Şimdi Ara

BioNTech'ten açıklama: 'Üçüncü doz, Omicron'a karşı etkili' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 999.uncu dozu bekliyorum.Acaba o hangi microna karşı etkili olacak.Bir kehanete göre 999.uncu doz aşıyı olanlara süper güçler verilecekmiş.Taşı toprağı bir el hareketimle kaldırmak için sabırsızlanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dromerokan kullanıcısına yanıt

Siz gerçekten hekim misiniz? Bilim literatüründe "tereddütsüz" diye bir kelimeye yer yoktur. Bilim (tabi gerçek bilim) şüphecidir. Tamam aşı olmayı telkin edebilirsiniz ama gözü kapalı aşı olun diyemezsiniz. Bu özellikle bir hekimin söylememesi gerekir.

Abuk subuk komplo teorilerine bende inanmıyorum. "kıçımıza çip takacaklar, hepimiz baz istasyonu olacağız" gibi saçma sapan teroiler var.

Ancak henüz geçerliliği doğrulanmamış sadece acil kullanım onayı almış, üstelik oluşabilecek tüm problemlerde sadece aşı olanın sorumlu olduğu bir aşı için ben tereddüt ederim. Koruyuculuğu hakkında ise belki yüksek koruyuculuğu olabilir ancak muhtemel yan etkileri henüz tespit edilememiş bir sıvıdan bahsediyoruz. Bu yüzden bu aşıya deneysel sıvı deniliyor. Deneysel bir çalışmada tereddüt her zaman yüksektir.

Ayrıca DSÖ, aşılar bu varyanta karşı etkili olmayabilir derken, ticari bir ilaç firması 3. doz bu varyant karşısında etkilidir diyor. Bu iki açıklama bile tereddüt etmeme neden olur.

• alierennet kullanıcısına yanıt
    Şüphe duymak, sorgulamak iyidir ama herşeyde olduğu gibi bunda da fazlası zararlı olabilir :) siz devam edebilirsiniz aşı olmamaya :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sorun şu ki.ben dahil 7 göbek sülalem defalarca covidlilerle gerek temas gerek ayni ortamda defalarca bulunmamıza rağmen hiç aşı olmadan gayet sağlıklı yaşıyoruz.Bazen düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum.Ya bunca aşı aşı diye bir yerini yırtınanlar ahmak kafaları çalışmıyor.Yada biz dünyadaki son sülale bükücüyüz de haberimiz yok.Covidden etkilenmeyen süper güçler verildide haberimiz mi yok acaba.Felsefe kitabı yazıcam.Kitabın baş sayfasina şunları bastıracagım:

"Covid olmuyorum öyleyse sağlıklıyım.Sağlıklı isem öyleyse neden aşı olayım."

"Covid olmak ve olmamak işte butun mesele bu.."

Rancertest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 9 Aralık 2021; 10:27:38 >
  • RaNCeR91 kullanıcısına yanıt
    Sorsam tahsilinizi filan, muhtemelen sağlık ile ilgili bir tahsil bile yoktur. Sülaleniz üzerinde deney yaparak mı burada paylaşıyorsunuz :) devam edin sülalecek aşı olmamaya. Doğal seleksiyon da bunun için var zaten :)

• -OO abi merhaba erkencisiniz bugün
    -Öyle oldu biraz
    -Evet ne veriyim abime?
    -Kanka şimdi bana biraz biontek koy, az sinovac, üzerine de turkovac serp yanına da 1.5 adana, maaş aldım antikorun dibine vurayım dedim
    -İyi yaptın abim hemen geliyor

• Aşı çöp diyenler yoğun bakımda.inanmayanlar gidip covid yoğun bakımına gidip görebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 9 Aralık 2021; 10:41:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Bağlantılı olabilir. Direk bahane ediyor diyip kestip atamayız. Ancak şöyle bir hesap var. Kabataslak olarak şöyle düşünelim. 1000 tane aşı olandan 5 tanesi kalp krizi geçirdi diyelim(misal). Bunlardan 3 ü zaten hayatının o döneminde kalp krizi geçirecekti. Bu döneme denk geldi. 2 si gerçekten aşı yüzünden kalp krizi geçirmiş olabilir. Ama şu da var. O aşı yapılan 1000 kişi hiç aşı yapılmasaydı 400 ü covide yakalansa 16 sı covid sebepli ölecekti. 16 tane covid sebepli ölüm, 2 tane aşı sebepli ölümden daha kötü olmuş oluyor. bilimsel çalışmalar zaten bu tarz sonuçlar paylaşıyor. Ama bilim/istatistik bilgisi gelişmemiş olan insanlar aşıdan sonra ölen birini gördüklernde korkuyorlar haklı olarak. Yani aşı sonrası komplikasyon olabilir, mümkündür. Burada kar-zarar hesabı devreye giriyor. Aşı tamamıyla zararsızdır demiyor zaten hiçbir bilim insanı.

• gun kullanıcısına yanıt
    mRNA ve İnaktif aşının bir arada olduğu melez bir aşı yapsalar daha iyi olmaz mıydı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Gerek yok ki inaktif aşı 3 doz yaparsın m-RNA iki dozdan daha yüksek, korur üstüne mutasyona karşıda daha dayanıklı olurdu bu yöntem tercih edilmeli idi.

Tabii doktorlar yönettiği için bu sistemi böyle olmadı onlar eski kafada idi ilerde bence bu şekilde uygulanacak bundan sonra böyle yapılır diğer salgınlarda.

Birde m-RNA üretmesi kolay ucuz bir şey niye pahalısını ve üretmesi zor olanı tercih etsin ki açık piyasa.

Dünya sağlık örgütü koruyor mu koruyor diyor.

Belki m-RNA aşısını diğer proteinleride hedefleyecek şekilde karışık üretirsin ama oda zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 9 Aralık 2021; 12:55:57 >
    Çin aşısı batı ülkelerinde aşıdan sayılmadığı için, yurtdışına gidip gelen insanlar mecburen biontech yaptırdı. İnaktif çin aşısının böyle bir dezavantajı var. Türkiye'de tercih edebileceğimiz başka bir aşı da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Aralık 2021; 12:56:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Şu an hepsi sayıyor. Zamanında kendi aşılarının çok iyi diğerlerinin kötü olduğunu savunmak ve dünyaya satabilmek için öyle dediler işede yaradı Türkiye’de bir çok kişi bile Biontech oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 9 Aralık 2021; 13:6:24 >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

Evet değil mi insan haklarını falan savunuyorlar bir de ıyy. Sadece bilmediğin değil, o teknolojiyi de hiç bilmiyorsun. Sadece pfizer yok şöyle oluyor böyle oluyor dedi diye, gerçekten öyle mi onu kesin bilemezsin.

• Boyle yalani boyle senaryoyu kimse yazamaz :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Batı hayranlığı ile ne alakası var yahu! Medyada bol bol mRNA aşısı güzellemesi yapıldı. Virüslere karşı daha etkili dendi. 2 doz yeter dendi. İnsanlar da bu yüzden mRNA oldu.

aşının bir yararı yok ama zararı çok. o yüzden AŞI OLMAYIN.

• Yani 3 ün 1 diyorlar ahahha

• power-pc P kullanıcısına yanıt
    Bu devrin bi sorunu da cahillerin de bol bol konuşması :)

• Cevir kazi yanmasin. Hergun yeni bir aciklama yapiyorlar. Yarinda derlerki yeni varyanta karsi yeniledik asiyi buyrun 4. doza. Bir yerden sonra zaten bagimlilik yapar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.