Şimdi Ara

= |Bilkent Üniversitesi| Sormak İstedikleriniz & Paylaşımlar = (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
56.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Calculus sınavı, hazırlığı 1 yıl okuyacak olanlar için önemli mi? Hazırlığı 1 yıl okuyanlar hazırlık bittikten sonra Calculus sınavına bir daha girebilecekler mi? Ben hazırlığı yarım yıl okumayı düşünüyorum, benim girmem gerekiyor sanırım.

2-Yatırılan harç paraları devlete değil de üniversitelerin hesabına mı aktarılıyor? Eğer öyleyse özel üniversiteleri kazananlar harç parası veriyorlar mı? Bilkent tarafından gönderilen kayıt için gerekli veriler arasında harç parası ile ilgili bir bilgi göremedim. Eğer yatırılacaksa hangi bankaya yatıracağım, kayıt günü Bilkent'e gittiğimde orada yatırabilir miyim?
  • Bende polisliği istiyorum belki diğer ortamlar gibi polis yurtlarında ortam yapabilirmiyiz bilmiyorum ama ilk resim gerçekten güzelmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: mevcit

1-Calculus sınavı, hazırlığı 1 yıl okuyacak olanlar için önemli mi? Hazırlığı 1 yıl okuyanlar hazırlık bittikten sonra Calculus sınavına bir daha girebilecekler mi? Ben hazırlığı yarım yıl okumayı düşünüyorum, benim girmem gerekiyor sanırım.

2-Yatırılan harç paraları devlete değil de üniversitelerin hesabına mı aktarılıyor? Eğer öyleyse özel üniversiteleri kazananlar harç parası veriyorlar mı? Bilkent tarafından gönderilen kayıt için gerekli veriler arasında harç parası ile ilgili bir bilgi göremedim. Eğer yatırılacaksa hangi bankaya yatıracağım, kayıt günü Bilkent'e gittiğimde orada yatırabilir miyim?

1-hazırlığı 1 yıl okusan da okumasan da değişen bişey yok. o sınava eylüldeki cope sınavından 1 gün sonra gireceksin düzeyine göre sınıf belirleyecekler yine o kadar. 1 yıl hazırlık okursan sanırım bir daha giriyorsun. ben mühendislik okumadığımdan tam bir bilgim yok. o sınava mühendislik okuyanlar girebilmekte. onu araştırırsın gidince. bu arada hazırlığı yarım yıl okumak istiyorum demişsin ama isteyince olmuyor bu işler. hazırlığı 2 yılda dahi bitiremeyip okuldan atılan nice babayiğitlere tanık oldu bu topraklar. yukarda yazdıklarımı iyice oku derim.

2- bilkenti burslu kazandıysan ne harcı? onlar sana para ödeyecek ayda yaklaşık 300ytl civarı para alcaksın. yani burslulara harç vs yok, yurt da beleş. sadece yemek masrafınız olcak. burslu kazanamayanlar üniversite içindeki bankalara eylülde 7700 şubatta 7700 ytl olmak üzere iki taksitte yatırabilirler eğitim ücretlerini. ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla(iş bankası, garanti, yapı kredi) otamatik ödeme talimatı vs. verilebiliyor ya da aylık tasitler halinde de ödenebilmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 22 Ağustos 2008; 17:11:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vata

quote:

1-Calculus sınavı, hazırlığı 1 yıl okuyacak olanlar için önemli mi? Hazırlığı 1 yıl okuyanlar hazırlık bittikten sonra Calculus sınavına bir daha girebilecekler mi? Ben hazırlığı yarım yıl okumayı düşünüyorum, benim girmem gerekiyor sanırım.

1-hazırlığı 1 yıl okusan da okumasan da değişen bişey yok. o sınava eylüldeki cope sınavından 1 gün sonra gireceksin düzeyine göre sınıf belirleyecekler yine o kadar. 1 yıl hazırlık okursan sanırım bir daha giriyorsun. ben mühendislik okumadığımdan tam bir bilgim yok. o sınava mühendislik okuyanlar girebilmekte. onu araştırırsın gidince. bu arada hazırlığı yarım yıl okumak istiyorum demişsin ama isteyince olmuyor bu işler. hazırlığı 2 yılda dahi bitiremeyip okuldan atılan nice babayiğitlere tanık oldu bu topraklar. yukarda yazdıklarımı iyice oku derim.

2- bilkenti burslu kazandıysan ne harcı? onlar sana para ödeyecek ayda yaklaşık 300ytl civarı para alcaksın. yani burslulara harç vs yok, yurt da beleş. sadece yemek masrafınız olcak. burslu kazanamayanlar üniversite içindeki bankalara eylülde 7700 şubatta 7700 ytl olmak üzere iki taksitte yatırabilirler eğitim ücretlerini. ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla(iş bankası, garanti, yapı kredi) otamatik ödeme talimatı vs. verilebiliyor ya da aylık tasitler halinde de ödenebilmekte.

Yarım yıl okumayı düşünüyorum derken hedefliyorum demek istedim. Bu arada COPE 1. aşama sınavı 4 Eylül'de saat 10:00'da, Calculus aynı gün 15:00'da. Biraz acımasızca olmuş.

Harç olayını anladım. Demek ki harçlar doğrudan üniversitenin kasasına gidiyor. Harç ödemeyecek olmama sevindim. Yanıtların için teşekkür ederim.

Aklıma bir soru daha takıldı. Yurda kayıt yaptırırken neden sağlık raporu istenmiyor? Gereken belgeler listesinde göremedim. Birkaç arkadaşımdan duydum da onlardan isteniyormuş sağlık raporu yurt için.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vata

quote:

Yarım yıl okumayı düşünüyorum derken hedefliyorum demek istedim. Bu arada COPE 1. aşama sınavı 4 Eylül'de saat 10:00'da, Calculus aynı gün 15:00'da. Biraz acımasızca olmuş.

Harç olayını anladım. Demek ki harçlar doğrudan üniversitenin kasasına gidiyor. Harç ödemeyecek olmama sevindim. Yanıtların için teşekkür ederim.

Aklıma bir soru daha takıldı. Yurda kayıt yaptırırken neden sağlık raporu istenmiyor? Gereken belgeler listesinde göremedim. Birkaç arkadaşımdan duydum da onlardan isteniyormuş sağlık raporu yurt için.

evet aynı gündü şimdi hatırladım. 4 eylül günü elinden geleni yap yeniden söylüyorum tüm soruları yapmaya çalış. çünkü ilk aşamada sorular kademe kademedir. başları çok kolay sonlara doğru zorlaşır. baştaki sorulardan full bile çeksen diğer sondaki zor soruları yapmadığın takdirde düzeyin elementary ila pre intermediate arasında değişir. sondaki zor soruları da yapmalısın ki hem 2. aşamaya geçebilme şansın artsın hem geçemesen bile en azından düzeyin upper çıksın.

harçlar zaten hep üni kasalarına gider. üni için harcanır. devlete verilmez. devlet ünilerinde de bu durum aynı özel ünilerde de.

sağlık raporu olayı bilmiyorum. ama kronik bi rahatsızlık yoksa zati her kampüste sağlık merkezi var. ordan hallederler diye düşünmüş olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 22 Ağustos 2008; 18:21:38 >

• Verdiğin bilgi ve öneriler için teşekkür ederim.
  • Merhaba Vata,

Bilkent İktisat burslu kazandım. COPE sınavı hakkında detaylı bilgiler vermişsin, teşekkür ederim. COPE hakkında birkaç ayrıntı da ben sormak istiyorum.

Bilkentin açıklamalarında, 1. aşamanın 170 soru olduğu yazıyor. Ve asgari başarının da %60 olması gerektiğini söylüyor. Bu doğru mu? Yani biz 170 üzerinde 110 civarında bir net yapacak olursak 1. aşamayı geçmemiz mümkün oluyor mu?

2. aşama için Çeto özelin kitabını ve Bilkentten How to Cope kitabını temin ettim. Reading bölümünde ve Listening bölümünde nasıl sorular çıktığı belli. Language bölümünde ise iyi bir kelime bilgisi ve Cloze testleri çözebilecek kadar İngilizce aşinalığına sahip olmak gerektiğini düşünüyorum.(Çetonun kitabında geçen kelimelerin çoğunu biliyorum ama daha fazlası gerekir mi, bunu da öğrenmek istiyorum senden) Asıl sorum Writing hakkında. Ben bundan önce odtü'de okuyordum. Orda 102 dersi almıştım. Bize bir writing kalıbı öğretmişlerdi. Bilkent'in farklı bir essay kalıbı mı var acaba? Yani diyorum ki aklımdan sonuçta bilkent hocaları uzaydan gelmediler, ne kadar farklı bir kalıp önerebilirler ki değil mi? Sonuçta her essay iyi ifade edilmiş ve kapsamlı bir thesis ister değil mi? Writing konusunda yararlanabileceğim bir kitap yahut link önerirsen sevinirim. Bir de, 2. aşamadan hangi düzeyde bir başarı gösterirsek geçeriz bunu da söylersen sevinirim.

Şimdiden sağol

• quote:

Verdiğin bilgi ve öneriler için teşekkür ederim.

rica ederim. tüm yeni başlayanlara bi hayrım dokunsun istedim. bize kimseler söylemedi anlatmadı bunları. sıkıntı çekmiştim baya.
  • Bilkent'in hazırlığını bitirdiğimiz zaman toefl'dan yüksek puan alabilecek kadar ing öğrenebilir miyiz? Bu ing ile yurtdışındaki okullara başvurulabilinir mi? Bir de Arkeoloji ve sanat tarihi bölümü hakkında bilginiz var mı??
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler. yardımcı oldu geçenlerde :P bugün ilk yapılan çokta seçmeli sınavı olduk , başlarda çok kolay diye sıkılsamda özellikle son bölümdeki kelimeler epey zorladı beni biraz önce baktım 2. sınava girecekmişim. onu geçebileceğimi pek sanmıyorum malum en on hazırlıkta ingilizce gördük bölümüm ctis, başka ctisliler varsa tanışmak isterim :P
  • Bizim Bilkent'te birkaç arkadaş hala hazırlığı geçemediler. Bir de ikinci seneleri herhalde. Bu aralar son şans sınavlarına gireceklerdi. Ne yaptılar bilmiyorum. Bu okulun hazırlığı ya gerçekten zor ya da bizimkiler aşırı tembel.
  • turizm ve otel işletmeciliği ni kazandım destek burslu. hatta şu an yurttayım yerleştim. okulun internet hızına hayran kaldım resmen. yalnız ufak bir sorunum var. bilekntftp.com a üye oldum gelen mail le aktivasyonumu da yaptım ama yine de hçbir konuya giremiyorum.

Sorry, an error occurred. If you are unsure on how to use a feature, or don't know why you got this error message, try looking through the help files for more information.

Sorry, but you do not have permission to use this feature. If you are not logged in, you may do so using the form below if available.

bu hatayı veriyor neden olur bu ne yapmam lazım?
  • İlk aşamayı geçtim. 170 tane çoktan seçmeli sorudan oluşuyor(115 dk). İlk aşamadan geçilemezse ilk üç kurdan birine girilebiliyormuş. Bu konuda(ilk aşamayı geçemeyip de bu sınavın sonuçlarına göre kur belirlenmesi konusunda) @vata en fazla upper-intermediate(4. kur) olarak başlanılabileceğini söylemişti; fakat bu durumda 4. kurdan başlamak olanaksızmış.

İkinci aşama zordu; ama abartıldığı kadar değildi. Sözcük bilgimin eksikliğini yaşadım bu aşamada. İkinci aşamayı geçebileceğimi sanmıyorum. Ama sınavım fena sayılmaz. Bu bağlamda yüksek bir kurdan başlayacağımı düşünüyorum. Matematik(Calculus) sınavı ise çok iyi geçti.

İnternet hızına ben de hayran kaldım. 100 Mbps süper bir hız. Bu hızdaki bağlantıda optimum indirme hızı saniyede 10 MB civarı, şaka gibi.

GE 100 kapsamındaki Bilkent Senfoni Orkestrası'nın açıklamalı klasik müzik konserini ise iple çekiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevcit -- 13 Eylül 2008; 17:38:21 >

• İkinci aşamayı geçmişim. Ama hazırlığı atlayıp atlamama konusunda emin değilim. İstersem 1. sınıfa hiç kayıt yaptırmadan, dilekçe verip hazırlığı atlamak istemediğimi belirtebilir miyim?
  • İkinci aşamada C almanın anlamı nedir? Geçer mi kalırmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

İkinci aşamada C almanın anlamı nedir? Geçer mi kalırmı?

Geçer not. Sana özel mesaj attım; ama bir daha söyleyeyim: Bu sınavda A, B, C alanlar geçiyor; F alanlar kalıyor. Ben de C aldım. Ön lisans düzeyinde başarılı olması gerekip de başarılı olanlar ayrıca belirtiliyor. A, B, C, F notlandırma sistemi lisans düzeyinde başarı sağlaması gereken grup için geçerli.

Yalnız emin değilim hazırlığı atlama konusunda. Bölümüme geçersem zorluk çekebileceğimden endişeleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevcit -- 12 Eylül 2008; 0:24:56 >
  • Hocam sağolasın, bence düşünme bile,1den başla.. sıkıntı stres yaşamaya değmez bi daha
  • Ben oraya gitmiyorum da biri var orya giden internet sitesinden hazırlık sınıfını geçip geçmediğini öğrenmek istiyo nerden girebilirim öyle bi yere link verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demonsaider

Ben oraya gitmiyorum da biri var orya giden internet sitesinden hazırlık sınıfını geçip geçmediğini öğrenmek istiyo nerden girebilirim öyle bi yere link verirseniz sevinirim.

http://ada.bilkent.edu.tr/busel/announce/stdidentity.php
    Student ID'sini girerek öğrenebilir. Orada, TC kimlik no girilerek de sonucun görülebileceği yazıyor; ama TC kimlik numarasını kabul etmiyor sistem.

Cope Results(1. ve 2. aşama sınav sonuçları bağlantılarının bir arada bulunduğu sayfa) için bağlantı:http://ada.bilkent.edu.tr/busel/announce/stdindex.php

Calculus(matematik yerleştirme sınavı bu, arkadaşın girmemiş olabilir, yine de bağlantıyı veriyorum ben) sonuçları için bağlantı:http://www.fen.bilkent.edu.tr/~cvmath/Sonuc_Ilan.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevcit -- 14 Eylül 2008; 11:14:01 >

• Yalnızca kafama takılan bir konu olduğu için soracağım. Gerçekten de bu yıla cidde şekilde hazılanıp bu okula gitmek niyetim var. Ancak geçen gün Bilkent mezunu bir yakınımla görüştüğümde ettiği şu laf aklıma takıldı.

"Bilkent, zengindir, hayvan gibi olanakları vardır, okurken parası insaları bazen zorlar ama buna değer. Zaten yurtdışı olanakları çok fazla. Yine de Bilkent, asla ODTÜ edemez. Bence Bilkent kazanacak kadar puanı alırsan hiç düşünme ÖDTÜ'ye git paşalar gibi oku."

Yani münferit, sübjektif vesaire ama insan düşünmeden de edemiyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.