orasını biliyorum sorun ramlerin bios tarafından 1066 tanınırken oc den sonra 800 olarak tanıması. bunun oc stabilitesine yada verimine bi etkisi varmı bilmiyorum. 1350mhz de super pi tamamlamama rağmen 3d markda stabil kalamadı 2,4V 1200mhz 5-5-5-15 de stabil kullanabiliyorum 1066 olarak tanıyabilse daha farklı olurmuydu acaba??
quote:
Orjinalden alıntı: obey your master
orasını biliyorum sorun ramlerin bios tarafından 1066 tanınırken oc den sonra 800 olarak tanıması. bunun oc stabilitesine yada verimine bi etkisi varmı bilmiyorum. 1350mhz de super pi tamamlamama rağmen 3d markda stabil kalamadı 2,4V 1200mhz 5-5-5-15 de stabil kullanabiliyorum 1066 olarak tanıyabilse daha farklı olurmuydu acaba??
Aynı anakart ve aynı ramler bende de var,oc yapınca ramleri 800 olarak görüyor,memory multipl.de 2.5 yapıyorum,böylece 1000 olaqrak çaılışıyor,fsb:400.Kesinlikle ramleri yükseltemiyorum,siz nasıl yaptınız?
quote:
Orjinalden alıntı: obey your master
Dostum manuel olarak elle ayarlayabiliyorsan, herhang bir sorun yok demek ki.. Bunu neden sorun ediyorsun?
Anakart bios'unda fsb ve ram'ler belli frekanslarda senkronize çalışacak şekilde programlanırlar. Sen örneğin 333 olan fsb'yi 400 yaparsan, sistem standardın dışında bir fsb değeri seçtiğinden, ram'leri otomatik olarak 800'e veya bilimum bunun gibi değerlere alıyor olabilir. Unutmamak gerekir ki 1066 mhz ram hızı, aslında standartların dışında kalan bir ram hızıdır.
Bu sebeple yoktan sorun yaratmaya gerek yok, manuel olarak 1066 yapabiliyorsanız her şey normaldir..
Bu ramler 1066,oc ile 1200'lere dek çıkabildiği bahsediliyor.Bu durumda acaba fsb'yi artırmadan default ile kullanarak ramlere mi oc yapıcaz?(1200'leri görmek için)
sorun etmekten ziyade oc kararlılığına etki ettiğini düşünüyorum, şöyleki;
bios 1066 olarak tanıdığında aldığım test sonuçlarını (cpu, ram, fsb aynı değerler) 800 olarak gördüğünde alamıyorum. 3d mark '06 da ekran donuyo ve reset atmadan düzelmiyo. ramlerden olduğunu nasıl anladın derseniz ramleri rahat bırakarak aynı cpu hızında test tamamlanıyo. işin aslı bana saçma geliyo ama 3d markda ekranın donmasına bir açıklama bulamadım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme