Şimdi Ara

Bilkent mi Boğaziçi mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
14.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

Orijinalden alıntı: kertenkele16

ODTÜ>Boğaziçi'dir. Bu yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerle değil, okulun çeşitli kriterlere göre başarılarıyla ölçülür.
    Uluslararası sıralamalarda ise Bilkent ve ODTÜ Sıralamaya girebilen 2 TÜRK üniversitesidir. Boğaziçinden eser yoktur sıralamalarda...

Sıralamadan eser yok?? Kırşehir Ahi Evran Üniversitesiyle falan karıştırdın galiba?
    O tür sıralamaların nelere göre yapıldığını herkes biliyor şimdi kandırmayın birbirinizi..

Yurtdışında Middle East Technical University desen adamlar sana Arap/İranlı gözüyle bakıyor, Suriyeden, İran'dan misiniz diyor. (Yaşanmış bir olay) Tanınırlık sıfır..

Gidin öğrencilerine sorun ODTÜ'nün ne kadar çağ dışı kaldığını, lablerde hala 50 yıllık deneylerin yapıldığını, hiç işine yaramayacak artık çağ dışı kalmış derslerin zorla verdiğini.. ODTÜ'yü ODTÜ öğrencisine sorun.

Bilkent konusu ayrı bir konu vakıf ile devlet üniversitesini bir tutmuyorum.

ODTÜ iyi bir okul olsaydı önce öğrencileri buranın değerini bilirdi de fellik fellik Boğaziçi'ye geçmenin yollarını araştırmazlardı.
    Boğaziçi üniversitesi iyidir, öğrencileri de buranın değerini bilir başka hiç bir devlet okulunun onun yerini tutmayacağını da bilir. Bu yüzden BOUN'den ODTÜ'ye yatay geçiş yapmak isteyen aklı başında birini göremezsin..

Boğaziçi'yi İTÜ'nün bile arkasına atmışsın zamanında puanın falan mı yetmedi Boğaziçi'ye almadılar ondan garezin falan mı var?

O tür sıralamaların bilimsel yayınlara ve öğrenci başına düşen akademisyen sayısı baz alınarak ve diğer çeşitli kriterlere göre değerlendirilerek yapıldığını ben biliyorum. Times Higher Education un sıralamasına baktığında görürsün (kendisi dünyaca kabul edilen bir sıralamadır, senin kabul edip etmemen, bilip bilmemen bizleri bağlamaz)
    Yurtdışında staj da yaptım, Erasmus'a da gittim, hiçbir zaman öyle bir problem yaşamadım. Gayette Middle East Tech. Uni. dedim ve de kimsede Irandan mı geliyorsun gibi salakça bir soru sormadı!!!
    Ki Boğaziçi'nden geliyorum deidiğinde seni de Hawai den falan geldiğini sanmayacaklar!
    ODTÜ'nün çağ dışı kaldığı yok, bazı gelenekselleşmiş uygulamaları var ama çağ dışı kaldığını söylemek akıllı bir adamın yapacağı bir iş değil.

??Bunun dışında çağ dışı kalmış ders?? Örnek??

Senin tezin sanırsam sadece şundan ibaret, ''ODTÜ'den Boğaziçi'ne yatay geçiş yapmak isteyenler var, Boğaziçinden ODTÜye yok, demek ki Boğaziçi iyi üniversite''
    Devam et sen bu yolda :)

Gazi Tıp Fakültesinden Dicle Tıp fakültesine geçen bir arkadaşım vardı, ailesi diyarbakırda olduğu için.. O zaman Dicle TIP>Gazi Tıp...

Boğaziçi'nin güzel kampusu dışında Mühendislik öğrencilerine birşey veremediği açıkça ortada!
    (Ha sosyal bilimleri iyidir, ODTÜ'den de iyidir, ama mühendislikleri değil)

ODTÜ'de okuyorum, puanım Boğaziçi'ne girebilecek bir puandı. Bilkent'e de girebiliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkele16 -- 5 Mart 2012; 12:16:35 >

• Devlet okulları içinde mühendislik öğrencilerini yurtdışındaki master/doktora kabul oranları arasında Boğaziçi birinci sırada..

Gelenekselleşmiş uygulamaları biliyoruz. Kısaca sen şuna hocalarımız biraz geri kafalı desene? Verdikleri dersleri biiyoruz, bir mühendisin belki de hiç bir zaman kullanmayacağı dersi zorla veriyor öğrencilere, mühendise uzmanlaşmak için yeterli ders seçmesine izin vermiyor.

ODTÜ Elektrik Elektronik'e binbir umutla girip keşke 3-5 soru daha fazla yapıp Boğaziçi, Bilkent yazsaydım diyen adamlarla dolu okul.

Ailevi nedenlerle herkes yatay geçiş yapabilir bu normal ama kalkıp ODTÜ'deki herkes ailevi nedenlerle geçiyor diyemezsin.. 100 kişi varsa 99'u okulu beğenmediği için geçiyor.

Boğaziçi mühendisli öğrencilerine bir şey veremiyor mu? lol neye dayanarak bunu dedin? ahah onun için mi her sene Stanford, MIT, Johns Hopkins, UCLA gibi yerlere yerleştirmede devlet okulları arasında İLK sıradalar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 5 Mart 2012; 13:44:23 >

• quote:

Devlet okulları içinde mühendislik öğrencilerini yurtdışındaki master/doktora kabul oranları arasında Boğaziçi birinci sırada..

Bu oranları liste şeklinde bulabileceğimiz bir yer var mı? Okulların bu bilgiyi veren sayfaları da olsa olur. Siz bir rapora filan dayandırarak yazmışsınızdır herhalde.
  • quote:

Devlet okulları içinde mühendislik öğrencilerini yurtdışındaki master/doktora kabul oranları arasında Boğaziçi birinci sırada..

Gelenekselleşmiş uygulamaları biliyoruz. Kısaca sen şuna hocalarımız biraz geri kafalı desene? Verdikleri dersleri biiyoruz, bir mühendisin belki de hiç bir zaman kullanmayacağı dersi zorla veriyor öğrencilere, mühendise uzmanlaşmak için yeterli ders seçmesine izin vermiyor.

ODTÜ Elektrik Elektronik'e binbir umutla girip keşke 3-5 soru daha fazla yapıp Boğaziçi, Bilkent yazsaydım diyen adamlarla dolu okul.

Ailevi nedenlerle herkes yatay geçiş yapabilir bu normal ama kalkıp ODTÜ'deki herkes ailevi nedenlerle geçiyor diyemezsin.. 100 kişi varsa 99'u okulu beğenmediği için geçiyor.

Boğaziçi mühendisli öğrencilerine bir şey veremiyor mu? lol neye dayanarak bunu dedin? ahah onun için mi her sene Stanford, MIT, Johns Hopkins, UCLA gibi yerlere yerleştirmede devlet okulları arasında İLK sıradalar?

Önce kaynak vermeyi öğren sen. Nasılsa Boun'da okuyorsun

Bir kere senin neden ODTÜ yü aşağıladığını anlamadım. Tanıdığım bouna bal gibi de puanı yetiyorken ODTÜ ye giden bir sürü arkadaşım var. Benim de bounda ee ve endüstri hariç tüm mühendisliklere puanım yetiyordu ama gitmedim çünkü gittiğim üninin Boğaziçi'nden daha iyi olduğunu düşünüyordum. He boğaziçi kötü demiyorum kesinlikle boğaziçi, odtü, bilkent, sabancı, itü, koç vs. bunlar Türkiye'nin tartışmasız en iyi üniversiteleri. Ama maalesef bünyelerinde senin gibi okulundan başka övünecek hiçbir vasfı olmayan insanları da barındırıyor.

Şu ilk sıradalar lafına çok takıldım ben. Acaba sadece boun mu gönderiyor mit ye stanford a harvard a öğrencilerini Odtü gerek mühendislik olarak bölüm çeşitliliği gerek laboratuvar olanakları olsun gayet çağdaş ve yeterli bir üniversite bence. Hiçbir okulun odtü dandik yeaa deme hakkı yok. Ayrıca sizin okulun rektörü de odtü mezunudur ve gayet konuşmalarında odtü yü över. Eminim bu yazdıklarını okusa utanırdı senden

Affedersin de sen hangi bölümdesin, boun da ne gibi bilimsel çalışmalara katıldın veya ne gibi aktivitelerde üniversiteni temsil ettin? İyi bir üniversitede öğrenciler daha lisansta okurken lablara hocalarla beraber proje yapmaya başlar, hatta hocalarıyla beraber paper falan yazıp konferanslarda sunum yaparlar. Sen hangi alanda bir hocayla çalışma imkanı buldun ve arkadaşlarından kaç kişi böyle çalışmalarda bulunuyor?

Ya geçin şu s.dik yarışını artık. Yazık bee, Türkiye'nin en iyi üniversitesinde okuyan adamın uğraştığı şeylere, zeka seviyesine bak. Öss gibi saçma sapan bir sınavla öğrenci alınırsa olacağı bu. Bunun gibi sivilceli liseli inekler soruları ezberleyip ezberleyip sınav kazanıyorlar sonra da boğaziçi en iyisi panpaaa diye racon kesiyorlar.

• Boğaziçili olduğumu nerden çıkardınız hayrola?
  • quote:

Boğaziçili olduğumu nerden çıkardınız hayrola?
    O kadar net konuşuyorsun ki bir Bounlu gibi. He eğer boğaziçili değilsen o zaman seni boşuna ciddiye almışız cidden
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

Boğaziçili olduğumu nerden çıkardınız hayrola?
    O kadar net konuşuyorsun ki bir Bounlu gibi. He eğer boğaziçili değilsen o zaman seni boşuna ciddiye almışız cidden

lunar caustic haklı beyler, dağılın.

Boğaziçi'ni babanın üniversitesi gibi övmenden, sonra bana ''Boğaziçi'ne puanın yetmedi, garezin var'' gibi konuşmandan, ''Boğaziçi'nde lablara girdiğini iddia etmenden''
    vs. vs. işte... Oralardan çıkardım ben şahsen, ha bu arada da lisans hayatım boyunca ODTÜ ile Boğaziçi arasındaki değişim anlaşmasından yararlanıp Boğaziçi'nde de 1dönem eğitim görmüş birisiyim. Ben iki üniversiteyi bilerek bu karşılaştırmaları yapabiliyorum. Sen Boğaziçi'li olmadığın halde 2-3forumdan, dergiden okuduğun bilgilerle neyin yorumunu yapabildiğini anlamış değilim.

• quote:

Boğaziçi'ni babanın üniversitesi gibi övmenden, sonra bana ''Boğaziçi'ne puanın yetmedi, garezin var'' gibi konuşmandan, ''Boğaziçi'nde lablara girdiğini iddia etmenden''
    vs. vs. işte... Oralardan çıkardım ben şahsen, ha bu arada da lisans hayatım boyunca ODTÜ ile Boğaziçi arasındaki değişim anlaşmasından yararlanıp Boğaziçi'nde de 1dönem eğitim görmüş birisiyim. Ben iki üniversiteyi bilerek bu karşılaştırmaları yapabiliyorum. Sen Boğaziçi'li olmadığın halde 2-3forumdan, dergiden okuduğun bilgilerle neyin yorumunu yapabildiğini anlamış değilim.

Ben Boğaziçiliyim demediğim gibi "Boğaziçili değilim" diye de bir şey demedim. Başta bana "Boğaziçilisin" diyen sizsiniz şimdi yine "Boğaziçili değilsin" diyen de yine sizsiniz. Ben nerede okudğuma dair bir şey söylememişken..

Bir dönem Boğaziçi'de okuman bile sanırım bu Boğaziçinin çekiciliğini açıklıyor.. Bir önceki sayfada Boğaziçi İTÜ'den bile geride, sıralamalarda esamesi bile okunmuyor diyen birinin ilk fırsatta Boğaziçi Üniversitesine kapağı atması bile bu durumu açıklıyor.

Bakalım ne demişsin?
    quote:

ODTÜ>Boğaziçi'dir. Bu yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerle değil, okulun çeşitli kriterlere göre başarılarıyla ölçülür.
    Uluslararası sıralamalarda ise Bilkent ve ODTÜ Sıralamaya girebilen 2 TÜRK üniversitesidir. Boğaziçinden eser yoktur sıralamalarda...

quote:

Kesinlikle Bilkent derim.
    Boğaziçi mühendislik bilimlerinde çok fazla geri kaldı. Bilkente burslu girebiliyorsan gözün kapalı git!
    Sakın Boğaziçi aklından geçmesin.
    Bilkent, ODTÜ, ITÜ ve sonrasında Boğaziçini düşün. Bir ODTÜlüden tavsiye sana ;)
    Bilkentten mezun olduğunda keşke Boğaziçinde okusaydım demezsin. (Sadece Boğaziçi İstanbulda oldugu için ve Kampusunun yeri güzel olduğu için pişman olursun)...

Bütün bunları diyen adam ilk fırsatta Boğaziçi'de değişim öğrencisi de olsa okumaya gitmiş..
    Bunları söyleyip tam tersini yapınca maalesef hiç bir inandırıcılığın kalmıyor.

Madem kötüydü başka okula niye gitmedin? Galiba şu an okuduğun bölümün Boğaziçi puanı yetmiyordu galiba? Sen de çareyi değişim yoluyla bir dönem de olsa okumakta buldun. Kusura bakma ama geçen sayfada Boğaziçi'yi kötüleyip sonra ilk fırsatta Boğaziçi'de okumaya giden sensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 6 Mart 2012; 23:54:56 >

• quote:

quote:

Ben Boğaziçiliyim demediğim gibi "Boğaziçili değilim" diye de bir şey demedim. Başta bana "Boğaziçilisin" diyen sizsiniz şimdi yine "Boğaziçili değilsin" diyen de yine sizsiniz. Ben nerede okudğuma dair bir şey söylememişken..

Bir dönem Boğaziçi'de okuman bile sanırım bu Boğaziçinin çekiciliğini açıklıyor.. Bir önceki sayfada Boğaziçi İTÜ'den bile geride, sıralamalarda esamesi bile okunmuyor diyen birinin ilk fırsatta Boğaziçi Üniversitesine kapağı atması bile bu durumu açıklıyor.

Bakalım ne demişsin?
    quote:

quote:

Boğaziçi mühendislik bilimlerinde çok fazla geri kaldı. Bilkente burslu girebiliyorsan gözün kapalı git!
    Sakın Boğaziçi aklından geçmesin.
    Bilkent, ODTÜ, ITÜ ve sonrasında Boğaziçini düşün. Bir ODTÜlüden tavsiye sana ;)
    Bilkentten mezun olduğunda keşke Boğaziçinde okusaydım demezsin. (Sadece Boğaziçi İstanbulda oldugu için ve Kampusunun yeri güzel olduğu için pişman olursun)...

Bütün bunları diyen adam ilk fırsatta Boğaziçi'de değişim öğrencisi de olsa okumaya gitmiş..

Madem kötüydü başka okula niye gitmedin? Galiba şu an okuduğun bölümün Boğaziçi puanı yetmiyordu galiba? Sen de çareyi değişim yoluyla bir dönem de olsa okumakta buldun. Kusura bakma ama geçen sayfada Boğaziçi'yi kötüleyip sonra ilk fırsatta Boğaziçi'de okumaya giden sensin.

Ne kadar sığ düşünebiliyorsun, Boğaziçi'nin İstanbul'da olması dışında hiçbir şekilde cezbetmemiştir beni, halen de cezbetmiyordur. İTÜnün, İÜ nün veya başka bir üniversitenin değişim anlaşması olsaydı ODTÜ ile yine İstanbul'u seçerdim ve oraya giderdim. Bilkent ile ODTÜ'nün değişim anlaşması yok, Bilkent'in Boğaziçinden kat kat iyi olduğunu bilmeme rağmen -eğer değişim anlaşmamız olsaydı- gitmeyi düşünmezdim! Senin düşünebildiğin gibi Boğaziçi'ne koşa koşa gittiğim de yoktu, ama en azından gitmişim.

En azından fikir sahibi birisi olarak konuşup tartışabiliyorum bu konuları, farklı şekilde bilgi sahibi olmadan konuşma gereği duymuyorum!!!
    http://www.metu.edu.tr/tr/times-higher-education-en-iyi-400-universite-siralamasi
    şimdi sen burayı da incelemeyip kendi çapında laf dalaşına girmeye çalışacaksın, ama araştırırsan doğruluk payını göreceksin!
    Bunun dışında şu anda okumuş olduğum bölüme girdiğim puan ile Boğaziçi EEE'ye girebiliyordum, umarım mutlu olmuşsundur, tatmin olmuşsundur.
    Bu saçma sapan tartışmayı daha fazla uzatmamak adına birşey yazmayacağım.
    Saygılar.

• Bu ne biçim tartışma ya?
    Kimse kaynak göstermeden iddialar savuruyor. Üstelik tartışmanın genel teması:
    Benim üniversitem seninkini döver
  • Yurtdisi dusunuyorsaniz ve tam burslu girecekseniz kesinlikle Bilkent.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel üniverstelerin en iyisi BİLKENT'TİR
  • Tabiki BİLKENT.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisi farklı kulvardalar aslında. boğaziçi en iyi devlet, bilkent en iyi vakıf üniversitesi. tercih meselesi biraz.
  • odtü boğaziçi'ni döver
  • quote:

quote:

Bakalım ne demişsin?
    quote:

[size=3]Uluslararası sıralamalarda ise Bilkent ve ODTÜ Sıralamaya girebilen 2 TÜRK üniversitesidir. Boğaziçinden eser yoktur sıralamalarda...

quote:

[size=4]Sakın Boğaziçi aklından geçmesin.
    [size=4]Bilkent, ODTÜ, ITÜ ve sonrasında Boğaziçini düşün. Bir ODTÜlüden tavsiye sana ;)

hocam ne kadar saçma konuşuyorsun yaw. aradan 3 yıl geçmiş ama gerçekten söylemeden edemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlgili hocalar mi istiyorsun?Yurtdışı mı aklında var ya da kariyer mi istiyorsun?Yoğun çalışma programları projeler,ödevler,koşuşturma hoşuna mı gidiyor?Çalışıp çabalamak birşeyler yapmak istiyorsan BİLKENT hayırlı olsun

edit:Türkiye'nin tartışmasız en ağır ingilizce eğitiminin verildiği okul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrakadabraa -- 21 Nisan 2015; 22:33:42 >
  • ayar94 A kullanıcısına yanıt
    Dostum o arkadas biraz istisna olabilir. arastirabilirsin emre kacar diye. 2003 oss de 180/180 yapip bilkent ee yi 3.5 yilda 4.0 la bitirip stanforddan burs alarak master yapmisti.o kadar olmasa da iyi ortalama yaparsan top10 uniyi zorlarsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye icin biraz gec kaldiniz arkadaslar. Su anda bilkentte okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayar94 A kullanıcısına yanıt
    O zaman sen ver :)
    bilgisayarda mi okuyorsun?
    okul nasil ortam falan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.