Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi 2013 Girişliler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.284
Cevap
15
Favori
41.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burslulara ucretsiz hak taninan cift kisilik ranzali yurtlar 14 15 54 55 60 61 62 63 76 90 ve 91deymis arkadaslar. Yurtlarda ucretsiz kalacaklar bu yurtlari arastirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yukarıda sormuştum kimse cevaplamadı, hazırlığı yarıyılda atlarsam ne gibi seçeneklerim olur okula devam etmek için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

ben bu sene 62deyim üstad da katta 10 kişi falan var diyolar doğrumu ?
    birde çalışma odaları falan nasıl 77deki gibi mi

Bende bir terslik çıkmazsa 62 deyim Evet katta 5 oda var yan yana ve her oda 2 kişilik. Her katta bir tuvalet 1 büyük 1 küçük 2 duş alacak yer var. Çalışma odası-mutfak-yemek yeme yerleri ve televizyon hepsi 1. katta. Aynı yerdeler. Çalışma odası fena değil ama küçük bir yer. Mutfak ve televizyonla aynı yerde olması biraz sakat bazen değişik kokular ve değişik sesler eşliğinde ders çalışmak zorunda kalabiliyorsun Onun dışında 77'nin içini görmek pek nasip olmadı o yüzden karşılaştırma yapamayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pasykan

Ben yukarıda sormuştum kimse cevaplamadı, hazırlığı yarıyılda atlarsam ne gibi seçeneklerim olur okula devam etmek için?

Ya irregular olarak bölümünden dersler alırsın geri kalan yarıyılda, ya da bölümünde irregularlar için dersler açılmıyorsa, diğer yıl regular olarak başlarsın bölümüne. Ama 2. dediğim seçenek çoğu bölüm için artık pek olası değil. Bölümünü söylersen daha çok yardımcı oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan303 -- 31 Temmuz 2013; 16:48:04 >
  • burslu arkadaşlara 91deki ranzalıları tavsiye etmem ekonomik olarak zorlamıyorsa aradaki farkı verip karyolalıda kalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

burslu arkadaşlara 91deki ranzalıları tavsiye etmem ekonomik olarak zorlamıyorsa aradaki farkı verip karyolalıda kalın

+1. Ama zaten burslulara 2 kişilik karyolalı veriyorlar diye biliyorum. Ben 91'de kalırken 2 kişilik karyolalı da kalmıştım, fark ödemeden. Belki değişmiştir sonradan ama araştırmak lazım.
  • Duşlar kafamı karıştırıyor ortak ya zor olmaz mı?
  • Dogu kampusundeki yurtlarla ilgili biraz olumsuz yazilar okudum. Sizce hazirlik okuyacak biri icin dogu kampusteki yurt mu daha iyidir merkez mi ? Merkezden kampusten dogu kampuse ulasim problemi olur mu mağlum busel da dersler sabah 8.50 de basliyor. Yorumlariniz ?

• ne gibi zorluk
  • Zaman kalmaz steril değildir gibi gibi. Ha bir de yurt şakalarına kurban gitmeyelim her katta bir duş mu var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khan303

quote:

Ben yukarıda sormuştum kimse cevaplamadı, hazırlığı yarıyılda atlarsam ne gibi seçeneklerim olur okula devam etmek için?

Ya irregular olarak bölümünden dersler alırsın geri kalan yarıyılda, ya da bölümünde irregularlar için dersler açılmıyorsa, diğer yıl regular olarak başlarsın bölümüne. Ama 2. dediğim seçenek çoğu bölüm için artık pek olası değil. Bölümünü söylersen daha çok yardımcı oluruz.

Makine mühendisliğine başlayacağım. Irregular olarak başlamak nasıl oluyo yaani sınavlardan falan muaf mı oluyorum o dönem için, sadece derslere mi giriyorum? Boş kalma ihtimalim yok zaten sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Zaman kalmaz steril değildir gibi gibi. Ha bir de yurt şakalarına kurban gitmeyelim her katta bir duş mu var?

Bilkent özel bir üniversite olduğu için inan çok iyi temizlik yapılıyor. Tuvaletler her sabah yıkanır, temizlenir. Hani tuvaletler belki çabuk kirleniyor ama duşlar konusunda sıkıntıya gerek yok. Kaldı ki Doğu'daki yurtlarda daha çok duş var. 91. de kalırken hatırlıyorum, hiç 3 kişiyi aynı anda duşta görmedim. Çoğu zaman 10 kabin olan yerde ben tek başıma duş yaptığımı bilirim. Merkez'de de aynı. Benim kaldığım yurtta 10 kişiye 2 duş düşüyor. Bende her sabah, sabah olmasa akşam duş alan biri olaraktan hiç 2 duşunda aynı anda dolu olduğunu görmedim. O yüzden içiniz rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan303 -- 31 Temmuz 2013; 20:07:59 >

• quote:

quote:

quote:

Makine mühendisliğine başlayacağım. Irregular olarak başlamak nasıl oluyo yaani sınavlardan falan muaf mı oluyorum o dönem için, sadece derslere mi giriyorum? Boş kalma ihtimalim yok zaten sanırım.

Hocam boş kalma ihtimaliniz dediğiniz gibi yok. Zaten ilk senede math101, phys101, eng101, turk101, ge101 gibi dersler alacaksınız. Bu dersler bütün mühendisliklere ortak dersler. Sizin bir de ayrıyetten makineye giriş gibi 1 kredilik bir dersiniz olmalı. Eğer o ders açılmazsa hiç sorun değil, ister yazın alırsınız, ister diğer yılın başında alırsınız. Bu dersin yerine ister -eğer açılırsa- makine mühendisliği 1. sınıf 2. dönem derslerinden alabilirsiniz. Mesela turk102. (turk101 ve turk102 yi aynı anda alıp kurtulan çok adam var) Siz bu dersleri 2. yarıyılda almaya başlıyorsunuz.(Regular olanlar 3.yarıyıllarında yani 2.senelerini başında alırlar) Derslere gideceksiniz, sınavlara gireceksiniz. Normal bir regular öğrenciden hiçbir farkınız olmayacak. Sadece onlar okulu hiç kalmadan 5 senede bitirecekken (hazırlık dahil) siz 4.5 senede bitireceksiniz. Irregular olmak her zaman iyidir. Daha yüksek not ortalaması garantidir. Alttan, üstten istediğiniz dersleri açıldıkları sürece alabilirsiniz. Zaten irregular Türkçe'de düzensiz demek, yani normal belli başlı bir ders programınız olmayacak, yukarıda verdiğim makineye giriş dersinde olduğu gibi dersleriniz ve programını kendiniz oluşturacaksınız.

Not: Hocam biraz kafa karıştırıcı gelebilir. Ama inanın bölüme başladıktan sonra, o düzenin nasıl işlediğini gördükten sonra, bunu mu dert ettim diyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan303 -- 31 Temmuz 2013; 20:11:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Merkez kampüs doğu kampüs uzak mı birbirine? Yemekhane olarak doğu kampüs mü merkez mi veriliyor? Her gün yemek için o kadar yol gitmeyelim :)

Hocam ikisi birbirine uzak sayilir. Yani hergun yurenecek yol degil. Zaten yurtlarda kalanlar sabah kalkarken genelde zor uyanirlar. Ringi ve saatlerini hergun takip etmek gerekir. Merkezde kalmak isteyenlere simdiden uyari merkezde 2 kisilik karyolali oda yoktur. Sadece 70, 77 ve 78. Yurtlarda vardir bunlarda karma yurtlardir ve torpiliniz olmadiktan sonra buralarda kalamazsiniz kolay kolay. 70. Yurt ozel yurt burada odalar otel kivaminda ama buna gore de biraz pahali. Ama busrlu ogrenciler sadece aradaki farki oderler. Mesela sallıyorum mesela okul sana 2500 liralik yurt secme imkani verirken eger 70. Yurtta 5000 liralik odada kalacaksaniz siz sadece 2500 lira odersiniz uzerine. Parasi olanlara kesinlikle 70. Yurt tavsiye edilir. Onun disinda ben merkezde kalacaklara 60 numarali yurtlari tavsiye ediyorum. Buralarda her oda standard 2 kisili ranzalidir. Yurtlar sakin ve kucuktur. Ranzali demem yaniltmasin cunku bu yurtlardaki odalar dogudaki ranzali odalara gore nispeten daha geniştir. Ve mobilyalar daha yenidir. Genis bir masanız ve dolaplariniz vardir. Iste boyle ben hazirlik okuyacaklara kesinlikle doguda kalmalarini tavsiye ederim.

benim ilk onceligim 70 nolu yurt. yeni gelen birinin kalma ihtimali dusuk mu diyorsun simdi?

benim kesin olarak su erken kayit olayini yaptirmam gerekiyor sanirim. umarim bolum zorluk cikarmaz. 6 gunluk suren kayit surecinde benim bolum 5. gunde yahu :/

ayrica yurtlara kayit olduktan sonra yurtta kalmaya baslayabiliyoruz degil mi? sinavlar var cunku git gel yapacak degillerdir herhalde sehirdisindan gelenler

• Yer kalmama ihtimali var tabi ki. Sonuçta 70. yurt özel bir yurt ve Bilkent'te zengin öğrenci çok Ama şansını dene bence. Bu arada 70. yurt merkezde, hazırlığı direkt atlamayı düşünüyorsun galiba. Çünkü o odalardaki konfor bırakılıp da her gün oradan taaa Doğuya hazırlığa kimse gidemez. Hazırlıkta devam zorunluluğu da 90% yani bir daha düşün derim ben. Ama son karar senin yine. Yurttalara kayıt olduktan sonra kalamazsın diye tahmin ediyorum. Sonuçta yurtların açılma tarihleri var, o tarihten önce kalmak zor. Ama Bilkent'te misafir yurtları var. Oralarda kalabilirsin.

Not: Yurtlar hazırlık sınavlarından yaklaşık bir hafta önce falan açılıyor. Mesajını tam okumamışım. Herhalde kalmak sorun olmaz o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan303 -- 31 Temmuz 2013; 20:38:27 >

• quote:

Yer kalmama ihtimali var tabi ki. Sonuçta 70. yurt özel bir yurt ve Bilkent'te zengin öğrenci çok Ama şansını dene bence. Bu arada 70. yurt merkezde, hazırlığı direkt atlamayı düşünüyorsun galiba. Çünkü o odalardaki konfor bırakılıp da her gün oradan taaa Doğuya hazırlığa kimse gidemez. Hazırlıkta devam zorunluluğu da 90% yani bir daha düşün derim ben. Ama son karar senin yine. Yurttalara kayıt olduktan sonra kalamazsın diye tahmin ediyorum. Sonuçta yurtların açılma tarihleri var, o tarihten önce kalmak zor. Ama Bilkent'te misafir yurtları var. Oralarda kalabilirsin.

Not: Yurtlar hazırlık sınavlarından yaklaşık bir hafta önce falan açılıyor. Mesajını tam okumamışım. Herhalde kalmak sorun olmaz o zaman.

bana biraz konfor lazim acikcasi. yazilim gelistiricisiyim ve burstan geri kalan ucreti tamamlamam icin calismam gerekiyor. o yuzden ilk onceligim konfor ve rahatsiz olmayacagim bir ortam.

iste en buyuk problem uzaklik benim icin. hazirligi 1 donem okumak gibi bir plan var kafamda. merkezden doguya git gel sikinti olacaktir ama yarim donem idare ederim. 2. donem buyuk ihtimalle eve cikacagim cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 31 Temmuz 2013; 21:39:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

Yer kalmama ihtimali var tabi ki. Sonuçta 70. yurt özel bir yurt ve Bilkent'te zengin öğrenci çok Ama şansını dene bence. Bu arada 70. yurt merkezde, hazırlığı direkt atlamayı düşünüyorsun galiba. Çünkü o odalardaki konfor bırakılıp da her gün oradan taaa Doğuya hazırlığa kimse gidemez. Hazırlıkta devam zorunluluğu da 90% yani bir daha düşün derim ben. Ama son karar senin yine. Yurttalara kayıt olduktan sonra kalamazsın diye tahmin ediyorum. Sonuçta yurtların açılma tarihleri var, o tarihten önce kalmak zor. Ama Bilkent'te misafir yurtları var. Oralarda kalabilirsin.

bana biraz konfor lazim acikcasi. yazilim gelistiricisiyim ve burstan geri ucreti tamamlamam icin calismam gerekiyor. o yuzden ilk onceligim konfor ve rahatsiz olmayacagim bir ortam.

iste en buyuk problem uzaklik benim icin. hazirligi 1 donem okumak gibi bir plan var kafamda. merkezden doguya git gel sikinti olacaktir ama yarim donem idare ederim. 2. donem buyuk ihtimalle eve cikacagim cunku.

Eğer sabah uyanma probleminiz yoksa sıkıntı olmayacaktır.
    http://www.bilkent.edu.tr/~transprt/mssf_ring_cizelge.htm
    Eğer bu liste değişmezse sizin 8.16~8.20 (8.40'da başlayan ders için tabi.) gibi yurtlar durağında beklemeniz gerekecek doğuya giden ring için. Yurtlar durağına 70. yurttan çıkmak da bir dakikanızı almaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan303 -- 31 Temmuz 2013; 21:40:23 >

• tesekkurler bilgi icin. gercekten cok yardimci oldunuz arkadas bu zamana kadar. bikmadan, yilmadan sorulari cevapliyorsunuz.
  • Rica ederim
  • Yurtların ısınması nasıl malum Ankara soğuk

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.