Şimdi Ara

Bilkent Soru Cevap, Müfredat, Elektronik ve Daha Fazlası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
5
Favori
4.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

manhattanda stüdyo (room mateli ev bile) işi zor  . Orada hostelde kalırken iş çözmek için NYC'ye taşınan bir türk bir adamla tanışmıştım, adam benim ayrıldığım gün baya uzakta yerlere tav olmuştu doğru düzgün bir yer bulamadığından... (pro tip , staten islanddan free ferry var manhattana, brooklynden daha hızlı olabilir)

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

o zaman yandal harici çok bir fark yokmuş (%20 nasıl bir gpa'a tekabül ediyor sizde çok tahmin edemedim) bizde de 7. dönem dersi linear system theory (specialization denen bir sistem var bizim curriculumda (signal ve kontrol ayrı dallar) son 3 dönem derslerini onunla ayarlıyorsun )

sorun şu LST freq domain olmayan kontrol'e introduction gibi bir şey, adam kontrol yapmak istediğini çözene kadar başvuruları atmış oluyor .

Tr'de genel , hardcore matematiksel kontrol çok çalışan yok gibi (bizim bölümde 1 tane hoca var, o bile mucize bölüm büyüklüğünü düşününce) hep dediğin gibi robotik , embedded gibi alanlarda aplikasyon çalışıyorlar.

master için lse’ye burslu giden hiç duymadım görmedim. Keza oxford’a phd’ye gidenler de burssuz gitti bunlar IR, tarih, pols, econ. Tuition feeyi karşılatmak zor burslar da tamamını karsılamıyor genelde. Jean monnet ve college d’europe gibi burslar pek bulunmuyor ingiltere için. Copenhagen business school’a full burslu stipend dahil kabul alan biliyorum ama uk’de duymadım. 3-4 burs topladığı halde tuition fee 5k-6k poundda kalıyo milletin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be zaman akip gitmis 2020'deki efsanevi nesil mezun oluyor sira bizde :) hayirli olsun goatim yolun acik olsun dogru tercih yapmissin basarilar diliyorum hayatinda cok kral adamsin gram egon yok su kadar basarili cv'ne ragmen , ben de nasipse kripto nasdaq da parayi dogrultabilirsem financial economics dusunuyorum para econda  

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

hocam sen naptin lisans bitti sanirim yurtdisinda akademiden mi devam ediceksin ?

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Mezun oluyorum evet, burslu tarih yüksek lisans yapacağım central european university’de ordan sonra phd bakalım burs bulabilirsem uk isterim. Siz neler yaptınız?

• Tebrikler, up

tebrikler hocam yolunuz acik olsun. ben de son sinifa gectim seneye biter bi kaza bela olmazsa finans sektoru istiyorum o yolda ilerlemeye calisiyorum bakalim hayirlisi

• Bruhmomenti420 kullanıcısına yanıt

Brooklyn su yuzden okey gibi, tandon brookylnde, ve nyuya gelen sosyal bilimci çok azken özellikle telekomdan gelen baya var, tanıdık cozmek cok daha olasi gibi o senaryoda.

• Bruhmomenti420 kullanıcısına yanıt

Basvuru sirasinda pratikte 3.4-3.5 filan ediyor galiba

Alıntı

metni:
    LST freq domain olmayan kontrol

Bu aptal kelimelerin manasiz gelmesi o kadar guzel ki Siddetle tavsiye olunur

Ya trde kontrol alani o kadar sacma gelismis ki, sanki 80ler 90larda endustri mühendisliği okumak imaji cizer diye supply chain vs kayarim diye herkes kontrolde masteri yapmis, su an adam akilli kontrolcu yok, olanlar da hemen ml ogrenem paper basam oo robotlar cok tatli kafasinda

Ben phd icin diyodum ya zaten, masterda benim hayatimda okuldan burs alan bir eleman tanıyorum o da bounun eski bi valediktoryani zaten. Ama phd icin muhendislikte burssuz kabul alan 1 örnek biliyorum sadece (o da hak ettiydi orası uzun hikaye), econda da yok sanki ya aklima gelmiyor oxfordunkinden bi tej eminim, o kesinlikle fully funded, az daha basvurabilmek icin toefl aliyordum çünkü

Jm iptal olmasaydi ben sakince tek başvuru lse atacaktım da kumpasa ugradik 1 sene gec doğarak  

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Tesekkurler 

Ben valla parası olmayan bir yola girdim aslinda, tez vakitte makrolu bisey dönmek lazim yoksa max kazanabilecegim parayi disneye girip evet analizi yaptik yeni filme tam olarak 27 tane zenci koymamiz lazim ve 11i gay olmali seklinde rapor vererek kazanabilcem Financial econ cok guzel alan ama kriptodan uzaklasalim hocam ben 10 yil once kactim tavsiye ederim 

Hayırlı olsun hocam Ukde güzel program bulamazsaniz am*rikaya da bekleriz

Hocam şimdi lisans bitti, abd’ye geldim iyi bir yerde master yaptım. İş bulsam da h1b vizesi çıkmazsa şutlanıyormuşuz, çünkü tamamen kuraya bağlıymış doğru mu?

avrupa faang odaklı çalışayım diyorum ama oralarda da maaşlar çöp.

bir merak ettiğim de şu. Mesela ctis’te bi eleman ne kadar big tech firma varsa mülakatlara girmiş, meta’nın teklifini kabul etmiş. Bu firmalara ne kadar cengci yazılımcı alaylı yazılımcı varsa başvuruyordur, herkesi mülakata alamazlar mantıken, neye göre çağırıyorlar bilginiz var mı acaba? Sofeng pozisyonları için konuşuyorum researcher, scientist pozisyonlara phd’ye ve akademik geçmişe bakıyorlardır herhalde, daha niş kitle olduğundan interview’a çağıracağı kesim kısıtlıdır.

Edit: hocam bir de girişim, start-up vs. Kovalamak mantıklı mı hiç böyle parayı kıran tanıdığınız oldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 25 Haziran 2024; 13:58:16 >
  • > Hocam şimdi lisans bitti, abd’ye geldim iyi bir yerde master yaptım. İş bulsam da h1b vizesi çıkmazsa şutlanıyormuşuz, çünkü tamamen kuraya bağlıymış doğru mu?

H-1B vizesi cikmadan ise dahi giremezsin ki. Is teklifi alsan bile kuranin cikmasina bagli. Ayrica cesitli sinirlamalara tabii bir vize bu. Ornegin isten cikarma furyasinda ulkesini ziyaret ederken isten cikarilanlar ABD'ye geri donemedi, evini arabasini baskasina sattirmak zorunda kaldi.

> avrupa faang odaklı çalışayım diyorum ama oralarda da maaşlar çöp.

Bu hayata bakis acina bagli acikcasi. Avrupa'ya gelmeden once ben de ABD'ye giderim diye dusunuyordum fakat bu konuda fikrim tamamen degisti. Avrupa'da isci haklari, calisma sartlari ve is-hayat dengesi cok iyi. Sektorde calisan cogu kisinin 1 ay civari izin hakki var, kotu hissettiginde ben gelmiyorum diyerek gitmeyebiliyor. Bunlar, ABD'ye yapmasi cok mumkun olan seyler degil. Fakat bunun karsiliginda daha cok para aliniyor evet. Benim bu sebeple su an ABD'ye gitme gibi bir planim yok. Hayata yaklasimini da degerlendirmek lazim, cidden o kadar paraya ihtiyacin var mi?

> herkesi mülakata alamazlar mantıken, neye göre çağırıyorlar bilginiz var mı acaba?

CV kalitesi, gecmiste yapilan projeler, calismalar, oduller, tecrube vs. Ozel sektor istisnai pozisyonlar harici akademik gecmise bakmiyor.

• doomguy kullanıcısına yanıt

Hocam siz de mezun olur olmaz gitmiştiniz galiba. Size de soracaktım bunu teşekkürler cevap için.

ben biraz daha para odaklı düşünüyorum, abd’deki ortam çok daha rekabetçi ama high risk high reward durumu benim için daha uygun. En azından 30lu yaşlara kadar rekabetçi ama çok kazanan bir ortamda olmayı göze alabiliyorum. Gerçi hayat neyi gösterir bilemeyiz, AI mevzusundan dolayı patlamayız umarım mezun olana kadar :(

bir diğer sorum ctis’ci olarak almanya’dan master kabulü alma şansım var mı eğer curriculuma ek math dersleri vs. Alırsam. Hem iş hem de master yürür mü?

son olarak ben dil öğrenmede çok kötüyüm, hazırlığı 1.5 senede bilmem kaçıncı ielts ile güç bela geçtim, almanya’ya gelirsem illa almanca öğrenmem gerekir mi? Almanlar çok ırkçı, türklerden haz etmiyorlar mevzusu doğru mu? Çoğu kişi sosyal ortam yapamamaktan muzdarip.

• > ben biraz daha para odaklı düşünüyorum, abd’deki ortam çok daha rekabetçi ama high risk high reward durumu benim için daha uygun. En azından 30lu yaşlara kadar rekabetçi ama çok kazanan bir ortamda olmayı göze alabiliyorum. Gerçi hayat neyi gösterir bilemeyiz

Yani cogu kisi ABD'deki durumu cok gercekci ele almiyor. Avrupa'da bu alanda bir iste calisarak da iyi bir hayat yasayabiliyorsun mali olarak ve kendine ayirablecegin cok daha fazla vakit oluyor. "Avrupa'da para yok" gibi bir yaklasimi yanlis buluyorum. Ki Avrupa'da da gayet yuksek kazanclarin oldugu ulkeler var (ornegin Isvicre)

> AI mevzusundan dolayı patlamayız umarım mezun olana kadar :(

AI durumu cok abartiliyor. Isini iyi bilen, yapan birinin bu sektorde yakin zamanda sorun yasayacagini soyleyemem.

> bir diğer sorum ctis’ci olarak almanya’dan master kabulü alma şansım var mı eğer curriculuma ek math dersleri vs. Alırsam

Programa bagli olarak ek ders almadan da kabul alabilecegin programlar var, ek ders alman gereken de. Programlarin detaylarina bakarak bunu gorebilirsin.

> Hem iş hem de master yürür mü?

Bildigim kadariyla Almanya'da bu biraz zor. Working student olarak olabilir fakat full-time calisamazsin.

> almanya’ya gelirsem illa almanca öğrenmem gerekir mi?

Gelecegin yere, calisacagin sirkete ve sektore gore cok degisecek bir sey. Ornegin ben Berlin'deyim, Almanca olmadan cok rahat yasarsin.

> Almanlar çok ırkçı, türklerden haz etmiyorlar mevzusu doğru mu?

Irkci insanlar ve irkcilarin cok oldugu bolgeler var evet, daha cok Almanya'nin dogusundaki bolgeler. Fakat insanlarin cogu irkci falan degil, ozellikle Berlin gibi yerlerde. Asiri sag/irkci/neo-nazi partilerin bariz bir yukselisi var fakat gunuk hayati etkileyen bir durum degil, Almanya'nin gelismis yerlerinde cok daha az olan olaylar bunlar. Berlin bunun tam tersi ornegin. Cesitli ayrimcilik yaratan durumlar var, ornegin ev bulmak burada asiri zor bir durum ve yabanci/Turk soyadina sahip olmak buyuk bir avantaj. Fakat bunun disinda cok buyuk bir sikinti yasamadim, buna insanlar da cok izin vermez Berlin'de.

> Çoğu kişi sosyal ortam yapamamaktan muzdarip.

Gidilen yere bagli biraz. Almanya'nin koyune veya kucuk sehirlere gidilirse olmasi normal, Almanlar bile boyle yerlerden kaciniyor. Fakat buyuk sehirlerde biraz daha kisiye bagli bir durum. Ornegin Berlin'de sonsuz sayida sosyal imkan, alternatif kulturler var. Insanin biraz caba gostermesi gerekiyor yeni bir yere alismak icin.

ahahhs öyle duruyor ya valla, ya da sosyal bilimlerde fransanın iyi yerleri var onu düşünüyorum şimdilik. Phd için evet genelde sizin dediğiniz gibi ama sosyal bilimlerde uk yine gıcıklık yapıyor.

Amerika gibi bir ülkede bol şans şıhım.

kral bu isin kalbindesin wall street'in havasini solusan yeter  ben kriptodan yl parasini cikardim daha da ugrasmam haklisin :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.