Şimdi Ara

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
13
Favori
8.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Filmtec

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginç kaliteli membran pompasız onda bile nazikse bayağa nazikmiş cidden bioetix :)

benim ki pompalı ve gpd yüksek diye düşündüm ama,sendede olduysa bayağa yavaş akım istiyor.

yalnız zamanla karbon içinde su, su yolu çizip rahatlıycağı için akım yine bir kontrol edersin biraz düşüm olabilir 2-4 gün sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mayıs 2024; 21:17:5 >
  • Ben hızlı akıştan çıkardım , iş yerine de kurdum , membran sonu tek filtre bioetix yavaş akışa aldım , bir hafta sonra değerleri yazacağım . İlk pH lar şu an düşük , aç kapa yapınca illa bir düzensizlik oluyor , bir Murica var bir tane de iş yerine taktım , ona da etixledim . Birinde Taptec, Murica da filmtec, pompalı sistemler ikisi de , evde 7 bar , iş yerinde 6 bar basınçla membrana giriyor su , hızlı akışta aradığım tadı alamıyorum , eğer akış hızlı gelirse önüne swun post ya da pentair post takacağım bakalım . Haber veririm zaten . Şu an 6-7 litre geçtikten sonra pH ortalama iş yerinde 8 verdi , evde 7 bugün 1. Günleri yavaş akışın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Mayıs 2024; 21:23:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Evet sizdeki düşmenin nedenini merak etmiştim düşer muhtemelen bende de o zaman.

• Suyun içimi tadı acayip yumuşak oldu tam istediğim gibi. Öncesinde hızlı akışta ph 10da olsa 7de olsa acayip sert geliyordu tadı. Yağ gibi akıyor. Bioetix in yanında post karbon da yavaş olunca onun da etkisiyle böyle oldu sanırım. Max verimi bu şekilde aldım şimdilik. Ph aynı 9, Tds 35-40

Bioetix Alkali Filtre Testleri Kullanıcı Yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 24 Mayıs 2024; 13:19:48 >
  • Ph 10u buldu. Ne yapsam ?

• Birden fazla seçenek var , şu an ben de deneme aşamasındayım ama istersen sen de denemenin parçası olabilirsin .

1. Hızlı akışa şu an ki filtre dizilimi ile geçmek . İlk bardak yani , saf su membran sonu direk tanka gidecek , sonra post ve alkaliden geçip çeşmeye gidecek ,

2. Alkali filtre bir öne geçecek , alkali sonrası tanka ve posta gidecek , post sonrası musluğa gidecek

3. Postu komple sistemden sök , bir poşete koy havayı çek , poşeti bağla , filtreyi buzdolabına koy . Alkaliyi membran sonu tek filtre olarak yavaş akışa al .

Ben şu an 3. Deniyorum , böyle taktığımız zaman filtre nin tüm içeriği suya temas etmeyebiliyor , şu anki hali ile filtreye dikkatli bakar mısın olduğu yerde döndür , filtrenin içi tamamen su ile dolmuş halde mi ? Yarıya kadar ya da daha fazla su var mı ? Filtreyi aynı hizadan ışık tutarak bakarsan ne demek istediğimi anlayabilirsin .

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Şimdiye kadar 1. dediğinizi deniyordum zaten, şebeke basıncı artınca artık sonraki bardaklarda ph sarıya dönüyordu.

Filtrenin 3 te 2 si dolu şuan tamamı değil.

2. bağlantıyı daha önce önermiştiniz bana özelden galiba şema olarak. Şuydu galiba onu deneyeyim.

Asıl sorun şu galiba şimdi farkettim. Suyu azar azar alınca tank zaten dolu olduğu için aşırı yavas dolduruyor ondan yuksek ph birikiyor. Şimdi 5litre aldım tank dolunca ölçtüm 8.5 civarı çıktı ph. Nasıl ki hızlı akış bağlantıda ortalama ph almak için sürahi dolduruyorsak bunda da sürahiye falan en az birkaç litre alınca daha hızlı akış olunca bu bağlantı şeklinde tankta biriken su daha ideal phda oluyor. Biraz daha kullanayım bakayım düşmezse sizin 2. yi deneyeyim. 3. yü de sizden görmüş oluruz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 24 Mayıs 2024; 20:6:41 >
  • Evet sürekli su geçince biriken suyun pH ı tabi ki daha düşük oluyor . Pompalı sistemde normalde 1,5 litre sonra arıtma başlıyor mesela shut of da kaç litre su alınca arıtma başlıyor ?

Yarım litre alınca başlıyor bende. Bir de ben gün içinde test için azar azar su aldım belki de ondan bu kadar arttı. Genelde çaydanlık sürahi vs doldururuz zaten bugünkü gibi yapmazsam normal zamanda fazla yükselmez zamanla da düşer diye düşünüyorum. Deneyeyim bakalım.

• Yarım litrede bir oluyorsa senin pH düşmez hocam , pompalı sistemde 1,5 litrede , hatta yüksek basınç sivicini tankın girişine alınca 2 litrede bir devreye giriyor . Uzun süre sürekli su geçince o kadar yükselme olmuyordu bende eski bioceralarda , haftada bir de komple tankın içindeki suyu kullanana kadar şebeke hat alma vanasını kapatırım , musluktan su gelince açarım ve tank dolana kadar filtreden su geçerdi . Sonra 1,5 litrede bir geçince 2 haftada 9-10 pH ı görürdüm . Aynı zamanda da tankın içindeki suyu tazelemiş olurdum .

Pompasız kullanmadığım ve deneyiyim olmadığı için pompasız sistemlerde nasıl yapılabilir bilemiyorum .

• Aynı bağlantı şeklini bozmadan bioetixi postla yer değiştirsem post akışı iyice azaltmasa yine yüksek olur mu? Siz bahsettiğiniz kullanımda biocera sonda mıydı benim gibi, yoksa postun gerisinde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 24 Mayıs 2024; 23:25:9 >
  • Tek filtreydi , post kullanmam genelde , membran önü karbonu büyük ve kaliteli tutup membran sonuna sadece alkali kullanırım . O şekilde hiç denemedim , yavaşta denedim ama hızlı akış olacak , ve post sonda olacak şekilde denemedim , swun pH’ı aşağıya çekebilir ama , ilk bardak bile yüksek olmayabilir . İsterseniz onu deneyelim , daha önce hiç bunu denememiştim . Asitle yıkanmış postlar pH’ı emiyor ilk zamanlarda , külünü tamamen akıttıktan sonra pH a etki etmiyor . Ne yapacaksanız ona karar verip uzun süre dokunmadan test edin .

Tamam hocam bı bakayım. Son olarak ethic sitesinde yüksek ph için bypass vanası da önermiş o nedir işe yarar mı

• Evet yarıyor ama orp artıda kalabiliyor , hassas ayar vanası lazım bir de , damla damla ayarlama yapmak gerekiyor , baya zor oluyor . Bir de sürekli ayarla oynamak da gerekebiliyor , bazen uzun dönemde çok düşüyor , bazen çok yükseliyor , düzenli bakıp bakıp vana ile ayar yapma gerekebilir , en azından bende öyle olmuştu .

Dün gece yukardaki şemayı yaptım deneyelim bakalım.

Bu arada ben yüksek ph su tükettiğim zaman etkisini idrarda görüyorum. Idrarın üstünde ince bir şeffaf film tabaka oluyor. Yüksek 9-10 ph su tüketenlerden böyle birşey farkeden var mı? Alkali filtre diye böbrekleri elimize almayalım bir de :D

Idrar pH’sının Yorumlanması:

Normal İdrar pH (4.6 – 8.0): Bu aralık, idrarın sağlıklı bir asit-baz dengesine sahip olduğunu gösterir.

Asidik İdrar (Düşük pH): İdrar pH’sı normal aralığın altına düştüğünde, idrar asidik olarak kabul edilir. Bu durum yüksek protein tüketimi, bazı böbrek hastalıkları veya asit yüksekliği nedeniyle oluşabilir.

Alkalik İdrar (Yüksek pH): İdrar pH’sı normal aralığın üstüne çıktığında, idrar alkali veya bazik olarak kabul edilir. Bu durum bazı üriner sistem enfeksiyonları, bazı böbrek hastalıkları veya diyet değişiklikleri nedeniyle oluşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 25 Mayıs 2024; 10:40:49 >

• Evet idrarda etkileri olduğunu bu arkadaş doğrulamış ,

Dr. Eric Berg - Türkçe Kanalıyoutube
    Alkali Su: Faydaları ve Riskleri | Dr.Berg Türkçe
    https://www.youtube.com/watch?si=SjKNMQzHr5kB2SfK&v=WPVnZSyenRM&feature=youtu.be

Uzun süre kullanımını tavsiye etmiyoruz zaten .

• benim 2.ayda 7.6 -200 küsür orp yee düştü bakalım kaç ay gidecek pek 5-6 ayı doldurcağı benzemiyor ama belli olmaz yazarım.

membran rg den alınma taptec çıkış 4-5 tds.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Haziran 2024; 15:22:36 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.