Şimdi Ara

Bilkent EE vs Bilkent Bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
6.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışı istiyorsan Bilgisayar Mühendisliği'ni yazmanı tavsiye ederim.Özellikle yazılımdaki iş imkanı ABD'de elektroniğe göre 10 kat daha fazla.Avrupa'da 5-6 kat daha fazla.Genel olarak da maaşları yüksek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Siz nerede okuyordunuz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu çok dert edilecek bir şey değil. İlk yıl EE ve CS arasında bu yıl 2 farklı ders olacak sadece. Geçmiş senelerde EE öğrencilerine CS101 yani Java veriyorlardı bu sene Python verecekler. Puanın ikisine de yetiyor zaten bu yüzden programlama dersini çok seversen CS’e geçersin.

• batgem6 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ilk sene EE okuyup sonra CS e geçebiliyor muyum
  • Hocam siz de bu bölümleri düşünüyordunuz sanırım fikrinizi öğreneblir miyim?
  • caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Bizimki sadece düşüncede kaldı ODTÜ yazacağım :)Hocam benim için sadece bilgisayar ile uğraşmak ilgimi çekmiyor elektrik kısmı daha çok ilgimi çekiyor bilgisayar benim için sevmedigim ama okursamda nefret etmeyeceğim bir bölüm .Ama EE'yi seveceğimi düşünüyorum.

Evet. Google’dan Bilkent bölümlerarası geçiş diye araştır. Hatta Dh’den bunu yapan birisi vardı ismini hatırlamıyorum.

• up
  • Forumda 2010 da bilkent cs ten mezun olan biri soru cevap yapıyordu

Onun konusunu ziyaret edin

EE'ye karşı özel bir ilginiz yoksa CS seçin demişti
  • cs derim

Biraz araştır bence ama dedikleri gibi kurum içi yatay geçiş yaparsın CS beğenmezsen.

• up
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    net yanlis bilgi. yurtdisi is olanaklarinda ee ve cs hemen hemen ayni. yurt icinde su an cs'de 3-4 kat daha fazla is olanagi var ama ben biz mezun olana kadar bu farkin eriyecegini dusunuyor ve temin ediyorum.

konu sahibinin sorusuna gelirsek, evet kodlama zevkli olabiliyor ama 30 yil boyunca gunde belki de ortalama 5-6 saat kod yazmak senin icin cok bayici olacak mi, bunu dusun.

arkadaslarin dedigi gibi mutlaka yatay gecise bak.

ee okuduktan sonra yukseklisansi cs uzerine de yapabilirsin. hocalara bak zaten bir kismi oyle. ama tersini hic gormedim ben. eyvallah farkli bolumler ama kimse eecilerden csci cikmaz diyemez. bence eeye ozel ilgin yoksa cs yaz demek yerine csye ozel ilgin yoksa ee yaz demek daha mantikli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benaydinlatamadimgeceyi B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Muhtemelen EE yazıp 1.5-2 sene daha düşüneceğim, bir şeyleri de öğrenmiş görmüş olurum belki o arada. Lisede test kitaplarından kafasını kaldırmamış insanların bu tercihi yapması gerçekten zor.
    ekşi sözlük
    türkiye'deki elektronik mühendisliği kandırmacası
    https://eksisozluk.com/turkiyedeki-elektronik-muhendisligi-kandirmacasi--5354307?a=nice

Burada yazılanlar hakkında ne düşünüyorsunuz, doğruluk payı var mı yoksa bilmeyenler mi sallamış genellikle. Bilkent EE bitirdim amerikada doktora yaptım sonra yazılımcıların iş olanaklarını görünce piton öğrendim gibi entry'ler gördüm.

• benaydinlatamadimgeceyi B kullanıcısına yanıt
    Yav arkadaş bilginiz olmayan konularda atıp tutmayın milleti yanlış yönlendirmeyin ya.Ee ve yazılım is olanakları neresi aynı yurtdışında? Kaynağın nedir? Benim kaynağım uluslararasi iş uygulamaları (indeed vs..) orada çalışanlardan duyduklarım. En basitinden amerika'da 10 kat daha fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    hepsini okudum hocam. ic karartici oldugunu soyleyebilirim kesinlikle. ama durum su, 5 sayfanin 4'unu nitelikli sayilamayacak muhendisler dolduruyor. geri kalan duzgun bir yerden mezun olanlari kiyasladigimizda yari yariya bi oran elde ediyoruz. ama yine dedigime donuyor olay, dedikleri dogru elektronik alaninda gercekten gunumuzde arge calismalari cok az. herkes yurt icindeki meseleden dem vuruyor zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisini seçtin ?

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    EE

Memnun musun yaptığın seçimden, nasıl gidiyor hayat ?
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Henüz EE dersi almadım, 2. sınıfta başlıyor o yüzden bilmiyorum hangi türlü daha iyi olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.