Şimdi Ara

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
13
Favori
8.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üç gündür Bioetix kullanıyorum. Swun Chyan ön filtreler, Pentair membran, post karbon ve en sonda Bioetix var. Hızlı akışta Ph ve TDS değerlerinde çok fazla değişim var. Çay bardağını ölçü almak üzere, ilk bardak 9.5 civarında pH, 50 TDS alırken, aldığım neredeyse her çay bardağında 10 TDS düşüyor. 1 litre su doldurduğumda ortalama 12-15 bazen 18-20 TDS ortalama alıyorum. Ph ise 7'nin altına düşüyor. Membran çıkışım 8-9 TDS. Çeşme suyu 270 TDS, 6,5 Ph. Zamanla düzelir mi bilmiyorum ama 100 liralık içinde renkli taşlar bulunan mineralimsi filtrelerden bile daha başarılı sonuçlar aldım. Bir de yavaş akışta deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadWolf -- 26 Temmuz 2024; 13:25:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadWolf kullanıcısına yanıt

düzelmez hızlı akımda doğası o hepsinin, daha sabit değerler için yavaş akıma depoya almak zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Temmuz 2024; 13:29:38 >
  • Herkese selam.

İşlerim nedeniyle maalesef konuya çok bakma fırsatım olmadı.

Filtre ile 5 ayı doldurduktan sonra yaptığım testlerde.

İlk bardak alınan suda 8.9

ikinci bardak alınan suda 8.5

üçüncü bardak alınan suda 8.1

dördüncü bardaktan sonra ise 7.5 ve altına inen bir ph değeri almaya başladım.

Şu an hızlı akım kullanmaktayım suyun tadından şikayetçi değiliz ama hafiften yavaş akıma alma vakti geldi gibi görünüyor, alt takım filtre değişim zamanı da geldi onları yaparken alkanki filtreyi de yavaş akıma almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 31 Temmuz 2024; 22:44:26 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Bardakları doldurup , dolu bardaktan numune alarak mı bakıyorsunuz pH değerine ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Evet her bardaktan ayrı ayrı ph ölçer ile ölçüm yaptım, sıvı ph ölçer ile de teyit ettim.

• birde filtreyi dik kullanmak daha sağlılıklı gibi galip hocanın dediği gibi, filtreyi hafif çevirdinmi bile 0.50 puan civarı artıyor ama benimde yer hiç müsait değil denemek için anca duvar delmek gerekiyor basit bir yolunu bulan bilen varsa deneriz.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

3 boyutlu yazıcıdan direkt askı şeklinde aparat yapılabilir aslında ama hiç anladığım konular değil :)

• zaten denedim biryerde durmuyorki düşüyor hemen yanlıyor :) dediğin gibi membran kabına dik monte edilcek şekilde bir aparat yapılabilir.

yada yeni nesil u-type çıkış yabancı forumlarda bu tip yeni nesil çıkışların suyun daha çok malzemeye dokunduğunu söylüyorlar ama bilemem ne kadar doğrudur, çünkü filtre ortadan bir ayraçla bölünüyor galip hocaya soralım doğrumu diye.

@tersosmos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Ağustos 2024; 14:43:26 >
    Hızlı akışa bağlarsanız düşük alırsınız 2inc filtreler genelde hızlı akış için yetersizdir, 2 inc alkali filtrelere bakarsanız 0.3 litre veya 0.5 litre dakika geçişlerde aktif etiket değerlerini verir. Hızlı akışta 10 katı hızla geçiyor haliyle pH düşük ve değişken olur.

Dikeye almanın cok fazla bir etkisi mevcut değil, cok az bir değer farkettirir.

Sizlere önerim yavaş akışa alınmalıdır.

6.5 ila 7.5 arasında bir su isterseniz hızlıya bağlanması daha doğrudur.

Ayrıca dikeye Bağlamak için filtreyi 2inc tekli clipsler arıtma firmalarında mevcut.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

sağol hocam,biliyorsun ben hep yavaş akımda zaten,fazla fark yok diyorsan denemeye gerek yok o zaman,yalnız filtreyi hafif bir çevirince bile + yönde bir etki oluyor sanki o su dokunamayan yerlerine su gittiği için,artık 3 ayda bir biraz çevirir kullanırız :) dokunmayan yerlerine su dokunsun diye.

Hızlı akışta su basınçlı geldiği için filtre içinde boşluk pek kalmıyor filrte doluyor , ama yavaş akımda yatay dikey arasında fark oluyor ,bu benim şahsi kendi tecrübem.

yatayda yavaşta 8 ph alıyorsan , dik yavaşta 9 alırsın . yatayda yvaş akımda kullanın kim varsa etixde göreceksiniz filtrenin yaklaşık üçte ikisi suya temas ediyor üst tarafı hava boşluyor oluyor. Oradaki taşlara temas olmadığı için ph daha düşük çıkıyor.

Dikey yavaşta tüm yüzeye temas ediyor , haliyle tds ve ph her zaman daha uzun süre daha yüksek kalıyor.

defalarca denedim benim suyumda benim cihazda bu şekilde.

düzenleme yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Ağustos 2024; 16:3:44 >

anladım dikeye nasıl aldın peki yer müsait değilde benim anca duvara monte olur diğer türlü ya yine yanlanıyor yada düşüyor malesef benimde üst taraflar hafif boş.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157061930 aşağıya doğru in , bende ayaklı braket var. bu eski, murica 75 öncesi , şimdi bunu iş yerine aldım. Filtreyi istediğim gibi yatay dikey koyabiliyorum .

• bioetix de akış oranı biraz fazla hassas cidden,pompasız cihazlarda sorun olmzada pompalılarda biraz sıkıntı gibi, 3 barlık basınç düşürücümü geri taktım 7.30 larda dolanırkan yine şak 8.35 lere çıktı 3 gündür 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Ağustos 2024; 1:19:30 >
    Suyun tadı 7.30 da mı daha güzel 8,35 de mi daha güzel

%100 8,35 ,ideal tat oranım 7.80-8.50 arası ha 9 u geçincede fazla sert oluyor.

• Ben de bu filtreden takmıştım. İlk taktığım zaman yavaş akımda ölçümlerde PH oranı iyiydi hatta fazla çıkıyordu bu yüzden hızlı akıma aldım. 3 ay sonra tekrar bi ölçeyim dedim PH 6.5 çıktı. Yavaş akıma aldım, depoyu boşalttım 1 hafta kullandım tekrar ölçtüm gene aynı. Üstünden 1-2 ay geçti bugün tekrar baktım gene aynı. TDS değerim de 18 çıkıyor. Ya ben bişeyi yanlış yapıyorum ya da filtre öldü bilemiyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum, değişiklik yapmadan önce şu şekilde dene diyeceğiniz bir öneriniz var mı? Ayrıca PH düşük ama mineral olarak da mı katkısı gitmiştir onu da merak ediyorum bilgi verebilecek olan varsa sevinirim. Firmayla da 1-1.5 ay önce görüşmüştüm, geri döneceğiz dendi ama arayan soran yok.

• OuterHeaven O kullanıcısına yanıt

bir üst üste ölç istersen,sistemde pompa varmı? toplam alalı kullanalı kaç ay oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Ağustos 2024; 15:4:17 >
  • OuterHeaven O kullanıcısına yanıt
    Hızlı akışta her pH da değer olur , bir iki bardaki yüksek (yüksek dediğim 7 üzeri ) sonra hep düşük olur , yavaş akışta bir hafta sonra normale dönmez çünkü içinde düşük pH lı su var , siz 6 ve ya daha düşük pH lı suya yavaş yavaş yüksek pH veriyorsunuz , bundan dolayı tankı tamamen boşaltmadan yavaş akışa aldıysanız , yükselmemesi normal .

Yavaş akış ve ya hızlı akış bağlantısını bildiğinizi düşünerek o kısmı geçiyorum , yavaş akışa aldıktan sonra şebeke hat almadan arıtmaya gelen vanayı kapatın , musluğu açın ve suyu bitirene kadar tankı boşaltın . Daha sonra musluğu kapatın ve yavaş akışta tanka su dolmasını bekleyin , bu şartlarda hemen olmaz yine bir hafta sonra en az 7 pH almanız lazım , 2 hafta sonunda kullanım yoğunluğuna göre en az 8 olmasını beklerim .

Bu şekilde tekrar deneyin , tam emin olmak adına 2 hafta bekleyin , hala yoksa firmadan değişim talep edin . Sorun çıkaracaklarını sanmıyorum ama geri dönmemelerine şaşırdım . Konuyu takip ediyorlardır görünce döneceklerdir,

Bir de filtre bağlantı şemanız nasıl ? Bu filtre en sonda mı ? Sonrasında herhangi bir karbon filtre var mı ?

Düzenleme eklemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 18 Ağustos 2024; 15:5:50 >

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Firmayı aradığımda zaten o depoyu boşaltma işlemini söylemişlerdi hemen yaptım. Sebekeyi kapattım, depo boşaldı, daha sonra tekrar doldurdum. Bunun üstünden de 1.5 ay geçti. Filtre bağlantı şeklim şu şekilde (1.5 ay önceki yaptığım hali, halen de bu şekilde):

https://www.ethicwater.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/6-tankli-tatlandiricili-bioetix-baglanti-semasi-yavas-akis.jpg

Filtre en sonda, sonrasında birşey yok. Firmayla da en son telefon görüşmemizde teknik personel yönlendirileceği söylendi ama dediğim gibi arayan soran olmadı, ben de yoğun çalışıyorum, sürekli firmanın peşinde koşacak durumum yok, buradan görüp yardımcı olurlarsa değişim isterim elbette ama durum budur filtre öldü malesef. Kullanmaya başlayalı 4.5 ay oldu, sistemde pompa var. Dediğim gibi ilk başlarda 11 PH filan aldım hatta o nedenle hızlı akıma geçtim. Sonra 3 ay sonra bir bakayım dedim durum bu. Filtrenin ömrünün çok hızlı bir şekilde bittiğini düşünüyorum. Bana kusurlu ürün denk gelmiş de olabilir yani genelleme yapmıyorum ama yaşadığım olay bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuterHeaven -- 18 Ağustos 2024; 16:5:26 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.