5. aya girmek üzereyim şu sıralar 7.40 larda 6 ayı görücezmi bakalım. ama düzgün seri biocerada bu rakamım 10. ay filandı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Eylül 2024; 0:40:15 > |
Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları (11. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2 ay daha 7 leri görürsün , 6,5 pH 9 aya kadar verir . Devam 6,5 e kadar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
değiştirme limitim 6.9 zaten 7.50 nin altındaki tad pek hoşuma gitmiyor yazarım tekrar 7.60 lardaydı bu hafta 7.40 larda.
-
8 üzerine göre şu an tadı nasıl ? 8 üzeri mi daha iyi bu aralar mı daha iyi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 27 Eylül 2024; 8:42:26 >
tekrar bu ürünü almayacaksınız sanırım ne marka alkali düşünüyorsunuz
-
aldım bile farklı ürünler denemeyi seviyorum hidrotek in getirdiği ürettirdiği bioplusu deniycem bu bitince bakır çinko destekli yeni gri modeli.
izlenimlerim kötü filtre değil ama benim için değerleri ve süresi pek tatmin edici değil, aşırı hassas akımdada belki şu an basınç düşücürücü takıp, önüne karbon koymasam 7 altına inmiş olabilirdi.
-
pentek veya omnipure daha iyi değil mi
-
alkalide doğu asyayı daha başarılı buluyorum bu konuda kore hindistan filan kişisel tercih çok fda nsf takanlara tavsiye etmem tabi biraz şaibeli orası.
-
filtreyi çevirdim bir +0.20 etkisi oldu arada bir çevirmek gerekiyor herhalde 1-2 ay daha gider gibi.
-
Ne kadar oldu pH ? Dakikada filtreden geçen suyun miktarını biliyor musun ?
ekleme Kerim bu mesajımı gördün mü ? tankı kapatıp dakikada üretilen suyun miktarına bakar mısın bi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 31 Ekim 2024; 13:16:19 >
7.35 7.40 dan filan 7.60 a yavaş akımda zaten hatta daha düşsün akım diye basnç düşürücü taktım 3 barlık.
-
Tankı kapatıp , bir dakikadaki üretilen suyun miktarını söyleyebilir misin ?
Mideyi sürekli alkali tutmak özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişilerde.
Bağırsak sisteminde enfeksiyona sebep olabiliyor.
Yaşlılar özellikle bol mide koruyucu kullanımından kaynaklı bu tarz bakteri kaynaklı hastalıklar oluşabiliyor.
-
Hocam yemek yiyorsanız ve antiasit inhibitör vs kullanmıyorsanız zaten mideyi nasıl alkali tutacaksınız ki?
Alkali su denilen suyu içmeyle mide alkali olmaz herhalde? Yani sürekli karbonat yeseniz gene yetmeyebilir. Olsa zaten bu proton pompası inhibitörlerine gerek kalmazdı diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Baz asit nötralize eder mide sürekli aynı PH dengesinde kalamaz sürekli bazik dış faktörlerle beslerseniz.
Yakın tarihte arkadaşımın annesinin başına geldi.
Doktorunun beyanı buydu.
-
Çok acayipmiş, geçmiş olsun. Ayıptır sorması sürekli nasıl bazik besleniyormuş hocam bilginiz var mı?
Bana daha çok yoğun mide ilacı kullanımı ile alakalı olabilir gibi geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Ekim 2024; 19:9:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sürekli ilaç içiyo hastalıkları nedeniyle.
Ve mide koruyucu kullanıyor sürekli.
Vücut kanı belli seviyede korumaya çalıyorsa yüksek PH benim kafam hiç yatmadı bu alkali filtreler.
Dozajlama yapamıyor filitre.
8 gibi bir değer verse düzenli alacam ama 9 10 lar havada uçuşuyor.
-
Hocam antiasit ilaçlarındaki etkisini bunlarla yapamazsınız. Bunlar maden suyu kadar bile etki göstermez.
Mineralsiz RO suyu acayip tatsız tuzsuz gereksiz bir sudur. Bu tip sözümona alkali filtreler, RO suyuna mineral ekleyerek lezzet kazandırır. Profesyonel kullanımda bu etkiyi filtre yerine mineral tabletleriyle yaparız. Mineral tabletleri ekstra masraf maliyet külfiyet ve tesisata zarar olarak görülür genelde. Bitince mineralsiz RO suyu içmek zorunda kalırsınız. Zorunda kalırsınız diyorum çünkü mineralsiz olması sebebiyle ne su içtiğinizi anlarsınız, ne de susuzluğunuzu giderir. Hele birde sıcakta sıcak sıcak içmek zorunda kalıyorsanız vay halinize, oy memleketim dağı suyu diye ağlatır adamı.
Bu alkali filtreler, doğada bulunan lezzetli dediğimiz sulardaki mineralleri taklit edecek şekilde suya mineral eklemeye çalışır. Bunların yaptığı işi profesyonel sistemlerde mineral tabletleri yapar. Hatta zamanında büyük bir içecek firması arıtma yapma su satıyor diye büyük olay olmuştu hatırlarsanız. Sonra gidip birkaç kaynak aldılar.
Sizin bahsettiğiniz olay yani bir nevi bazidoz mu desek ne desek bilemedim, kullandığı ilaçların yan etki mekanizması kaynaklı olduğunu doktor söylemiş zaten. O etkiyi zaten 100ppm suyla yapamazsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Anlattıklarınızı biliyorum zaten.
Hangi amaçla kullanılıyor o filitrler.
Ama dozaj düzenli olmuyor.
Taşlar istediği kadar sertifikalı olsun ama geçen suyu düzenli şekilde dozajlama yapılması imkansız bir şey.
Profesyonel sistemler değil basit bir tüp ve dengesiz bir su geçiyor içinden bazen 8 bazen 10 ph bu pek sağlıklı bir sistem gelmiyor bana.
Benim fikrim bu kullananlara saygılar.
Ve forumda konuların yarısı bu konuyla ilgili az geliyor çok geliyor dertleri hep.
-
Hocam bunları nereden okuyup öğrendin? Internette mi yazıyor? Tatsız tuzsuz falansız filansız.. Böyle bir sey yok.. Bunlar arıtma satıcılarının pazarlama laflarıdır.. Böyle seylere denk gelince okumadan gececeksin..
Kaldı ki, membrandan cıkan su 15 - 20 TDS civarında baslar ve birkac ay icinde membranın kalitesine göre genellikle hızla 30 - 35 - 40 civarına yükselir bu saf su olmaktan cok uzaktır saf su 0 TDS'dir ve tamamen mineralsizdir.. ro suyu icinde hala bir miktar kirec yani mineral barındırıyor.. Arıtılmıs bir suya ek filtre kullanarak yeniden kirec eklemenin hicbir mantıgı yok.. bunun yerine hafif patlamıs bir membran kullanmaya devam ederim görevini tam yapmayarak kirecli su verir bedavadan mineral ekler
Yani ben sudan kireci uzaklastırmaya calısıyorum adam bana kirec ekleyen filtre satıyor.. Önce arıtıyorsun sonra arıttıgın suya kendi elinle kirec ekliyorsun.. Bu nasıl bir kafa yapısı anlamak mümkün degil.. Bir cesit yılan yağı satısına benziyor..
Adamlar böyle sacma sapan seyleri internette yazıyorlar ki millete filtre satabilsinler böyle makale cok var bakınca teknik ve bilimsel bir sey gibi görünüyor ama filtre satma amaclı yazılmıs ilim bilim ve fenden uzak filtre satma amaclı makale oluyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Ekim 2024; 20:1:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X