Şimdi Ara

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir geceniz mübarek olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnnâ enzelnâhu fî leyletil-kadr.

Ve mâ edrâke mâ leyletil-kadr.

Leyletul-kadri hayrun min elfi şehr.

Tenezzelül-melâiketuhû ver-rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin selâm.

Hiye hattâ metle'il- fecr.

KADİR SURESİ ANLAMI VE MEALİ (DİYANET)

Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.

Bilir misin nedir Kadir gecesi?

Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir için iner dururlar.

O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cümleten mübarek olsun kardeşlerim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sene 2025 :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi size muhteşem bir tezatlık Şurdaki mükemmel çelişkiye bakın.Arkadaş demiş Biz Kuranı Kadir gecesi indirdik falan filan kendi yazmış Şimdi Ramazan her sene 11 gün geri atmıyormu? Kuranıkerim her sene farklı Tarihlerdemi indi. Dayanamadım napıyim gene yapdım yapacağamı ben kaçar

• Allah razı olsun, hayırlı kandiller

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt

Ne olmuş sene 2025 olmuşsa ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

Kur'an'ın ilk ayeti ıkra ile yani oku emri ile başlar, ve bu bahsettiğim İkra suresi kadir gecesininde inidirdiği için Allah biz Kur'an'ı Kadir gecesinse indirmeye başladık diyor

• kdirrx kullanıcısına yanıt

Komik mi ?

• 2 kadir gecesi imana gelip dua eden birisi o zaman 2000 ay, yani 166 yılı kurtarıyor. Öyle 1 gün iman edip geri kalan tüm yıl dingonun ahırı gibi yaşamak olmaz. Bunun makbulü her günü kadir gecesiymiş gibi yaşamak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Muamma 77 kullanıcısına yanıt
    Sorumun tam cevabını alamadım.Kadir gecesi hangi gün? Ramazan her sene 11 gün geri atıyor yani kadir gecesi her sene farklı Tarihlere denk geliyor nasıl oluyor bu iş? Kitabı parça parçamı indirdi? Hadi her sene Ramazanın geriye 11 attı 1 Yıla yaydığın zaman hangi her sene hangi Tarihlere denk geleceği belli diyelim Şubat ayı 4 senede bir 29 çekiyor Yani Artık yıllarda gene hesap şaşıyor buda "?" değilmidir.Neden kadir gecesinin tam hangi tarihde olduğu bilinmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 26 Mart 2025; 20:17:15 >
  • Muamma 77 kullanıcısına yanıt
    Yooo

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amin

Yahu kardeşim bu kadar cahil olamazsın yaa

Dünyada sadece miladi takvim mi var? Yani bilmediğiniz şeylerde ne kadar özgüvenli konuşuyorsunuz yaa

Allah hidayet versin inşallah

Tarih ilerledikçe Kuran'ın yuceligi ortaya çıkıyor

Örneğin evrenin genişlemesi yüzyıllar sonra bulundu ama Kuran da geçer

Demirin indirilmesi

Embriyonun anne karnında geçirdiği evreler

Ya da hadislerde geçen oturarak su içmenin fazileti (waldeyer in mide caddesi, anatomi dersinde öğrenince şok olmustum)

Vs vs uzar gider

Yil 2025 ve hala inançsız kalabilmek... Bilimi hakiki sekilde öğrenen herkes Müslüman olur

Eskiden sallantida bir hayat yasayip şimdi uzman doktor olunca İslama aşık oldum. O yuzden islami küçümsemek yerine araştır dostum. Allah seni doğru yola iletsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplequick -- 26 Mart 2025; 23:52:28 >
  • simplequick S kullanıcısına yanıt
    Amin hocam inşallah
    Teşekkür ederim

Sert yorum yaptıysam özür dilerim. Bizim düşmanımız insanlar değil günahlardır kusuruma bakma kardeşim. Ama olaya miladi takvim üstünden bakmayinca zaten tezat bir sey kalmıyor. Allah'a emanet ol  

• Cümlemizin dostum

Hocam burda soracağına biraz araştırsaydın ya. Kadir gecesi indirilmeye başladı. Sonrasında 23 yıl boyunca parça parça indirildi. Şöyle rivayetlerde var Allah tamamını semaya kadir gecesi indirdi ve peygamberimize parça parça nakletti şeklinde.

Şöyle de bir ayet var;

“İnkâr edenler: Kur’an ona bir defada topluca indirilmeli değil miydi? dediler. Biz onu senin kalbine iyice yerleştirmek için böyle yaptık (parça parça indirdik) ve onu tane tane (ayırarak) okuduk.” (Furkân, 25/32)

Aslında ikisi de olabilir başka bir ayette de kadir gecesi indirdik diyor. Aslında ikiside doğru. Allah tamamını indirip parça parça cebrail a.s vasıtasıyla nakletmiş de olabilir ya da parça parça indirmiş de olabilir çünkü ayetlerde tamamını indirdik diye de birşey belirtmiyor.

Senin burda esas alacağın nokta kadir gecesi indirilmeye başlandı ve parça parça insanlığa nakil edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 27 Mart 2025; 5:33:30 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Aynen öyle kardeşim çok haklısınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.