Şimdi Ara

= |Bilkent Üniversitesi| Sormak İstedikleriniz & Paylaşımlar = (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
56.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi şekilde HOW TO COPE bul, 2. aşamaya yönelik(1. aşamanın COPEla alakası yok zaten) onu hallet 1. aşama sorun olmaz.

vatal bana pek katılmıyo ama temel varsa HOW TO COPE üzerine 1-2 haftalık çalışma ile bölüme geçersiniz. ama tekrar ediyorum bir daha asla hazırlıktaki kadar boş vaktiniz olmucak
  • Amaç hazırlığı geçmek değil. Yani eğer geçsem bile dilekçe ile hazırlığa dönmeyi düşünüyorum.

Temel var sanıyorum. . Ama bir aksilik olur da sınavda adam gibi bir şey yapamayıp bir yıl hazırlık okumak istemiyorum. Bir dönem ideal.

23ünden önce Ankara'ya gitmek gibi bir olasılığım yok. How to COPE'un pdfsini bulamaz mıyım sağdan soldan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shuurai -- 14 Ağustos 2010; 20:28:33 >
  • How To Cope galiba bilkentten alacaz.Başka bir yerden mümkün mü?
  • olgunlarda vardır diye düşünüyorum ama ankara dışı zor bence...
  • Bilkent Bilgisayar bizi bekler
  • Ankara'dayım.Yarın veya pazartesi hemen alayım.
  • bilkent bilgisayarı kazandım bende.
    iyi derecede ingilizce alt yapım var ama 2 yıldır dersler dolayısıyla hiç ilgilenemediğimden dolayı unutmalar söz konusu.
    hazırlık sınıfını atlamamamı önerdi kuzenim gelecek yıllar için çok faydası oluyormus.
    en kötü inter. seviyesini kazanmam lazım. asıl isteğim upp-inter. ı kazanmak.
    çalışmalarıma nerden baslamalıyım elimde bi kitap vs yok ne önersiniz çalışmakk içn.
  • olgunlar sokakta her türlü bilkent hazırlık kitabı var boşa para bayılmayın orda
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty26

bilkent bilgisayarı kazandım bende.
    iyi derecede ingilizce alt yapım var ama 2 yıldır dersler dolayısıyla hiç ilgilenemediğimden dolayı unutmalar söz konusu.
    hazırlık sınıfını atlamamamı önerdi kuzenim gelecek yıllar için çok faydası oluyormus.
    en kötü inter. seviyesini kazanmam lazım. asıl isteğim upp-inter. ı kazanmak.
    çalışmalarıma nerden baslamalıyım elimde bi kitap vs yok ne önersiniz çalışmakk içn.

bol bol essay yaz. bi konu belirle kendine onun hakkında yaz dur. türkçe düşün ingilizceye çevir aklına gelmeyen kelimelere sözlükten bak. ekstrem kalıpları kullanabilmeniz lazım..

listening gelişsin diyorsan dizi izle.

reading gelişsin istiyorsan internetten makale oku.

• Listening-İngilizce animeler

reading-Mangalar.Bunlardan iyi kaynak mı var hehe
  • O kadar manga okuduk işe yarıyor mu göreceğiz.
  • Bu yıl matematik sınavı yok mu? Akademik takvimde görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Bu yıl matematik sınavı yok mu? Akademik takvimde görünmüyor.

vardır akamdemik takvimde gözükmez. cope a girerken öğrenirsin
  • yeri gelmişken matematik sınavı konusunda biraz konuşayım :)

sınavı geçerseniz math101 ve math102 alıyorsunuz bunları %90 okan tekmandan alırsınız(normal dönemlerinde alırsanız) iğrenç bi adam bence ekşide bilkentftp.com da bi dünya yorum bulabilirsiniz ben bişey demiyorum

bu dersler oldukça zor ve katalog(harf notları önceden belirlenen aralığa göre veriliyo 50-55 arası C mesela) yapılıyo
    benim dönemimde tekman öyle bi final yaptıki midtermlerde 60 olan ortalama 30 çıktı bi çok arkadaşım C- alıp dersi tekrar almak için finalde yaptıklarını silip boş kağıt verdiler. ben finalden önce finalden 50 alırım B alırım diyodum C+ geldi...

sınavdan kalırsanız math111 math112 ve math116 almak zorundasınız math116 sadece yaz okulunda ücretsiz olarak açılıyo. derslerin toplam içeriği çok büyük oranda aynı ancak 3 dönemde daha basit ve yavaş işleniyo.
    tekman bu dersleri vermiyodu şuan hala vermiyodur diye düşünüyorum.

şimdide bizzat tekmandan bi yorum:
    eğer matematiğiniz iyiyse kalın 3 tane ders 3 tane A alın ortalamanız yükselir, kötüyse geçinki D gibi notlarla 2 ders geçin

adamın bi kaç tahta eksik olduğunu tekrar söylüyorum.

uzun lafın kısası
    kişisel yorumum eğerki yaz okuluna kalmak sizin için sorun değilse bu sınavdan kalın ve 3 ders alın. tekmandan illalah dedim nefret ettim ama şimdi olsa yine geçmeye bakarım yaz okuluna kalmamak için...

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Bu yıl matematik sınavı yok mu? Akademik takvimde görünmüyor.

vardır akamdemik takvimde gözükmez. cope a girerken öğrenirsin

Cevapladığın için teşekkürler. Ama ben geçen sene okula kayıt oldum ve hazırlığı okudum.
    Şimdi birinci sınıfa geçeceğim. Ancak geçen sene matematik sınavına girmedim. Hazırlık okuyacağım için bu seneye bıraktım. Bu yüzden tarihini öğrenip bir iki gün önceden dilekçe yazmam gerekiyor. Matematik sınavı cope tan sonra mı oluyordu acaba?

@OzzY Verdiğin bilgiler için sağol. Bir sorum olacak. Matematiğim iyi düzeyde. Sence bilerek kalırsam ortalamayı yükseltme ve derslerin hafiflemesi açısından avantajlı olur mu? Çünkü bölüm ee olunca diğer derslerle birlikte baya zorlanacağımı tahmin ediyorum . Senin tavsiyen nedir?

• derslerin hafiflemesi açısından çok bişey değişmez sadece biraz daha az çalışırsın ama matematiğin iyi olduğuna göre 3ündende A lı B li notlar alırsın,

daha farklı söyliyim aynı çalışmayla 101 102den B+ B alırsan 111 112 116dan A A- A- çok rahat alırsın(bence ve çevremden duyduklarım). tabii 4 kredilik ekstra ders olduğundan ortalamaya katkısı dahada fazla yani hepsinden A alıcak olsanda ortalaman yükselir. tabii 101 102 alıp yaz okuluna kalıp kafana göre bi ders alarakta yaparsın bu ortalama yükseltme olayını.

aslında çok karışık ve detaylı bi konu, zor karar...

son olarak BENCE kendine çok güveniyosan 101 102 al, sonrasında ekstra dersle yükselt ortalamanı
    tabii birde şu var bu ortalama artışı ilk başlarda baya yüksek gelicek ama mezun olduğundaki katkısı epey küçük...
    bi ara hesaplamıştım ama yanlış hatırlıyo olabilirim tekrar hesapla boşuboşuna gereksiz bi ders alma...
    4 kredilik bi ders in A ve F gelmesi mezun olduğundaki ortalamayı 0.09 oynatıyodu sanırım

• Kalalım mı şimdi ciddi ciddi? Napalım?

Kafam karıştı yav.
  • valla bana bunları söyleyen hiç olmadı :)

söyleyebilceklerimi söyledim, tek birşeyi tekrar vurgulamak istiyorum tekmanı iyice araştırın öyle karar verin...
    mesela dönemin sonlarına doğru 150 kişilik anfide artık konuşmalara dayanamadı gözüne kestirdiği bi kaç kişiyi fırçaladı dersten attı adamlar dersi bıraktı...

ama uslu ve çalışkansanız pek zararlı değildir tekman :)

şunuda söyliyim bilkentte geçirdiğim 3 yılda dersi aldığınız hoca ve onunla ilişkileriniz çooook önemli...

burdan tekrar bakınca 2 ucuda boklu değnek...

bugunlerde çok konuşuyorum
    yazdımmı hatırlamıyorum ama ben olsam şuanki düşüncemle yine 101 102 alırdım ama sırf yaz okuluna kalmamak için, ankaradan nefret eden heleki yazın sıcağında yazokuluna kalmamak için elimden geleni yaparım... çeşmede denize girmek varken ankarada yaz okuluna kalmam :)

yine çok konuştum ama aklıma bi detay daha geldi...
    bu kararın görünmeyen etkileride var :) mesela sectionlar genellikle bu math olayına göre dağılmış oluyo doğal olarakta çevreniz bile bu kararınıza göre şekilleniyo ilk başta :)

son olarak, eğerki kararsızsanız akışına bırakın.

• Geçmek istediğime krar verdim sanırım.

Ama geçmek o kadar kolay oluyor mu? Lisede matematiği iyi olan birisi geçebilir mi?
  • izmir fennin tembel öğrencilerinden biriydim(öss derecem 28000 :)) hiç çalışmadan geçtim :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.