Şimdi Ara

= |Bilkent Üniversitesi| Sormak İstedikleriniz & Paylaşımlar = (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
2
Favori
56.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tebrik ederim öncelikle. inglizce bilgin nedir bilmiyorum ama kolej mezunu falansın heralde. hemen ders kaydını yaptr ve bölümee başla. bilkent hazırlık kesinlikle çekilmez sakın öyle bi hata yapma gülerler haline yani okulu erken bitirmek varken ne gereği var. ders kayıtları 14 ünde bitiyor. aslında daha öncesinden yaptırman lazımdı ders kayıtlarını zira sectionlar dolmuş olabilir. ama sizi bu sen otamatik yerleştiriyorlar galiba sectionlara. dediğim gibi bi an önce bölümüne başlamaya bak.

@RaceDoctor

şimdi hayvan gibi olanakları var yurtdışı olanakları konusunda da bir numara buna rağmen odtü de okuma sebebin nedir anlayamadım. saçmalık yani ettiği laf bence. odtü kötü bi üniversite değil bunu kastetmiyorum tabi ki de ama bilkentin artısı yurtdışı olanakları. yurtiçinde ikisi de eşit bana göre. kafana takma böyle şeyleri yani kazan gel oku düşünme gerisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 14 Eylül 2008; 0:34:42 >

• bilkent ctis 1. sınıfım. ama okuldaki 3 bilkent teki 11. senem.

seviyorum okulumu.
  • Abi okul süper de şu hazırlık belasından kurtulsam daha da güzel olacak. Bu da yetmiyormuş gibi geçen eca sınavı öncesi arkadaşla sabaha kadar counter oynadığımız için sınavda batırdık ve sonuç olarak 2. kuru tekrar okuyoruz. Aklıma geldikçe deli oluyorum.

Bu arada eğer DH üyesi çok Bilkentli varsa bir DH Bilkent buluşması yapalım ya. Ben merkezde kalıyorum 70. yurt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 19 Ocak 2009; 1:21:37 >
  • 1)bu burslular ve köpekler giremez olayı doğru mu?
    2)burslulara yaklaşım nasıl ezme,çifte standart,arkadaş ortamından uzak tutulma gibi olaylar var mı
  • 1) kesinlikle öyle birşey yok.
    2) hatta burslu olanlar daha bile havalı oluyor. %100 burslu biri oldumu vaaaaaaaaaaaaaaaay diyo insan çünkü buraya burslu gelmek hakikaten kolay değil. ben %50 bursluyum ama ea1 306 yaptım da geldim benim bölümüm puanı aşırı düşük :D
    3) zaten kimse kimseye sen burslu musun diye sormuyor. normal gidip geliyor işte herkes okuluna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 19 Ocak 2009; 22:14:31 >
  • Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri ( kapsamlı burslu ) nası bi bölüm cok hosuma gitti özellikleri
  • @Alengirli

dostum bahsettiğin bölüm benim bölümüm. açıkcası mükkemel bölüm desem yalan olmaz. biraz çalışırsan acaip işler yaparsın.

http://www.ctis.bilkent.edu.tr/ctis_curriculum_current.php ahanda ders programı bu.
  • peki hazırlık nasıl? hazırlık dersleri sınıf gibi bir ortamda mı amfide mi veriliyor? ben istiyorum ki dersi ister dinliyim ister dinlemiyeyim. karışan görüşen olmasın. lise gibi ortam olmasın yani. nasıl bu hazırlık?
  • dostum dersi ister dinle ister dinleme. kimse karışmaz. sınıflarda 18 kişi falan oluyor. ama söleyim baştan dinlmezsen, ciddiye almazsan, ingilizcende iyi değilse, kesinlikle geçemezsin hazırlığı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hoppus

dostum dersi ister dinle ister dinleme. kimse karışmaz. sınıflarda 18 kişi falan oluyor. ama söleyim baştan dinlmezsen, ciddiye almazsan, ingilizcende iyi değilse, kesinlikle geçemezsin hazırlığı...

peki haftada kaç ders var hazırlıkta? ayrıca teşekkür ederim ilgilendiğin için.
  • rica ederim. ortalama 20 saat falan. 8 40 yada 9 40 da başlar genelde. bir saat öğle aran olur. 50 dklıktır dersler. ayrıca 100 de 90 devam zorunluluğu vardır.
  • Hazırlık bence en çok ciddiye alman gereken yerlerden biri. Çünkü hazırlıktan sonraki 4 yıl İngilizce eğitim alacaksın. Eğer çok iyiyse yabancı dilin zaten atlarsın hazırlığı ama değilse de baya bi kasman gerekecek.
  • hay anasını ya bu öss sistemi beni bitrdi lise4 üm sistem degısmeseydı aynı kalsaydı 2010 a kendımı hazırlayıp beles okuyacaktım bılkentte o duruma kendımı getırırdım sımdı ıse hapı yuttum
  • @ybah

dostum zaten bilkent için şöyle bir laf vardır. bilkent e girmek kolaydır ama çıkmak zordur. bilmiyorum hazırlığı beceremeyip mi bıraktın yoksa kendin isteyip mi bıraktın. çünkü abartmıyorum 10 arkadaşımdan 2 si 3 ü atıldı okul değiştirdi bu hazırlık olayı yüzünden. ben sanardım hazırlık bitince okulda biter, ama geldim gördüm ki bölüm dersleri çok çok daha zor, emek istiyor. eminim her okulda böyledir, ama o bahsettiğin 240-260 puan alıp dalga geçmek için okuyan insanlar, zaten okuyamıyor. ya hazırlıktan dismiss oluyorlar yada artık katlanamayıp okulu bırakıyorlar.

odtü, bilkent kıyaslaması saçma bence. açıkcası puanım yetse tabi ki odtü ye giderdim, ama puanı odtü ye yetip bilkent i seçenlerde var hemde burssuz olarak. onlara da neden yaptın diyemiyorum. herkesin bir açıklaması vardır illa ki. bana gelirsek puanım yetmediği için odtü ye yada hacettepeye gidemedim bu yüzden en az onlar kadar iyi eğitim veren bilkent i seçtim. bence bu okulları tartışmak saçma olur, hepsinin kendine göre avantajları var.

• Listeye benide ekle CS 1. sınıf

hazırlık baya kastırmış anlaşılan ben geçen sene hazırlık okudum inter başladım, 2. dönem 16 haftalık prefec okudum ve haziran cope da geçtim bu bir sene boyunca çok sıkıldım zorlandım vs IELTS e girdim 6 aldım çok moralim bozuldu filan ama bu sene bölüme başlayınca hazırlığın daha güzel ve rahat olduğunu düşünmeye başaldım

bence bilkentte rahat etmek açısından kesinlikle irregular olmak lazım...

birde şu calculus sınavında eğer iyiyseniz kalmanızı tavsiye ederim geçtikte noldu MATH101 C+ geldi finalin curve 35 kısacası iyi bi öğrenici için MATH101 yerine 111 ile başlayıp 3 tane 4 kredilik dersle daha rahat yüksek not almak mümkün. bize kal diyen olmadı aksine geç dediler ama kalsam daha iyi olcaktı bence. tek dezavantajı var 3. kısmı sadece yaz okulunda açılıyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 23 Ocak 2009; 19:29:32 >

• bu emre kacar'ın kitapçığını mı ne almışlar bakmışlar bilmem kaç sayfasına dokunmamış, bu o muydu ? böyle bişey duydum ben

--zaten öyle olsa nasıl 3 sene'de bitirsin ki
  • @ybah

dostum kendince şeyleri yazmışsın ama 10 kişiyi tanıyarak okulu çok iyi tanıdığını sanma. bilkent te dediğin gibi arabasını bağıttıran, apaçi apaçi dolaşan 3 5 kişiden fazla değildir sana hatta doğu kampüsteki plakaları bile sayarım dediğin şekilde gezen, sanma ki insanlar oo şuna bak şuna diye dönüp hayran hayran bakıyor, ne gerizekalılar var diyor gören herkes. zaten onların da stickeri alınıyor, okula alınmıyor araçlar. öğrenci profilinden bahsetmişsin, evet farklıdır, bana sorarsan bilkent in öğrenci profili daha iyidir, kalitelidir. sen odtü deki öğrenci profilini seversin ona birşey diyemem. ama hepsinin ortak amacı vardır okulunu okuyup mezun olmak. bilkenttekilerin aleme akma olayına kafayı takmışsın, dışarı çıkıp eğlenmek sosyaleşmek yalnış birşey mi? burda 100 de 80-90 devam zorunluluğu olan bir okuldan bahsediyoruz, sanma ki insanlar kampüse eğlenmek, vakit geçirmek için geliyor. şunu belirtmek istiyorum bilkent gerçekten zor bir okuldur, dayanamayıp bırakanlara, atılanlara çok sık rastlanır, sen şimdi zaten bilkent te girenin kapasitesi, zekası nedir herhalde atılırlar bırakırlar diyebilirsin. ama bence zeka kapasite mevzusu öss ile ölçülemez.

neyse kısaca,benim için odtü ve boğaziçiyle birlikte türkiyedeki en iyi okuldur bilkent.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppus -- 25 Ocak 2009; 1:54:15 >

• Sadece meraktan soruyorum.

quote:

en bilkentte çok gezindiğim için,az çok ortamını ve orada okuyan arkadaşları çok iyi tanıdığım için yorum yapıyorum.

quote:

bilkentte okuyorum derken eğilip bükülüyordum maalesef.

quote:

Bilkentin hazırlığının arıza olduğu malum.

quote:

bilkent eğlenmek,akmak isteyen adam için sınırsız ortamlar sunar

Okulda 1 hafta kalıp bu kadar şeyi nasıl analiz ettin?

Konuyu şöyle bir okudum da,üniversiteler ile hiç bir ilgim olmasa da,nedense sende sürekli kendi okulunu ispatlama çabası gördüm.

Okulun zaten iyise tartışmaya gerek yok;demek ki birşeyler var da bu kadar ispatlamaya çalışıyorsun birşeyi?

Yukarıdakinin aynısı vata içinde geçerli tabi ki.

• Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemlerini seneye burslu olarak okuyacam bekleyin beni
  • ben bilkent ya da odtü bilgisayar ya da elktrnk müh düşünüorm.puanm da fena deil çk şkr.
    aslnda ilk terchm bilkent olacak muhtemelen ama şu burslularla normal öğrenciler arasndaki garip ilşkiler hakkndaki söylentiler doğru mu..
    ve bilkentle odtüyü kıyaslayabilrmsnz bilgnz varsa? ( eğitim , kampüs, zorluk vb. )
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.