< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanderfox -- 4 Ağustos 2023; 0:39:48 > |
bilkent ee bilkent ie
-
-
finans diyorsan EE sec bence, hele trading algoritmalari diyorsan ie (endustri oldugunu varsayiyorum) ne kadar ise yarar bilmiyorum, belki optimizasyon (ancak EE mezunu olan ve finans sirketlerinde iyi para alan arklarim var)
edit: arkadaslar endustri muhendisi arkadasim az sayida ve cogu farkli sirketlere girip mudurluk yapmaya calisiyorlar benim gordugum. elektronik mezunu oldugum icin elektronikten tanidigim kisi daha fazla ve bu kisiler finans alaninda rahatlikla calisabiliyor. ancak eger ie'den tanidigim fazla olsaydi, belki de onlar daha fazla finans alaninda calisacakti; ie sample size = ee sample size / 10 gibi dusunup okuyun bu yorumu ;d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 4 Ağustos 2023; 11:34:40 > -
Endustri evet. Hocam endustriden yatirim firmalarinda danismanlik olarak dusundum. Bahsettiginiz arkadaslarinizdan birkac tane nasil bir yol izlediklerine dair ornek verebilir misiniz? Ve biliyorsaniz finans sirketinde ne yaptiklarina. -
ne kadar alıyordur?
-
Yaw eede finance icin ise yarayacak ne is var, benim ugrastigim finans seylerinde bolumde ogrendigim seylerin gram katkisi yok, daha ağır math görüyor olmak ve sinyal/sistem konseptini icsellestirmek artidir o da belki, optimization bilmek daha kritik benim gözümde
-
Finans için ie yerine ee seçmek -
hocam biri HFT, biri finans algoritmasi yaziyor, bir tanesi danisman olarak girdi
HFT: odtu ee -> 2 sene aselsan -> hft
algoritmaci ark: odtu ee -> 2 sene londrada computer vision engineer -> londrada bir bankada finansal algoritma yaziyor
danisman olan: bogazici ee -> bir sure istanbulda bir firmada calisti (nerede calistigini bilmiyorum, arkadasimin arkadasiydi bu, ayak ustu konumustuk) -> mckinsey danismanlik
-
ingilteredeki 100k civari aliyor sanirim, bir tane tr'de tanidigim var aylik 3.5k net civari galiba (yani ben is basvurusu yapacaktim o civarda verirler demisti)
-
hocam ben gordugumu soyleyeyim: algo trading + low level optimization (odtude 447 dersinde assembly ile robot falan yapmaniz gerekiyor, low level hakimiyetiniz yuksek oluyor baya)
-
hocam benim gordugum ee okuyup finans gecmek oldukca kolay, ancak ie tanidigim cok yok bununla ilgili de olabilir, yani belki ie'den daha fazla kayan vardir
ama sunu soyleyebilirim, elektronikte aldiginiz derslere ek optimizasyon alirsaniz cok ciddi bir matematik arkaplani atmis oluyorsunuz
-
Microp belki de bu alanda yaptıklarıma en uzak dersti ya katki olarak. Low level programming ile o self optimization konseptine daha asina olursun da cok crucial degil sanki, iedeki optimization seyleri gercek hayata daha yakin oldugi icij daha faydali olur bence
-
Hmm, yani finans alaninda calisiyorsaniz siz daha iyi bilirsiniz, ben bu alanda calismiyorum, arkadas bana olayi gostermisti kodlari falan, 447ye benzetmistim
-
endüstri oku saçma sapan teknik derslerle uğraşma
-
aselsandan hftye nasıl geçiyor ya, fpga engineer olarak mı
-
fpga engineer olarak ise giren var ama aselsan degildi
ustte bahsettigim kisi kim tam hatirlamiyorum ama muhtemelen low level optimization kismina gecmistir (lock-free threading vs.)
yaptigi isle alakali mi degil mi bilmiyorum ama ya, yanlis yonlendirmeyeyim, ben de AI isinden istifa edip software engineer olarak devam etmistim ama yaptigimin pek alakasi yoktu xd
-
Selam hocam, ben de aynı yollardan gecen biri olarak ee ie arasında finance agırlıklı. Benim gördüğüm 2 yol var bu işin pure algo tarafında olmak modelleme ya da bunun architect tarafında olmak yazılımsal. Bu büyük hft lerin en önemli kazanc sebebi aslında modeller istatistik değil. Adamların piyasada latency sisi yok düşük yani borsaların veri merkezlerine çok yakınlar ve veriler gecikmesi inanılmaz düşük olarak geliyor ve çok iyi işlemci gücleri var bilgisayar olarak. Bana sorsan şimdi bu işin yazılım tarafı daha az competitive , ama modelleme tarafı belki bi iki tık daha kazançlıdır. Ben şimdilerde -ie okudum sabancıda- ee okumanın belki insana daha çok analitik zeka kattığını düşünüyorum matematiksel olarak onun dışında her türlü iyi bir akademik ortalama basarı vs lazım master vs. kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kareem Said' -- 27 Eylül 2023; 18:46:12 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yaw eede finance icin ise yarayacak ne is var, benim ugrastigim finans seylerinde bolumde ogrendigim seylerin gram katkisi yok, daha ağır math görüyor olmak ve sinyal/sistem konseptini icsellestirmek artidir o da belki, optimization bilmek daha kritik benim gözümde |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X