Şimdi Ara

Bios a giremiyorum klavye çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,bilgisayarıma attığım format sonrası Amd data change.. Update New Data to DMI uyarısı verip bilgisayar açılmıyordu bende bios a girip biosu resetledim ve ardından pc açılırken klavyeyi görmemeye başladı klavyem usb ancak usb dönüştürücü ile ucunu eski porta takıp denedim yine bios a giremiyorum.Yani bilgisayarı boot etmem için ne yapmam gerekli bios a giremediğim için hiç bişi yapamıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açılırken Klavye Çalışmıyor: BIOS'a Giremiyorum

Bilgisayarı açtığında klavye çalışmıyorsa ve BIOS'a giremiyorsan sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Donanım sorunlarını kontrol et: Klavye kablosunun hem klavyeye hem de bilgisayara düzgün şekilde takılı olduğundan emin ol. Farklı bir klavye denemeyi de düşünebilirsin.
    • BIOS ayarlarını sıfırla: Anakartın üzerinde bulunan CMOS pilini çıkararak BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin. Pili yaklaşık 10 dakika çıkar ve ardından yeniden yerleştir.
    • USB klavyeyi dene: Harici bir USB klavyen varsa, bunu bilgisayara bağlamayı dene. USB klavyeler BIOS'ta genellikle çalışır.
    • PS/2 bağlantı noktasını kullan: Eski bilgisayarlarda PS/2 bağlantı noktası bulunur. Klavye kablosunu bu bağlantı noktasına takmayı dene.
    • Güvenli modda başlat: Güvenli modda, yalnızca temel sürücüler ve hizmetler yüklenir. Klavye bu modda çalışıyorsa, soruna neden olan bir yazılım olabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala BIOS'a giremiyorsan, anakart veya diğer donanım bileşenlerinde bir sorun olabilir. Bu durumda profesyonel yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilgisayarı bios ekranına getiremiyorsan boot da edemezsin bence. Biosu piliyle veya jumper ile sıfırla Bilgisayar kapalıyken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

bilgisayarı bios ekranına getiremiyorsan boot da edemezsin bence. Biosu piliyle veya jumper ile sıfırla Bilgisayar kapalıyken.

evet biosa giremediğim için herhangi bir işlem yapamıyorum pil ile denedim olmadı bir de jumper ile deneyip sonucu yazıcam sağolun

• londoncall kullanıcısına yanıt
    Aslında problemi tespit etmişsiniz. Usb legacy support disable olduğu için bios a giremiyorsunuz. Ancak o dönüştürme olayında bor sorun var. Tavsiyem dönüştürmek yerine eski bir klavye ile deneyin. Eş dosta sorun biyerden bulun. Sorunsuz girersiniz ve ayarları değişip usb li normal klavyenizi kullanırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Aslında problemi tespit etmişsiniz. Usb legacy support disable olduğu için bios a giremiyorsunuz. Ancak o dönüştürme olayında bor sorun var. Tavsiyem dönüştürmek yerine eski bir klavye ile deneyin. Eş dosta sorun biyerden bulun. Sorunsuz girersiniz ve ayarları değişip usb li normal klavyenizi kullanırsınız.

keşke klavye bulup öyle yapsaydım bios pilini çıkartıp taktıktan sonra bilgisayar şuan power a bastığımda hiç açılmıyor sanırım güç kaynağımı bozdum

• londoncall kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı öyle kolay kolay bozulmaz. Önce kasanın elektrik kablosunu çıkar sonra bios pilini tekrar çıkar bi 5 dk bekle. Sonra pili ve ardında güç kablosunu tak muhtemelen çalışır. Ekran kartın harici güç kullanıyorsa güç kablosunu kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

biosta usb klavye kapalı dahi olsa seni biosa sokacak kadar bios ekranında çalışır.
    bu ayar biosu sistemi windows boot sisteme devrettiğinde geçerlidir.

senin sistemde başka bi sorun var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.