Şimdi Ara

BİLKENT MAKİNA VS TOBB MAKİNA VS HACETTEPE MAKİNA VS İTU MAKİNA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıralamam 12.000 odtü makine hedefleyerek girdim ama artık sağlık olsun. mezuna kalmaya değmeyeceğini düşünüyorum.

tobb %50 burslu

bilkent ücretli

hacettepe

itü

geliyor. herkes itü yazmamı söyledi ama ankarada kalmak istiyorum depremden korkuyorum. tobb 3 dönem ve türkçe olmasından dolayı beni daha iyi bir makine mühendisi olarak yetiştireceğini düşünüyorum ama çok zor diyorlar. fikirleriniz benim için değerlidir. lütfen paylaşın.

• net itü derim ama deprem konusuna yorum yapamayacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu deprem konusunda "ölümden mi kaçıyorsun?","trafik kazası da var" vb. diyenler var da böyle anlayış mı olur abicim? iki uçurum düşün. birinde kamp yapmak zorundasın. birinin çökme ihtimali %10, diğerinin çökme ihtimali %90, şimdi ben "kaderimde düşmek varsa ikisinde de düşebilirim" diyerek %90'lık uçurumda yatsam yaptığım gerizekalılık olmaz mı?

• Ben olsam Bilkentte Makine okumazdım. Diğerlerini bilmiyorum.

Bilkentte başka bir bölüm mezunu (mühendislik) olarak gördüğüm ders ortalamaları çok düşük geliyor kalan sayısı çok ve her ders ne yazık ki her dönem açılmıyor. Bu sebepten bir zorunlu dersten kalman bir sene uzatabilir okulunu. EE,CS,IE de zorunlu dersler her dönem kesin açılır. Genel olarak okulda bence yaz okulu dersleri kıttır. Birkaç seçmeli ders 1-2 tane de zorunlu bölüm dersi açılır veya açılmaz. Makinede de her dönem ders açılmadığı için zor olan eğitim hayatın daha zorlaşabilir demek isterim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1u2i3o4 -- 5 Ağustos 2023; 20:10:8 >
  • Qionted Q kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam

• Eğer bilkent ME bölüm dersleri ve hocaları hakkında daha fazla bilgi isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz.

ME kısmından güncel sunulan derslere ( 2023-24 Fall) select semesterdan eski dönem ve not ortalamalarına bakabilirsiniz.

• Bilkent me yazacaktım vazgeçtim. Çoğu iyi hoca ayrılmış okuldan. Yıllık 300k vermek de cabası oluyor herhalde seneye de 600k mı olur artık belli değil. Tobb makine %50 yazacağım ben de. İnanılmaz staj imkanları var yani akademi değil de piyasada çalışmayı düşünüyorsanız bilkent sizi gereksiz zorlar dedi öğrenciler de. Aradaki fiyat farkına değecek derecede de fark yok bence okullar arasında. Zorluk konusunda endişeniz varsa tobb gördüğüm kadarıyla Bilkent’ten kat kat daha kolay. Bilkent not ortalamalarında derslerden kalma oranı çok yüksek gözüküyor. İlla Bilkent olsun diyorsanız da endüstri yazın bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarleyyyy_ -- 5 Ağustos 2023; 20:35:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ makine vs YTÜ makine
    geçen yıl açıldı
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tobb'un odtü ile az çok aynı zorlukta, bilkent'ten ve hacettepe'den daha zor olduğu söylendi bana. ama biraz göreceli gibi geldi bana. kimisine 12 ayda sadece 1.5 ay tatil yapmak zor geliyor kimisine derslerden geçmek zor geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qionted -- 5 Ağustos 2023; 21:16:31 >
  • ne yazık ki %75 bursundan haberdar olduğumda 25 temmuz günüydü(son basvuru tarihi 24 temmuz). işte öylece gitti 300.000 tl  . tobb'da 4 üzerinden 3.5'i geçenlere tam burs verildiği söylendi. bunu hedefliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qionted -- 5 Ağustos 2023; 21:30:40 >

Size %50 burslu tobb gelmiyor mu hocam neden 300 bin tl gitti dediniz?

Hocam şu an bilkentin zorluğuyla yarışabilecek bir okul olduğunu sanmıyorum trde.

• Swarleyyyy_ S kullanıcısına yanıt
    Çünkü 4 sene her sene 75.000 TL toplam 300.000 oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hangisine karar verdiniz?

• Broppelte B kullanıcısına yanıt
    ODTÜ makine (öylesine)
    Bilkent %50 burslu (büyük ihtimalle gelmez)
    TOBB %50 burslu (bu gelecek büyük ihtimalle)
    Hacettepe
    Bilkent ücretli
    İTÜ

Hepsi makine. Tercih listem böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qionted -- 6 Ağustos 2023; 14:47:7 >
  • Depremden korkmak boş iş. Zaten itü çevresinde kalacağın yerler iyi bölgeler sıkıntı olmaz. İTÜ MAKİNA yazmanı tavsiye ederim.

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Birkaç ay önce deprem riskinden dolayı İTÜ kız yurdu boşaltıldı. Ve üniversite 2. derece deprem riskinde. Ailem Ankara'da, İstanbul'da okumam için ayrı masrafa girecekler. Ekonomik olarak bizi zorlamaz ama eğitim kalitesinde çok fark yok iken canımı tehlikeye atmaya ve ekstra masrafa girmeye değmez diye düşünüyorum.

hocam bunu tanıtım gününde mi söylediler?

• luvwithope kullanıcısına yanıt
    Evet. Web sitesinde de yazıyor. Bursun hala mümkün olup olmadığını merak edip aradım. Artık mümkün olmadığını söylediler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.