Şimdi Ara

Bindiğiniz arabanın fiyatı kaç aylık geliriniz olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün arkadaşla muhabbetini ettik, siz ne dersiniz?
    Bekarlar için sadece kendi gelirleri, evliler içinse ailenin toplam geliri olarak düşünün.
    Benim fikrim 5 ila 10 aylık gelir arasında olmalı. 4 aylık gelirinin altında arabaya binen bence cimrilik ya da varyemezlik yapıyordur. 12 aylık ya da üstünde ise abartıp görgüsüzlük yapıyordur diye düşünüyorum.

Buyrun...

• Züğürt - zengin - çene üçlüsünü hatırlattı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 16 Ocak 2016; 22:53:39 >
  • Şimdi hesapladımda 11 ay çıktı :)
  • 24 aylık tasarrufunu gecmemeli, Bencileyin. Su zamanda hiç. Satilsa daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: needacar

24 aylık tasarrufunu gecmemeli, Bencileyin. Su zamanda hiç. Satilsa daha iyi.
    araç ihtiyaca göre alınmalı diye düşünüyorum. gelirim nekadar olursa olsun aracımı değiştirmem şahsen çünkü bana yetiyor.
  • 4 ve 10 ay arasi gelismis ulkelerde oluyor malesef. Bizde genel anlamda iyi bir arabaya biniyorum demek icin (memur ve orta halli esnaftan bahsediyorum) 18 20 ayi gozden cikarmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

4 ve 10 ay arasi gelismis ulkelerde oluyor malesef. Bizde genel anlamda iyi bir arabaya biniyorum demek icin (memur ve orta halli esnaftan bahsediyorum) 18 20 ayi gozden cikarmak gerek.
    bizim ülkemizin koşullarını düşünürsek 24 aya kadar yolu var
  • Hesapladım, 6 aylık maaşıma denk geliyor. Gönül isterdi daha iyilerine binmek istiyorum ama gelir- gider dengesi bozulmasın.
  • eve giren aylık toplam 6500 civarı. Aracımız 17.500 lira. Şartlar bunu gerektirdi. Arabamdan memnunum. Arabayı değiştirme kararı alırsam bu araco satmamak koşuluyla d segmenti 2000 motor civarı bi araç almayı planlıyorum. ( mondeo ya da c-max, 5008 vs)
  • Bizim 8 maaşmış ama 2 yıldır bitmedi gitti kredisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

eve giren aylık toplam 6500 civarı. Aracımız 17.500 lira. Şartlar bunu gerektirdi. Arabamdan memnunum. Arabayı değiştirme kararı alırsam bu araco satmamak koşuluyla d segmenti 2000 motor civarı bi araç almayı planlıyorum. ( mondeo ya da c-max, 5008 vs)
    Aylık gelirin 10 katı olmalı en fazla,daha fazlasına gerek yok.
  • Mantıklı görünen o ki, orta halli bir arabayı 1 yıl "birikim yaparak" alabilmeliyiz. Ama gerçekler var ki asgari ücretin 5 katı geliriniz de olsa 1 yılda o para birikmiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

Mantıklı görünen o ki, orta halli bir arabayı 1 yıl "birikim yaparak" alabilmeliyiz. Ama gerçekler var ki asgari ücretin 5 katı geliriniz de olsa 1 yılda o para birikmiyor :)
    turkiyede o maas sayilarini 5 le carpmak gerek. memur bile 10 aylik maasiyla sifir araba alamiyor.
  • 2 Aylık maaşım,ama giderim fazla napıcaz?
  • 3 veya 4 kati sanirim bizimki
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunluuu55

3 veya 4 kati sanirim bizimki
    TELEFONUN 1 AYLIK GELİRİNİ GEÇMEYECEK
    ARABA 1 SENELİK GELİRİNİ GEÇMEYECEK
    EV 5 SENELİK GELİRİNİ GEÇMEYECEK
  • Bu baslikta ne kadar zengin oldugumuzu belirtiyoruz
  • Bence gelirden çok elde kalanin katlari seklinde yapilmali bu hesap.Adam aylik 5bin aliyordur ama gideride 5bin tldir.Bu adam kredi ile 50 bin tllik araba alsa odeyemeyecek eldekindende olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Bence gelirden çok elde kalanin katlari seklinde yapilmali bu hesap.Adam aylik 5bin aliyordur ama gideride 5bin tldir.Bu adam kredi ile 50 bin tllik araba alsa odeyemeyecek eldekindende olacak.
    4-5 Katı Daha fazlasına şimdi luzum yok olursa alırım.
  • Yıllık gelirinin %10 una araç almak en uygun ve sizi hiç yormayacak türden araç almaktır ve en mantıklısıdır
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.