Şimdi Ara

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
13
Favori
8.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam daha önce yazmıştım, suyu basit bir tds metre ile ölçtüğünüzde 100ppm altında ise, suda aşırı bir mineralizasyon olması zaten neredeyse imkansız.

Ro çıkışı zaten hemen hemen saf su. O taşın sırrı ne o kadar yüksek polarizasyon kazandırıyor bende anlamadım. Ancak paylaşımlardan görebildiğim kadarıyla, birkaç saat bekleyip dinlendirip tekrar damla ile test yapınca su pH değeri normal olması gereken değere dönüyor.

Muhtemelen bir pazarlama taktiği kaynaklı bir etki olabilir. Olduğu yerde dinlenen suda pH bu kadar değişmez normalde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Yok hocan bizim iş yerinde kocaman ro sistemi vardı ordan biliyorum. Ro suyu ile duş alırdık hatta.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Dus alırken ayagın kaymasın dikkat et.. Mineralsiz su kaygan olur düsersin..  

İşte ondan mütevellit, mineralli su şart hocam. Yoksa şampuanda durulanmıyor zaten.

Viktor Dragoyoutube
    Shampoo Prank On Venice Beach
    https://www.youtube.com/shorts/88BVzxSZQAo?feature=shared

Sampuan yerine arab sabunu kullan o zaman hocam.. Ya da direkt BIM malı bulasık deterjanı dök mis gibi..  

Su mineralli olsunda hocam gerekirse arap sabunu da bulaşık deterjanı da kullanırız. İkisininde içeriği belli. Arap sabunu zaten potasyum sabunu. Mineralli suda ikiside gayet güzel durulanıyor. Önemli olan yıkanacak mineralli suyu bulmak. Bizde de baya ılıca/kaplıca vs var, coğrafya geniş.

Doğru söylüyorsun hacım.. Baska bir konuda da söylemistim zaten, ülke fay hatlarının direkt üzerine kurulmus, her yer deprem catlagı, her yerden belim kadar maden suyu fıskırıyor ve sisesini sadece 5 liraya veriyorlar.. Al icabında dök kafana siseden hic sorun degil.. Böyle ülkede mineral bulamiyürüz, mineralsiz kalıp vampire dönüsecegiz diyorlar..

Yani avrupa'da fay yok, mineral yok, oradakiler söyleseler anlarım, adam Türkiye'de bir kızılay erzincan alacak, ister tepeye dikecek, ister kafasına dökecek, sorun cözülecek, diyor ki, alkali filtre, biocera ziocera diyor.. Allah'ın kirecini 1000 TL'ye alıyor gel de yazma simdi..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 20:21:58 >
  • Bir de hacım ben Allah'ın kirecine 1000 Lira verecegime cihaza bir vana atarım tanka biraz da sebeke karıstırırım Allah'ın kirecini belediye bedava veriyorken neden kirece para verelim? Insanları akla mantıga izana davet ediyorum..  

Yani o filtreler hocam işte tatsız tuzsuz RO suyuna lezzet katıyor. En azından içilebilir yapıyor. Yoksa zaten tatsız tuzsuz bir su. Mineralsiz RO suyu daha önce anlattığım gibi ağzımızın tadını kaçırabiliyor.

Benim ağzımın tadını kirec yani mineral tırı vırı kacırıyor hacım.. Mis gibi arıtılmıs, berrak, 20 TDS RO suyu varken, kirecli su isteseydim, direkt sebekeden takılırdım, arıtma yapmaya gerek yok zaten o zaman cünkü sebeke zaten klorlanmıs ve sağlığa zararlı degil.. takarım bir karbon filtre kloru alırım kirecli mineralli mis gibi sebeke takılırım kirec ekleyeceksem ro gereksiz.. kirec yani mineral yükseltip ne yapacagım ellaham  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 20:37:51 >
    Yani zaten türkiyenin önemli bir kısmında RO ya gerek yok. Nerden kim sardı bu RO işini anlamak zor. Açarsın musluğu içersin suyunu. Etraf şişe şişe kaynak suyu kaynıyor. Mecburiyet yoksa RO sistemi zaten gereksiz israf.

Rahatsızlığı olan, doktor tavsiyesi düşük mineralli su içmek zorunda olanlar için belki tercih edilebilir. Onun dışında zaten membran atık suyu apayrı bir israf.

Ben olsam 400ppm altına zorunluluk harici satışına ek vergi koyarım.

20 TDS'lik saf olmasada berrak bir sey elde etmek ve bunun tadına varmak icin icat edildi tabii ki..

Mineral müneral falan tırı vırı olayı degil zaten bu sistem.. Bunun amacı saf olmasa da safa yakın düsük TDS'li bir sey elde etmek..

Endüstriyel olanları mesela icecek üretiminde falan kullanılır, evsel olanları da yine tamamen keyif ve tat mevzusudur..

Cünkü saf ve berrak yumusak suyun tadı birkac filtre satıcısının iddiasının tam aksine gayet berrak ve güzeldir..

Mineral falan diyen zaten senin de söyledigin gibi membransız karbon alsın ondan gecirsin kloru alsın direkt kullansın fakat benim ağız tadım böyle bir sistem tercih etmez.. Ben saf berrak ve tüm sacmalıklardan arındırılmıs bir su tercih ediyorum vergi koysalar da yine kullanırım damacanalarda bile bu kadar saf ve güzel bir su elde edemiyorum direkt membran suyu bile mükemmel post'a bile gerek yok ama evde post yok tadı bozuk diyenler var o yüzden kullanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 21:1:46 >

Yani o zaman bu kadar RO sevdalısıysak merkezi RO sistemleri kuralım. Dairelere ayrı plastik hat çekelim. RO membran çıkışı atık suyu bina deposuna verelim. Parsel parsel bu işlemi yaparsak en azından taşıma suya gerek kalmaz belki. Böyle dağdan taştan kamyonla su getireceğiz diye uğraşıp durmayız en azından. O zaman isteyen alır istediği minerali koyar suya.

Yani söyle de yapabiliriz senin mantıgına göre, atık atık deyip duruyorlar mesela, kursunlar dev membranlar, temiz cıkısı roculara versinler, atıgı da mineralciler kullansın..  

Zaten atık olarak mineral ve sebekede cok az miktarda bulunan kursun arsenik gibi ağır metalleri atıyor fakat bunlar zaten insan sağlıgına zarar verecek kadar yüksek miktarlarda değiller.. Böylelikle mineralciler bol mineralli atığı kullanırlar, hem de atık sorunu da ortadan kalkmıs olur.. Nasıl fikir?  

Biz temiz ve berrak ro suyumuzu alalım ama neticede.. Bir önceki mesajımda belirttigim gibi, ro arıtma kullanıp da mineral eklemenin hicbir akla mantıga uygun sebebi yoktur.. Arıtma yapıyorsun, kirecten kurtuluyorsun, sonra ek bir filtre takıp kirecleri geri ekliyorsun.. Maden kirec istiyorsun, neden ro kullanıyorsun? Tat iyilestirmesi diyorsan, o zaman sebekedeki kloru karbonla cek, hem de dandik dundik mineral filtrelerdeki kus kadar kireci degil, bol miktarda kireci dolu dolu alırsın sebekeden..

Mineral filtre gercekten tam bir israf.. Hem membrandan attıgın atık israfı, hem calıstırdıgın pompanın elektrik israfı, hem de cihaza filtrelere ödedigin paraların israfı..

Ha satıcıya sorarsan, senin ilk mesajında söyledigin gibi seyler söyleyecek, makaleler döseyecek, who mho zho diyecek, üvvvvv mineralsiz yasanmaz diyecek, mineralsiz su acı diyecek, ph süper kanseri engelliyor mideyi tamponluyor diyecek diyecek de diyecek.. eee adam ekmegine bakıyor sonucta sen filtre alacaksın ki adam para kazansın..

En güzeli alın iki karbon sebeke takılın ro mo gerekmez diyorum..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 21:27:12 >

Anlayamadığımız bir nokta var sanırım bkz.

Şöyle yazmışsınız:

Mineral filtre gercekten tam bir israf.. Hem membrandan attıgın atık israfı, hem calıstırdıgın pompanın elektrik israfı, hem de cihaza filtrelere ödedigin paraların israfı..

Benim anlatmaya çalıştığım şey:

Membran olan RO. Yani atık oluşturan, pompa çalıştıran, elektrik harcayan sistem RO.

Bunu anladığınıza dair onay veriyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ekim 2024; 21:41:21 >

Anliyorum sayin hocam ben diyorum ki, ro sistem degil mineral eklemeli ro sistem israftir cunku ro berrak, dusuk tdsli, kaliteli suya ulasma aracidir damacanalar bile kirecli ve yuksek tdsli.. icerigindeki mineral zenginligi gerekli degil allahin kirecini her sekilde vucuduma alirim zaten..

ro mukemmel aritma yapar ve mineral filtresiz haliyle esas amacina ulasir eger siz enerji harcayarak ve atik olusturarak urettiginiz bu nihai urune yeniden kirec eklemesi yaparsaniz o zaman hem enerjiyi bosa harcamis hem de dogayi atikla bosa kirletmis olursunuz.. o zaman boyle atraksiyonlara hic girmeyin alin 1 sediment 2 karbon bol kirecli bol mineralli ancak klorsuz camursuz sebeke takilin diyorum..

ro kullanim amaci disina cikarsaniz israftir diyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu son yazdıklarınız ile daha önce yazdıklarınız arasında fark var. Siz ne anlatıyorsunuz tam olarak anlayamadım.

Hicbir fark yok hocam.. Basından beri savundugum sey, RO arıtmada sonradan mineral ekleyen bir sey kullanılmasının gereksiz oldugudur.

Sizin icin kısaca özetleyeyim

Benim savıma göre

1) Mineralli suya gerek yoktur. Mineral demek kirec demektir. Ağız tadını bozar. Ro'dan gecirilmis suda bu durum istenmez. RO suyunda mineral aranması sacmalıktır. Mineral eksikligi durumu düzenli maden suyu ve mineralden zengin yiyeceklerin tüketimiyle kisilerde kolay kolay olusmaz.

2) Kulanıcı mutlaka sizin gibi mineralli su isterim diyorsa, ro arıtma kullanmamalıdır. Cünkü cihazı amac dısı kullanıyor. Amac dısı kullanarak hem doğayı gereksiz yere kirletiyor hem de filtrelere para ödüyor..

Bu cihazlar icin mineral filtrelerin piyasada olması bunların amac dısı üretilmis olmadıgı anlamına da gelmez zaten. Bu filtrelerden suya yeterli miktarda bir mineral transferi yapılması da mümkün degildir.. Sebeke değerleriyle karsılastırın yarısını bile ekleyemez.. o da ayrı bir konu zaten. Bu durumda hicbir sartta ro kullanmayacaksınız atıksız sistemlere yöneleceksiniz brita sürahi bile is görür o durumda..

Hatta bu cihazlara sonradan eklenen postlar bile eğer ki alttaki karbonlar kaliteliyse o bile gereksizdir cünkü klor ve kokuyu ilk filtrelerin alması beklenir..

Özetle sistemlere ıvır zıvır ekledikleri tüm filtreler para tuzagıdır.. Membran sonuna eklediginiz ve fazladan aldıgınız her filtre, alkali, ph, mineral, detoks, tırı vırı hepsi gereksizdir..

Hocam siz gene kendi ikileminizi çözemiyorsunuz.

Az önce yazdığınız budur bkz:

Bu kısmı açıklamanız yeterli. Ben devamını getireceğim ancak bu konuda bir yanılsama olabilir.

Hacım acıklıyorum ama sen bir türlü anlamak istemiyorsun. Sana diyorum ki, kirecten arıttıgın suya yeniden kirec eklemek GEREKSİZ diyorum.. Bunu yapacaksan komplike arıtma cözümleriyle neden ugrasıyorsun? RO cihaz sahibi olarak doğayı kirletirsin, safa yakın su istemiyorsan doğayı kirletme brita kullan diyorum anlamak neden güc?

Ha ben safa yakın bir su istiyorum o yüzden benim icin israf degildir sonucta damak tadıma hizmet ediyor hem kirec istiyorsunuz hem komplike arıtma sistemleriyle gereksiz yere enerji harcıyorsunuz dogaya atık atıyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 22:15:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.