|
Bildirim
|
bilkent ee. efsane bir bolum, turkiyede 1 numara.
|
Daha kapsamlı diyerek ee seçmeyin, üzülürsünüz. Daha çok iş ilanlarına bakıp nasıl bir meslek istiyorsunuz ona bakın, ona göre karar verin. Eğer ki yazılım istiyorsanız ee iyi bir tercih değil, hem aldığınız derslerin büyük çoğunluğunu hiç kullanmayacaksınız, hem de software design patternlarını, proje yönetimini öğrenmeyeceksiniz, toplu yazılım deneyiminiz olmayacak ve daha fazla zorlanacaksınız. Mezun olduktan sonra kendi kendinize çalışmanız gerekecek bir süre, çünkü mülakatlarda şunu şunu biliyor musunuz dediklerinde cevabınız hayır olacak. Ee bilgisayarı kapsamıyor, sadece şirketler yeterli bilgiye sahipse ee mezununu da alıyor, farklı şeyler tamamen. Yani diyeceğim odur ki kararını ertelemeye çalışma, otur, düşün ve bir karar ver.
|
Elektronikle ilgili duyduğunuz şeyler çoğunlukla doğru, Bilkent EE'deki arkadaşlarımdan aldığım dönüşlere göre gereksiz zorlayan kısımlar da mevcut. Matematiği seviyorsunuz ve elektrik elektronik neredeyse tamamen matematik üzerine kurulu bir bölüm ama şunu bilmekte yarar var ki bir mühendislik bölümünü diğerinden ayıran, ortak bilim dallarının dışındaki bölüm dersleri, uygulamaları, lablarıdır. Elektronikte bu kısım da ciddi bir ağırlık içeriyor. Dolayısıyla özel olarak oraya ilgi duymuyorsanız, Bilgisayar sizin için daha mantıklı bir tercih gibi duruyor. (Nitekim özel bir elektronik eğiliminiz olsa bu başlığı da açmazdınız diye tahmin ediyorum)
Yukardaki arkadaşın belirttiği gibi Bilkent EE ülkenin en iyi Elektrik Elektronik bölümü. Ancak bırakın Türkiye'yi, yeryüzünün en iyi EE bölümü olsa dahi siz istemediğiniz, ilginizi çekmediği sürece sadece 4-5 sene boyunca acı çekersiniz ve bölümünüzün prestijini düşünmek kuru bir avuntu olarak kalır. Önemli olan ne istediğiniz; bölümün prestiji ve bütün diğer etkenler bu başlığın altında ancak ikinci, üçüncü sırada incelenebilir. |
net yanlis bilgi. yurtdisi is olanaklarinda ee ve cs hemen hemen ayni. yurt icinde su an cs'de 3-4 kat daha fazla is olanagi var ama ben biz mezun olana kadar bu farkin eriyecegini dusunuyor ve temin ediyorum.
konu sahibinin sorusuna gelirsek, evet kodlama zevkli olabiliyor ama 30 yil boyunca gunde belki de ortalama 5-6 saat kod yazmak senin icin cok bayici olacak mi, bunu dusun. arkadaslarin dedigi gibi mutlaka yatay gecise bak. ee okuduktan sonra yukseklisansi cs uzerine de yapabilirsin. hocalara bak zaten bir kismi oyle. ama tersini hic gormedim ben. eyvallah farkli bolumler ama kimse eecilerden csci cikmaz diyemez. bence eeye ozel ilgin yoksa cs yaz demek yerine csye ozel ilgin yoksa ee yaz demek daha mantikli. |
Ee daha kapsamlı bir bolum falan değil.Computer Science diye az arastir anlarsin zaten ancak Bilkentte ee sapigi rektorleri yuzunden ee cilginligi var ve ee ciler genel olarak kendilerini cs cilerden cok ustun goruyorlar.Bilkent icinse ee daha mantikli.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 7 Ağustos 2018; 17:38:41 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|