Şimdi Ara

Bilkent Isletme mi Cankaya hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iyi gunler,sinavda kendim acisindan basarisiz bi sonuc aldim,TM1 30k TM3 23K.Hedefim ODTU isletmeydi,ama maalesef seneye kaldi.Ailem sene basindan beri hukuga yonlendirmeye calisiyorlar,annem avukat ve isleri fena degil,buronun basina gecersin diyolar.Bense isletme'de basarili olacagimi dusunuyorum ve hukuk okumak istemiyorum.Simdi bu durumda ne yapayim sizce,Cankaya hukuga mi gideyim %50 burslu,bilkent isletmeye mi ikna edeyim (%50) yoksa 1 sene daha mi calisayim ODTU isletme icin? Bu sene maalesef eseklik edip,YGS'ye kadar cok az calistim,LYS'ye son 1.5 ay calistim.Bu sene bastan sona kadar calisirsam odtu icin yeterli olan 7K'yi yaparim diye dusunuyorum TM1de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahahahahaha hocam durumumuz tamamiyle ayni.

tek farkimiz tm1 40 tm3 25k

ben de odtu isletme hedefiyle ciktim gelmeyince herkes su an hukuk yazdirmaya calisiyor.

benim cevremdekiler de kirikkale hukuk veya cankaya 50 burslu git diyor ama ben bilkent 50 burslu iktisat yazicam

isletme gelmiyor ama iktisat gelir heralde.

bence bosverelim hocam

benim de aklimi karistirdilar ama cankayada hukuk okunmaz. bilkentte isletme iktisat okunur.

2kyla giren adamin vardir bi bildigi

bence yazalim

• Bilkente yürü gitsin boşver 1 sene mezun kalmayı
  • Bilkent İşletme yaz geç hiç uğraşma

• quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin argüç

ahahahahaha hocam durumumuz tamamiyle ayni.

tek farkimiz tm1 40 tm3 25k

ben de odtu isletme hedefiyle ciktim gelmeyince herkes su an hukuk yazdirmaya calisiyor.

benim cevremdekiler de kirikkale hukuk veya cankaya 50 burslu git diyor ama ben bilkent 50 burslu iktisat yazicam

isletme gelmiyor ama iktisat gelir heralde.

bence bosverelim hocam

benim de aklimi karistirdilar ama cankayada hukuk okunmaz. bilkentte isletme iktisat okunur.

2kyla giren adamin vardir bi bildigi

bence yazalim

Hocam ben de bu hukukta ne keramet var anlamiyorum.Ankara Barosunda 26.000 avukat var.Bunlarin kaci aylik +5.000 TL maas aliyor?Kacinin durumu iyi,kafasi rahat? Bilkent Koc'la beraber ulkedeki en iyi 2 ozel universiteden biri.Sen yine de Isletmeyi de yaz hocam 2015'de 44K imis,bu sene 40-41 civarina gerileyebilir

• işte yine tm'nin en büyük sorunu. kaliteli iibf mi orta halli hukuk mu?

ben normalde nereyi gönlünden daha çok istiyorsan orayı yaz derdim hatta kendim de böyle yapıp hukuk yerine kamu yazdım ancak annenin avukat olması ve bürosunun olması işleri değiştirdi. açıkçası şu an avukatların en büyük problemi yavaş yavaş artan mezun sayısı ve avukatların bürolarda 2000 tl civarına bir nevi karın tokluğuna çalışması.

ancakk senin annenin halihazırda bir bürosu , çevresi ve müşterileri olması gerçekten çok büyük bir artı. muhtemelen orta halli memur çocuğu meslektaşların gibi bürolarda iş peşinde koşmayacaksın nispeten daha rahat bir meslek başlangıcın olacak ve daha iyi paralar kazanacaksın onlara göre.. tabii ihtimaller bunlar ama yüksek ihtimaller. diğer hukuk okuyanlardan çok önde olacağın kesin. bunu değerlendirmene kat derim. idealist olup hayallerinin peşinden gitmek güzeldir ama paran varsa bu hayallerin peşinden daha kolay gidebilirsin.
    seçim senin.

• yok hocam yalan onlar. benim rehberlik hocam dersanenin kapisina yazdirmak icin beni hukuka zorluyor. ama dedigim gibi hukuk okuncaksa iyi unide okunur. boyle universitelerden mezun olursan hic bir vasfin olmaz ilerde.

ayrica bilkentin markasi yeter. gelecekte cok kapiyi acar insana. hukuka gore para kazanma sansin daha fazla olur.

ki arastir cankaya yuzde yuz ingilizce derler ama dersler tamamen turkce islenir. yonetmelik geregi sinavlar ingilizce yapilir.

ama bilkentte ingilizcen kral olur ustune 2. dilini de ogrenirsin. kendini cok daha iyi gelistirirsin

bunlardan dolayi bilkente gidicem ben

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOUN EE mi ODTU CENG mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyzır02561

işte yine tm'nin en büyük sorunu. kaliteli iibf mi orta halli hukuk mu?

ben normalde nereyi gönlünden daha çok istiyorsan orayı yaz derdim hatta kendim de böyle yapıp hukuk yerine kamu yazdım ancak annenin avukat olması ve bürosunun olması işleri değiştirdi. açıkçası şu an avukatların en büyük problemi yavaş yavaş artan mezun sayısı ve avukatların bürolarda 2000 tl civarına bir nevi karın tokluğuna çalışması.

ancakk senin annenin halihazırda bir bürosu , çevresi ve müşterileri olması gerçekten çok büyük bir artı. muhtemelen orta halli memur çocuğu meslektaşların gibi bürolarda iş peşinde koşmayacaksın nispeten daha rahat bir meslek başlangıcın olacak ve daha iyi paralar kazanacaksın onlara göre.. tabii ihtimaller bunlar ama yüksek ihtimaller. diğer hukuk okuyanlardan çok önde olacağın kesin. bunu değerlendirmene kat derim. idealist olup hayallerinin peşinden gitmek güzeldir ama paran varsa bu hayallerin peşinden daha kolay gidebilirsin.
    seçim senin.

hocam acikcasi hukuk da gozumu korkutuyor.Kitap okumayi bile sevemiyorum maalesef,ilgi duymadigim konularda 4 sene,hatta hayatim boyunca nasil caliscam bilmiyorum.Bilkentin tanitim gunlerine gittim,ders programini ve ders iceriklerini dinledim,hemen hepsi ilgi duydugum ve yuzeysel bilgi sahibi oldugum konular

• quote:

Orijinalden alıntı: Green Brigade

quote:

Orijinalden alıntı: eyzır02561

işte yine tm'nin en büyük sorunu. kaliteli iibf mi orta halli hukuk mu?

seçim senin.

hocam acikcasi hukuk da gozumu korkutuyor.Kitap okumayi bile sevemiyorum maalesef,ilgi duymadigim konularda 4 sene,hatta hayatim boyunca nasil caliscam bilmiyorum.Bilkentin tanitim gunlerine gittim,ders programini ve ders iceriklerini dinledim,hemen hepsi ilgi duydugum ve yuzeysel bilgi sahibi oldugum konular

bu oldukça zor bir durum tabii. ilginiz olmayan mesleği yıllarca yapmak da oldukça kötü olur. zor bir seçim. başarılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.