Şimdi Ara

BİOS DVMT Pre-Allocated Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
12.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biostaki bu blölüm ne işe yarıyor türkçe forumlarda bulamadım. burada cevabını hemen bulacagımı dusundugum ıcın yazdım 64 mb ıdı ben bunu 512 yaptım ama ne işe yaradıgını bılmıyorum

BİOS DVMT Pre-Allocated Nedir? BİOS DVMT Pre-Allocated Nedir? BİOS DVMT Pre-Allocated Nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesfatih2 -- 2 Mayıs 2015; 19:53:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DVMT Pre-Allocated Nedir?

DVMT Pre-Allocated (Önceden Ayrılmış Video Bellek Teknolojisi), grafik tabanlı işlemler için ayrılmış olan sistem belleğidir. DVMT, anakarttaki entegre grafik birimi (iGPU) tarafından kullanılan belleği yönetmek için kullanılır.

DVMT Pre-Allocated'ın Amacı

DVMT Pre-Allocated, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlar:

• iGPU'nun daha iyi performans göstermesini sağlayarak oyun ve video düzenleme gibi grafik yoğun görevler için kullanılabilir bellek miktarını artırır.
    • Sistem belleğinin daha verimli kullanılmasını sağlar.
    • Bilgisayarınızın genel performansını ve kararlılığını iyileştirir.

DVMT Pre-Allocated Ölçeği

DVMT Pre-Allocated için ayrılan bellek miktarı, sisteminizin BIOS ayarlarında yapılandırılabilir. Tipik olarak, 32 MB'den 64 MB'ye kadar bir aralıkta ayarlayabilirsiniz. Ayrılan bellek miktarı, bilgisayarınızın ihtiyaçlarına bağlı olacaktır.

Önemli Hususlar

• DVMT Pre-Allocated için ayrılan bellek miktarı, sistem belleğinizin toplam miktarından alınır.
    • Çok fazla bellek ayırmak, sistem performansını olumsuz etkileyebilir.
    • En uygun DVMT Pre-Allocated ayarını bulmak için deneme yanılma yöntemini kullanmanız gerekebilir.

Sonuç

DVMT Pre-Allocated, grafik performansını artıran ve sistem kararlılığını iyileştiren önemli bir özelliktir. Sisteminiz için en uygun ayarları belirleyerek, genel kullanıcı deneyiminizi artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • @enesfatih2

Dynamic video memory technology. Ekran kartı belleği yetmediğinde fiziksel bellği kullanır. En yükseğini seçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 3 Mayıs 2015; 0:56:36 >
  • teşekkurler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

@enesfatih2

Dynamic video memory technology. Ekran kartı belleği yetmediğinde fiziksel bellği kullanır. En yükseğini seçebilirsiniz.
    konu hortluyor ama dediğiniz gibi en yükseiğini seçtim ve bios çöktü ekrana görüntü vermiyordu ekran. biosu yeniden programlatmam gerekti 120 tl ye maal oldu. değiştirmenizi tavsiye etmem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios utilities nedir ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.