Şimdi Ara

Bina inşaat maliyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
11.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben tarlama 2 katlı alt katı garaj üst katı ev şeklinde bir bina yaptırmak istiyorum.Bina ölçüleri 15*15 şeklinde 225 m2 lik bir alan üzerine kurulacak daha önce inşaat sektörü ile hiç ilgilenmedim o yüzden hiç bir fikrim yok imar izni bayındırlık birim fiyatı inşaatın kabası demiri çimentosu betonu yani masrafı ne kadar olur yardımcı olursanız sevinirim.

• Ortalama 300bin tl tutar heralde, bende tam bilmiyorum ama yakin cevremde yapilan insaatlarda biri isi yalitimi vs her seyi ile dort dortluk ev 600bin tl tuttu, tatil yaptimiz yerdeki tanidigim evi orta kalite isi yalitimi vs yok, garaji buyuk oda 350bin tl tuttu dedi. Iscilik vs ilden ile degisir.
  • dostum bi dairenin maliyeti 45 bin tl den fazla tutmuyor bunu bana bizim evi yapan mütahit söyledi. 4 katlı 8 daire 200 m2 alana yapıldı.
  • 80 milyara yaparsın
  • kardeşim bu 45.000 TL bayındırlık birim fiyatının sonucu olan maliyet mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuulman1

dostum bi dairenin maliyeti 45 bin tl den fazla tutmuyor bunu bana bizim evi yapan mütahit söyledi. 4 katlı 8 daire 200 m2 alana yapıldı.

Yerine ve yapan kişiye göre değişir o.

İstanbulda 40bin liraya 200m2 bina yaparsan kesin malzemeden çaldığını düşünürüm açıkçası.

Ayrıca tarlaya yapacağım diyor yani arazinin imara açma ve birçok prosedürü var daha.Yönetmeliğine ve belediye+kurum izinlerine göre hareket edersen 70-90 bin tl arası tutar.Kırpılabilir veya isteğe uygun olarak 200 bin tl'ye saray yavrusu inşa edilebilir.

Not:Projeyi çizen tekniker ve imzalayan müh.'e 10 bin tl bayılıyorsun sadece.Bunun yanında işçi çalıştıracaksın kendin yapmayacaksan ve belediye giderlerin olacak.Hayal görüyorsun derim 40bin tl'ye yapılan 200m2 binaya kimse imza atmaz,eğer salak değilse.Gecekondu yapmıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 6 Kasım 2011; 0:18:56 >

• Evet bu tarla kasabada olduğu için 2 kattan fazla yapamayacağımı söylediler ne derece doğru bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucnrddas

Evet bu tarla kasabada olduğu için 2 kattan fazla yapamayacağımı söylediler ne derece doğru bilmiyorum

Hocam deprem yönetmeliği kurallarına göre azami kat limiti var.Kaldı ki normal imarı olan bir yerde yapmıyorsunuz yani tarlada bina yapacağınızı soylüyorsunuz.

Sizden ricam emin olabilmek için ilgili belediyeye gidip teknik personel ile görüşmeniz ve doyurucu bilgi almanız.Size orda daha iyi yardımcı olacaklarına inanıyorum.Kaba bir maliyet çıkartırlar en azından belediye giderlerini bilmiş olursunuz.

Arkasından bir mühendis ile görüşmeniz ve maliyetini çıkarttırmanız(maliyet hesabı içinde ücret ödemeyiniz,zaten proje aşamasında bayılacaksınız yeterince).Eğer fiyat tatmin ederse belediyeye dönüp izinlerinizi alın ve projesini çıkartıp binaya başlayın.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 6 Kasım 2011; 0:24:53 >

• kardeşim biz 3 ay önce 4. katı attık..o katın sırf beton,usta parası 20.000-22.000tl arası birşey tuttu..bu arada 176m2 idi..
  • evet haklısınız mühendis 6.000 liraya proje çizimi yapacağını söyledi belediye personeli 10.000 lira karşılığında ruhsat çıkarılabileceğini söyledi 2 kattan fazla yapamazsın dedi bende inşaat gideri hakkında bilgi alabileceğim yolları arıyorum ilginiz için teşekkür ederim saygılar benden
  • Eger elinizde hazi kalip plani varsa sta4cad ile metraj yaptirabilirsin. Maliyet, yapacagin binanda kullanacagin yontemlere gore degisir. Plak doseme mi yapacaksin, asmolen mi? Temelini radye mi yapacaksin? Beton ve demir metrajini ilgilendiren seyler bunlar, dogal olarak kaba insaat fiyatinda etkilidir.
  • hiç bir fikrim yok sağlam dayanıklı bir bina olmasını istiyorum yani masraftan kaçmicam
  • quote:

Orijinalden alıntı: @WP VOLK@N

quote:

dostum bi dairenin maliyeti 45 bin tl den fazla tutmuyor bunu bana bizim evi yapan mütahit söyledi. 4 katlı 8 daire 200 m2 alana yapıldı.

İstanbulda 40bin liraya 200m2 bina yaparsan kesin malzemeden çaldığını düşünürüm açıkçası.

Ayrıca tarlaya yapacağım diyor yani arazinin imara açma ve birçok prosedürü var daha.Yönetmeliğine ve belediye+kurum izinlerine göre hareket edersen 70-90 bin tl arası tutar.Kırpılabilir veya isteğe uygun olarak 200 bin tl'ye saray yavrusu inşa edilebilir.

Not:Projeyi çizen tekniker ve imzalayan müh.'e 10 bin tl bayılıyorsun sadece.Bunun yanında işçi çalıştıracaksın kendin yapmayacaksan ve belediye giderlerin olacak.Hayal görüyorsun derim 40bin tl'ye yapılan 200m2 binaya kimse imza atmaz,eğer salak değilse.Gecekondu yapmıyorsun.

tek dairenin fiyatından bahsetmiş komple binayı 40 milyara yaptık dememiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: yucnrddas

hiç bir fikrim yok sağlam dayanıklı bir bina olmasını istiyorum yani masraftan kaçmicam

Valla muhendis 6000 liraya ciziyorsa yasadim ben :)
    Ne var ki proje cizmede? Sta4cad ve sap2000 bilip sablonu yerlestiriyorlar, minimum gerekliliklere gore proje cikarip veriyorlar. Eminim, o program arada ne islemler yapti, farkinda bile degiller.

Sen tarlaya ev yaptiracagini soyluyorsun, deprem bolgesindeyse orasi, sivilasma analizi en fazla gerekli olur, surekli kirisleri olan, malzemeden calinmamis, saplama kirisi olmayan 2 katli evin hicbir zaman yikilmayacagini soyleyebilirim.

Temel zemininin bilgisi lazimdir, tarlada zemin pek saglam olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: @WP VOLK@N

quote:

Hocam bence hayali sen göreceksin şimdi, aşağıdaki resim binanın proje resminden bir tanesi. Şuan binanın bitmiş halinin fotoğraflarını bulamadım yarın senin için atabilirim.
    Şimdilik bu resimle gecekondu lafını tekrar düşün derim. Şu an binanın içinde oturuluyor 1 tane daire kaldı satılmadık.

Bina inşaat maliyeti

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Ortalama 300bin tl tutar heralde, bende tam bilmiyorum ama yakin cevremde yapilan insaatlarda biri isi yalitimi vs her seyi ile dort dortluk ev 600bin tl tuttu, tatil yaptimiz yerdeki tanidigim evi orta kalite isi yalitimi vs yok, garaji buyuk oda 350bin tl tuttu dedi. Iscilik vs ilden ile degisir.

Yuhh! Ne 300.000 TL'si? Amma abarttın.En fazla 120.000 TL'ye patlar.
  • Tarlaya ev yapmak kolay olmasa gerek. Bunun birsürü düzenlemesi var kanalizasyon çekecen felan kabasını yaparsında ince işi çok olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaLhipSo

quote:

Ortalama 300bin tl tutar heralde, bende tam bilmiyorum ama yakin cevremde yapilan insaatlarda biri isi yalitimi vs her seyi ile dort dortluk ev 600bin tl tuttu, tatil yaptimiz yerdeki tanidigim evi orta kalite isi yalitimi vs yok, garaji buyuk oda 350bin tl tuttu dedi. Iscilik vs ilden ile degisir.

350bin tl lik evin sadece garaji 50 bin tl tuttu, siz 120 bine normal klasik garajli, eski 2katli ev anca yaparsaniz, 600 bin tl lik ev abarti ona bisi demiyorum, gizli kolonlu extra guvenlikli vs bi ton seyi vardi ama benim hayalimdeki evin maliyetide sordugumda 200 bin tl- 500 bin tl arasi degisir denmisti. Kullanilan mazeme, kolonlar, deprem dayanikliligi, ses isi yalitimi, guvenlik sistemi, garajin ozellikleri filan her sey fiyati degistiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bayındırlık birim fiyatlarına göre yapı maliyetiniz (3-A grubu,asansörsüz-kalorifersiz konut) 450m²x482TL/m²=216.900TL+KDV...ancak piyasa şartlarında tahmini yapı maliyeti -alt kat garaj ise- 150-175bin TL aralığında olur(üst kat dairelerin ince yapı kalitesine-malzeme seçimine göre rakam değişir)...ruhsat durumuna da açıklık getireyim;eğer parsel köy yerleşik alanı içindeyse, ikametgahınızı köye alarak muhtarın izniyle binayı yasal olarak yapabilirsiniz...ancak parsel köy yerleşik alanı dışında kalırsa il özel idaresinden ruhsat almanız gerekir...

size tavsiyem muhtar izniyle binayı yapabilseniz dahi çevrenizdeki düzgün mimarlık bürolarını araştırın ve mimari+statik+mekanik+elektrik projeleri hazırlatın...düzgün bir büro aldığı paradan fazlasını size kazandıracaktır...hem istediğiniz gibi bir tasarım elde edersiniz;hem de deprem yönetmeliklerine uygun bir betonarme projeyi ustanın eline verebilirsiniz...

bu arada serbest mimarlık bürom var,bu yazdıklarıma güvenebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 6 Kasım 2011; 22:31:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaLhipSo

quote:

350bin tl lik evin sadece garaji 50 bin tl tuttu, siz 120 bine normal klasik garajli, eski 2katli ev anca yaparsaniz, 600 bin tl lik ev abarti ona bisi demiyorum, gizli kolonlu extra guvenlikli vs bi ton seyi vardi ama benim hayalimdeki evin maliyetide sordugumda 200 bin tl- 500 bin tl arasi degisir denmisti. Kullanilan mazeme, kolonlar, deprem dayanikliligi, ses isi yalitimi, guvenlik sistemi, garajin ozellikleri filan her sey fiyati degistiriyor

Garaj 50.000 TL den sonrasını okumadım... Garaj nasıl 50.000 TL tutuyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.