Şimdi Ara

Bilkent Soru Cevap, Müfredat, Elektronik ve Daha Fazlası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
6
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asiri para kazanma gibi bir arzum/ihtiyacim yok ama kendi parami kendim kazanmak olayi da anlik olarak çekmiyor degil ara sıra. 5 yil sonra job market paperim duz behavioral mi yoksa yanina finance sokusturmus muyum oradan anlaşılır zaten.

Akademide kalacağım bi 15 yıldır belli gibi zaten benim, anlık olarak daha farkli alanlara kayiyo olsam da bu yol hep ikide bir asil yol olarak seçiliyordu zaten. Düz teori çalışıp econdan mi placement alirim, kafayi yer psyc+econ mu olurim yoksa paranın kolesi olup financede mi kadro kovalarim ora muamma tabi.

4 yıl once de ee yazmazdim, koc math veya psyc yazip econla dm yapardim, ve azicik daha zamaninda karar verip harvard ve cmuya da başvururdum, neuroeconda baya iyi buralar. Math mi psyc mi bilmiyorum kocun mufredata tam hakim olmadigim icin.

Bu sorunun cevabi yok, ne yapmak istediğine bağlı. Us hayalin varsa ethz/epfl/oxbridge/imperial dışındaki tum masterlar yerine Bilkent master daha makul bir yol cizer, hedef sadece tcden kurtulayimsa istersen pragda filan master yap fark etmez yolu bulursun

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Nyuda da paul glimcher var zaten, tek browna filan kalsam arizaydi agir makro okulu çünkü.

Eede sadece epfl basvurusu atacaktim lozandan kucuk sehir diye tiksinsem de hem insanini hem yapısını bildiğim sehir diye backup olarak, tabi basvursam mi sorusunu deadlinedan 1 gun once dusundugum icin referanslari toplayamadim gerek kalmadi orasi ayri.

Valla super hayirli olsun, connectionu duzgun saglayip paper da basabilirsen iyi bi journal/konferansta 

• Adam_Smith kullanıcısına yanıt

Yok eeden aldik diplomayi econa dair hiçbir sey yok Ben kendimi econcu ilan ettim ve departman yeterince sahiplendi gerci orası olumlu, phil243/4 u filan humanitye saysalar 101/2 ile history of economic thought a da kendi kendime verdigim exempyionu kabul etseler mufredat bitti ama.

Eeden çok dersini aldık biraz da ayip ama 

• jroptog J kullanıcısına yanıt

Ben epflde daha kallavisini aldiydim phd level, guzel ders ama fazla matematik, guzel katma değer katsa da insanların %97si icin fazla bence.

Odtunun ee ceng ayrimini fazla agir yapmasi bana cok sacma geliyor, boun/koc/bilkentte yok böyle gereksiz bir ayrım yok

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Olursa çok iyi olacak hocam aynen. Paper basabilsek tadından yenmez
  • PhD için maliyetler nasıl hocam ? Para ödemiyorsundur muhtemelen. Burs ve Konaklama nasıl ?

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Paralı phd var mı ki

• kontrol odaklı çok ders olmaması garipmiş. bu bilkentteki yandal/çap meselesi çok fena bence, bırak isteyen (ortalamaya cutoff falan koy, bounda şartları sağlıyorsan(3.3 gpa'di galiba) math/phys çapına kesin girebiliyorsun mesela...) yapsın ne olucak?

• parasız phd yok gibi bir şey yurtdışında, Trde de asistan oluyorlar zaten

• Bruhmomenti420 kullanıcısına yanıt

Abd’de paralı phd yok. Avrupa’da da paralı phd duymadım.

• aynı şeyi söylüyoruz galiba...

• İngiltere galiba ikisinden de sayılmıyor, burslu phd bul hemen başvurayım. Kıta’da da paralı olanlar var, ABD için dediğin büyük ölçüde doğru.

Hocam econda behavioral/neuro ayrımı çok net oluyor mu?Psychda cunku gunumuzun behavior analystleri kendilerini cog psychden neredeyse tamamen ayri tutuyorlar. Davranissal ekonomide 2 tane kitap okudum sadece onlar da artik okumayanin kalmadigi kitaplar(kahneman ile thalerinki).Bunlar biraz daha populer kisimda kaldigi icin alani tam yansitmayabilirler ama adamlar bildigin kac yillik davranisciligin konseptlerini sanki kendileri bulmus gibi davranisciliga sifir citationla kitap yazmislar.Üstüne birer de nobel cakmislar,degme keyfime:)Kahnemanin ikili sistemi mesela skinnerin rule governed/contingency shaped behavior konseptlerinin biraz kognitif terimlerle sulandirilmis kopyasi.Thalerin kitabina deginmek bile istemiyorum sifir orijinallik.Kitaplar harbiden güzel bu arada,hali hazirda ba'da olan konseptleri istatistikle falan guzel harmanlamislar ama kitaplarin belkemigini olusturan konseptleri sanki kendileri yaratmis gibi yazmislar.

Benim uzaktan gördüğüm behavioral financede asıl tutan işler sağlam psych konseptlerinin bulundugu işler.Tabi bunlari finansla guzel harmanlamak gerekir.Siz nasil bir yol haritasi cizmek istiyorsunuz behavioralda ilerlerseniz?

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Bana nette 3ten daha fazla rakam kaliyor galiba (irs in belgeleri korkunc karisik, hala tam anlamadım), 1400 ilk sene gsas'in (benim enstitü) ozel housingine gidiyor ikinci senedej sonra Ya ucu ucuna yeticek ya da ac kalicam gibi duruyor çünkü yurt+dusurulmus bir sigara tüketimine gecersem 1100 dolar filan anca kalıyor (14 dolar ne, ben 9 franka anca alıştıydım)

• Avrupada fon cikmamasi veya kismi fonlu phdler mevcut (ya ucundan iyisindir ya da net bir arizan vardir ama buna ragmen okul kendinj fonkuyorsa olur modundadir, daha gecen sene 2.senaryodan yaşayıp Cambridgeden 0 burslu kabul gordum), bazı okullarda fonu labdan veya hocadan filan da bulman gerejebildigi icin işler aslında karışık, ya da onden sirket/devlet bursu ile gitme imkani filan oluyor ki bu durumda okul cebinden az para cikacagi için snei kabul etmeye daha yakin oluyor.

Hocam new york’ta nerede kalacaksın, yurtta mı? Orada ev kiraları aşırı fazla diye biliyorum. Bir de mezuniyetten sonra plan orada kalmak mı ülkeye dönmek mi?

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

Polste fonlar arizali mi ya? Econda büyüklerde (oxbridge, lse, imperial) fonsuz kabul pek görmedim sanki (bu olayda buralara kabul alacak kadar iyi ama bir yerdej fon bulamayacaj kadar kotu seklinde insanların basvurmamasi da etkilidir belki). Pratikte us okullari ile ayni sonuca variyor sadece tuitionu daha acik yazmalari korkutucu duruyor yoksa bir farj yok gibi bir izlenim aldiydim ee/cs/econ sonuclarindan

• Bruhmomenti420 kullanıcısına yanıt

Belki de aslında vardir da ben bunları ayirt edecek kadar kontrol bilmiyorum   O tayfa robotik veya neural kaymış sanki genelde. Gradda linear system theory filan guzek dersler var sanirim ama alan 1 tane bile undergrad görmediğim icin yazmadim

Bizde de 3.3 ve top20% muhabbetini sagliyorsan math phys banko giriyorsun capa ama gerisi Yandalda da galiba mssfdeki bolumler (muzik, tiyatro vs) harici yine ariza yok da skala dar. Econ/man minoru yok okulda, anlasilir gibi değil. Ki olan minorlar da o kadar sacma insa edilmis ki bir econcunun math minor yapmasi icin programa ek olarak +3 ders daha saglamasi gerekiyor sanirim

• DicleMech26 kullanıcısına yanıt

Bunun ayrımını yapabildiklerini pek sanmıyorum cunku dunyada kallavi neuroeconcu ve neuroecon calisilacak duzgun okul sayisi tek haneli zaten  Adam sayisi az da babalar da psyctaki gibi biz farklı fieldiz muhabbetinin asip neredeyse ayri bolum acmis insanlar (camererin sdn i, fehrin neuroeconu, loewensteina ne dersen haklısın vs, tabi bunlar kahnemana göre cok genc kalıyorlar). Kahneman da kime citation versin nash 1950 ecma da citation aramakla bi tik alti alanin dedesi bu adam simdi soruya donelim, benim gördüğüm kadariyla çok daha absürt seylere (neuroecon adi altında farelerin goz hareketlerini predict etmeye calisan hocalar gorduk) daliyorlar, ama psyctaki gibi sen burada mr datasi kullanmalisin olmaz tarzında keskin bir şekilde tasarlanan deney pek görmedim ya

Bence behavioral econda makul bi is yapmak icin yine ağır psyc lazim, acikcasi bunu nasil finance ile bağladıkları hakkinda gram fikrim yok (eede bir alanı ml ile bağlamak icin teze yalandan chapter acma gibi bir durumsa super), alan hakkındaki fikrim behav calisirim dedikten sonra behav finance yap cok kazaniyorlar tepkisi. Benim asil kafamdaki sey isin sonunda bi sekilde edinilen datalardan preference profile cikarttirip bununla decision prediction gibi bir yere çıkartmak üzerine gibi (rezil anlattim, kisaca social decision neuroscience denince gozde canlanan ilk gorsel). Elde guzel computation power var artik, experimental design de inanilmaz eğlenceli bisi, belki de buyuk resme gitmeyip hayatimin sonuna kadar labda experiment yaparim 

• Yurt da denebilir housinglerine evet, ama sonra eve cikmak gerejicek ve studyolar manhattanda 2600den filan basliyor (min), ya Brooklyn tarafinda biriyle eve cikicam, ya ilk sene biriyle evlenicem, ya da evdekilere ev aldırıp asiri indirimli kira tarifesi uygulaticam kendime (%99, %0.99, %0.01 olasiliklarla).

Top20den pozisyon alirsam dururum, yoksa Bilkente donerim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.