abit nf7/s,amd2500,fx5200,400w psu.2x pc3200 oem ddr400 ram.ramlerim bir hafta öncesine kadar sorunsuz birşekilde dual olarak çalışırken şimdi tek tek çalışabiliyorlar.ramleri tüm yuvalarda denedim,tek tek tüm yuvalarda çalışıyorlar,çift olarak ne dual nede dual olmayan durumda çalışmıyorlar.ram voltajını arttırdım olmadı ,biosta optimalden.spd,expert,agresive.ayarlarını denedim olmadı.ram hızlarını biostan değiştirdim yine olmadı.anakart üzerindeki tüm aygıtları tek tek söktüm denedim olmadı.bi bilen varsa lütfen yardım!!!!
sorunsuz çalıştıkları zamanda nasıl bi değişiklik yaptın da artık çalışmadıklarını anladın ve chipsetleri hakkında bilgi yazarsan yardımcı olunabilir
eski 6gb harddiskte win98se kurulu iken sorunsuzdu hard diski değiştirdim 60gb seagate,winxp professıonel sp1 kurdum,tüm yamaları indirdim.chipsetleri ddr-pc 400,256mb-3200,asl product,assy ın korea yazıyor.aida32 de ramlerimi kingston olarak görünüyor.windows ya reset atıyor,yada biosta takılı kalıyor.
biosunu update et bakalım belki olur ama garip bir sorun
biosu 23den 24 e update ettim nafile
yok mu çözecek !tek ram e mahkum kaldım demektir
Çalışmıyordan kastın nedir? Açılışta saymıyor mu? XP görmüyor mu? Kilitleniyor mu? Bence verebileceğin tüm detayları vermelisin, belki birisinde bir ışık yanabilir...
tek tek tüm yuvalarda çalışıyor,xp açılışta ramleri çift taktığımda görüyor ancak hoş geldiniz ekranı geldiği anda restart yapıyor.
bios update yap bi istersen ben jumper dan resetlemiştim düzelmişti sende bi yap istersen belki sende düzelir bolşans
RAM voltajını sonuna kadar arttır. Başka bios dene. Bios ayarlarını kontrol et . CPU interface kapalı olsun. Birde ACPI diye bir ayar var onu da disable yap. RAM zamanlamalarını kontrol et optimal olsun.
enaz 5 defa jumper yaptım olmadı,23ve 24 nolu biosları denedim olmadı,4defa format attım olmadı,win98 se kurdum olmadı,çıldırmaya az kaldı doktorum nerde
ayrıca optimalden turboya kadar her konfigürasyonu denedim
usb legacy port diye bişi varsa bide onu kapat dene...özellikle asus(p800-c800) boardlarda memtestte hatalara yol açıyordu..
PSU gerçek 400w mı diye bir bak(bilmiyorsan).Ram sorunlarının 1 numaralı sebebi
Win98 de sistemin sorunsuz çalışıyor gözükmesi Tamamen stabil olduğu anlamına gelmez. WinXP donanımı tamamen sömürün bir işletim sistemi muhtemel neden anakartının sorunlu olması ve WindowsXP nin ramleri MAX kullanmaya başladığı Anakartın nakavt olması bence ramleri 333 mhz ye çekip birde öyle dene büyük ihtimal Ramlerle anakart uyuşmuyor ve anakart 2 sini DDR 400 olarak çalıtıramıyor baktın sorun devam ediyor anakartı değiştir olmadı ramleri değiştir
333,de çalıştırdım yine olmadı,daha düşük değerleri ise kabul etmiyor(bios açılmıyor)ayrıca bios update ederken (flash menüden)işlem bitimi restart yaptıktan sonra bios açılmıyor ancak jumper ayarları ile açılıyor,ancak jumper yaptıktan sonra eski sürümün gelmesi gerekirken örn.23 gibi yeni update ettiğim 24 sürümü geliyor bana ilginç geldi.
list_0x0000004e(0x0000008f,00000681,0x000000)fiziksel belleğin dökümüne bağlanıyor.fiziksel bellek dökümü tamamlandı.yardım için destek grubuna başvurun.yukarıdaki ikazla birlikte bilgisayar kapanıyor.tek tek taktığımdada bellekleri,sistem kapanmaya başladı,win32k.sys_adress bf802555e base atbf800000.datestamp 3db6d462 ikazı verip kapanıyor.başka bellekler denedim yine aynı ikazları veriyor( ,şu an tek bellekle çalışır vaziyette yazıyorum,sanırım bi süre sonra yine aynı ikazları verecek.)belleklerde sorun değilse ,anakart arızalı ise birsürede olsa sistemin çalışması normal mi?
Başka Bir Dual Olan bir anakartta deneme imkanın varsa Durumu Zorla Çalışırsa Anakartında Çalışmazsa Ramlarda Ayrıca işlemci Mhz overclocklu ise aynı erroru verebilir... Kolay gelsin....
işlemci overlock lu değil,başka ramler denedim diğer ramlerde aynı ikazları veriyor.merak ettiğim anakartta sorun varsa anakart ikigün gibi bi süre tek ramle ikaz vermeden çalışırmı bu normal mi