Şimdi Ara

Bilkent EE vs Bilkent Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki bölümden birini tercih edeceğim, fakat çok arada kaldım ne kadar araştırsam da içinden çıkamıyorum. Yüksek lisansta yurt dışına çıkmak ve mümkünse ileride yurt dışında yaşamak istiyorum, henüz akademisyenlik gibi bir hedefim yok belki ileride olabilir. Mühendisliğin konularına genel olarak ilgili olmakla birlikte matematiğe olan ilgim fiziğe göre daha fazla. Konuştuğum bazı mezunlar Elektronik'ten yazılıma geçebileceğimi fakat, Bilgisayardan aldığım eğitimle bunun tersinin mümkün olmadığını söylediler. Youtube'da izlediğim bir karşılaştırma videosunda İTÜ'lü profesör yurt dışında yazılım şirketlerinin ağırlıklı olduğunu, bilgisayarcıların çalışma imkanının daha fazla olduğunu, elektronik parçaları belli başlı birkaç şirketin üretip sattığını söylüyordu. Elektronikle ilgili bir de derslerin çok zor ve bazılarının gereksiz olduğunu, sonradan işe yaramayıp unutulduğu duydum. Bunun dışında Bilkent için Elektronik bölümünün tanınırlığı ve verilen önem daha fazla gibi, ayrı binası var hocaları çok iddialı. Sizce hangisini seçmem daha mantıklı olur, bu bölümlerde ( başka üniversite de olabilir) okuyan varsa fikrini belirtebilir mi?

• Daha kapsamlı diyerek ee seçmeyin, üzülürsünüz. Daha çok iş ilanlarına bakıp nasıl bir meslek istiyorsunuz ona bakın, ona göre karar verin. Eğer ki yazılım istiyorsanız ee iyi bir tercih değil, hem aldığınız derslerin büyük çoğunluğunu hiç kullanmayacaksınız, hem de software design patternlarını, proje yönetimini öğrenmeyeceksiniz, toplu yazılım deneyiminiz olmayacak ve daha fazla zorlanacaksınız. Mezun olduktan sonra kendi kendinize çalışmanız gerekecek bir süre, çünkü mülakatlarda şunu şunu biliyor musunuz dediklerinde cevabınız hayır olacak. Ee bilgisayarı kapsamıyor, sadece şirketler yeterli bilgiye sahipse ee mezununu da alıyor, farklı şeyler tamamen. Yani diyeceğim odur ki kararını ertelemeye çalışma, otur, düşün ve bir karar ver.
    Elektronikle ilgili duyduğunuz şeyler çoğunlukla doğru, Bilkent EE'deki arkadaşlarımdan aldığım dönüşlere göre gereksiz zorlayan kısımlar da mevcut. Matematiği seviyorsunuz ve elektrik elektronik neredeyse tamamen matematik üzerine kurulu bir bölüm ama şunu bilmekte yarar var ki bir mühendislik bölümünü diğerinden ayıran, ortak bilim dallarının dışındaki bölüm dersleri, uygulamaları, lablarıdır. Elektronikte bu kısım da ciddi bir ağırlık içeriyor. Dolayısıyla özel olarak oraya ilgi duymuyorsanız, Bilgisayar sizin için daha mantıklı bir tercih gibi duruyor. (Nitekim özel bir elektronik eğiliminiz olsa bu başlığı da açmazdınız diye tahmin ediyorum)

Yukardaki arkadaşın belirttiği gibi Bilkent EE ülkenin en iyi Elektrik Elektronik bölümü. Ancak bırakın Türkiye'yi, yeryüzünün en iyi EE bölümü olsa dahi siz istemediğiniz, ilginizi çekmediği sürece sadece 4-5 sene boyunca acı çekersiniz ve bölümünüzün prestijini düşünmek kuru bir avuntu olarak kalır. Önemli olan ne istediğiniz; bölümün prestiji ve bütün diğer etkenler bu başlığın altında ancak ikinci, üçüncü sırada incelenebilir.
    net yanlis bilgi. yurtdisi is olanaklarinda ee ve cs hemen hemen ayni. yurt icinde su an cs'de 3-4 kat daha fazla is olanagi var ama ben biz mezun olana kadar bu farkin eriyecegini dusunuyor ve temin ediyorum.

konu sahibinin sorusuna gelirsek, evet kodlama zevkli olabiliyor ama 30 yil boyunca gunde belki de ortalama 5-6 saat kod yazmak senin icin cok bayici olacak mi, bunu dusun.

arkadaslarin dedigi gibi mutlaka yatay gecise bak.

ee okuduktan sonra yukseklisansi cs uzerine de yapabilirsin. hocalara bak zaten bir kismi oyle. ama tersini hic gormedim ben. eyvallah farkli bolumler ama kimse eecilerden csci cikmaz diyemez. bence eeye ozel ilgin yoksa cs yaz demek yerine csye ozel ilgin yoksa ee yaz demek daha mantikli.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkent ee. efsane bir bolum, turkiyede 1 numara.

• Elektronikle ilgili duyduğunuz şeyler çoğunlukla doğru, Bilkent EE'deki arkadaşlarımdan aldığım dönüşlere göre gereksiz zorlayan kısımlar da mevcut. Matematiği seviyorsunuz ve elektrik elektronik neredeyse tamamen matematik üzerine kurulu bir bölüm ama şunu bilmekte yarar var ki bir mühendislik bölümünü diğerinden ayıran, ortak bilim dallarının dışındaki bölüm dersleri, uygulamaları, lablarıdır. Elektronikte bu kısım da ciddi bir ağırlık içeriyor. Dolayısıyla özel olarak oraya ilgi duymuyorsanız, Bilgisayar sizin için daha mantıklı bir tercih gibi duruyor. (Nitekim özel bir elektronik eğiliminiz olsa bu başlığı da açmazdınız diye tahmin ediyorum)

Yukardaki arkadaşın belirttiği gibi Bilkent EE ülkenin en iyi Elektrik Elektronik bölümü. Ancak bırakın Türkiye'yi, yeryüzünün en iyi EE bölümü olsa dahi siz istemediğiniz, ilginizi çekmediği sürece sadece 4-5 sene boyunca acı çekersiniz ve bölümünüzün prestijini düşünmek kuru bir avuntu olarak kalır. Önemli olan ne istediğiniz; bölümün prestiji ve bütün diğer etkenler bu başlığın altında ancak ikinci, üçüncü sırada incelenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 7 Ağustos 2018; 17:38:41 >

• Ceng

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı soru işareti bende de var.

• bekotor B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben olsam ee yazardım hocam.Daha kapsamlı bir bölüm.Ben de Odtü ee düşünüyorum.
  • Nedenini de açıklar mısınız

• Ee daha kapsamlı bir bolum falan değil.Computer Science diye az arastir anlarsin zaten ancak Bilkentte ee sapigi rektorleri yuzunden ee cilginligi var ve ee ciler genel olarak kendilerini cs cilerden cok ustun goruyorlar.Bilkent icinse ee daha mantikli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ktb06 kullanıcısına yanıt
    Daha önce de sormuş olabilirim aynı soruyu:)

Ben de ODTÜ EE yazacagım hocam siz hazırlık okuyacak mısınız?

• Daha kapsamlı diyerek ee seçmeyin, üzülürsünüz. Daha çok iş ilanlarına bakıp nasıl bir meslek istiyorsunuz ona bakın, ona göre karar verin. Eğer ki yazılım istiyorsanız ee iyi bir tercih değil, hem aldığınız derslerin büyük çoğunluğunu hiç kullanmayacaksınız, hem de software design patternlarını, proje yönetimini öğrenmeyeceksiniz, toplu yazılım deneyiminiz olmayacak ve daha fazla zorlanacaksınız. Mezun olduktan sonra kendi kendinize çalışmanız gerekecek bir süre, çünkü mülakatlarda şunu şunu biliyor musunuz dediklerinde cevabınız hayır olacak. Ee bilgisayarı kapsamıyor, sadece şirketler yeterli bilgiye sahipse ee mezununu da alıyor, farklı şeyler tamamen. Yani diyeceğim odur ki kararını ertelemeye çalışma, otur, düşün ve bir karar ver.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ee

• Ben EE 3.sınıfım, kardeşim de Bilgisayar 3.sınıf, bu tamamen tercih meselesidir. Coding ile ile ilgileniyorsan matematiği daha çok seviyorsan CS, fakat elektrik devrelerini çözmek, kurmak gibi eylemler sana zevkli geliyorsa EE okuyabilirsin.

• Hocam ama alakasız ama niye boun değilde bilkent?

• Son DH Bükücü kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi'ni de düşündüm ama Bilkent'in yurt dışında tanınırlığı daha fazla gibi, yüksek ortalama (3.5-3.8) yapılırsa çoğu yere gidiliyor dediler. Bir de Boğaziçinde yurt sıkıntı olacakmış sanırım maddi durumu iyi olanlara pek çıkmıyormuş, Bilkent'te yurt ve burs veriyorlar onları düşünmüyorsun, eğitimi arasında muhtemelen bir fark yoktur ikisi de çok iyi zaten, benim özel bir İstanbul sevgim de olmadığı için Bilkent'i tercih edeceğim.
  • Neyi sevdiğini iyice tartmalisin. Bilgisayar mühendisliğinden ziyade bilgisayar bilimini araştır. Turkiyede verilen eğitim daha çok bilgisayar bilimine yonelik. YouTube da bilgisayar kavramları diye bir kanal var. Onun videolarını izlemelisin. Orada güzelce açıklıyor bircok seyi. Hatta kanalın sahibiyle iletişime de geçebilirsin.

Matematiğe ilgin olduğunu düşünüyorsan iyice üstune git matematiğin. Gerçekten çok ilginç bir dünya. Lisede öğretilen aritmetigin ötesine gecmelisin mutlaka. Ayrıca gerçekten neyi sevebileceğini iyi belirle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Daha önce de sormuş olabilirim aynı soruyu:)

Ben de ODTÜ EE yazacagım hocam siz hazırlık okuyacak mısınız?
    hazırlık okumayı düşünüyorum hocam.
  • Gemeo kullanıcısına yanıt
    coding ile ilgilenmek derken önceden bilmek gibi mi? açıkçası nasıl yapılır bilmiyorum hiçbir programlama dilini küçükken hazır kodlardan website kurmaya çalışmıştım sadece :D
  • up
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.