Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim, sorularınızı beklerim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
12
Favori
6.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kadrosunun sağlam olduğunu duydum inşallah dediğiniz gibidir peki sizce odtu mu bilkent mi genel olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, daha iyisi sizin olsun.

• Hocam öncelikle başarınız için kutlarım sorularıma gelince lisans eğitimini aldıktan sonra direkt yurtdışında ki prestijli şirketlere girebilirmiyiz birde bilkent gibi ülkemizin top okullarında iyi bir akademisyen ne kadar kazanır sizce hiç bir yerde tam bilgisi yok ondan soruyorum?
  • Mümkün, ama buradan direkt olarak Google, Microsoft, Twitter, Facebook, Palantir, HP, Apple, NVidia vb. gibi şirketlerin ABD'deki ana kampüslerinde işe başlamak için ayrı bir donanım ve ekstra bir çaba gerekiyor. Çünkü bu tarz şirketler hem çok iyi üniversitelerden mezun olmuş insanları işe alma çabası içersinde oluyor, hem de bu kişilerin yüksek lisans ve doktora yapmış olmalarını göz önünde bulunduruyor. Doktora ekstra olabilir, ancak yüksek lisans olmazsa olmaz gibi bir şeydir. Ve en nihayetinde yüksek lisans, spesifik bir alan seçip o alanda uzmanlaşmak demektir ve şirketteki pozisyonun açısından bir garanti belgesidir.

İkinci soru hakkında net bir bilgim yok, ama devletimizin verdiği profesör maaşının senelerce okumaya değmeyecek kadar minimal olduğunu biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Susskind kullanıcısına yanıt
    hocam ders ders tavsiye konusu açar mısınız rica etsem?
  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    1) Bölümü isteyerek ve yerleştikten sonra da ne gibi zorluklarla karşılaşacağımı bilerek tercih etmiştim. Bölümümün kalitesi hakkında fikrim olumsuz yönde değişmedi, aksine bölümümün bölümden veya üniversiteden mezun olmuş tanıdıklarımın anlattıklarından daha bir kaliteli olduğunu fark ettim. Pişmanlıktan ziyade, Boğaziçi EE'de yani İstanbul'da olsaydım şu an sınavlardan aldığım notları alabilir miydim diye merak ediyorum. Boğaziçi EE'de okuyan veya mezun olmuş artı eksi 10 tanıdığım var. Bunlar zeki, çalışkan ve idealist insanlar olmalarına rağmen çoğu, üniversitenin ve İstanbul'un canlılığına kapılıp hedeflerinden düşük GPA'ylerle okuyorlar veya mezun oldular. Fakat kendilerini kontrol etmek konusunda yetenekli olanlar da MIT'ye ve Stanford'a gittiler.

2) Diğer mesajlarda bahsetmiştim, ama biraz daha detaylı olarak yazacağım. Düzenli ders çalışmaya en geç Haziran gibi başlamıştım. YGS Matematiği, YGS Türkçesi ve YGS Fiziği konusunda yeterli seviyede olduğum için, yaz boyunca yalnızca Kimya, Biyoloji ve diğer derslerden konu çalışmaları yaptım. Her dersten hız kazanmak adına bir veya iki adet orta seviye soru bankası çözdükten sonra, üç adet de nispeten zor diyebileceğimiz soru bankaları çözdüm. YGS'ye kadar yalnızca YGS dersleri/konuları ve LYS Matematiği çalıştım, ki bence şu an Bilkent EE öğrencisiysem bunu LYS Matematiğe en geç Eylül gibi başlamış olmama borçluyum. Hedefleriniz yüksekse bu bile geçtir, en azından Türev ve İntegral yaz bitmeden halledebilirse nefis olur. Ezber seviyem epey bir iyi olduğundan sözel derslerde fazlasıyla bir şey yapmadım, ama sık sık unuttuğumu fark ettiğim detay konuları, soru bankalarında veya denemelerde gördüğüm detay isteyen soruları işaretleyip, bir deftere yazdım. Bunları her gün olmasa da, günaşırı olarak tekrar ettim.

3) Emin değilim, ama hazırlık okusaydım bir miktar nefes alıp, güzel bir network oluşturabilirdim.

4) Nanoteknoloji ve malzeme bilimi çalışmak isterim. Fakat bölümüm (direkt olarak EE) öğrencisine farklı farklı kapılar açıyor. Bilgisayar bilimine yönelmek, o bölüm orijinli öğrencileri yakalamak için aşırı bir çaba harcamama neden olacağından, bu disiplinde ancak sistemsel faaliyetlerde bulunan sistem mühendisliği beni cezbedebilir.

EDIT: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susskind -- 30 Aralık 2017; 16:25:27 >

Bütün bu yazdıklarınız için sağolun:)
  • dengbej_25 D kullanıcısına yanıt
    DERSLER AŞIRI KOLAY BİLKENTTE. 3.50 GPA İLE BÖLÜM 50.Sİ OLUYORSUN DÜŞÜN ARTIK!. KESİNLİKLE ABARTMIYORUM.
  • papuayenigine1 P kullanıcısına yanıt
    Annende öyle diyordu 23.00 gpa ile erasmus yaptı

• dengbej_25 D kullanıcısına yanıt
    YA AHAHHA NE APTAL ADAMSIN ARAŞTIR DA GÖR IQ ASJDFASDF ANANCI VELETE BAK ASDFASDFADF DAHA DE DA YI BİLE YAZAMIYOR ÇILDIRICAM IQ SJKFSDKJANSDF
    La peyç ben koydum cocuğu dogrusu yanlişi beni ilgilendirmez

O bilgilere nereden ve nasıl ulaştın? Bölümde öğrencilerin büyük bir bölümü yüksek ortalama yapmaya çalışmasına rağmen, en yakın arkadaşlar bile ortalamalarını birbirleriyle paylaşmaktan kaçınıyorlar. Eğer durum söylediğin gibiyse her sene bir yirmi Stanford, bir o kadar MIT çıkarmamız gerekir. Bu kadar öğrenciyi, dünyanın en elit üniversitelerine gönderdikten sonra kimsenin bölümün kolay ya da zor oluşunu dert edineceğini sanmıyorum. Maalesef ki söylediklerin troll olduğunu gösteriyor, çünkü eğer söylediğin gibiyse en azından bir alay gibi Gatech'e gitmemiz gerekir. Ancak durum hiç de öyle değil, mesajın suyu bulandırmaktan ibaret. Ve bırakalım ilk beş yüzden gelen bir dünya insanın olduğu bir bölümde yüksek ortalamalı pek çok kişi olsun.

• Hocam yurtlardaki wifi hızı nasıl, kaç mpbs d/u

Sadece merak ettim

Bugün bir konuya denk geldim orada odtü bilkentten çok yüksek oldupunu gördüm de bir de sizden teyit edeyim dedim

Teşekkürler

1. ilk 500 değil. Boğaziçi ilk 500 ve emin ol ortalamalar daha düşük.

2. Kesinlikle troll değilim 2 tane arkadaşımın abisi bizzat aktardı. Birisi 1. Sınıf (şu an mezun) birisi 3.sınıf. Okulun sınavları kesinlikle diğer okullara göre daha kolay ve not ortalaması çok yüksek. Tabii ki burada isim vermeyeceğim.

3. İyi üniversitelere kabulde tek kriter GPA değildir. Yine de bilkent türkiyede yurt dışına en çok gönderen üniversitelerden biri.

• BEN BOK ATMAYA ÇALIŞMIYORUM KARDEŞİM AMA KESİNLİKLE DİĞER ÜNİLERDEN BİR TIK DAHA KOLAY ORTALAMA KASMASI. ELİME NE GEÇECEK YALAN SÖYLESEM BEN BİLDİĞİMİ SÖYLÜYORUM. HEMEN SAVUNMAYA GEÇMEYİN DE BİRAZ OBJEKTİF DAVRANIN.

• Ya bilgisayar mühendisliğindeki derslere bak: biyoloji,türkçe,ingilizce. Ne kadar zor olabilir :DD

• Staj yaptınızmı iyaptıysanız nerde yaptınız ve yaparken başka hangi okullardan öğrenci vardi

• neinname kullanıcısına yanıt
    boğaziçindeyim zaten lel :D.

odtünün eğitimine hiç bok atmadım. bazıları odtüye gidince uçtuğunu falan zannediyor onlara laf attım. bilkentin eğitimine de lafım yok. bok atmıyorum. sadece daha kolay. ben işin içindeyim duyduklarımı söylüyorum. her üniversiteden arkadaşlarım var. boş yapma.
    İyi ki b*k atmıyorsun bir de atsan ne olacakti kim bilir?

Boğaziçi EE'de yakın bir arkadaşım var, o gece kulübü senin bu gece kulübü benim geziyor. Ben bölüm başladığından beri kampüs dışına çıkmadım, sürekli ders çalışma halimdeyim. Onun ortalaması üçün biraz üstüyken, ben sürekli ders çalışma halinde olmama rağmen dört yapamadan mezun olacağıma emin gibiyim (tahmini üç doksan gibi). Dostum, anlayacağın bölümün kolay ya da zor olması gibi etmenler vardır, ancak Boğaziçi öğrencisi Bilkent öğrencisine göre sosyal anlamda daha sağlıklı bir şehirde bulunduğu için derslerden kopuşu maalesef ki olacaktır.

Elinde sağlam bir icadın patenti yoksa en önemli kriter GPA'ydir. TOEFL veya GRE yüksek ortalamalı biri için çocuk oyuncağı sınavlardır. İki sene öncesi TOEFL'ım 117'yken, bu iki senede üstüne neler koyduğumu tahayyül edemezsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.