Kadir suresi Türkçe okunuşu: İnnâ enzelnâhu fî leyletil-kadr. Ve mâ edrâke mâ leyletil-kadr. Leyletul-kadri hayrun min elfi şehr. Tenezzelül-melâiketuhû ver-rûhu fîhâ bi izni rabbihim min kulli emrin selâm. Hiye hattâ metle'il- fecr. KADİR SURESİ ANLAMI VE MEALİ (DİYANET) Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir geceniz mübarek olsun

-
-
Cümleten mübarek olsun kardeşlerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sene 2025 :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi size muhteşem bir tezatlık Şurdaki mükemmel çelişkiye bakın.Arkadaş demiş Biz Kuranı Kadir gecesi indirdik falan filan kendi yazmış Şimdi Ramazan her sene 11 gün geri atmıyormu? Kuranıkerim her sene farklı Tarihlerdemi indi. Dayanamadım napıyim gene yapdım yapacağamı ben kaçar
Allah razı olsun, hayırlı kandiller
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ne olmuş sene 2025 olmuşsa ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kur'an'ın ilk ayeti ıkra ile yani oku emri ile başlar, ve bu bahsettiğim İkra suresi kadir gecesininde inidirdiği için Allah biz Kur'an'ı Kadir gecesinse indirmeye başladık diyor
Komik mi ?
2 kadir gecesi imana gelip dua eden birisi o zaman 2000 ay, yani 166 yılı kurtarıyor. Öyle 1 gün iman edip geri kalan tüm yıl dingonun ahırı gibi yaşamak olmaz. Bunun makbulü her günü kadir gecesiymiş gibi yaşamak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sorumun tam cevabını alamadım.Kadir gecesi hangi gün? Ramazan her sene 11 gün geri atıyor yani kadir gecesi her sene farklı Tarihlere denk geliyor nasıl oluyor bu iş? Kitabı parça parçamı indirdi? Hadi her sene Ramazanın geriye 11 attı 1 Yıla yaydığın zaman hangi her sene hangi Tarihlere denk geleceği belli diyelim Şubat ayı 4 senede bir 29 çekiyor Yani Artık yıllarda gene hesap şaşıyor buda "?" değilmidir.Neden kadir gecesinin tam hangi tarihde olduğu bilinmiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 26 Mart 2025; 20:17:15 >
Yooo
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
amin
-
Yahu kardeşim bu kadar cahil olamazsın yaa
Dünyada sadece miladi takvim mi var? Yani bilmediğiniz şeylerde ne kadar özgüvenli konuşuyorsunuz yaa
Allah hidayet versin inşallah
Tarih ilerledikçe Kuran'ın yuceligi ortaya çıkıyor
Örneğin evrenin genişlemesi yüzyıllar sonra bulundu ama Kuran da geçer
Demirin indirilmesi
Embriyonun anne karnında geçirdiği evreler
Ya da hadislerde geçen oturarak su içmenin fazileti (waldeyer in mide caddesi, anatomi dersinde öğrenince şok olmustum)
Vs vs uzar gider
Yil 2025 ve hala inançsız kalabilmek... Bilimi hakiki sekilde öğrenen herkes Müslüman olur
Eskiden sallantida bir hayat yasayip şimdi uzman doktor olunca İslama aşık oldum. O yuzden islami küçümsemek yerine araştır dostum. Allah seni doğru yola iletsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplequick -- 26 Mart 2025; 23:52:28 >
Amin hocam inşallah
Teşekkür ederim
Sert yorum yaptıysam özür dilerim. Bizim düşmanımız insanlar değil günahlardır kusuruma bakma kardeşim. Ama olaya miladi takvim üstünden bakmayinca zaten tezat bir sey kalmıyor. Allah'a emanet ol
Cümlemizin dostum
Hocam burda soracağına biraz araştırsaydın ya. Kadir gecesi indirilmeye başladı. Sonrasında 23 yıl boyunca parça parça indirildi. Şöyle rivayetlerde var Allah tamamını semaya kadir gecesi indirdi ve peygamberimize parça parça nakletti şeklinde.
Şöyle de bir ayet var;
“İnkâr edenler: Kur’an ona bir defada topluca indirilmeli değil miydi? dediler. Biz onu senin kalbine iyice yerleştirmek için böyle yaptık (parça parça indirdik) ve onu tane tane (ayırarak) okuduk.” (Furkân, 25/32)
Aslında ikisi de olabilir başka bir ayette de kadir gecesi indirdik diyor. Aslında ikiside doğru. Allah tamamını indirip parça parça cebrail a.s vasıtasıyla nakletmiş de olabilir ya da parça parça indirmiş de olabilir çünkü ayetlerde tamamını indirdik diye de birşey belirtmiyor.
Senin burda esas alacağın nokta kadir gecesi indirilmeye başlandı ve parça parça insanlığa nakil edildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 27 Mart 2025; 5:33:30 >
Aynen öyle kardeşim çok haklısınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- kurtlar vadisi kirve kimdir
- hiç arkadaşım yok
- pencere kenarı silikon
- isırgan otu suyu saça kullananlar
- alkol sonrası mide yanması
- izafiyet teorisi nedir
- 5g nedir zararları
- penis nakli
- prompt mühendisliği nedir
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X