Şimdi Ara

= |Bilkent Üniversitesi| Sormak İstedikleriniz & Paylaşımlar = (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
56.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nr142

Ben bu sene hazırlığı bitirip bölüme(hukuk) geçeceğim starsda kısmi bir ders programı gözüküyor ders seçimlerinin zamanı ve nasıl olacağı konusunda beni bilgilendirebilirmisiniz?

Öncelikle ders seçimi yapabilmen için okul ücretini yatırmış olman gerekiyor. starsta "information" kısmında "registration appointment" kısmında "Registration Appointment Time" yazan yerin karşısında ders seçimi yapabileceğin tarih başlangıcı yazıyor. 1. sınıf olduğun için muhtemelen sana sıra gelmeden otomatikman ders programın yüklenmiş olur.
  • Arkadaşlar ge 100 üniversite hayatına giriş dersini kaçırdım acaba ileride problem olurmu ? yada telafi etme şansım varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samotth -- 3 Eylül 2010; 20:04:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fauron

Arkadaşlar ge 100 üniversite hayatına giriş dersini kaçırdım acaba ileride problem olurmu ? yada telafi etme şansım varmıdır ?

selam. yarın merkez kampüse gidip sağlık merkezinin karşısındaki ge100 danışma standından biletlerini alıp geri kalan programını tamamlayabilirsin. bölümüne geçmediysen yani hazırlık okuyacaksan seneye de katılabilirsin. hazırlığı atlayan arkadaşlar ge100 etkinliklerine katılmazlarsa transcriptlerinde f notu göreceklerinden ortalamalarını düşürecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

Arkadaşlar ge 100 üniversite hayatına giriş dersini kaçırdım acaba ileride problem olurmu ? yada telafi etme şansım varmıdır ?

selam. yarın merkez kampüse gidip sağlık merkezinin karşısındaki ge100 danışma standından biletlerini alıp geri kalan programını tamamlayabilirsin. bölümüne geçmediysen yani hazırlık okuyacaksan seneye de katılabilirsin. hazırlığı atlayan arkadaşlar ge100 etkinliklerine katılmazlarsa transcriptlerinde f notu göreceklerinden ortalamalarını düşürecek.

Hazırlık okuyacam ama dediğin gibi yapıyım o zaman yarın o biletleri bilet kuponumuz ile mi alıyoruz ?

• quote:

Hazırlık okuyacam ama dediğin gibi yapıyım o zaman yarın o biletleri bilet kuponumuz ile mi alıyoruz ?

sana verilen kitapçıktaki kuponla birlikte alabiliyorsun ama katılacağın etkinliklerden toplayacağın puana göre not alıyorsun bu yüzden bugün yapılmış etkinliklerin yerine puanlarını tamamlama imkanın varmı diye bir sor. yarın standdaki görevlilere de durumu anlatırsan daha iyi yol gösterirler. 1 kredilik ders deyipte sırf aradan çıkarmayı düşünme, yeri geliyor ortalaman 0,01 daha düşük diye ders alamayabiliyorsun ileride. en rahat A getirebileceğin derstir üniversitede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 3 Eylül 2010; 20:27:35 >
  • bu arada istediğin zaman tamamlayabilirsin mesela bu sene atıyorum 3 etkinliğe gittin B kadar puan topladın seneye 2 etkinliğe daha gidip A yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

bu arada istediğin zaman tamamlayabilirsin mesela bu sene atıyorum 3 etkinliğe gittin B kadar puan topladın seneye 2 etkinliğe daha gidip A yapabilirsin.

böyle olacağını sanmıyorum. görevlilere bunu bir sormak lazım. c nin altında kalmadıkça tekrar alamadığını biliyorum ben.
  • quote:

bu arada istediğin zaman tamamlayabilirsin mesela bu sene atıyorum 3 etkinliğe gittin B kadar puan topladın seneye 2 etkinliğe daha gidip A yapabilirsin.

böyle bir olay yok. o sene ne aldıysan odur. c nin üstünde aldıysan bir daha da alamazsın zaten
  • Arkadaşlar ben oryantasyonu kaçırdım hastaydım, Cope danda geçicem büyük bi ihtimal, yarın gidip telafi ediyimmi? yoksa gitmiyip seneye mi giriyim?
  • UP arkadaşlar acil cevap lazım :( Yarın telafi edip en azından b ile kurtarabilirmiyim acaba????
  • quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

UP arkadaşlar acil cevap lazım :( Yarın telafi edip en azından b ile kurtarabilirmiyim acaba????

yarın merkez kampüsteki standlara bir uğra. geri kalan etkinlikler dışında kendi seçeneğin dışındakilere de girerek puanını arttırıp arttıramayacağını danış.
  • quote:

quote:

UP arkadaşlar acil cevap lazım :( Yarın telafi edip en azından b ile kurtarabilirmiyim acaba????

yarın merkez kampüsteki standlara bir uğra. geri kalan etkinlikler dışında kendi seçeneğin dışındakilere de girerek puanını arttırıp arttıramayacağını danış.

Evet yarın gidicem zaten, peki bişey sorucam, diyelimki en fazla C gelir bu sene, seneye alabilirmiyim bunu?
  • Moralim alt üst oldu gerçekten, tamda hasta olucak zamanı buldum yaaa
  • quote:

quote:

quote:

Evet yarın gidicem zaten, peki bişey sorucam, diyelimki en fazla C gelir bu sene, seneye alabilirmiyim bunu?

c altında ise alabilirsin bildiğim kadarıyla ama ortalamana katılacağı için yeniden oryantasyona katılana kadar ortalamanı biraz aşağı çeker. c geçer not olduğu için sonrasında yükseltebileceğini sanmıyorum ama yine de danışmak lazım.

• tek kredilik ders çok dert etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatal

quote:

böyle bir olay yok. o sene ne aldıysan odur. c nin üstünde aldıysan bir daha da alamazsın zaten

normal bi ders değil oryantasyondan bahsediyoruz...
    %100 emin değilim ama dediğim gibi olması gerek

12 puan A, bende tam 12 puan toplamıştım. bu sene stars üzerinden bişey koymuşlar yok ona bak yok buna bak yaptım bende uyarı gitsin diye. topladığım puan 13e çıktı. yani okula girdikten 3 sene sonra puan topladım. puan topluyosam notumda artar.

• quote:

12 puan A, bende tam 12 puan toplamıştım. bu sene stars üzerinden bişey koymuşlar yok ona bak yok buna bak yaptım bende uyarı gitsin diye. topladığım puan 13e çıktı. yani okula girdikten 3 sene sonra puan topladım. puan topluyosam notumda artar.

onu kastediyorsan o konuda zaten sıkıntı var. aslında herkeste görünmemesi gereken bir durumdu. benim de başıma geldi ama bugün konuştuğum birisi muaf göründüğü halde (99 girişli ve tekrar okula kaydolmuş) onda da sadece o etkinlik çıkmış.

quote:

tek kredilik ders çok dert etmeyin

o tek kredilik dersin ortalaması yüzünden bölümü uzatma riskin bile olabilir. ortalamaya katılan her ders önemli. küsüratlardan dolayı yeterli ders alamayıp okulu uzatanlar ve sırf okul uzamasın diye yaz okulunda alamadığı dersi alanlar var. burs almayı düşünecek kadar iyi ortalama yapmak isteyenin burs alamamasına, ortalaması ucundan 2.0 olabilecek birisinin de 1.99 ortalama yaparsa tüm dersleri alamamasına neden olabilecek ve hatta 1.79 ortalamanız varsa sırf bu dersin etkisi yüzünden 1 dönem sadece alttan ders almanıza neden olabilecek kadar kritik olabilecek bir ders.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 4 Eylül 2010; 3:24:02 >

• quote:

quote:

onu kastediyorsan o konuda zaten sıkıntı var. aslında herkeste görünmemesi gereken bir durumdu. benim de başıma geldi ama bugün konuştuğum birisi muaf göründüğü halde (99 girişli ve tekrar okula kaydolmuş) onda da sadece o etkinlik çıkmış.

quote:

o tek kredilik dersin ortalaması yüzünden bölümü uzatma riskin bile olabilir. ortalamaya katılan her ders önemli. küsüratlardan dolayı yeterli ders alamayıp okulu uzatanlar ve sırf okul uzamasın diye yaz okulunda alamadığı dersi alanlar var. burs almayı düşünecek kadar iyi ortalama yapmak isteyenin burs alamamasına, ortalaması ucundan 2.0 olabilecek birisinin de 1.99 ortalama yaparsa tüm dersleri alamamasına neden olabilecek ve hatta 1.79 ortalamanız varsa sırf bu dersin etkisi yüzünden 1 dönem sadece alttan ders almanıza neden olabilecek kadar kritik olabilecek bir ders.

temelde ona dayandırdım ozamanlardan böyle bi bilgide aklımda kalmış, öğrenmek isteyen berrin keyik çelike mail atsın ilgilenecektir(ge101 değilde ge100 için sorduğunuzu söylemeyi unutmayın).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 4 Eylül 2010; 5:56:36 >

• quote:

quote:

haydaa ben hazırlık okucam bu sene boşuna mı gidiyorum o zmn 2gündür seneye de yapabiliosak..bi de bu sene 12 aldım diyelm 1.sınıfa geçerken tekrar mı katılmam gerekecek ge-100e

• quote:

quote:

kritik bir ders değil. üniversiteye başladığın ilk dönemde 1.79 ortalama da getirsen kalmazsın üstten tek ders harici tüm dersleri alabilirsin. burdaki çoğu arkadaş daha yeni başlıyor üniye zaten. çoğu hazırlığı bile geçmiş değil. zorlamasınlar kendilerini..

ge100 e kadar ne dersler var halledilmesi gereken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 5 Eylül 2010; 0:56:42 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.