Şimdi Ara

Bindiğiniz arabanın fiyatı kaç aylık geliriniz olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Toxicated

Yıllık gelirinin %10 una araç almak en uygun ve sizi hiç yormayacak türden araç almaktır ve en mantıklısıdır

Ülkede kaç kişinin gelirinin %10una araba alınabilir ?
  • 12 maaşıma aldım ben arabayı ama borcum harcım yoktu bakardım sorumluluk varsa bu rakam daha da düşmeli bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki corsa aylık gelirin 4 katı, hayalini kurduğum İnsignia ise 14 katı

Gercekler 4
    Hayaller 10 fazlası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    Alabilir alamaz demiyorum isterse tüm maaşını bağlar ben ne demişim rahat bir şekilde hiç kendini kasmadan alabileceği rakamdan bahsediyorum

• Böyle hesap olmaz. Birinin evi vardır gideri azdır, diğeri 1500tl kira veriyordur gideri çoktur. Durum her zaman değişkendir.

• Aylık geliriniz kaç para olursa olsun en fazla 12 aylık maaşa denk olması ekonomik olarak zorlanmadan otomobil almanızı sağlar. Aylık 5 bin tl geliriniz mi var? O zaman maksimum 60 bin tl'lik bir araba ekonominizi sarsmaz. Ama giderde 90-100 bin tl lik bir araba alayım derseniz o zaman işte ekonominin canına okursunuz,arabanın kredisini ödemek için yemenizden içmenizden kesersiniz.
  • Alabileceğiniz aracı alın. Hayalinizi yaşamaya çalışın. 3 günlük dünya. Baktınız ödeyemiyorsunuz satın 3-5 düşüğe borçları kapatın. En azından keşke demez içinizde bırakmazsınız.
  • Soruyu şöyle düzeltsek;

Millet vekillerinin aldığı Maaş kaç milyon vatandaşın aylık gelirinin üzerinde?

Vatandaşın aldığı asgari Ücret vekillere Gittiği için normaldir 20 ayda orta halli araba almak.. Ayrıca 20 ayda orta halli bir araba almak asgari ücretli için mümkün değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

araç ihtiyaca göre alınmalı diye düşünüyorum. gelirim nekadar olursa olsun aracımı değiştirmem şahsen çünkü bana yetiyor.

İhtiyaca göre olmalıya katılıyorum, özellikle Avrupa'da bekar ya da çocuksuz çiftler iki kapılı arabaya binerken çocuktan sonra station ya da MPV tarzı arabaları tercih ediyorlar. O sebeple de sedan çok satılmıyor.
    Öte yandan aylık 15-20 bin lira geliri olan bir ailenin 30 bin liralık arabaya binmesi mantıklı gelmiyor bana. Sonuçta fiyatın artması sadece lüks değil aynı zamanda güvenlik, sağlamlık gibi getirileri oluyor.
    Tam tersi olarak 5 bin lira geliri olan bir ailenin de 100 binlik arabaya binmesi kendini gereksiz zorlamaktan başka bir şey değil bence. Tabi bunlar kişiden kişiye değişir, herkesin tercihine saygı duymak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Toxicated

Yıllık gelirinin %10 una araç almak en uygun ve sizi hiç yormayacak türden araç almaktır ve en mantıklısıdır

O paraya bisiklet satıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

Mantıklı görünen o ki, orta halli bir arabayı 1 yıl "birikim yaparak" alabilmeliyiz. Ama gerçekler var ki asgari ücretin 5 katı geliriniz de olsa 1 yılda o para birikmiyor :)

Hocam, asgari ücreti artık 1300₺ şeklinde düşünürsek 5 katı 6500₺ oluyor. Yılda da 78.000₺ oluyor ki artık bir zahmet bu parayı orta halli sıfır bir araba alınabilsin

• quote:

Orijinalden alıntı: vodaveacell

quote:

Mantıklı görünen o ki, orta halli bir arabayı 1 yıl "birikim yaparak" alabilmeliyiz. Ama gerçekler var ki asgari ücretin 5 katı geliriniz de olsa 1 yılda o para birikmiyor :)

Hocam, asgari ücreti artık 1300₺ şeklinde düşünürsek 5 katı 6500₺ oluyor. Yılda da 78.000₺ oluyor ki artık bir zahmet bu parayı orta halli sıfır bir araba alınabilsin

Yiyip icip sı.mayacan herhalde komple biriktirecen maaşı :D

• fasakasa kullanıcısına yanıt
    Orta halli, memurlar için geçerli değil söylediklerim eğer öyle olsaydı memurların max doğana binmesi gerekirdi ben daha yüksek gelirli kişilerden bahsediyorum. Mesela yıllık geliri 600 bin olan adamın 60 binlik araca binmesi mesleğinde her ne kadar onu küçük gösterecekte olsa kredi işine bulaştırmadan onun rahatça araba almasına yarar

• quote:

quote:

yıllık 15.600 oolmasın o

• quote:

quote:

Asgari üctetle yıllık 78bin iyiymiş. Hangi ülke ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

araç ihtiyaca göre alınmalı diye düşünüyorum. gelirim nekadar olursa olsun aracımı değiştirmem şahsen çünkü bana yetiyor.

İhtiyaca göre olmalıya katılıyorum, özellikle Avrupa'da bekar ya da çocuksuz çiftler iki kapılı arabaya binerken çocuktan sonra station ya da MPV tarzı arabaları tercih ediyorlar. O sebeple de sedan çok satılmıyor.
    Öte yandan aylık 15-20 bin lira geliri olan bir ailenin 30 bin liralık arabaya binmesi mantıklı gelmiyor bana. Sonuçta fiyatın artması sadece lüks değil aynı zamanda güvenlik, sağlamlık gibi getirileri oluyor.
    Tam tersi olarak 5 bin lira geliri olan bir ailenin de 100 binlik arabaya binmesi kendini gereksiz zorlamaktan başka bir şey değil bence. Tabi bunlar kişiden kişiye değişir, herkesin tercihine saygı duymak lazım.

güvenlik konusunda haklısınız birden fazla aracım var. en çok kullandığım araçta hava yastığını geçtim emniyet kemeri bile yok ama sağlamlığına laf söyletmem.

• fasakasa kullanıcısına yanıt
    Arkadaş asgari ücretin 5 katı maaşınız olsa diye yazmıştı, kaçırdınız sanırım. Yoksa 78.000 lira yıllık asgari ücret ancak İskandinav ülkelerinde olur herhalde :D

• 14 katı. Türkiye şartlarında gayet normal. Bizi bu durumlara düşürenler utansın.

• Bu biraz da hayat felsefeniz ile ilgili bir şey. Kimisi önceliğini eve verir parasını ona harcar, taksitle de olsa ev almaya odaklanır. Kimisi de kira için parayı bastırdığın zaman tüm evler senin der ve arabanın iyisine biner, bundan zevk alır. Kimisinin de ne ev ne de araba alacak geliri yoktur ama borç ile, birinin külahını diğerine geçirerek arabanın da en iyisini alır, evin de en iyisinde oturur ancak aslında giderini karşılayacak geliri yoktur, bir yerde patlar gider, hem kendisine hem de etrafındakilere zarar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

4 ve 10 ay arasi gelismis ulkelerde oluyor malesef. Bizde genel anlamda iyi bir arabaya biniyorum demek icin (memur ve orta halli esnaftan bahsediyorum) 18 20 ayi gozden cikarmak gerek.

Memur maaşını 2.5 dan hesaplarsak 20x2.5=50 . 50 milyarlık araba lukse girer hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.