorsun
    *staj imkanları falan acayip geniş. 3. sınıfın 2. döneminde sadece staj yapıyorsun mesela.
    *seminarda öğretim görevlisine işsizlik oranı sorulduğunda 0 dedi. işsiz kalan yok yani direk
    *bölüm bilkent üniversitesinde

bölümün eksileri:

*doğu kampüsünde. gidip görmeyen için bu küçümsenebilecek bir şey olarak görülebilir ama benim arkadaşım sırf bu sebepten dolayı bu bölümü okumaktan vazgeçti. doğu kampüsünde yüksekokulların (turizm ve ctis) ve hazırlığın eğitimi var. hazırlık okuyan adamlarla okulu bitirene kadar aynı binadasın yani. doğu kampüsünün merkez kampüse uzaklığı yürüyerek 15 dakika falan sanırım.
    daha fazla da olabilir
    *%50 burslusunun taban puanı çok düşük olduğu için boşbeleş adamlar da oluyor bölümde ister istemez

hatırladığım bunlar var. soru sorarsanız bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim ama ben de öğrencisi değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcatharsis -- 26 Temmuz 2017; 2:16:23 >

• Hocam iş imkanı nasıl acaba.İşsiz kalır mıyız veya mühendis olmadığımız için kabul edilmediğiz işler olur mu
  • erdemyasa06 E kullanıcısına yanıt
    yazdığımı okudunuz mu?
  • Okudum hocam benim sorduğum mühendislik ilanına başvurup mühendis olmadığımız için kabul edilmeme gibi bi durum olur mu
  • erdemyasa06 E kullanıcısına yanıt
    Tanıtım günlerine bende gittim ve açıkcası şunu söylemeliyim Kocaeli bilgisayara kadar olan tüm bilgisayar mühendisliklerinden kat kat iyi.İş bulma sorunu yok neden? Okul Microsoft,Aselsan,Havelsan,Oracle,IBM vs... firmaları İle anlaşması olan Ve 2 ve 3. Sınıflarda staj yapma imkanı olan bir bölüm.Tanıtım zamanı hoca bana biz öğrenciye staj zamanı sanki iş başvurusuna gider gibi CV hazırlayıp öyle gönderiyoruz dedi.Öğrenci staj firması bulamazsa (Buraya Dikkat) BİLKENT OLARAK BİZ AYARLIYORUZ dedi.Ayrıca firmalar tarafından bilenen ve öğrenci Temin edilen bir bölümüz dedi.Mühendislik ilanlarına başvurabilirsiniz dedi.İş bulma oranı %98 dedi.Daha çok şey var ama temel olarak Kocaeli ve Üstü gelmiyorsa en en iyi yazılacak yer %50 si.(Bütçenize göre) %50 16.600 TL
  • Anladım hocam.Sağolun verdiğiniz bilgiler için.Sizce Atılım üniversitesi bilgisayar mühendisliği mi Bilkent CTIS mi
  • ekşide bi adam öve öve bitirememiş 2 yıl sonra editlemiş kuaför olcak adamlarda var salak tiplerde dolu falan yazmıştı tüm sözlükleri okursan bulursun
  • Bilkent CTIS okuyorum sorularınızı cevaplayabilirim.
  • Hocam merhaba.Öncelikle sizce Atılım üniversitesi bilgisayar mühensliği mi yoksa Bilkent CTIS mi.Birde şeyi soracağım yüzde 50 burslusunun sıralaması biraz düşük.Öğrenci profili nasıl sınıfta dersle ilgisi olmayanlar oluyo mu dersin akışı etkileniyor mu.
  • erhan erkut tavsiye etmişti yazılımcı olmak istiyorsan gidilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemyasa06

Hocam merhaba.Öncelikle sizce Atılım üniversitesi bilgisayar mühensliği mi yoksa Bilkent CTIS mi.Birde şeyi soracağım yüzde 50 burslusunun sıralaması biraz düşük.Öğrenci profili nasıl sınıfta dersle ilgisi olmayanlar oluyo mu dersin akışı etkileniyor mu.

Atılım hakkında hiçbir fikrim yok o konuda bir şey diyemem.

Dersle hiç alakası olmayanlar var tabi sadece Bilkent olduğu için gelmiş olanlar var ama hiçbir şekilde dersin akışı etkilenmiyor merak etmeyin.
  • Anladım hocam.Vallahi arada kalmak çok kötü.Mühendislik sıfatı olmadığı için ailem olumsuz bakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemyasa06

Anladım hocam.Vallahi arada kalmak çok kötü.Mühendislik sıfatı olmadığı için ailem olumsuz bakıyor.

CTIS yazım ben de.

Onun bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta dünyanın her tarafında bu alanda insanlar self-taught olarak bile çok büyük şiketlerde çalışabiliyor. Yapılan proje ve tecrübe/bilgi önemli olan bu sektörde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.