Şimdi Ara

Bilkent mi Boğaziçi mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
14.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sene son senem sınavlara hazırlanıyorum.Ygsye 66 gün Lyslere ise 6 aydan kısa bir süre kaldı.İlk baştan beri hedefim Boğaziçi Bilgisayar Müh. idi.Bu sömestır tatilinde Bilkenti gezme imkanı buldum.Gerçekten hoşuma gitti.Kafam karıştı.Özellikle bu iki okuldan ve bu bölümden mezun olmuş veya okuyan arkadaşlardan bu iki üniversite hakkında görüşlerini bekliyorum.
    Benim üniversiteden beklediklerim:

-İyi eğitim(Bu her ikisinde de var zaten.)
    -İyi bir yabancı dil eğitimi
    -Ve en önemlisi master için yurtdışındaki iyi üniversitelere referans olabilecek bir üniversite

Şimdiden teşekküler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayar94 -- 25 Ocak 2012; 22:42:20 >

• Dostum en iyisi Bilkenttir . 2. olarak ODTÜ 'dür . Boğaziçi şuan daha aşağılardadır Bilkente göre . Zaten Bilkente girersen , iyi bir sosyal hayatın , hazırlık döneminde toefıl seviyesinde ingilizce öğrenmeyi başarabilirsen ( Yurt dışı imkanın varsa daha iyi olur hazırlık döneminde ) , okulda da iyi bir çalışma gösterirsen önün açıktır. Bilkentte. Hayatta Başarılar Dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuckerberg

Dostum en iyisi Bilkenttir . 2. olarak ODTÜ 'dür . Boğaziçi şuan daha aşağılardadır Bilkente göre . Zaten Bilkente girersen , iyi bir sosyal hayatın , hazırlık döneminde toefıl seviyesinde ingilizce öğrenmeyi başarabilirsen ( Yurt dışı imkanın varsa daha iyi olur hazırlık döneminde ) , okulda da iyi bir çalışma gösterirsen önün açıktır. Bilkentte. Hayatta Başarılar Dilerim

Tanıtım filminde EE Mühendisliinden birincilikle mezun olan bir öğrenciyi tam bursla Stanforda yükseklisansa kabul ettirmişler.Mesela ben de birincilikle mezun olsam (çok zor ama :)) top10 daki üniversitelere tam burslu olarak yükseklisansa gidebilir miyim yoksa tanıtım filmlerinde gösterdikleri istisna mı??
  • Önce YGS-LYS'de bu iki yere yetecek başarı sırasına girmeye bak. Şimdiden dereceyle mezun olup, Top 10 listesindeki üniversitelere tam burslu olarak yüksek lisans eğitimi almaya gitmeyi düşünür olmuşsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayar94

quote:

Orijinalden alıntı: Zuckerberg

Dostum en iyisi Bilkenttir . 2. olarak ODTÜ 'dür . Boğaziçi şuan daha aşağılardadır Bilkente göre . Zaten Bilkente girersen , iyi bir sosyal hayatın , hazırlık döneminde toefıl seviyesinde ingilizce öğrenmeyi başarabilirsen ( Yurt dışı imkanın varsa daha iyi olur hazırlık döneminde ) , okulda da iyi bir çalışma gösterirsen önün açıktır. Bilkentte. Hayatta Başarılar Dilerim

Tanıtım filminde EE Mühendisliinden birincilikle mezun olan bir öğrenciyi tam bursla Stanforda yükseklisansa kabul ettirmişler.Mesela ben de birincilikle mezun olsam (çok zor ama :)) top10 daki üniversitelere tam burslu olarak yükseklisansa gidebilir miyim yoksa tanıtım filmlerinde gösterdikleri istisna mı??

Tabi dostum dogruda , alacakaranlik haklı , eğer kendini , o üniversitede görürsen anlık sekilde beyin seni orda görür mutlu olursun . Ama 30 saniye sonra bir bakmışsin ki , en diptesin . Bu senin ders calisma isteginde bir problem yaratır derim ben . Önce puanı almaya bak ..

• Bu konuyu 6 ay sonra Temmuz da sonuçlara açıklandığında açman gerekirdi.
    6 önce açmanın bir yararı olmaz, çünkü 6 ay içinde çok şey değişebilir.

Ama şu kadarını söyleyim Bilkent'e gidip Boğaziçi yazmayanların çoğu pişman olur devlet üni. yazmadığı için, ama Boğaziçi ne gidip de Bilkent yazmadığı için pişman olan pek duymadım.
    Tercih dönemini bekle bence, şimdi daha çok erken.
  • Endüstri haricinde kesinlikle Bilkent. Endüstri tartışılabilir; ama şahsi fikrim onda da Bilkent'in önde olduğu yönünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0o__xXx__o0 -- 26 Ocak 2012; 0:20:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece 1. değil, çok kişi gidiyor Stanford'a, MIT'ye, bir sürü yere. burslu bizim bölümden (Bilkent EE). Sıralama ile alakalı olmayan bir durum ama geleneksel olarak 1. hep Stanford'a gider. Misal geçen sene giden benim direk tanıdığım 3 kişi var MIT'ye burslu giden. Belki tanımadığım insanlar da gitmiştir.

CS'ten de bizim bölüm kadar olmasa da yine hatırı sayılır sayıda insan gidiyordur diye düşünüyorum. Ama pek bir bilgim yok CS için.
  • Ben de Bilkent derim. QS world university rankings top 500 de bilkent var, diğerleri yok. Dolayısıyla referansı da daha yüksek olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Honour81

Ben de Bilkent derim. QS world university rankings top 500 de bilkent var, diğerleri yok. Dolayısıyla referansı da daha yüksek olacaktır.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayar94 -- 26 Ocak 2012; 14:17:34 >
  • quote:

Ben de Bilkent derim. QS world university rankings top 500 de bilkent var, diğerleri yok. Dolayısıyla referansı da daha yüksek olacaktır.

Arkadaş mühendislik seçeceğinden bahsediyor. Senin verdiğin sıra genel sıralama yani içeriinde Bilkent'in Hukuk vs gibi tm-sos bölümlerinin de katkısı var.

Arkadaşa mühendislik sıralamasını ver de ona göre doğru yönlendir.

Dostum burdan tercih etmek istediğin alana göre dünya sıralamasına bakabilirsin.

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering

• quote:

QS te bilkent ilk 500 de fakat mühendislikte ODTÜ 204 İTÜ 207 BİLKENT 279 ? Times higher education da sanayiden elde edilen gelir İTÜ eğitim-öğretimde ODTÜ atıf sayısı ve uluslararası tanınırlık BİLKENT türkiyede 1.... benimde aklıma takılan bir soru ve hala anlayamadığım ODTÜ mühendislikte 1. yse mantık olarak ODTÜ nün göndermesi gerekir ama BİLKENT gönderiyor M.İ.T ye STANFORD a.. belkide ODTÜ İTÜ BİLKENT hepsi gönderiyo haberimiz yok ..ODTÜ ve İTÜ ile ilgili bu tür bilgilere ulaşamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizmatgeo

quote:

QS te bilkent ilk 500 de fakat mühendislikte ODTÜ 204 İTÜ 207 BİLKENT 279 ? Times higher education da sanayiden elde edilen gelir İTÜ eğitim-öğretimde ODTÜ atıf sayısı ve uluslararası tanınırlık BİLKENT türkiyede 1.... benimde aklıma takılan bir soru ve hala anlayamadığım ODTÜ mühendislikte 1. yse mantık olarak ODTÜ nün göndermesi gerekir ama BİLKENT gönderiyor M.İ.T ye STANFORD a.. belkide ODTÜ İTÜ BİLKENT hepsi gönderiyo haberimiz yok ..ODTÜ ve İTÜ ile ilgili bu tür bilgilere ulaşamadım

İTÜ ve ODTÜ'den de MIT'ye gidenler tabiki var.

OSS Sınavının çalışkanlığı ve disiplini ölçtüğü herkes tarafından kabul edilir. Üniversite de başarılı olmakta bu iki temelden geçiyor. Bilkent EE'ye gidenler genellikle ilk 100-200 de oldukları için dönemlerinin Türkiye'deki en çalışkan ve disiplinli öğrencileri. Dolayısıyla Bilkent'ten giden sayısının fazla olması normaldir.

Ama İTÜ ve ODTÜ'nün daha zor eğitim verdiği bir gerçektir. Bunun ispatı da ;

Sertac Karaman 2007 mezunu bir İTÜ'lü. İTÜ'deki ortalaması 3.80. MIT'de yüksek lisans ortalaması ise 5 üzerinden 5.00. Siz düşünün artık :D

sayfası:

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Metu7

quote:

quote:

OSS Sınavının çalışkanlığı ve disiplini ölçtüğü herkes tarafından kabul edilir. Üniversite de başarılı olmakta bu iki temelden geçiyor. Bilkent EE'ye gidenler genellikle ilk 100-200 de oldukları için dönemlerinin Türkiye'deki en çalışkan ve disiplinli öğrencileri. Dolayısıyla Bilkent'ten giden sayısının fazla olması normaldir.

Sertac Karaman 2007 mezunu bir İTÜ'lü. İTÜ'deki ortalaması 3.80. MIT'de yüksek lisans ortalaması ise 5 üzerinden 5.00. Siz düşünün artık :D

sayfası:

sen ODTÜ desin sanırım ben elektrik elektronik istiyorum ordan giden var mı M.İ.T ye ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4Metu7

quote:

quote:

sayfası:

sen ODTÜ desin sanırım ben elektrik elektronik istiyorum ordan giden var mı M.İ.T ye ?

Dostum olmaz mı... Bilkent-İtü-Odtü-Boğaziçi bu üniversitelerin adlarının büyüklüğü uluslararası düzeyde öğrencilerine duyulan güvenden kaynaklanmaktadır.

ilk aklıma gelen:http://lids.mit.edu/people/faculty/ozdaglar-asuman.html

• Özel üniversitelerin bazı sıkıntıları vardır.Mesela sen Türkiye derecesi yaparsın girersin senin yanında çok düşük puanla para ile giren insanlar olur ve dersler o seviyede anlatılır.Boğaziçi'nde ise böyle bir şey olmaz.
    Bir de şunu unutma teknik bölümlerin eğitimi teknik üniversitelerde daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetadonDiaz

Özel üniversitelerin bazı sıkıntıları vardır.Mesela sen Türkiye derecesi yaparsın girersin senin yanında çok düşük puanla para ile giren insanlar olur ve dersler o seviyede anlatılır.Boğaziçi'nde ise böyle bir şey olmaz.
    Bir de şunu unutma teknik bölümlerin eğitimi teknik üniversitelerde daha iyidir.

Derslerin seviyesi hakkındaki görüşünüze pek katılmıyorum hocam. Derslerin kalitesi yine çok iyidir ama düşük seviyedeki öğrencinin sınavlarından dolayı geçme notu düşer ki bu sizi hiç etkilemez.

Ayrıca teknik eğitim teknik ünilerde daha iyidir demişsiniz, katılıyorum. Ancak teknik eğitim okuldan mezun olur olmaz direk endüstriye veya sanayiye atılmak isteyenler için iyidir çünkü adamın tecrübesi çok fazladır. Ama master doktora gibi kariyer yapmak isteyen biri için o teknik tecrübe gereksiz olacağından öğrenci için boşuna zaman kaybı anlamına gelir.

Boğaziçi, Bilkent, sabancı gibi okullardan mezun olanların yöneticilik becerileri ve liderlik vasfı daha gelişmiştir ve dolayısıyla buradan mezun olan adamlar genelde büyük şirketlerin yönetim kadrolarına alınırlar. Teknik okul mezunları ise o alanda çok daha iyi oldukları için teknik işlerin başına getirilir. Tabii itü den çıkacak adamın yöneticiliği kötüdür diye bir şey yok ama Türkiye'deki genel durum böyle.

Benim tavsiyem arkadaşın Bilkent'e gitmesi. Çünkü özel ünilerde hocalar öğrencilerine çok ilgililer ve istekli öğrenciyi daha hazırlıktan veya birinci sınıftan itibaren çalışmalarına projelerine dahil edebilirler. Bu bence akademik kariyer düşünen bir öğrenci için bulunmaz bir fırsat çünkü adamın daha lisans eğitiminde makale yayınlamasını ve konferanslarda sunum yapmasını sağlayabilir. Tabii özel üniversitelerdeki teknik altyapının ne kadar güçlü olduğunu da unutmamak lazım. Bilkent şu an UNAM ve NANOTAM adında çok gelişmiş iki nanoteknoloji merkezine sahiptir ve lisans öğrencileri buralarda bilimsel araştırmalara katılıyordur illa ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

Orijinalden alıntı: MetadonDiaz

Özel üniversitelerin bazı sıkıntıları vardır.Mesela sen Türkiye derecesi yaparsın girersin senin yanında çok düşük puanla para ile giren insanlar olur ve dersler o seviyede anlatılır.Boğaziçi'nde ise böyle bir şey olmaz.

Derslerin seviyesi hakkındaki görüşünüze pek katılmıyorum hocam. Derslerin kalitesi yine çok iyidir ama düşük seviyedeki öğrencinin sınavlarından dolayı geçme notu düşer ki bu sizi hiç etkilemez.

Ayrıca teknik eğitim teknik ünilerde daha iyidir demişsiniz, katılıyorum. Ancak teknik eğitim okuldan mezun olur olmaz direk endüstriye veya sanayiye atılmak isteyenler için iyidir çünkü adamın tecrübesi çok fazladır. Ama master doktora gibi kariyer yapmak isteyen biri için o teknik tecrübe gereksiz olacağından öğrenci için boşuna zaman kaybı anlamına gelir.

Boğaziçi, Bilkent, sabancı gibi okullardan mezun olanların yöneticilik becerileri ve liderlik vasfı daha gelişmiştir ve dolayısıyla buradan mezun olan adamlar genelde büyük şirketlerin yönetim kadrolarına alınırlar. Teknik okul mezunları ise o alanda çok daha iyi oldukları için teknik işlerin başına getirilir. Tabii itü den çıkacak adamın yöneticiliği kötüdür diye bir şey yok ama Türkiye'deki genel durum böyle.

Benim tavsiyem arkadaşın Bilkent'e gitmesi. Çünkü özel ünilerde hocalar öğrencilerine çok ilgililer ve istekli öğrenciyi daha hazırlıktan veya birinci sınıftan itibaren çalışmalarına projelerine dahil edebilirler. Bu bence akademik kariyer düşünen bir öğrenci için bulunmaz bir fırsat çünkü adamın daha lisans eğitiminde makale yayınlamasını ve konferanslarda sunum yapmasını sağlayabilir. Tabii özel üniversitelerdeki teknik altyapının ne kadar güçlü olduğunu da unutmamak lazım. Bilkent şu an UNAM ve NANOTAM adında çok gelişmiş iki nanoteknoloji merkezine sahiptir ve lisans öğrencileri buralarda bilimsel araştırmalara katılıyordur illa ki.

doğru noktalara değindiniz fakat ben özel üniversite derken genel olarak bahsettim Bilkent'in eğitimi tabiki de üst düzey.Orada okuyan arkadaşlarımdan biliyorum.yalnız derece yapıp boğaziçi elektrik-elektronik vb. bölümlere gidenler sanki biraz tereddütte gibi odtü'nün bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyorum.Yöneticilik vasfı biraz kişiyle alakalı olmakla beraber özel üniversiteler daha öndeler. bu arada bölümde önemli hangi bölüm nerede okunur bu sorunun da sorulması gerekir.

• Buradaki mesajlardan biraz daha Bilkent'in önde olduğu izlenimi doğdu bende.
    Bir soru daha sorucam EE Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği arasındaki farklar ve ortak yönler nelerdir?
  • Konu Güncel
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.