Şimdi Ara

Bilkent Soru Cevap, Müfredat, Elektronik ve Daha Fazlası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
5
Favori
4.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıntı

metni:
    İş bulsam da h1b vizesi çıkmazsa şutlanıyormuşuz, çünkü tamamen kuraya bağlıymış doğru mu?

Ustteki cevaba ek olarak ben bu durumdan muzdarip olan 1 insan bile görmedim, vizeden gordugum tek problem google zh ten us e gecmeye calisqn biriydi ki bu durum da konumuza bir ornek degil, iyi şirketler sanırım bi şekilde hallediyorlar (net bir infom yok, ama su aralar inanilmaz indian inflationu var cs ve related bölümlerin master programlarinda, zorla limiti asip kura isine girilmeye baslanmis olabilir), herhalde buyuk şirketler bu alanda alabilecegimiz amerikan yok valla mektubunu güzel yaziyorlar

Alıntı

metni:
    avrupa faang odaklı çalışayım diyorum ama oralarda da maaşlar çöp.

Evet, ch ve uk haric

Alıntı

metni:
    neye göre çağırıyorlar bilginiz var mı acaba?

Bence tum ise alimlar akademiye alimlar random, cunku mantığa sigdirilamayacak kadar outsider ornek var her alanda. Cocugun codingi iyidir, belirli bir subfieldda sivriliyordur muhtemelen.

Alıntı

metni:
    hocam bir de girişim, start-up vs. Kovalamak mantıklı mı hiç böyle parayı kıran tanıdığınız oldu mu

İstersen batan var  Benim çevrem daha ufak, deli ornek yok, iyi kazananlar bi sekilde devlete veya siyasilere sirti dayayanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alıntı

metni:
    ctis’ci olarak almanya’dan master kabulü alma şansım var mı eğer curriculuma ek math dersleri vs. Alırsam.

Teorik cs derslerine bak mathtan once, sacmasapan kredi veya konu beklentileri olabiliyor. Duz informatik programlari automata veya ileri algo filan istiyordur onlara ek dersle yetismen pek mumkun olmayabilir, onden bir plan yap. Ben econda 60 kredi hedefi koyduydum 55te kaldim ama o onden hedef koymak is yapti mesela

Alıntı

metni:
    Hem iş hem de master yürür mü?

Yaaani, avrupada tek finalli ders mevzusu daha cok oldugu icin bence tcden daha kolay bile denebilir

Alıntı

metni:
    almanya’ya gelirsem illa almanca öğrenmem gerekir mi?

Hayir ama ogrensen iyi olur. İsvicrede de sirf ingilizce ile yaşarsın ama ulkenin ana dilini ogrenmek belli basli senaryolarda (atiyorum onlarin egosundaki çalışan ingilizce bilmiyordu, veya yoldaki cocuga yol sormak kaybolursan onemli olabilir, google translate acamazsin her zaman hele duz yerli çocuğa karsi) hayat kaliteni artirir oldukca. 1 yılda oradaysan kendinj kasip b1e cikarsin zaten bu tarz islere yeterli olur.

• doomguy kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    AI durumu cok abartiliyor. Isini iyi bilen, yapan birinin bu sektorde yakin zamanda sorun yasayacagini soyleyemem.

Burada bence olay ai in basic isleri almasi degil de (ki bu modellerin var olma amaci dile bagli bisey generate etmek, en rahat olacakları konu burasi yani, birkac seneye herkesin bu toollar ile elementary koddlari yazdirabilecegini dusunuyorum orasi apayri bir mevzu) bu toollar sayesinde o dediginiz isini iyi bilen statusune cikmanin tembellik yuzundsn zorlasmasi gibi. Cocuk undergradda (doğal olarak) kodlarin yarısını chate yazdiriyor, bug fixi de erroru atip biraz cebellesip hallediyor, işveren icin handikap olusturacagi acik bence.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Fransaya uğramak şart olur o zaman birkac seneye  Ama yine de uk okullarini ne kadar darlarsan o kadar iyi fon bulur okul hipotezi de bir test edilsin 

• Boniek kullanıcısına yanıt

Korkunc bir ulke umarım ben donerken parcalanmis olue 

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Beni finansa itmeyin herkes benim micro theorist olmami ve ac kalmamı bekliyor  

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Evet ama daha cok "Yazilimcilar issiz kalacak, isleri bitti" seklinde lanse ediliyor LLM alanindaki gelismeler ve urunler. Halbuki bunlarin olusturdugu kod ornekleri kaliteli ornekler degil, ciddi performans ve guvenlik sikintisi olan kod bloklari urettikleri biliniyor. Gunu kurtaracak proof of concept scriptler icin olabilir fakat production seviyesinde kod yazmasini beklememek gerek.

• Hocam siz isviçreye erasmusa (daha dogrusu ögrenci degisimi) gitmişsiniz diye hatırlıyorum. Okul ne kadar fon veriyor ve yurt ücretlerinin filan ne kadarına yetiyor.

• Econbender kullanıcısına yanıt

Bilkent hiçbir sey vermiyor, isvicre hükümeti semp adi altında 2200chf veriyor tüm dönem için (gidince banka açıyorsun tekte yatiriyorlar) ve kendi basinasin. Okuldan burs aliyorsan yatmaya devam eder, kyk filan ayni şekil. Lausanneda en ucuz yurt 510chf idi, yani hükümetin verdigi fon yurdu bile karsilamiyor (510>2200/5). Bilkent o sirada 4100 atiyordu, benim diğer burslar da eklenince cebime 10kdan fazla bit para giriyordu, seçim sağolsun kuru deli gibi baskiladiklari için 500chfye yakin oluyordu ama bana bu bile yetmiyordu, 1600chfye yakın harciyordum ama bunun 300chfi sigara ve ben gunde disaridan hayvani olcutte tek ogun + abur cuburumsu ile beslenen bir insanim, oradan hesap yapilabilir

• Teşekkürler hocam.Gsü hukuk hayalini bıraktınız mı?

Sağ olun hocam. Bilkentin kapsamlı bursu vermeye devam ettiğini bilmiyordum.

• HarveyinStajyeri kullanıcısına yanıt

Ondan amerikada law school okurum diye uzaklasmistim zaten ama hicbir başvurumu jd/phd ortak program olarak yapmadım. Bilmiyorum yollar tekrar kesisir mi ama su an ikinci bir dala kayacak olsam bu dal psyc olur hukuktansa, elimdeki micro theory bilgisine yazık olur econu salarsam

Konudan bağımsız sigara çok sıkıntı ya. Bende ara ara paket alıp günde 5 dal içiyorum. 300chf sigara diyorsunuz. Ne zamandan beri içiyorsunuz? Bırakmayı düşündünüz mü?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PostalDude kullanıcısına yanıt

Ben orada gunde 4 6 dal arasi icmeyi denedim kitap dahi okuyamiyordum, gunde 1 pakete cikinca 30*9 270 ediyordu zaten (davidoff iciyordum hala iciyorum). Gunde 2.5 paket+haftada bir 20klik vozol deviriyorum, isvicredeki o birakmaya çalışma maceramdan sonrw uzun sure birakabilcegime dair umutlari kestim, phd bitsin dusunurum. Cok değil bu arafa 2.5 yıllık içiciyim

hocam valla endişeye düşürücü şuanki durumunuz. vallahi sağlığınıza dikkat edin sizin gibi adamlara ihtiyaç var çok dalgaya vurmayın bu işi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok rağbet yok ama up yine de

Bilkent ee seçecekler çoktan uyudu bile  

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

Ben uyumuyodum yaw 4 yil once

Bilkent bitmis.. 

• up

Bilkent EE de 2.0 ortalama civarı mezun olanlar oluyor mu

Eğer oluyorsa oran yüzde kaçtır

Ve bu kişiler nerelerde çalışıyorlar

Büyük savunma firmaları sanırım almaz da

Alt yüklenici Ler falan alıyor mu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.