Şimdi Ara

= |Bilkent Üniversitesi| Sormak İstedikleriniz & Paylaşımlar = (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
56.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hun_Mykon

ben bilkent ya da odtü bilgisayar ya da elktrnk müh düşünüorm.puanm da fena deil çk şkr.
    aslnda ilk terchm bilkent olacak muhtemelen ama şu burslularla normal öğrenciler arasndaki garip ilşkiler hakkndaki söylentiler doğru mu..
    ve bilkentle odtüyü kıyaslayabilrmsnz bilgnz varsa? ( eğitim , kampüs, zorluk vb. )

zorluk açısından çan eğrisi yapılan dersler için ODTÜ daha zor olabilir ama eğitim olarak Bilkent'te Elektrik-Elektronik belki de en zor bölümdür. Burslular ücretliler arasında öyle bir oran varki artık bölümün nerdeyse yarısı birşekilde burs alıyor. Böyle bir ayrım var diyenlere yanıtım kampüse gelsinler kim burslu kim ücretli bakarak anlayabilliyormu söylesinler. Nasıl bir ayrım varmış onu da bilmiyorum açıkçası, ben ücretliyim ama ailemin beni okutmak için canı çıkıyor. Benim zamanımda 5 kişi sadece burs alabiliyorken tam burs 3 katına çıktı ve 55 kişiye de yarı burs veriliyor artık. bölümün yarısı neredeyse burslu benim okuduğum bölümde. Başarı açısından dersen ücretli olup 3.84 ortalama yapan EE öğrencisi arkadaşım da var ÖSS 50.si olup 3.34 yapan da. Üniversitede çalışmazsa kimse yapamıyor öyle. Kampüs olarak Bilkent'tin bir arada olması güzel ama ODTÜ de bir karadenizli olarak benim baya hoşuma giden bir kampüse sahip . Bilkent'te okumanın en büyük avantajı hoca öğrenci ilişkileri. ODTÜ ee de asistan bir akrabam vardı, ziyarete gittiğimde hocası beni bırak asistanını bile umursamaz bir tavırdaydı (genelleme olmasın), sonra zaten o da bırakıp aselsana geçti. Bilkent'te ücretli okuyup hocalarıyla ortak proje yapıp şirket kuran arkadaşlarım var. Yurtdışında okumaya devam edeceksen okuduğun üniversitenin adı kadar hocaların sana vereceği referanslar da çok önemli. Tek hocaya indirgemeyelim, ODTÜ de okuyan arkadaşlar varsa onlar da hocalarının öğrencilerinin önünü ne kadar açtıkları konusunda bilgi verirse iyi olur.
    Eskiden EE konusunda ODTÜ imkanları açısından daha iyiydi ama Bilkent EE için büyük yatırımlar yaptı ve ayrı binaları ve çok güzel lab. imkanları var. Nanoteknoloji alanında Bilkent açık ara almış başını gidiyor zaten. Çok severek diyemiyorum EE de okumadığım için ama üniversite yönetiminin de en çok arkasında olduğu bölümdür EE.
    quote:

Orijinalden alıntı: fatalbazooka

bn bilgisayar müh. tam burslu kazandım, kayıtta kapsamlı bursa dönüştürülüyo, bn okula kayıt olduktan sonra yurda kayıt olurken bni üniversite mi yönlendiriyor yoksa biz mi yurda girip kayıt yaptırıyoruz ??

kayıt olurken aynı yerde yurtlara da kayıt oluyorsun. yurt odalarına bakıp ona göre istekte bulunsan daha iyi olabilir. ben yurtta olmadığım için tam işleyişi nedir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 19 Ağustos 2010; 3:54:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cnb_lincoln

bn iktisat başlıyorum bize ge 101 yok mu var diye biliyorm ama

Benim bölümümde yoktu ama tüm bölümlerde ge100 diye bir ders var. onumu kastediyorsun acaba?
    bu sene ben de okulda orada görev yapacağım. oryantasyon sırasında çeşitli aktivitelere katılıp bunları tamamladıkça puan alıyorsun. atıyorum 12 ve üstü olursa puanın notun A geliyor. ben 4 sene önce yapmıştım. kütüphaneden kitap almak, mail atmak, konsere katılmak gibi aktiviteler vardı.
  • Merhaba, Face deki bilkent2010 gurubu telefon ile teyit istiyor, doğru mu yoksa bir hile mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alusta -- 19 Ağustos 2010; 8:30:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alusta

Merhaba, Face deki bilkent2010 gurubu telefon ile teyit istiyor, doğru mu yoksa bir hile mi var?

böyle bir sayfaya bile rastlamadım ararken. nasıl birşey olduğunu bilmiyorum. ilk sizden duydum bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Merhaba, Face deki bilkent2010 gurubu telefon ile teyit istiyor, doğru mu yoksa bir hile mi var?

böyle bir sayfaya bile rastlamadım ararken. nasıl birşey olduğunu bilmiyorum. ilk sizden duydum bende.

Merhaba hemşerim, uyumazmısın? Saat 4 de yazmışsın, şimdide ayaktasın. Yazıktır...
    Ben ismi biraz kısalttım adres şu:http://www.facebook.com/group.php?gid=123108844383451
    Buraya mesaj yazmakta sıkıntı oldu da..

• quote:

Orijinalden alıntı: tracy

quote:

Orijinalden alıntı: Sexuality

@tracy

Bu sene ben hazırlığı bitirdim bölümümüz aynı, acaba 1. sınıfta hocaları-dersleri kendimiz mi seçiyoruz otomatik mi veriliyor?

bizde otomatikdi.
    ama sen javayı(cs101) davidden almaya çalış.

sen geçen sene ikilemde kalmıştın bilkenti de pek istemiyordun sanki yanlış mı hatırlıyorum

Karar aşamasında mutlaka çelişkilerim olmuştur, hatta sana pm falan atmıştım yanılmıyorsam.

Ama ilk tercihime girdim yani, Boğaziçi vs. de tutuyodu

Şimdi şu süreç nasıl oluyor tam anlamadım?Bizim 13ünde derslerimiz verilcek, daha sonraki 1-2 gün yanılmıyorsam hoca değiştirmeye çalışabiliriz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 19 Ağustos 2010; 11:12:00 >

• quote:

Merhaba hemşerim, uyumazmısın? Saat 4 de yazmışsın, şimdide ayaktasın. Yazıktır...
    Ben ismi biraz kısalttım adres şu:http://www.facebook.com/group.php?gid=123108844383451
    Buraya mesaj yazmakta sıkıntı oldu da..

alışıyorsun mecbur uykusuzluğa. 28 ağustosa kadar non-stop devam ediyoruz. sahur vakti hemen uykusu gelmiyor insanın.
    sabah 8:00 akşam 18:00 arası staj var. bünye nasıl olduysa alıştı bende anlamadım

• quote:

Karar aşamasında mutlaka çelişkilerim olmuştur, hatta sana pm falan atmıştım yanılmıyorsam.

Ama ilk tercihime girdim yani, Boğaziçi vs. de tutuyodu

Şimdi şu süreç nasıl oluyor tam anlamadım?Bizim 13ünde derslerimiz verilcek, daha sonraki 1-2 gün yanılmıyorsam hoca değiştirmeye çalışabiliriz değil mi?

evet hatırladım umarım memnunsundur.

sana stars kayıt için bir saat verir. (appointment time). o ana kadar sisteme giremezsin.
    ki genelde kayıtların ilk günü 3. 4. sınıflara sonraki günler 1. 2. sınıflara verilir.
    sen girdiğinde eğer şubeler (section) dolu değilse değiştirirsin yada kredi sayına göre başka ders ekleyip çıkarabilirsin ama tabii ki genelde dolu olur olduğu gibi kalır herşey

• quote:

bn bilgisayar müh. tam burslu kazandım, kayıtta kapsamlı bursa dönüştürülüyo, bn okula kayıt olduktan sonra yurda kayıt olurken bni üniversite mi yönlendiriyor yoksa biz mi yurda girip kayıt yaptırıyoruz ??

cvplayabilcek war mı ??
  • @tracy

Çok sağol.

@fatalbazooka

Aynen şöyle oluyor;

Kayıt günü gidiyosun okula, kayıt sırasına giriyorsun.Sırayla okul kaydın yapılıyor, öğrenci kartın yapılıyor falan daha sonra yurt standına geçiyosun(Bunların hepsi yan yana), senin yurdun zaten belli oluyor, hangi yurt olduğunu söylüyor sana sen de yurda gidiyorsun(Burda önemli bi nokta, adamlara dersen abi ranzalı oda olmasın diye yardımcı olabilirler, böylece karyolalı ve daha büyük bir odaya düşersin, bu arada 2 kişilik olcak odan).Sonra paşa paşa yurduna gidiyorsun, yurt görevlileri oda numarana seni kaydediyor ve o oda senin oluyor.
  • yurt konusunda torpil işe yarar haberiniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

yurt konusunda torpil işe yarar haberiniz olsun.

Kesinlikle, bu sene ben ve bir çok burslu arkadaşımı 75. yurda atmışlar ranzalı odaya ama oda demeye bin şahit hücre gibi bir yer.Torpil yaptırıp başka yurda geçtim malesef.(Geçen sene de 91de ranzalı kalmıştım, aşırı küçüktü)
  • quote:

@fatalbazooka

Aynen şöyle oluyor;

Kayıt günü gidiyosun okula, kayıt sırasına giriyorsun.Sırayla okul kaydın yapılıyor, öğrenci kartın yapılıyor falan daha sonra yurt standına geçiyosun(Bunların hepsi yan yana), senin yurdun zaten belli oluyor, hangi yurt olduğunu söylüyor sana sen de yurda gidiyorsun(Burda önemli bi nokta, adamlara dersen abi ranzalı oda olmasın diye yardımcı olabilirler, böylece karyolalı ve daha büyük bir odaya düşersin, bu arada 2 kişilik olcak odan).Sonra paşa paşa yurduna gidiyorsun, yurt görevlileri oda numarana seni kaydediyor ve o oda senin oluyor.

ranzalı odada daha cok bos alan olmaz mı ?? sonucta iki yatak yerine tek yatak oluyo..

ayrıca burslular bu ilk girişteki 100 lira depozitoyu weriyomu?

• aklıma geldi birden, CS staj raporlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim
  • quote:

quote:

@fatalbazooka

Aynen şöyle oluyor;

ranzalı odada daha cok bos alan olmaz mı ?? sonucta iki yatak yerine tek yatak oluyo..

ayrıca burslular bu ilk girişteki 100 lira depozitoyu weriyomu?

odalar küçük olunca ranzalıda olsa boş alan epey az,
    küçük yurt dolayısıyla temiz ve sakin açısından 60lar ideal bence(ranzalı)
    oda büyük olsun derseniz 78 yurtta çok büyük yalnız.

büyük oda istiyosanız 3 kişilik odaya çıkın(72-73-74) hele bide ankarada oturan yurtta arasıra kalıcak birini bulursanız 3. kişi olarak onun yatağını ranza yapıp odada at koşturabilirsiniz

son olarak bilkentin en güzel 2 kişilik yurdu 92 bence devasa odaları var (16 metrekare) ve küçük sakin bi yurttu. (bölümü doğuda olanlara veriyolar torpiliniz yoksa ) hala doğudan gidip gelsemmi diye düşünmüyo değilim

not: geçen seneye göre yazdım bunları, bu sene için değişiklikler olmuş olabilir

evet burslularda depozito veriyo ama vermesende bi süre sonra bırakıyolar peşini

• @OzzY®

Ben geçen sene depozito vs. vermemiştim yanlımıyorsam, hiç hatırlamıyorum yani.

@fatalbazooka

Hazırlık okuyosun yani doğu kampüstesin.Doğu kampüste 2 tane erkek yurdu var 91 ve 92. yurtlar.91 450 kişilik, 92 ise 50-100 arası bişi tam bilmiyorum.92 de zaten doğu kampüste bölümü olanlar çoğunlukta, çok güzel bir yurt alıp seni durduk yere hayatta 92 ye koymazlar, 91e koyarlar.91 de 2 tip oda var(2 kişilik olarak) onu belirtmediğim için karışıklık oldu.Ranzalı odalar çok çok küçük karyolayıla göre, eskiden bu odalar tek kişilikmiş, sonra yatağın üstüne bi yatak daha koymuşlar ranzalı demişler..Yani senin anlıcağın karyolalıda hem baya daha büyük boş alan var hem de ranzada yatmamış olcaksın.

Edit:Bu arada bir taktik daha veriyim, ilk gün git kaydını yaptırmaya ve en erken saatlerde gitti.Biz ilk gün saat 9.30 gibi gitmiştik ve sıra numaram 200dü.İşlemleri yaptırdık, yurda bakmaya gitttik, sadece en üst kat ve en alt katta yer kalmıştı.Biraz daha gecikirsen belki 91de hiç yer olmaz, merkez kampüs çıkar.Oda hergün git gel pek gerek yok.Hoş merkezde doğru düzgün bir yer çıkcak olsak yine daha iyi ama merkezde sana çıkcak olanlarda çok çok küçük yurtlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 21 Ağustos 2010; 11:20:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tracy

quote:

quote:

@tracy

Bu sene ben hazırlığı bitirdim bölümümüz aynı, acaba 1. sınıfta hocaları-dersleri kendimiz mi seçiyoruz otomatik mi veriliyor?

otomatik verilir ama sen değişiklik yapabilirsin, 1. sınıfta sadece okulda yapabiliyosun bunu sonrasında not ortalamana göre istediğin yerden yapıyosun. ama yinede ****or/sekreter desteği gerekiyo.

****orun kim?
    sekreterimiz özlenen abla çok iyidir gerekirse önce ona git yardımcı olucaktır.

@tracy ilk defa davidi seven birine rastlıyorum

ben davidden alma derdim ama %99 ondan alıcaksın zaten. alabiliyosan aybardan halil altay güvenirden almaya çalış ama bunlar regular dönemde açılmaz pek...

ilk sene gerçekten çok saçma gelecektir öğretme şekli ve yaptırdıkları ama eğer takip edersen programlamayı gerçekten öğrenirsin ve bölümde hiç zorlanmazsin. ben ilyasdan almıştım hiçbirşey öğrenmeden geçtim.
    davidi kimse sevmiyor çünkü alıştığımız hoca tipinde değil. soru sorar, dinlemeyenleri görürse katılmasını ister ve sizden yeni birşey üretmenizi ister. en sevilmeyen özelliği de bu. oysaki derse gidip uyumak en iyisidir. nasıl olsa sonradan çalışıp öğrenilir. (bende zamanında sevmiyordum bu adamı o ayrı)
    bu kategoride bide william vardır. söylenenlere bakmadan derslerine balıklama atlamak gerekir.

aybar eminim anlatamıyordur. altay deyince akar sular durur zaten ne veriyosa almak lazım

özlenen saylan melek gibidir gerçekten. eski sekreter elçine sen rastladın mı bilmiyorum ama odaya ne için girersen gir azarlayıp yolluyordu seni
    ozzy cs misin sende?

yok abi ya david kompleksli bi halttan anlamayan bi adam yoksa willi severim yani, davidde öğretme kapasitesi yok bence, 101i önceden biliyodum hemen hemen direk A aldım, 102de A- aldım ama GUIye dair nerdeyse hiçbişey bilmiyodum davidden öğrendiğim nerdeyse hiçbişey olmadı hem hoca olarak hem kişilik olarak sevmem kendisini, çevremdekilerde öyle genelde insanların yarısından fazlası kalmıştı 101de

elçin ben hazırlıktayken ordaydı sanırım bir kere rastlamıştım

III oldum bu sene :)
    staj raporlarını göndermen mümkünmü

• quote:

@OzzY®

belkide değişmiştir bilmiyorum 2007de alıyolardı ama çokta peşine düşmüyolardı ozamanda. bir iki kere söyleyip vazgeçmişlerdi sonra arkadaş için :)

zaten çok gerekmedikçe kullanmıyolar.
  • quote:

quote:

@OzzY®

belkide değişmiştir bilmiyorum 2007de alıyolardı ama çokta peşine düşmüyolardı ozamanda. bir iki kere söyleyip vazgeçmişlerdi sonra arkadaş için :)

zaten çok gerekmedikçe kullanmıyolar.

umarım sorun cıkarmazlar :) yurda kayıt olurken depozito dekondunu istiyolarmıs öyle yazdıgı için merak etmiştim..
  • bu hazırlık sınavının ilk aşaması olan 1 eylüldeki test için daha çok vocabulary mi çalışalm grammar mı arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.