Şimdi Ara

BİNA DIŞ CEPHE MANTOLAMASI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar . Bir kaç sorum olacak , uzman arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum . 4 katlı bir binamız mevcut . Dış cephesinde btp mozaik ( Uğur taşı ) mevcut . Biz bunu söktürüp 5 cm mantolama yaptırmak istiyoruz . Araştırdığımda karbonlu eps iyi deniliyor . Gelelim soruma . Bizim binamız eski , 99 depremi öncesi yapılmış bina. Biz binaya daha fazla ağırlık vermemek adına btb yi söküp mantolama yaptırmak istiyoruz. Ancak bir kaç yer ile görüştüm, kolayına geldikleri için midir bilinmez direk üstüne yapalım. Bunun binaya pek bi ağırlığı olmaz , zaten btbyi sökmek zor çok maliyetli ve zahmetlidir dendi . Hatta sökerken binaya zarar verileceğinden vs bahsedildi. Tam ikna olmadık ailem inatla söktürelim istiyor. Sizce söktürmeli miyiz ?

Bir diğer sorum hangi marka yaptıralım . Gelen arkadaşlar genelde baumit diye bir marka öneriyorlar . Sizce bu marka nasıldır ?

Şimdiden cevaplar İçin teşekkürler.

BİNA DIŞ CEPHE MANTOLAMASI HAKKINDA

• Ezbere yorum yapılacak konu değil. Binanızın taşıyıcı sisteminin durumu bilinmediğinden söktürmeyin o kadar ağırlıktan bir şey olmaz denebilecek bir durum yok ortada. Ama EPS ağır bir malzeme değil.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz, yalıtım beklentiniz sadece ısı mı bilmiyorum ama ben taş yünü kullanmanızı tavsiye ederim. Daha iyi bir ısı yalıtımı sağlayacak olmakla birlikte ses yalıtımı da sağlar. Üstelik yangın durumunda EPS gibi yanıcı değil.

• Taarin T kullanıcısına yanıt

Hocam İstanbul Ümraniyedeyiz. Aslında dediğiniz gibi en iyisi taşyünü ancak taşyünü çok ağırlık yaparmış . Ondan dolayı eledim .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.