Şimdi Ara

bio dizel zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 75 ps connect aracım var 2005 model 6 ay öncesine kadara euro dizel alıyordum evimin yakınlarında bio dizelci açılınca arasıra bio dizel almaya başladım son bir ay önce devamlı hale getirdim tam içimdeki pompayı arızalandırma tedirginliği içimden gitmiştiki aracım yolda 3000 devirde sonra bayılıp göğüslemeye başladı bunu bir kaç defa yaptı daha sonra enjektörleri temizlettim euro dizele döndüm arabam 200 km yol yaptıktan sonra kendini anca toparladı aman ha sakın bulaşmayın bu illete

• ucuz etin yahnisi durumu olmuş ya. geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın..
  • yaw peki bu bio dizel için özel araçlarmı var.kimler yada hangi araçlar kullanıyo bu dizeli?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rikimaru

yaw peki bu bio dizel için özel araçlarmı var.kimler yada hangi araçlar kullanıyo bu dizeli?

eski nesil dizeller kullanabiliyor.
  • kamyonlar için ideal ama yeni nesil yüksek basınçlı dizeller için kabus olmalı.Belki common rail teknolojisi çıkmadan önceki dizel araçlar için kullanılabilir ancak daha çok elden geçmesi lazım.Bir sürü parikül zararlı bileşenler motoru ve kompresörleri öldürüyor. Eğer ciddi firmalar BP , Shell , Opet yaparsa alınabilinir ama yine de garantili olmadan asla .ha kaçak benzin mazot ha biodizel aynı şey şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 16 Şubat 2007; 15:39:23 >
  • Bio dizel var bio dizel var. Avrupada pek çok ülkede satılan tüm dizeller bio içerikli, ama %5-%20 arası değişen oranlarda. Sanırsam ülkemizde satılan bio dizeller ise %100 bio dizel felan. Bu yakıtın ise ancak eski nesil dizellerde kullanılması önerilmekte, hatta eski nesil dizellerde bio dizele bile gerek yok, doğrudan bitkisel yağ kullanılabiliyor (yakıt hortumları metal olmak kaydıyla).
  • Dizel motor biyodizelle çalışabilir, çünkü havanın önce sıkıştırıldığı, sonra da yakıtın ultra-sıcak, ultra-basınçlı yanma bölümüne püskürtüldüğü sıkıştırma ile başlatma ilkelerine göre çalışır. Yakıt/hava karışımını ateşlemek için bir kıvılcım kullanan benzinli motorların tersine dizel motorlarda sıcak havayı ateşlemek için yakıt kullanılır. Bu basit işlem sayesinde de dizel motorlar kalın yakıtlarda çalışabilir.

Biyodizel kimyasal olarak dizel yakıtlara benzediği için herhangi bir dizel aracın yakıt deposuna doğrudan biyodizel katılabilir. Bir taşıt yakıtı olarak biyodizel kullanmanın birçok avantajları vardır. Biyodizelde daha az emisyon bulunur, dışa bağımlı olmadan kendi ülke kaynakları ile üretilebilir, motorun performansını etkilemez ve bitkilerden elde edilir. Bitkiler güneş enerjisi ile büyüdüğü için biyodizel güneş enerjili sıvı yakıtlar olarak tanımlanabilir.

Saf biyodizel ve dizel-biyodizel karışımları herhangi bir dizel motoruna, motor üzerinde herhangi bir modifikasyona gerek kalmadan veya küçük değişiklikler yapılarak kullanılabilir.

kaynak: wikipedia

mesleki ingilizce ödevim biodizel ve kullanımlarıydı.. ulkemizde henuz cok zayıf biodizel.. yabancı ulkeler cok onem veriyolar bu biodizel olayına.. evde kendiniz bile biodizel yapabilirsinizancak bi kere kokladıktan sonra naparsınız iblmiyorm.. meraklılar icin linkte veriyim(ingilizce)http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler. Sallamadan bilgi vermişşiniz. sallayanlara duyrulur.
    quote:

Orjinalden alıntı: aDoLF®

Dizel motor biyodizelle çalışabilir, çünkü havanın önce sıkıştırıldığı, sonra da yakıtın ultra-sıcak, ultra-basınçlı yanma bölümüne püskürtüldüğü sıkıştırma ile başlatma ilkelerine göre çalışır. Yakıt/hava karışımını ateşlemek için bir kıvılcım kullanan benzinli motorların tersine dizel motorlarda sıcak havayı ateşlemek için yakıt kullanılır. Bu basit işlem sayesinde de dizel motorlar kalın yakıtlarda çalışabilir.

Biyodizel kimyasal olarak dizel yakıtlara benzediği için herhangi bir dizel aracın yakıt deposuna doğrudan biyodizel katılabilir. Bir taşıt yakıtı olarak biyodizel kullanmanın birçok avantajları vardır. Biyodizelde daha az emisyon bulunur, dışa bağımlı olmadan kendi ülke kaynakları ile üretilebilir, motorun performansını etkilemez ve bitkilerden elde edilir. Bitkiler güneş enerjisi ile büyüdüğü için biyodizel güneş enerjili sıvı yakıtlar olarak tanımlanabilir.

Saf biyodizel ve dizel-biyodizel karışımları herhangi bir dizel motoruna, motor üzerinde herhangi bir modifikasyona gerek kalmadan veya küçük değişiklikler yapılarak kullanılabilir.

kaynak: wikipedia

mesleki ingilizce ödevim biodizel ve kullanımlarıydı.. ulkemizde henuz cok zayıf biodizel.. yabancı ulkeler cok onem veriyolar bu biodizel olayına.. evde kendiniz bile biodizel yapabilirsinizancak bi kere kokladıktan sonra naparsınız iblmiyorm.. meraklılar icin linkte veriyim(ingilizce)http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html

• biyodizel kimyasal olarak dizel yakıta o kadarda çok benzemez. öncelikle normal dizelden daha yoğundur ve akıcılığı daha düşüktür buda günümüz hassas common-rail sistemlerinde sorun yaratmaktadır. ayrıca bazı eski model araçlarda yakıt sistemindeki bazı parçaların aşınmasınada sebep oluyor ancak bu sorun bir kaç küçük değişiklikle halledilebiliyor. ayrıca biyodizel normal dizelden daha az enerji içerir normal dizele en yakın özelliklere sahip biyodizel yanlış hatırlamıyorsam kanola diye bir bitkinin yağından elde edilir, yani zeytinyağı ayçiçek yağı gibi yağlardan elde edilen biyodizel normal dizelden daha az enerji içerir ve azda olsa eprformans kaybına sebep olur.
  • tarımla ilgili bir sektörde çalıştığım için bilgimi paylaşmak istedim...

biodizel vasago arkadaşın da dediği gibi kanola bitkisinden üretilirse gayet verimli bir bitkisel yakıt haline geliyor. avrupa'da da sadece kanolanın biodizel yapımında kullanılmasına izin veriliyor zaten. türkiye'de ise hala yasal düzenleme hazırlanma aşamasında.

biodizel yerine bitkisel yağ da olur diyen arkadaş da haklı. ankara'da birçok özel halk otobüsü kullanılmış bitkisel yağ kullanıyor diye duymuştum. zaten kokusundan da belli oluyor bitkisel birşeyler olduğu...

bu konunun biodizel, verim, cammon rail vs..den daha farklı açıları da var konunun. zaten azalmakta olan verimli tarım arazilerinin bu şekilde kullanılmaya başlaması vs... neyse fazla uzatmayayım...
  • bir çok belediye otobüsünde biodizel kullanılıyor hatta kokusundan yanına bile yaklaşılmıyor kamyonlarda da kullanıldığını duymuştum ama binek arabalarda hiç dumamıştım.. modern dizel motorlarda da kullanılabileceğini ilk kez bu konuda öğrendim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.