Şimdi Ara

BiM'deki Teleskoptan aldım, ama kullanamıyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu hafta BiM'de satılan 79.90TL lik teleskoptan aldım. Öncelikle herşeyi güzel ama tripot kısmı çok sağlıklı değil. Birleşim yeri plastik, o yüzden oynama yapıyor şimdiden. Neyse, zor da olsa 500m uzaktaki bir okulu görmeyi başardık ama nedense ters görünüyor. Yani sağ sol ters görünüyor. Mesela "OKUL" yazısını okumaya kalksanız "LUKO" şeklinde sıralanıyor... Cepten yazıyorum yoksa bi resim eklerdim de. Umarım anlatabilmişimdir. Bu normal mi? ilk defa teleskop aldım, ama çok saçma böyle olması. Bütün teleskoplar mı böyle?

Bir de en küçük merceği 20mm lik en yakına onunla bakabilirsiniz diyor ama onu taktığımda göremiyorum o 500m yi mesela. Daha yakını da göremiyorum. Ayar kısmını uzattığımda sona gelince biraz netleşiyor kalıyor. Ucuna 1,5X lik uzun parçayı takınca görülüyor... Daha aya falan bakma imkanım olmadı hava kapalıydı ;)

• aldığın sanırım mercekli teleskop.Bildiğim kadarıyla mercekli teleskoplar kara için değil gökyüzü için.Karaya bakıldığında cisimleri ters gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ommemo

aldığın sanırım mercekli teleskop.Bildiğim kadarıyla mercekli teleskoplar kara için değil gökyüzü için.Karaya bakıldığında cisimleri ters gösteriyor

Teşekkürler bilgi için. O zaman hemen iade ediyorum ;) Ben asıl karaya bakmak için almıştım...
  • hangi karaya kız meslek lisesine mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

hangi karaya kız meslek lisesine mi?

Hayır, Erciyes'e hocam ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.