Şimdi Ara

Bim Laktozsuz Süt Üretmeye Başlamış (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
8.854
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: adige95m

Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütlü tatlılar, yemekler, yoğurt vs aklınıza sütle yapılan ne geliyorsa insanı rahatsız ediyor. Nasıl şeker hastaları şeker tüketemiyorsa, nasıl çölyak hastaları gluten tüketemiyorsa laktoz intöleransına sahip insanlar da normal süt tüketemiyor.

Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.

Alıntıları Göster
    benim de bir ricam var ! lütfen diğer canlıların hayatını kısıtlı hale getiren yaşam kalitesini düşüren ve yaşamından eden doğduğundan beri kapalı alanlarda sırf insanların damak tadı ve ticari çıkarları doğrultusunda suistimal edilen hayvanları hafife almayın .
    p.s. herkese de cowspiracy belgeselini izlemelerini tavsiye ederim.

• Dost süt mü, SÜT içmek isteyen sek günlük süt denesin.
  • Aynen gecen bende gordum deneyecektim unuttum almayı.Bende de normal süt içinde mide rahatsızlanmaya başlıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

Kes

Alıntıları Göster
    Seni mi kesmemi istiyorsun? :)
  • Bende laktoz hassasiyeti yaşayan biri olarak Bimden almıştım,ancak ben aldığımda ürün dolapta muhafaza etmek yerine fırsatlar reyonunda dışarda bekliyodu,aldım ve 1 bardak koyup denediğimde tadı sanki bozuk bir süt gibi geldiğinden direkt olarak çöpe attım.. Böyle tadı fazla sulandırılmış süt (heralde yarım yağlı diye) gibi ve biraz ekşimsi tad vardı.

• Laktozlu veya laktozsuz arasında fayda farkı var mı ? Laktoza karşı bir sorunum yok.

• Bim dost süt kötü kokuyor kardeşim.. Açın ambalajı bi koklayın. Pınar, içim vs arasında gerçek bir lig farkı var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunları hepsi az okumaktan oluyor işte. Her gıdanın yararı ve zararı vardır. Zararı olmayan(neredeyse) tek şey sudur. Dediğine gelince de, erken ergenliğe neden olan o kadar besin var ki peynir süt yanında hazine kalır. Paketlenmiş tek bir gıdadan aldığın glukoz fruktoz şurubu, palm yagi gibi değerlerin ne kadar yüksek olduğunu, aldığın meyvenin sebzenin ne kadar GDO lu olduğunun farkında mısın? Süt şuan en iyi besinlerden biri. Tabi ben kutuds süt alma taraftari değilim yaşadığınız yerde illa sütçülük yapan biri vardır gidin ve haftalık alın. Laktoz intoleransı olanların yapabileceği bişey yok onlar mecbur kutuda içecekler

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Bende laktoz hassasiyeti yaşayan biri olarak Bimden almıştım,ancak ben aldığımda ürün dolapta muhafaza etmek yerine fırsatlar reyonunda dışarda bekliyodu,aldım ve 1 bardak koyup denediğimde tadı sanki bozuk bir süt gibi geldiğinden direkt olarak çöpe attım.. Böyle tadı fazla sulandırılmış süt (heralde yarım yağlı diye) gibi ve biraz ekşimsi tad vardı.
    bu bahsedilen sutlerin hepsi UHT sut degil mi? eger oyleyse disarida beklemesi normal. pastorize sutler sogukta beklemeli. uht icin 6 aya kadar sorun olmaz.
  • Bimden güzel bir atak gelmiş helal olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: adige95m

Boş işler demekle olmuyor, bu bir sağlık sorunu. Laktoz intöleransı olan kişiler 1 bardak süt içince karın ağrısından duramıyor. Üstelik sadece süt içmek değil, sütlü tatlılar, yemekler, yoğurt vs aklınıza sütle yapılan ne geliyorsa insanı rahatsız ediyor. Nasıl şeker hastaları şeker tüketemiyorsa, nasıl çölyak hastaları gluten tüketemiyorsa laktoz intöleransına sahip insanlar da normal süt tüketemiyor.

Sizden ricam lütfen insan hayatını kısıtlı hale getiren ve yaşam kalitesini düşüren sağlıkla ilgili konuları hafife almayın.

Alıntıları Göster
    Bir çölyak hastası olarak altına imzamı atarım. Klavyenize sağlık hocam

• adige95m kullanıcısına yanıt
    Laktoz intöleransı bendede var ama ne hikmetse günlük süt veya dışarda sütçünü sattığı sütde bir sorun olmuyor uht 'de sorun oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Bim dost süt kötü kokuyor kardeşim.. Açın ambalajı bi koklayın. Pınar, içim vs arasında gerçek bir lig farkı var.
    bimden alırsam sadece sadece günlük sütünü alırım. Kutu sütler su gibi geliyor bana, bi pınar iyi. Köyde inek sütü içen varsa ne demek istediğimi anlar.
  • 2 şubeye sordum ankarada ikiside geldi bitti yakinda bi sevkiyat gorunmuyo tek seferlik bisey dedi anlamadım ben bu işi

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    Mobilde aksaklıklar oluyor sonra yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Şubat 2019; 13:7:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de aktüel ürünlerin satıldığı reyonda görüp almıştım iki kutu, dün baktım devamı yok dediler. keşke devamı olsa.
    Seyrantepe-bim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.