Şimdi Ara

Bilkent iibf mezunları çalıştıkları yerler (linkedin verilerine göre) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam burslu kazanıp 2 yıldır hazırlığı geçemeyenler varmış doğru mu? Yarı burslu iktisat yazmayı düşünüyordum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cipsea C kullanıcısına yanıt

İngilizce temeli ve disiplininize bağlı bir durum. Benim 1. Kurdan başlayan arkadaşım şu an 5 e geldi ve bu yaz 5.kuru da geçerse 1 senede bitirecek ve o da tam burslu. İngilizce temeli iyi olan yarım dönemde bitiriyor genelde (araba kazası veya irregular olmak istememek gibi durumlarda 1 yıla uzayabiliyor). Bu hazırlık konusu çok karışık bazen pae kolay oluyor çoğu kişi geçiyor bazen zor oluyor çoğu kişi yamuluyor. Ancak 2 senede hazırlığı geçemediyse birisi ya başına olumsuz bir olay gelmiştir, ya dersleri sallamamıştır ya da İngilizce ömürlüdür ki benim gibi bir sığır bile ielts verip yarım dönemde bitirdiyse bu düşük bir olasılık. Hazırlık kesinlikle kolay değil ama bazı kişiler hazırlığı imkansız bir şeymiş gibi göstermeye başladı ve bu da doğru değil. Bilkentin kalanı gibi hazırlık düzgün bir çalışma istiyor ve bunu yaparsanız da 2. Yıla kalma ihtimaliniz düşük oluyor ( mutlaka istisna vardır ama istisnalarla tercih yapacaksanız kolay gelsin).

• Wanderfox kullanıcısına yanıt

TKR hocam sosyal bilimci olmak isteyip biraz zoraki eeci olanlardan. Kendisine iktisat ile ilgili sorular sorarsanız daha eğlenceli ve faydalı yorumlar alabilirsiniz

• Econbender kullanıcısına yanıt

İngilizcemin fena olduğunu düşünmüyorum (sadece yazılılarımın iyi olduğunu söyleyebilirim) ama çalışma disiplini konusunda kötüyüm diyebilirim. Belki marmara ya da ytüde okuyup itüye falan yatay geçiş yapmak daha makul olabilir sadece tercihler başlayana kadar bilkent için uygunmuyum onu gözden geçiriyorum.

• Hocam siz bilkent için uygun musunuz diye bakmayın, bilkent siz ve hedefleriniz için uygun mu diye bakın bence

• Hocam maaş konusunda rakam vermek yanıltıcı olabilir çünkü enflasyon sebebiyle maaşlara da zam geliyor. Ayrıca prim ve temettü ödemeleri (bunu genelde bankalarda çalışanlara veriyorlar) aylık maaş bazen uçuk gibi gözükebiliyor. Ancak genel bir kıyas yapacak olursak:

big4 şirketleri genelde asgari ücret*(1.2-1.75) gibi bir ücret yani 10k ise asgari ücret buradaki maaş 12k-17.5k olur gibi pozisyona göre

bankalar genelde daha iyi veriyor, primlerle aylık 15k altı alan duymadım (müfettiş yardımcılarının maaşı çok uçuk ve çok farklı aralıklar veriliyor 30-50k gibi o yüzden burayı da belli bir kategoriye koyamıyorum.).

diğer özel sektör şirketleri başlanan pozisyona bağlı çok değişiyor ancak müfettiş yardımcıları gibi 40k'larla karşılaşmadım. Yine de 15k altında bir maaş bu kısımda da duymadım.

bu maaşlar junior maaşları ve dediğim gibi çok fazla değişiyorlar o yüzden net bir noktaya konumlandıramıyorum.

Yurt dışı yl yapmış bir mezunla yüz yüze tanışmadım ama linkedin üzerinde baktığımda (2015 sonrası mezunlara baktım yoksa bir dünya isim var) Almanya'da finans yl'si yapıp Amazon'da (luksemburg'da) finans analisti olarak çalışan, LSE'de yl yapıp TSKB'de çalışan veya Kellogg mba'lı ex consultant vs. var (sonuncusuyla ayaküstü tanışmıştık ama o kadar, fazla bir soru soramamıştım).

• big3 maaşları dolara endeksli oluyor 2-3k dolar civarında oluyor. private equity maşşlarını net bilmiyorum ama sosyal bilimler ve finans topluluğundaki üst dönemler finans sektöründeki ortalamanın üzerinde dolgun maaşlar verildiğini (karşılığında içinden geçiyorlar orası ayrı) söyledi.

Bu maaşlar çok düşük değil mi ya Abim havacılık yönetiminden mezun oldu corendon finans departmanında 20kya çalışıyor. Bilkentli biri daha fazla maaşa başlar sanıyodum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BURİ YOYKA kullanıcısına yanıt

Hocam buralar maaştan ziyade ünvan ve statü veriyor. İlerleyen yıllarda da kariyer patikası bayağı geniş oluyor. Yani birkaç yıl sonra bu maaşları katlıyorlar genelde terfi ve şirket değişimi ile. Ayrica çok çeşitli maaşlar var, mesela 20k üzerinde maaşla özel sektörde başlayan da var. Ben biraz daha temkinli rakamları yazdım

• hocam merhaba bilkentte okumak istiyorum ama iktisat gelmesi imkansız ben de odtu iktisat yazmak yerine bilkent pols ya da ir yazmayı düşünüyorum sizce cok büyük bir fark olur mu mezun olduktan sonraki imkanlar açısından

• grayscofield kullanıcısına yanıt

Hocam isteğinize bağlı bir şey özel sektörde herhangi bir iibf mezunun yapacağı bir işi hedefliyorsanız bilkent mantıklı olabilir ama akademide kalmayı veya banka hazinesi veya makro analiz isteyen bir araştırma bölümü ya da ekonometri/istatistik yoğun bir alan hedefliyorsanız odtü iktisat daha mantıklı olabilir. İmkan açısından ir ve pols çok büyük bir dezavantaj oluşturmaz zaten istatistik de böyle söylüyor ama nitelik uyuşmazlığı oluşabilir.

hocam sektörde iibflilerin genel olarak çalıştığı pozisyonlarda çalışmak istiyorum aslında.öyle econ'a özel bir alan isteğim yok.peki sence pols ve ir için mezuniyet sonrasında yurt dışında çıkma noktasında iktisat ya da işletmeden daha kötü durumda diyebilir miyiz? daha kötü durumdaysa bile bu telafi edilemeyecek bir boyutta mıdır? kusura bakmayın hocam pek bilgim yok sorular saçma gelirse affola

İşletme ve iktisat diğer iibflere kıyasla daha iyi durumda ama ortada telafi edilmeyecek bir durum elbette yok. Aradaki fark iyi üniversitelerde az. İibf içinde özel bir tercihiniz yoksa üniversiteleri gezip biraz daha tercihleri bu üniversitelere göre sekillendirin. Ama aklınızda şu bulunsun: odtü iktisat da bilkent pols ir de kolay bölümler sayılmaz (odtu econ daha zor ama diğerleri de kolay değil). Bu bölümlerin derslerine, seçmeli şanslarına ve üniversite imkanlarına bakıp öyle tercih yaparsanız daha faydalı olur

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

0.31 thermo course gpa’i görmüştüm

Edit: 0.35 ve 0.36lık varmış ama yanlarında semester error yazıyo, anlamadım pek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 3 Temmuz 2023; 13:52:21 >
  • pandie kullanıcısına yanıt

Yok zorunluluğu ile but gelmisti her okula, bute girenler onlar

Econ'a özel ilgin yoksa bilkent yaz hacım odtü iktisat çok zorlar bilkentteki bu bölümlerde elbet zor ama maddi imkanların daha iyi olur en azından ( seçmeli derslerde daha rahat işletme ve econ dersleri alma, bedava yurt, burs vb.)

İktisat ve işletme iibf için açılan bazı iş ilanlarında prefably olarak aranır geri kalanlarda takılmazlar hangisinde okuduğuna yani telafi edersin, yurtdışı oranı için bence fark yok benim konumda oranları vardı 30-35 arası bilkentte de benzerdir diye düşünüyorum

• YTÜ, İÜ ve DEÜ İİBF mezunlarının çalıştıkları yerler hakkında da bir konu gelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 3 Temmuz 2023; 15:12:44 >
  • Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam ama bu birkaç gün biraz işlerim var, işlerimi hallettikten sonra araştırıp açabilirim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.