Şimdi Ara

= |Bilkent Üniversitesi| Sormak İstedikleriniz & Paylaşımlar = (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
56.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 hafta normal dönemin 2 haftası gibidir. derken ne demek istedin ?? inşallah 2 haftayı bi haftaya sıkıstırmaktan bahsetmiyosundur
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

Banada doğu kampüs göründü, merkeze yakınmı bu kampüs, otobüsler giebiliyomu?

şehirden servisler var zaten. ücretsiz kullanırsın
    tunus caddesi, sıhhıye ve bahçeliden

bilkente giden dolmuş ve otobüsler doğu kampuse gitmez

merkez kampuse yakın sayılır ama bu sıcakta yürümek istemezsin. onun içinde sanırım saate bir ringler var doğu-merkez arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 17 Ağustos 2010; 0:20:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalbazooka

1 hafta normal dönemin 2 haftası gibidir. derken ne demek istedin ?? inşallah 2 haftayı bi haftaya sıkıstırmaktan bahsetmiyosundur

aynen öyle, gibidir fazla olmuş hatta :) normalde haftada 4 saat olan ders yaz okulunda haftada 8 saattir. haftada 1 olan labler haftada 2 tanedir vs vs. ama 2 ders alabiliyosun zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

1 hafta normal dönemin 2 haftası gibidir. derken ne demek istedin ?? inşallah 2 haftayı bi haftaya sıkıstırmaktan bahsetmiyosundur

aynen öyle, gibidir fazla olmuş hatta :) normalde haftada 4 saat olan ders yaz okulunda haftada 8 saattir. haftada 1 olan labler haftada 2 tanedir vs vs. ama 2 ders alabiliyosun zaten.

oooff offfff

• arkadaslar ben hazırlığa büyük bi ihtimal elementary'den baslıcam adam akıllı calısırsam hazırlıgı gecebilirmiyim yoksa cokmu zor stresten geberecem
  • fatalbazooka
    sanırım yeni kazandın. ben bilgisayar mühendisliğini bitirdim. özellikle bölüm hakkında merak ettiğin birşey varsa sor.

math dersi hakkında ise,
    sınavı kazanıp math101,102 alanların neler çektiğini bilsen hiç girmezsin bile.
    yaz okulunu takma bu kadar yanında bir ders ders daha alırsın, 2 sınıfın yükü de azalmış olur.
    zaten 2. ve 3. sınıfın yazlarında staj yapacaksın.. alışmış olursun yaz tatilini eksik yapmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 17 Ağustos 2010; 0:19:26 >
  • tmm sorularım olursa sorarım, tesekkürler..birde mat sınavında kalmak için sınavda ne yapmak gerekiyo, direk bos kagıt fln mı werelim..
  • kalıcaksan neden sınava giresin ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tracy

fatalbazooka
    sanırım yeni kazandın. ben bilgisayar mühendisliğini bitirdim. özellikle bölüm hakkında merak ettiğin birşey varsa sor.

math dersi hakkında ise,
    sınavı kazanıp math101,102 alanların neler çektiğini bilsen hiç girmezsin bile.
    yaz okulunu takma bu kadar yanında bir ders ders daha alırsın, 2 sınıfın yükü de azalmış olur.
    zaten 2. ve 3. sınıfın yazlarında staj yapacaksın.. alışmış olursun yaz tatilini eksik yapmaya

Valla arkadaşım senin yazdıklarını okuyunca tekrar kafam karıştı.Bir sene boyunca matematik görmediğim için şüpheye düştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

Banada doğu kampüs göründü, merkeze yakınmı bu kampüs, otobüsler giebiliyomu?

Merhaba
    ben de doğu kampüste CTIS te okuyorum.

Doğu kampüse gitmek için merkeze uğramaya gerek yok. hem doğuya hem merkeze direkt servisler var. Servislerin hepsi ücretsiz. Kampüsler arasında ve merkez kampüs içerisinde ring adı verilen servisler de var.

Servisler dışında Bilkent'e gidecekseniz,

Doğu kampüse gitmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilkent otobüslerine (Kızılay - Güvenpark'tan kalkıyor) binebilirsin.

Merkez kampüse gitmek için Sıhhıye'den geçen Bilkent ÖSYM dolmuşlarına binebilirsiniz.

Kampüsler arasında ringlerle yaklaşık 10-15 dk içinde gidebiliyorsunuz. yürüme de yaklaşık 25dklık bir mesafesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 17 Ağustos 2010; 10:09:41 >

• 4 eylülde sanırım ge101 diye bişey var o ne oluyor ne etkinlikler var o gün
  • Merhaba, hazırlık sınavları ve GE-100 dersleri sırasında kalacak yer-yurt konusunda yardımcı olunuyor mu? yoksa herkes kendi başının çaresine mi bakıyor?
  • @tracy

Bu sene ben hazırlığı bitirdim bölümümüz aynı, acaba 1. sınıfta hocaları-dersleri kendimiz mi seçiyoruz otomatik mi veriliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty26

4 eylülde sanırım ge101 diye bişey var o ne oluyor ne etkinlikler var o gün

GE 101 “Mühendislik Öğrencileri İçin Üniversite Hayatına Giriş” dersi, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesine yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin alması gereken 1 kredilik zorunlu bir derstir. Bu ders, üniversite birinci sınıfa gelen öğrencilerin sıklıkla karşılaştıkları akademik ve sosyal sorunlara çözüm üretmeyi ve üniversite hayatına yumuşak bir geçiş sağlamayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, üniversiteye yeni adım atan öğrenciler, karşılaşacakları muhtemel zorlukları nasıl aşabileceklerini, üniversitede başarılı olabilmek için gerekli öğrenim becerilerini, öğretim üyelerinden bir bilgi kaynağı olarak nasıl yararlanabileceklerini, bir üniversite öğrencisinin uymakla yükümlü olduğu tüm akademik ve idari kuralları, kampus içerisinde sosyal bir varlık olarak üniversite öğrenimini başarılı bir biçimde sürdürmeyi ve yanısıra kişisel hedeflerini belirleyerek o hedeflere doğru ilerlemeyi öğreneceklerdir.

http://www.bilkent.edu.tr/~ge101/ge101_leaflet.htm

quote:

Orijinalden alıntı: alusta

Merhaba, hazırlık sınavları ve GE-100 dersleri sırasında kalacak yer-yurt konusunda yardımcı olunuyor mu? yoksa herkes kendi başının çaresine mi bakıyor?

yurtta kalacaksan zaten o vakte kadar yurt kaydını yaptırmış olursun. okula kayıt yaptırırken yurt kaydını da aynı gün yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 18 Ağustos 2010; 16:02:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sexuality

@tracy

Bu sene ben hazırlığı bitirdim bölümümüz aynı, acaba 1. sınıfta hocaları-dersleri kendimiz mi seçiyoruz otomatik mi veriliyor?

bizde otomatikdi.
    ama sen javayı(cs101) davidden almaya çalış.

sen geçen sene ikilemde kalmıştın bilkenti de pek istemiyordun sanki yanlış mı hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 18 Ağustos 2010; 18:05:57 >
  • quote:

@tracy

otomatik verilir ama sen değişiklik yapabilirsin, 1. sınıfta sadece okulda yapabiliyosun bunu sonrasında not ortalamana göre istediğin yerden yapıyosun. ama yinede advisor/sekreter desteği gerekiyo.

advisorun kim?
    sekreterimiz özlenen abla çok iyidir gerekirse önce ona git yardımcı olucaktır.

@tracy ilk defa davidi seven birine rastlıyorum

ben davidden alma derdim ama %99 ondan alıcaksın zaten. alabiliyosan aybardan halil altay güvenirden almaya çalış ama bunlar regular dönemde açılmaz pek...

• quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Orijinalden alıntı: musty26

4 eylülde sanırım ge101 diye bişey var o ne oluyor ne etkinlikler var o gün

GE 101 “Mühendislik Öğrencileri İçin Üniversite Hayatına Giriş” dersi, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesine yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin alması gereken 1 kredilik zorunlu bir derstir. Bu ders, üniversite birinci sınıfa gelen öğrencilerin sıklıkla karşılaştıkları akademik ve sosyal sorunlara çözüm üretmeyi ve üniversite hayatına yumuşak bir geçiş sağlamayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, üniversiteye yeni adım atan öğrenciler, karşılaşacakları muhtemel zorlukları nasıl aşabileceklerini, üniversitede başarılı olabilmek için gerekli öğrenim becerilerini, öğretim üyelerinden bir bilgi kaynağı olarak nasıl yararlanabileceklerini, bir üniversite öğrencisinin uymakla yükümlü olduğu tüm akademik ve idari kuralları, kampus içerisinde sosyal bir varlık olarak üniversite öğrenimini başarılı bir biçimde sürdürmeyi ve yanısıra kişisel hedeflerini belirleyerek o hedeflere doğru ilerlemeyi öğreneceklerdir.

http://www.bilkent.edu.tr/~ge101/ge101_leaflet.htm

quote:

Orijinalden alıntı: alusta

Merhaba, hazırlık sınavları ve GE-100 dersleri sırasında kalacak yer-yurt konusunda yardımcı olunuyor mu? yoksa herkes kendi başının çaresine mi bakıyor?

yurtta kalacaksan zaten o vakte kadar yurt kaydını yaptırmış olursun. okula kayıt yaptırırken yurt kaydını da aynı gün yapıyorsun.

bn iktisat başlıyorum bize ge 101 yok mu var diye biliyorm ama

• bn bilgisayar müh. tam burslu kazandım, kayıtta kapsamlı bursa dönüştürülüyo, bn okula kayıt olduktan sonra yurda kayıt olurken bni üniversite mi yönlendiriyor yoksa biz mi yurda girip kayıt yaptırıyoruz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Marciano

quote:

bn bilgisayar müh. tam burslu kazandım, kayıtta kapsamlı bursa dönüştürülüyo, bn okula kayıt olduktan sonra yurda kayıt olurken bni üniversite mi yönlendiriyor yoksa biz mi yurda girip kayıt yaptırıyoruz ??

Hocam puanın felan kaçtı ? Yardımcı olurmusun bende Bilkent istiyorumda

dostum puan önemli degil sıralama önemli. örnegin sorular cok kolay olur herkes yapar puanın 530 olur kazanamazsın. sorular cok zor olur 510 puanın olur kazanabilirsin nete ve puana pek takılma

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

@tracy

otomatik verilir ama sen değişiklik yapabilirsin, 1. sınıfta sadece okulda yapabiliyosun bunu sonrasında not ortalamana göre istediğin yerden yapıyosun. ama yinede ****or/sekreter desteği gerekiyo.

****orun kim?
    sekreterimiz özlenen abla çok iyidir gerekirse önce ona git yardımcı olucaktır.

@tracy ilk defa davidi seven birine rastlıyorum

ben davidden alma derdim ama %99 ondan alıcaksın zaten. alabiliyosan aybardan halil altay güvenirden almaya çalış ama bunlar regular dönemde açılmaz pek...

ilk sene gerçekten çok saçma gelecektir öğretme şekli ve yaptırdıkları ama eğer takip edersen programlamayı gerçekten öğrenirsin ve bölümde hiç zorlanmazsin. ben ilyasdan almıştım hiçbirşey öğrenmeden geçtim.
    davidi kimse sevmiyor çünkü alıştığımız hoca tipinde değil. soru sorar, dinlemeyenleri görürse katılmasını ister ve sizden yeni birşey üretmenizi ister. en sevilmeyen özelliği de bu. oysaki derse gidip uyumak en iyisidir. nasıl olsa sonradan çalışıp öğrenilir. (bende zamanında sevmiyordum bu adamı o ayrı)
    bu kategoride bide william vardır. söylenenlere bakmadan derslerine balıklama atlamak gerekir.

aybar eminim anlatamıyordur. altay deyince akar sular durur zaten ne veriyosa almak lazım

özlenen saylan melek gibidir gerçekten. eski sekreter elçine sen rastladın mı bilmiyorum ama odaya ne için girersen gir azarlayıp yolluyordu seni
    ozzy cs misin sende?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.