Şimdi Ara

Bindiğiniz arabanın fiyatı kaç aylık geliriniz olmalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değer şu an tahminen 60 bin olsa, 5 buçuk katına falan denk geliyor aylık eve giren paranın.Ancak İstanbul'dayız, ev yok.Dolayısıyla 60 bin bandını çok geçemiyorum.
  • imzadaki araclarin fiyati 50 ve 35 binlira degeri var tahminen. Aylık eve giren net 5-6 bin civari bazende fazla. 50 bin liralik olani baz alirsam 10 aylik gelir. Zamanında şartları çok zorlayarak almıştım.

Bence tr de 6 aylik maaşı gecmemeli. Eger geciyorsa aracınızı minumum 3-4 yill kullanma aamacınız olmalı.

Ornek

Maas 6 binlira

Alinabilecek aracin max degeri 36 bin lira

Kimse kusura bakmasin aylik 2500 lira kazanan birisi baska geliri yoksa araç alması mantıklı değil. Asgari geçim sartlari düşünüldüğünde maalesef böyle. Hele bide evi kira ve kredili olan varsa ayrıca baktığı nüfus kalabalık ise bayinin onunden gecmemeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toxicated

Yıllık gelirinin %10 una araç almak en uygun ve sizi hiç yormayacak türden araç almaktır ve en mantıklısıdır

Gelirim 3.500 olsun 12x3500= 42000
    4200 liraya araba bul bana hb olsun dizel olsun manuel olsun 100 kyı geçmesin km hasar olmasın boya olabilir abs vs. Güvenliği olsun klimada olsun 2 sana 1 kendime alıcam modeli 1960 a falan düşmedn tabi o zaman bunlar yok zatende

• 20 aylık iyidir hayattan zevk almak lazım biraz. sonra heves alındıktan sonra satılıp ev alınır.
  • İplenmemekten Bıkan Adam kullanıcısına yanıt
    En son attığım mesajı okusana

• quote:

Orta halli, memurlar için geçerli değil söylediklerim eğer öyle olsaydı memurların max doğana binmesi gerekirdi ben daha yüksek gelirli kişilerden bahsediyorum. Mesela yıllık geliri 600 bin olan adamın 60 binlik araca binmesi mesleğinde her ne kadar onu küçük gösterecekte olsa kredi işine bulaştırmadan onun rahatça araba almasına yarar

Yıllık 600.000 geliri olanadam 60.000tl lik araca binmez.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Ticaret işi ile uğraşan adamlar emin olun öyle araçlara biniyor tek tük öyle lüks araçlara binen zenginler

• Genelleme yapılamaz. Herkes kendi hesabını kendi yapmalı.

Benim aracım maaşın 4 katı bile olmuyor ama ev kredisi falan derken ödemelerimiz de fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

20 aylık iyidir hayattan zevk almak lazım biraz. sonra heves alındıktan sonra satılıp ev alınır.

Bir arkadaşımın " 60 yaşından sonra Ferrari'ye binip ne yapacağım 30'unda binemedikten sonra" lafını hatırlattınız. Katılıyorum, özellikle gençlikte biraz daha keyfine göre hareket edilebilir ama o Zaman da başka şeyleri erteliyorsunuz. Benim tercihim fazla abartmadan keyfinize göre almaktır. O yüzde 10 hatta 12 kata kadar makul bulurum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaşa göre hesaplamaya gerek yok bence, kişisel tercihler, benim yıllık 90 bin gelirim de olsa 35 bin liralık gelirim de olsa 70 bin liralık araca binmek isterim ama aracı alacağım nakit para varsa, gidip krediyle araç maraç almam, ve bu değer dönem dönem değişir, Çünkü bu ülkede lüks anlayışları farklı, C sınıfı sıfır araba lüks değil, ihtiyaçtır, ama para yoktur sabredilir orası ayrı.
  • aracıma 6 yıldır biniyorum gelirimle kıyaslarsam 4aylık gelirime eşit bi 6yıl daha binmeye niyetim var taki bu araba artık yolda yürümüyor diyene kadar.Paramı eve yatırmaya niyetim var şuanda 2 evim var yakında 3. evi almaya niyetim var.
  • Aylık gelirden ziyade bence köşede ki parası, hane geliri ve üzerine olan menkuller önemlidir. Birde hiçbir şekilde görgüsüzlük olmaz, heves etmiş ve borca girip almış olabilir, ödeyebiliyorsa kendi tercihidir.

• Araba için sıkıntıya girmek saçmalık. 2 senelik geliri aşmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: vodaveacell

quote:

Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

Mantıklı görünen o ki, orta halli bir arabayı 1 yıl "birikim yaparak" alabilmeliyiz. Ama gerçekler var ki asgari ücretin 5 katı geliriniz de olsa 1 yılda o para birikmiyor :)

Hocam, asgari ücreti artık 1300₺ şeklinde düşünürsek 5 katı 6500₺ oluyor. Yılda da 78.000₺ oluyor ki artık bir zahmet bu parayı orta halli sıfır bir araba alınabilsin

Hocam siz tırnak içindeki kelimeye dikkat etmemişsiniz. Herkes aldığı paranın tamamını kenara atamaz.

• Aylik gelirin 10 katini asmamali, hadi bilemedin 12 ay... Simdiye kadar hic bu siniri asmadim kendim.
  • 1 yıl yani 12 katı araba için ideal bence
  • Avrupalılar aile gelirinin aylık azami % 15'i arabaya harcanmalı diyor. Kredisi, sigortası,vergisi, bakımı, benzini vs..

O hesapla 50.000 lik araba için aile gelirinin 7-8 bin olması lazım. Bizde gelir 2.000, araba 65.000. Öyle olunca çocuklara araba etrafında top oynamak yasak, gece uyanıp araba duruyor mu diye bakmak alışkanlık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 17 Ocak 2016; 23:46:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

quote:

Yıllık gelirinin %10 una araç almak en uygun ve sizi hiç yormayacak türden araç almaktır ve en mantıklısıdır

O paraya bisiklet satıyorlar

Katılıyorum, bu durumda memlekette trafik problemi de kalmaz kimse araba almazsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizde araçlar pahalı, maaşlar düşük olduğundan sizin hesabı 1,5-2 arasında bir katsayı ile çarpın, ancak mantıklı olur.
  • 6 aylık gelir, 1 yıllık birikim. Bence maksimumu bu olmalı.

Neden kendi paramla araba almadım sanıyorsunuz? Kazandığımdan birikim yapabilmiş değilim henüz. Geldi mi yiyoruz. 6 aylık ev geliri ile araba alacak olsak, 35 kağıt yapıyor. Zaten hatuna baktığım arabalar bu ayar arabalar. Ancak ortada birikim yok. Hatunun araba 20 kağıt eder. 15.000TL'yi bir yılda biriktirebiliyor olsam gideceğim hatun arabayı satıp, 35'e araba alacağım; ama öyle bir birikim yapamıyorum. Kredi çeksem, bir yılda 15.000TL ödemek için sosyal hayatı sıfırlamam lazım. Dandik bir arabaya değmez. 35.000'e düzgün bir araba, ne bileyim, 2008-2010 Legacy GT falan alabiliyor olsam, sosyal hayatı sıfırlamama değebilirdi. Ancak Kalos'u satacağım, Impreza veya Mazda 3 alacağım. O farka hayatımdan kıstığıma değmez.

Maaş geliyor, gidiyor. Çok güzel çatır çatır yiyoruz şükür.

Evlendiğimizde gelen altın paraları ile bir girişimler yapıyorum bakalım. Oradan para kazanabilirsem, o zaman bu araba işini düşüneceğim. Müteşebbislik genetik olunca, kenarda köşede duran para adama batıyor. İllaha bir iş yatırımı yapacak, illaha burnunu boka sokacaksın şöyle temizinden. Bizim gibilere rahat yok yemin ederim. Rahata erdiğin an o boşluktan aklına yeni bir fikir geliyor. Haydi baştan, tekrar burnunu boka sok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.