Şimdi Ara

Bilkent mi Boğaziçi mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
14.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar müh. okuyorum. Bir sene mezuna kaldım bir sene de hazırlık okudum. Şu anda 1. sınıfım daha bölümle ilgili çok tecrübem yok çoğu ders ortak. Ortama gelirsek kafana göre insan bulursun dert değil. Burslu okuyorum bir sıkıntı yaşamadım sosyal ortam olarak. Tek sıkıntı müh. fakültesindeki erkek oranı fazlalılığı olabilir ama ben bunu bilerek gelmiştim zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

Orijinalden alıntı: kertenkele16

ODTÜ>Boğaziçi'dir. Bu yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerle değil, okulun çeşitli kriterlere göre başarılarıyla ölçülür.
    Uluslararası sıralamalarda ise Bilkent ve ODTÜ Sıralamaya girebilen 2 TÜRK üniversitesidir. Boğaziçinden eser yoktur sıralamalarda...

Sıralamadan eser yok?? Kırşehir Ahi Evran Üniversitesiyle falan karıştırdın galiba?
    O tür sıralamaların nelere göre yapıldığını herkes biliyor şimdi kandırmayın birbirinizi..

Yurtdışında Middle East Technical University desen adamlar sana Arap/İranlı gözüyle bakıyor, Suriyeden, İran'dan misiniz diyor. (Yaşanmış bir olay) Tanınırlık sıfır..

Gidin öğrencilerine sorun ODTÜ'nün ne kadar çağ dışı kaldığını, lablerde hala 50 yıllık deneylerin yapıldığını, hiç işine yaramayacak artık çağ dışı kalmış derslerin zorla verdiğini.. ODTÜ'yü ODTÜ öğrencisine sorun.

Bilkent konusu ayrı bir konu vakıf ile devlet üniversitesini bir tutmuyorum.

ODTÜ iyi bir okul olsaydı önce öğrencileri buranın değerini bilirdi de fellik fellik Boğaziçi'ye geçmenin yollarını araştırmazlardı.
    Boğaziçi üniversitesi iyidir, öğrencileri de buranın değerini bilir başka hiç bir devlet okulunun onun yerini tutmayacağını da bilir. Bu yüzden BOUN'den ODTÜ'ye yatay geçiş yapmak isteyen aklı başında birini göremezsin..

Boğaziçi'yi İTÜ'nün bile arkasına atmışsın zamanında puanın falan mı yetmedi Boğaziçi'ye almadılar ondan garezin falan mı var?

İtü BİLE derken? Neyin kafası bu? Itu uluslararasi siralamalarda muhendisliklerde boğaziçi'nden daha iyi. (Kaynak: QS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 14 Ağustos 2015; 17:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boğaziçi bilgisayar mühendisliği tanıtımını izle direk bilkenti 1. sıraya yazarsın (2015 boğaziçi bilgisayar tanıtımı)
    ayrıca yurt dışı için bilkent ve koç
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Devlet okulları içinde mühendislik öğrencilerini yurtdışındaki master/doktora kabul oranları arasında Boğaziçi birinci sırada..

Gelenekselleşmiş uygulamaları biliyoruz. Kısaca sen şuna hocalarımız biraz geri kafalı desene? Verdikleri dersleri biiyoruz, bir mühendisin belki de hiç bir zaman kullanmayacağı dersi zorla veriyor öğrencilere, mühendise uzmanlaşmak için yeterli ders seçmesine izin vermiyor.

ODTÜ Elektrik Elektronik'e binbir umutla girip keşke 3-5 soru daha fazla yapıp Boğaziçi, Bilkent yazsaydım diyen adamlarla dolu okul.

Ailevi nedenlerle herkes yatay geçiş yapabilir bu normal ama kalkıp ODTÜ'deki herkes ailevi nedenlerle geçiyor diyemezsin.. 100 kişi varsa 99'u okulu beğenmediği için geçiyor.

Boğaziçi mühendisli öğrencilerine bir şey veremiyor mu? lol neye dayanarak bunu dedin? ahah onun için mi her sene Stanford, MIT, Johns Hopkins, UCLA gibi yerlere yerleştirmede devlet okulları arasında İLK sıradalar?

Önce kaynak vermeyi öğren sen. Nasılsa Boun'da okuyorsun

Bir kere senin neden ODTÜ yü aşağıladığını anlamadım. Tanıdığım bouna bal gibi de puanı yetiyorken ODTÜ ye giden bir sürü arkadaşım var. Benim de bounda ee ve endüstri hariç tüm mühendisliklere puanım yetiyordu ama gitmedim çünkü gittiğim üninin Boğaziçi'nden daha iyi olduğunu düşünüyordum. He boğaziçi kötü demiyorum kesinlikle boğaziçi, odtü, bilkent, sabancı, itü, koç vs. bunlar Türkiye'nin tartışmasız en iyi üniversiteleri. Ama maalesef bünyelerinde senin gibi okulundan başka övünecek hiçbir vasfı olmayan insanları da barındırıyor.

Şu ilk sıradalar lafına çok takıldım ben. Acaba sadece boun mu gönderiyor mit ye stanford a harvard a öğrencilerini Odtü gerek mühendislik olarak bölüm çeşitliliği gerek laboratuvar olanakları olsun gayet çağdaş ve yeterli bir üniversite bence. Hiçbir okulun odtü dandik yeaa deme hakkı yok. Ayrıca sizin okulun rektörü de odtü mezunudur ve gayet konuşmalarında odtü yü över. Eminim bu yazdıklarını okusa utanırdı senden

Affedersin de sen hangi bölümdesin, boun da ne gibi bilimsel çalışmalara katıldın veya ne gibi aktivitelerde üniversiteni temsil ettin? İyi bir üniversitede öğrenciler daha lisansta okurken lablara hocalarla beraber proje yapmaya başlar, hatta hocalarıyla beraber paper falan yazıp konferanslarda sunum yaparlar. Sen hangi alanda bir hocayla çalışma imkanı buldun ve arkadaşlarından kaç kişi böyle çalışmalarda bulunuyor?

Ya geçin şu s.dik yarışını artık. Yazık bee, Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyan adamın uğraştığı şeylere, zeka seviyesine bak. Öss gibi saçma sapan bir sınavla öğrenci alınırsa olacağı bu. Bunun gibi sivilceli liseli inekler soruları ezberleyip ezberleyip sınav kazanıyorlar sonra da boğaziçi en iyisi panpaaa diye racon kesiyorlar.

hocam sonuç olarak itüde okumak senin hala bir dezavantaj mı

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.