6100'e gelir mi bu sene? Geçen yıl 9700'den kapatmış. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bilkent ee ücretli
-
-
Garanti hocam. Muhtemelen geri çeker bu yıl o sıralamadan çoğu insan senelik 11k dolar vermek istemez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tercih listeniz nasıl hocam? Tam karar verdiniz mi?
Az çok belli oldu hocam. Tobb ie-makine (burslu), bilkent cs (ucretli), bilkent ie%50, sonradan da ee ücretli yazarım. Altına da garantileri eklerim diye düşünüyorum hocam.(ie ücretli, itü'den birkaç mühendislik)
Ben yine ileri çekeceğini düşünüyorum hocam. Çevreden de duyduklarıma göre aileler de mezuna bırakmasını çok istemiyor çocuklarının(seneye giren sayısı çok fazla). İmkanı olanların hepsi yazacak özelleri. Ankara'da doğa okulları bile 200k istiyor ortaokula.
Hocam geçen sene de özel liselere vs çok ciddi zam gelmişti fakat bilkent 6.5k dolardı şimdi 11.5 k dolara çıktı. Geçen sene forumda da çevremde de Bilkent’e ciddi talep vardı ama bu sene azalmış talep. Bilkent diğer özellere göre dolar bazında çok çok ucuzdu bu yüzden insanlar yüksek sıralamadan ücretli de olsa yazıyordu, şu an okuldaki öğrenciler bile yatay geçiş yapacak okul arıyor. Bu yıl durum değişti Gelecek yılları öngörmek oldukça zor olduğu için şu an özel okul yazmak insanlar için büyük kumar olacak. Seneye yine dolar bazında zam gelebilir örneğin. Bu sebeple ben 5 k yapmış bir memur çocuğunun geçen seneki kadar rahat bir şekilde bilkent yazabileceğini sanmıyorum. Okul her sene 2x zam yaparsa işin içinden çıkılamaz bir hal alır. Geçen sene özel okullar ciddi zarar etti dolar bazında zam olmadığı için. İmkanı olan dediğiniz gibi yazar elbet ama imkanı olan insan sayısında ülkemizde çok ciddi azalma var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarleyyyy_ -- 4 Ağustos 2023; 14:32:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X