Şimdi Ara

Bilkent econ ile ilgili tüm sorularınızı cevaplayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• hocam bölüm hakkında bilgi verebilir misiniz? akademik kadrosu nasıl
    zorluk düzeyi, çap yandal gibi imkanlar vb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de econ okuyorum bilkentte bu sene hazırlığı bitirdim. Yaz da sıkıcı geçiyor benim için ve 1.sınıf için hem ufaktan bir hazırlık olsun hem de can sıkıntısını gidersin diye bir şeyler çalışmak istiyorum. Öneriniz var mıdır acaba ? (matematik,ekonomi için giriş kitapları vb.)

• Guzel bölüm severek musallat olduk 3 yıl boyunca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm ağırlıklı olarak Makro ve game theory hocalarından oluşuyor. En light adam bile göründüğünün birkaç katı kuvvette bilgi ve bilinirlik olarak, o açıdan içiniz rahat olsun. Parasal iktisat konusunda muhtemelen türkiyede 1. olan bir bölüm (Refet Gürkaynak, Sang Seok Lee ve Burçin Kısacıkoğlu ana kadro bu alanda). Seçmeli ders alma şansın çok ve istediğin bölümden seçmeli alma konusunda Bilkentte 1.di ben girerken (2020). 2. sınıftaki teori dersleri ilk başta bir işe yaramaz görünse de hem diğer dersler hem de işi anlamamız için çok işe yarıyor. İstatistik ve Ekonometri konusunda tek sıkıntısı bölümün ileri düzey ders açamamasıydı ama bu yıl aştılar onu da gibi anladım en son konuştuğum hocalarla. Dersler teori ağırlıklı birkaçı hariç ve not için aldığın bir ders ise sadece sana gerçek hayatta katkısı 0 olur. Hocalar İSTİSNASIZ her zaman sorularını cevaplıyorlar dedkleri saatte gittiğin ve saygılı bir dil kullandığın sürece, ayrıca bir üniversite hocasından beklediğinden çok daha fazla destek oluyorlar (odtülü arkadaşlar anlattıklarımıza şok oluyorlardı o derece). Yurt dışı için de süper bölüm, giden 4-5 kişi sadece ben biliyorum.

Zorluk Düzeyi: Zor. Kolay diyenlere aldanmanın alemi yok, fakat bu zorluk daha çok 2 ve 3. sınıfta yaşanıyor ve öğrenmeye ciddi katkısı olduğunu düşünüyorum. öyle imkansız falan değil ayrıca, konuya ilgili ve az çok gereken matematiğe hakimseniz yapıyorsunuz.

ÇAP/Yandal: Yandal imkanı bol ve istenilen ortalamayı tutturmak biraz eforla halloluyor. ÇAP yapan pek olmuyor hem bölümün yoğunluğundan hem de istenilen ortalamayı tutturamama nedeniyle.

daha detay istersen bir konuda spesifik olarak yazarsan onunla ilgili de yazarım.

• bilkent econ'un dh ağası econbender hocamdır

• önerim tatilin tadını çıkarman açıkçası, diğer yazlar yaz okulu vs olursa zaten ankarada olursun çünkü. ama illaki bir şey istiyorsan math105-106 ders kitabını alıp çalışmaya başlayabilirsin, sınavlarda kimse kullanmıyor diye kitaplardan soruyor bazı hocalar (özellikle rus ve ukraynalılar).Econ dersi almadan econ kitapları vs girmeni önermem hocanın anlattığı ile sıkıntı çıkmasın diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • motoweb M kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3F2D24C4E -- 16 Temmuz 2024; 14:53:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.