Şimdi Ara

Milyonuncu 205-55-16 Konusu Hepimize Hayırlı Olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, başlıkta da dediğim gibi defalarca bu konu açıldı.
    Fakat yaptırdığım aramalarda tatmin edici güncel cevap bulamadım. Biraz da internet beceriksizliği de var...

Kış bitiyor. Bugün yarın 4 adet lastik almam lazım. Bundan öncekiler ER-300 idi. Çok dayanıklı ve iyi lastiklerdi. Fakat özellikle çalıştığım yerdeki soğuk kaplama asfaltta müthiş uğultu yapıyorlardı. Ne tavsiye edersiniz? Alan arkadaşlar fiyat da verirlerse iyi olur.

Bir de açılan konularda Pirelli de çok geçiyor. Var mı kullanan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 19 Mart 2012; 11:00:39 >

• Bende arıyorum hocam. Dün Michelinden 4 adet Energy Saver için 600 TL fiyat aldım.+20 Tl akaryakıt çeki.bugünlerde biraz daha dolaşıp fiyat alcağım.

Ölçüler : 185/65/R14
  • lassa impetus revo aldık arkadaşıma memnun kaldı ama ses onda da var maalesef.

turanza er300 harika lastik ses dışında.

yumuşak hamurlu lastik tercih etmemeye çalışın michelin gibi

er300 ses problem olmaz az müzik açarım diyorsanız iyidir hoştur devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

lassa impetus revo aldık arkadaşıma memnun kaldı ama ses onda da var maalesef.

turanza er300 harika lastik ses dışında.

yumuşak hamurlu lastik tercih etmemeye çalışın michelin gibi

er300 ses problem olmaz az müzik açarım diyorsanız iyidir hoştur devam edin.

Lassa zaten Er300'ün klonu gibi bir şey herhalde.

Furkan Bey, ben Energy serisine pek sıcak bakmıyorum. Ekonomi sınıfı michelin yerine Er 3002e devam ederim daha iyi...
  • geçtiğimiz pazar günü bende aracıma 4 adet yazlık lastik aldım. O kadar araştırmalarıma rağmen michellin, goodyear ve continental arasında kararsız kaldım. Aklımdan hiç geçirmediğim bir markayı, PETLAS aldım. 205/55R16 91 V Velox Sport PT721 modelini satın aldım. 1 yıl yol yardımı hediyesi var 4 lastik alımında. onun dışında lastiği çok beğendim fazla yol yapmadım ama benim hoşuma gitti açıkcası. önceki tekerlekler kar lastikleri bridgestone modeli hatırlamıyorum ama çok ses yapıyordu ve eskimişti artık. yeni lastikler ses desen kesinlikle yapmıyor. arabanın içindeki uğultu bitti walla, çukurlarda ses yapma bitti. yol tutuşu iyi ıslak yolda deneyemedim ama kuru yolda mükemmel şuan için. Ayrıca bu lastiğin desenine bakıyım desen internette göremessin henüz sitesinde bile yok. yeni üretilmiş. ve 2012 lastikler taptaze. 2 deseni var aldığım bu modelde. çelik çember var aldığımda jant koruyucusu olarak görev yapıyor. fiyatı ise taksitli 640 tl. googleda arattığında oto724.com daki çıkan lastik deseni aynı değil. alakası bile yok...

Kısacası,lastikler için konuşmak erken ama yerli malı yurdun malı ve o kadarda kötü değil petlas başlangıç yapacaklara tavsiye ederim. Bütçeyi zorlamamak için fiyat performans oranı iyi gibi pişman değilim.

• 4 lastik aliminda lassa da bridgestone da 1 yil yol yardim veriyor.

2 lastikte de 6 ay

1,5 ay kadar once tanesi 250 liradan 2 tane aldik er300 195/55/16 ve 6 ay yol yardim verildi

3 ay kadar once de 4 tane impetus revo aldik lassadan fiyati hatirlayamiyorum hemen 1 yillik yol yardim verildi.

bence de er300 ve impetus revo cok yakin lastikler
  • er300 turanza ile impetus revo neredeyse aynı lastikler, desen aynı sadece markaları bağlı.

lastik seçerken:

-kullanacağınız yer,ortam (şehir içi-şehir dışı yada karışık)
    -kullanış tarzınız (agresif,sakin)
    -aracınızın süspansiyon sertliği
    -konforlu sürüş yada daha uzun ömür (sert-yumuşak hamur)

bu gibi şeyleri göz önünde bulundurmanız gerekmekte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi akşamlar. Bende 4 adet yeni lastik almalıyım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Toyota avensis 2006 model otomatik. Şuan kış lastikleri takılı ve 4 adet yaz lastiği almam gerekiyor. Michelin'in web sitesine girip biraz inceledim. Arabamın marka model v.s. bilgilerini girdikten sonra bana tavsiye niteliğinde lastiklerini gösterdi. Hiç göstermeseydi daha iyiydi çünkü neredeyse bütün sedan lastiklerini sıraladı. tavsiye ettiği lastikler Michelin alpin, primacy hp, primacy 3, energy saver, exalto ve pilot sport. Lastiklerin altında ne tür araçlarda ve kullanımda kullanılabileceği yazıyor. Bunları okuyunca hangisini almalıyım diye iyice kararsız kaldım. Energy saver lastiklerinin 80 lt. yakıt tasarrufu yaptığı yazılı ancak ne kadar doğrudur ve kaç bin km için geçerlidir acaba. Araç zaten çok yakıyor, en azından bu biraz tasarruf sağlar mı acaba ?

Bulunduğum bölgede genel olarak çok çukur var, Uzun yola pek çıkmıyorum genelde şehir içi kullanıyorum. Lastik tavsiyelerinizi bekliyorum. Yerli malı yurdun malı diyerek petlas alayım diyorum, acaba michelin kalitesinde bir lastik midir petlas.

• uludağ sözlükten:

''f-16 uçaklarına lastik sağlayıcısı olmasına rağmen türk şoförleri arasında nedense aşağılanan marka.''

Gerçekten petlas ve starmaxx için ülke insanından olumlu eleştiri almanız zor..şu konuyu inceleyebilirisniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_50875976/mpage_1/key_/tm.htm

yine uludağ sözlükten:

''ha bu arada, Kırşehir'in istihdamını tek başına çokça karşılamaktadır. liseyi bitir, üniversiteyi kazanamazsan petlas'ta çalışırsın. nokta.''

Milyonuncu 205-55-16 Konusu Hepimize Hayırlı Olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 21 Mart 2012; 14:47:59 >

• pirelli öneririm ses konusunda memnun kaldık mobilden detay veremiyorum
  • Yakın zamanda bu ebatta lastik alan arkadaşlar fiyat yazabilir mi?
  • cooper cs6 kullaniyorum haziran ayinda 2 tanesini 350 liraya aldik 205/55/16 91v karda bile kullandık gayet memnunum aracımız focus 2 hb kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 26 Mart 2012; 12:34:06 >
  • Yumuşak hamurlu lastikler daha iyidir ama tahmin edebileceğiniz üzere daha çabuk yıpranırlar (kaç km dayandıklarını bilmiyorum). Sert hamurlu lastikler ise tam tersidir yani daha uzun süre dayanırlar ama yumuşak hamurlulara göre daha kötüdürler. Hangi lastik daha iyidir diye soruyorsanız onun cevabı kullanım koşullarına göre değişir ama tanıdıklarım Michelin önerir(fiyatlarını bilmiyorum). Umarım yardımcı olabilmişimdir iyi forumlar.
  • merhaba. ben samsun bafrada aynı sıkıntıyı yaşadım yollar çukur dolu bridgestone kullanıyordum çok vuruntu yapıyordu lastikler. petlas bayisine gittim bana yeni üretilen velox sport pt721 lastiklerini tavsiye etti ikna oldum ve kullanmaya başladım ayrıca lastikler extra comfort serisi birde uzaktan kumandalı yarış arabası hediye ettiler. irtibata geçmek isterseniz telefon numarası verebilirim . ücretsiz kargolarıda mevcut
  • er300turanza 4 lastik 800tl 12 taksit 205/55/16...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat2222

İyi akşamlar. Bende 4 adet yeni lastik almalıyım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Toyota avensis 2006 model otomatik. Şuan kış lastikleri takılı ve 4 adet yaz lastiği almam gerekiyor. Michelin'in web sitesine girip biraz inceledim. Arabamın marka model v.s. bilgilerini girdikten sonra bana tavsiye niteliğinde lastiklerini gösterdi. Hiç göstermeseydi daha iyiydi çünkü neredeyse bütün sedan lastiklerini sıraladı. tavsiye ettiği lastikler Michelin alpin, primacy hp, primacy 3, energy saver, exalto ve pilot sport. Lastiklerin altında ne tür araçlarda ve kullanımda kullanılabileceği yazıyor. Bunları okuyunca hangisini almalıyım diye iyice kararsız kaldım. Energy saver lastiklerinin 80 lt. yakıt tasarrufu yaptığı yazılı ancak ne kadar doğrudur ve kaç bin km için geçerlidir acaba. Araç zaten çok yakıyor, en azından bu biraz tasarruf sağlar mı acaba ?

Bulunduğum bölgede genel olarak çok çukur var, Uzun yola pek çıkmıyorum genelde şehir içi kullanıyorum. Lastik tavsiyelerinizi bekliyorum. Yerli malı yurdun malı diyerek petlas alayım diyorum, acaba michelin kalitesinde bir lastik midir petlas.

Eger bulundugunuz bolgede cok cukur varsa, michelin gibi yumusak hamurlu lastiklerin kisa surede balan yapma ihtimalleri var.

Konforu daha az olsa da, biraz daha sert hamurlu lastik almanizda fayda var bence.

Lastik fiyatlariyla ilgili soyle bir forum var, inceleyebilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=58232207&p=3#59403798

• Arkadaşlar Merhaba 2011 1,6 105 hp, doblo premio aracım var.
    Lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum.patır kütür yol yolda gitmesinden bıktım,
    Bildiğiniz gibi mevcut lastikler 195/60/16 ben michelin 205/55/16 91v lastik ile değiştirmeyi düşünüyorum. birkaç firmayla görüştüm (tavsiye edilen buydu)
    bu konuda bilgisi olan bu lastik ebatlarını doblo araçlarında kullanan arkadaşlar varmı lütfen bilgilerine ve tecrübelerine ihtiyacım var.

edit: Genellikle yük taşımıyorum binek amaçlı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaELMAS -- 9 Temmuz 2012; 13:26:28 >
  • Er300'den şaşma,sesi mesi geç.Hepsi ses yapar stabilize yolda ama hepsi bir Bridgestone,Kumho,GY,Pirelli kadar dayanıklı olamaz.Er300'den sonra sakın ola Michelin falan alayım deme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.